Handledsskydd med skena | Rehaboteket

Handledsskydd med skena

Handleden utsätts dagligen för en omfattande belastning som ofta leder till överbelastningsproblem, smärta och inflammation i handleden. Belastningen varierar kraftigt under en dag och innefattar oftast en kombination av lågintensiv belastning vid ex arbete vid tangentbord till ökad kraftigare belastning vid arbete i trädgården, på gymmet eller att bära hem matkassarna.  För att kunna avlasta handleden och motverka problem används ofta ett handledsskydd med skena. Skyddet är konstruerat för att minska risken för felbelastning och kan användas vid alla tillfällen på dygnet.
Vi har marknadens mest kompletta sortiment av handledsskydd med skenor och hjälper gärna till om ni behöver hjälp att hitta den mest lämpade modellen för dig och dina problem. Ring oss på 08-244734 om ni vill ha hjälp.

ManuLastic är ett innovativt handledsskydd med en skena för avlastning av en smärtande handled. Produkten har tryckavlastande silikoninlägg för extra stöd och avlastning.

399 kr
handledsortos
Handledsortos stabil ger extra effektiv avlastning av en smärtande handled. Handledsortosen har en bredare styvare skena och stabiliserande band för extra stabilitet
469 kr
handledsskydd med skena

Dynamics är ett extra stabilt och slitstarkt handledsskydd med DUAL skena för justerbart stöd och avlastning av en instabil smärtande handled

749 kr

Handledsstöd EMO är ett stabilt handledsstöd med skena för avlastning av handleden vid smärta och problem

389 kr
handledsstod med skena
Handledsstöd med dynamisk skena ger effektiv avlastning av en smärtande handled. Skenan placerad på insidan av handleden ger extra stabilitet.
389 kr
handledstod_reumatiker
Handledsskydd för reumatiker. Handledsskyddet har en stabiliserande skena och är tillverkat av ett extra mjukt material. Längre band ger enkel applicering
399 kr
handledsstod_karpaltunnelsyndrom
Handledsstöd med skena karpaltunnel CTS för effektiv avlastning av handleden vid karpaltunnelsyndrom, kan användas dag som natt.
459 kr
Handledsstöd med tumstöd
Unikt handledsstöd med stabiliserande tumdel för unik kombinationsbehandling av en smärtande handled och tumme i samma stöd
449 kr
handledsskydd med skena
VÅR STORSÄLJARE! Handledsskydd med skena speciellt konstruerat för stabilitet och extra kompression av en smärtande handled vid problem med ont i handen.
389 kr
handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padeltennis, gymnaster, cyklister,arbete vid datorn eller hantverkaren 

559 kr
handledsskydd

Manulite är ett extra stabilt, fullt anpassningsbart smidigt handledsskydd för stöd och avlastning av handleden. Tre skenor säkertäller optimal avlastning

899 kr
handledsstöd

Handledsstöd med extra stabilitet. Den unika BOA teknologin ger extremt enkel anpassning och appliceringen

999 kr
handledsskena
Handledsskydd LACE UP - för extremt enkel anpassning. En stabiliserande skena är placerad på handledens insida för extra stabilitet
529 kr
handledsstod_med_skena

Extra stabilt och smidigt handledsstöd med stabiliserande skenor placerade både på handledens över och undersida för extra stöd och kontroll. 

699 kr
handstöd med tumstöd

Dynamics är ett extra stabilt handledsstöd för en kombinerad avlastning av handled och tumme i samma konstruktion. Extra stöd, extremt enkel och optimal komfort.

999 kr
handledsstod

Handledsstöd BOA® med stabiliserande tumdel är ett extra stabilt handledsstöd med extremt enkel applicering. Handledsstödet har anpassningbara skenor för bästa funktion och komfort. 

1 199 kr

Läs mer om handledsskydd med skena

Ett handledsskydd med skena är konstruerat för att avlasta handleden vid problem med smärta och inflammation. Handledsskyddet positionerar handleden i en så kallad neutralposition vilket är en extra gynnsam position för leden, muskler och senor i handleden. Neutralposition medför minskad belastning i hela handleden men tillåter normal funktion i handen. Handledsskydden med skenor har flera funktioner för bästa resultat, huvudfunktionerna kommer ifrån konstruktion i kombination med den stabiliserande skenan. Handledsskyddets anatomiska passform och materialval säkerställer effektiv kompression runt leden, kompressionen från skyddet ger till viss del ett stöd med medför framförallt ökad cirkulation i handleden och bidrar till minskad svullnad. Kompressionen i handledsskyddet kan varieras beroende på hur hårt stödet spänns vid applicering. Ju högre kompression desto mera stöd.

Alla våra handledsskydd med skenor finns i en mängd storlekar, oftast från XXS-XXXL och är alltid höger och vänsteranpassade. Fördelen för dig som kund är att det finns väldigt goda möjligheter ju flera storlekar en produkt tillverkas i för att hitta storleken som mer eller mindre blir måttanpassad efter dina förutsättningar. Ju bättre passform och storlek ett handledsskydd med skena har desto mer stöd och funktion ger produkten. Handledsskyddets skena är oftast tillverkad av plast men i vissa modeller förekommer även aluminium. Oavsett materialval så är alla skenor i handledsskydden anatomiskt formade, skenorna följer underarmen, handleden och övergången i handen optimalt och säkerställer ett extra effektivt stöd. Fördelen med att skenorna går upp över underarmen är att det ger en oerhört bra fixering av skenan över leden och bidrar till extra stabilitet och funktion i handleden.

Vad är skillnaden mellan en metallskena och plast? Vilket material är bäst?

Den största skillnaden mellan metallskena och plastskena är att metallskenan kan enkelt omformas vid behov med hjälp av handkraft. Plastskenorna i handledsskydden behöver man värma med varmt vatten för att kunna forma om. Det är ytterst sällan som det ens finns behov av omformning då skenornas ursprungsform klarar i stort sett alla naturliga handleder utan behov av omformning.

Hur fäster man handledsskyddet över handen?

Den vanligaste appliceringen av ett handledsskydd är med hjälp av kardborrband som sitter fästa över handryggen på skyddet. Kardborrbanden är oftast 4 st. och tillåter en oerhört exakt anpassning vid behov. Banden över underarmen kan enkelt spännas annorlunda än bandet över handleden eller handryggen för att på bästa sätt skapa de mest lämpade inställningarna utifrån individuella behov. Handledsskydd med skena kan användas oavsett situation och fungerar lika bra vardagligt på jobbet för problem med tennisarmbåge som nattetid vid problem med exempelvis smärtande karpaltunnelsyndrom. Vid speciella situationer så som exempelvis tennis, golf, hantverkare med behov av ett 100% funktionellt grepp i handen så finns det speciella modeller av handledsskydd med skenor som sitter placerade i handleden och över handryggen men inte i handflatan. Fördelen med att inte placera skenorna i handflatan gör att den normala greppförmågan inte påverkas av skenan.  Handledsskydden men dubbla skenor har alltid extra stabiliserande band som hjälper till att förstärka stödet och avlastning trots den kortare skenan.
Oavsett vilken modell av handledsskydd som du behöver så bidrar alla produkter till en effektiv avlastning och håller handleden i en gynnsam position.  

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av handledsskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Handledsskydden är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja handledsskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produkt i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor.
Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.
Med ett komplett sortiment av handledsskydd hittar du alltid en funktionell lösning hos oss på Rehaboteket.