Tennis

Sportskydd Tennis

För tennisspelarens högt ställda krav

Tennisspelarens ensidiga återkommande upprepade rörelser av handled, arm och axel på träning och tävling skapar ofta överbelastningar i axelleden, armbågen och handleden.  
Snabba och intensiva sideledsförflyttningarna på ofta vidhäftning underlag kan bidra till ökad risk för skador i fotleden ofta stukade fotleder.
Skadebilden inom tennis är ofta lokaliserad till knäleden, ryggen, armbågarna och handlederna i form av överbelastningsskador och inflammationstillstånd.
Knäskadorna är ofta lokaliserade till smärta i knäleden samt knäskålssenan orsakade av de intensiva accelerationerna, start och stopp som sker under ett normalt spelande.

Skador inom rygg, axlar, armbåge och handleder kommer som ett resultat av den ensidiga tennissvingen i kombination med den explosiva servern då rygg, axel armbåge belastas hårt i ett onormalt rörelsemönster.  Problematiken av väldigt många rörelser på kort tid ex under ett träningspass då tennisspelaren kan utföra swingen hundratalsgånger påfrestar lederna.
Inflammerade senfästen i armbågen är så vanliga att de normalt benämns som tennisarmbåge.

Rehaboteket.se  har ett komplett sortiment av stabiliserande och avlastande ortoser speciellt utformade för tennisspelarens högt ställda krav på funktion och avlastning.  
Nedan finner ni ett urval av rekommenderade skydd speciellt anpassade för att stödja, stabilisera eller avlasta en skadad kroppsled i förebyggande syfte eller för att optimalt rehabilitera en skada.

Axelskydd Tennis

Axelskydd för tennis är ett stabiliserande axelskydd tillverkad av NeoTex, ett värmande och stabiliserande material som effektivt stabiliserar och värmer muskulaturen runt axelleden. Axelleden är en extra utsatt inom tennis och framförallt racket-armen kan ofta drabbas av skador och överbelastning. Den anatomiska designen av axelskyddet stabiliserar axelleden utan att märkas vilket möjliggör full rörelse av axel och arm för att inte “störa” tennisspelarens normala normala spelmönster och känsla

Storsäljare
Axelskydd SRX

Värmande axelskydd för lätt stabilisering av axeln. Axelskyddet värmer axelleden ger lätt ökad kompression.

699 kr

Armbågsskydd Tennis

Skador i armbågen vid tennis är så vanligt förekommande att inflammation i armbågens senfäste ofta kallas för tennisarm. Den normala svingen innebär många ensidiga rörelser med tyngden av ett tennisrack i handen och stöten från bollen som fortplantar sig vidare upp i arm och armbågen. Armbågsskydd för tennisarm avlastar armbågens senfäste effektivt och motverkar att senfästet belastas lika hårt. Armbågsskyddet möjliggör normal rörelseförmåga i armbågen för att inte störa den normala svingen under spel och har avlastande pelotter för ytterligare stöd.

Storsäljare
Armbågsskydd OSport OS6230

OSport armbågsskydd med två integrerade avlastande pelotter för avlastning av tennisarm och golfarmbåge

399 kr

Handledsskydd Tennis

Smärtande handleder i framförallt rackethanden en vanligt förkommande skada inom tennis då handleden utsätts för påfrestningar upprepade gånger vid träning och match. Handledsskyddet har en unik funktion att stabilisera handleden utan att påverka greppet, något som är extremt viktigt för tennisspelarens kontroll, prestation och känsla under spel och träning. Skyddet är tillverkat med flexibla skenor och justerbart band för extra stöd och kontroll utan att stöd känslan. Den unika konstruktionen ger ett helt unikt öppet handgrepp utan störande inslag för ett optimalt grepp av racket

Storsäljare
Handledsskydd Dual

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padel, gymnaster, cyklister, arbete vid datorn eller hantverkaren

579 kr

Ryggskydd Tennis

Ryggskydd tennis är ett lätt stabiliserande ryggskydd designat för att ge stöd för ryggen under aktivitet samtidigt som det värmande NeoTex materialet ger ökad blodgenomströmning i musklerna och senfästen. Det smidiga ryggskyddet är speciellt designat för att stabilisera utan att påverka rörelseförmågan hos den aktiva tennisspelaren.

Ryggstöd SRX Stabil

Ryggbälte med skenor kombinerar stöd för ländryggen med lokal värme för ryggproblem.

699 kr

Knäskydd Tennis

Ett lätt stabiliserade smidigt knäskydd tillverkad för kompression och lätt stöd. Skyddet har två flexibla mjuka skenor som säkerställer passform och funktion samtidigt som det genomströmningen i knäleden. Skyddet är tillverkat av ett tunt och smidigt textilmaterial och har en cirkulär pelott placerad runt knäskålen på skyddets framsida för extra stabilitet och kompression. Skyddets anatomiska passform ger en perfekt passform och optimal följsamhet.

Storsäljare
Knäskydd OSport

Knäskydd OSport är ett extremt smidigt kompressionsgivande knäskydd för all typ av sport och motion

399 kr

Fotledsskydd Tennis

Effektivt fotledsskydd för stabilisering av instabila fotleder. Stukade fotleder orsakas ofta av de intensiva accelerationerna, start och stopp som sker under ett normal träning och match. Tennisspelaren ställer höga krav på ett fotledsstöd som inte påverkar fotledens böj och sträckförmåga, inte tar plats i skon och som tillåter full rörelse i fotleden. Armis fotledsstöd för tennis tillåter full rörelsefrihet för foten vid spel men stabiliserar fotledens ytterlägen för att effektivt motverka stukning av fotleden.

Storsäljare
Fotledsskydd Armis Light

Armis Light är ett smidigt fotledsskydd med unik konstruktion för extra stöd och kontroll med det unika BOA systemet

599 kr

Relaterade produkter

Storsäljare
Genum Liga X
Genum Liga X

Knäskydd vid främre korsbandsskador - motverkar översträckning i leden för mer kontroll och stabilitet.

1 749 kr

Armbågsskydd Dynamics Plus
Armbågsskydd Dynamics Plus

Dynamics Plus är ett unikt dubbelavlastande armbågsskydd problem med tennisarm, golfarm och musarm som skapar en dubbelsidig avlastning

949 kr

Storsäljare
Tennisarmbågsskydd Epi Plus
Tennisarmbågsskydd Epi Plus

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, marknadens mest utvecklade skydd för kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm

1 299 kr

Storsäljare
ACTIVE ANKLE T2 - Ledat fotledsstöd
ACTIVE ANKLE T2 - Ledat fotledsstöd

Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stöd.

999 kr

Storsäljare
Handledsskydd Dual
Handledsskydd Dual

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padel, gymnaster, cyklister, arbete vid datorn eller hantverkaren

579 kr

Storsäljare
Axelskydd SRX
Axelskydd SRX

Värmande axelskydd för lätt stabilisering av axeln. Axelskyddet värmer axelleden ger lätt ökad kompression.

699 kr

Storsäljare
Handledsstöd SRX
Handledsstöd SRX

Stabiliserande handledsstöd för extra stabilitet av handleden speciellt lämpat för sport och idrott

259 kr

Storsäljare
TheraGO Vadskydd
TheraGO Vadskydd

Anatomiskt vadskydd av kompressionstextil med extra kompressionsgivande bandsystem för ökat stöd och muskelstabilitet

549 kr

Fotledsskydd Armis
Fotledsskydd Armis

Anatomiskt stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering

679 kr

GameTech Hög Hålfot
GameTech Hög Hålfot

Stötdämpande inläggssula speciellt utvecklad för racketsport och högintensiv idrott ex handboll, innebandy, padel

419 kr