Tennisarmbågsskydd Dynamics Epi | Rehaboteket

UNIK AVLASTNING OCH STÖD FÖR TENNIS- OCH GOLFARMBÅGE

  •  799 kr 
  • 999 kr

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, marknadens mest utvecklade skydd för kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm

Läs mer

  • Marknadens enda vibrationsreducerande skydd
  • Justerbar avlastning och anpassning
  • Hög grad av kompression utan rörelsepåverkan
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Tennisarmbågsskydd Dynamics Epi

Tennisarmbågsskydd Dynamics Epi är ett helt unikt armbågsskydd för avlastning av inflammatoriska problem så som tennisarm, golfarm och musarmbåge (medial och lateral epikondylit). Armbågsskyddet kombinerar justerbar avlastning med en stötdämpande och vibrationsreducerande pelott som effektivt minskar den hög-eller lågintensiva belastningen över de inre eller yttre senfästena på armbågens in eller utsida. Dynamics Epi unika konstruktion kombinerar som enda armbågsskyddet på marknaden effektiv avlastning och vibrationsreducering över armbågens in- eller utsida.  Orsaken till många problem med tennisarm och golfarm har sitt ursprung i handleden och fingrarnas belastningsmönster och orsakas både av hög och eller lågintensiv belastning. Handleden och fingrarnas böj och sträckrörelse aktiveras i underarmsmuskulaturen och som fäster på in eller utsidan av armbågsleden. Beroende på belastningsmönster och aktivitet så skapar upprepade ensidiga rörelser i hand och handled en konstant aktivering av underarmsmuskulaturen och dess senfästen. Orsaken till problem med tennisarm, golfarm och musarm härstammar ofta från handleden men med en lokalt utvecklad senfästesinflammation i armbågens inre eller yttre fästen (medial eller lateral epikondylit). Belastningen från handleden varierar i intensitet men kan utlösas av både lågintensiv belastning under en arbetsdag vid datorn och datormusen som på tennisbanan med upprepade belastningsmönster med tennisracket i handen. Påverkande faktorer är ofta vikten i handen i förhållande till rörelsemönstret och tennisarmbåge drabbar även många hantverkare som under långa arbetsdagar arbetar med verktyg i handen med ett ensidigt upprepar rörelsemönster oavsett om det är en målare eller en snickare så belastas armbågens senfästen under hela arbetsdagen. 
Dynamics Epi’s är det enda armbågsskyddet som kombinerar specifika funktioner, avlastning och vibrationsreducering för att på bästa sätt avhjälpa problem med belastningsrelaterad smärta i armbågen oavsett om aktiviteten är padeltennis, arbete vid datormusen eller kontinuerligt målande med en pensel i handen under en arbetsdag. 

Produktegenskaper - Dynamics Epi 

Dynamics Epi kombinerar en mängd olika unika egenskaper för att på bästa sätt skapa förutsättningar för avlastning av den lokala inflammationen. Armbågsskyddet kombinerar vibrationsreducering, avlastning och kompression i samma produkt och är specifikt utvecklad för att verka utan att märkas.
Vibrationsreducering
Armbågsskyddets vibrationsreducerande funktion skapas av en 14 cm lång och 4 cm bred stötdämpande pelott tillverkad av medicinsk polurethane (PU). PU är ett mjukt och stötdämpande material och ger skyddet en vibrationsabsorberande funktion för att på bästa sätt minska aktiviteten i det inflammerade senfästet  både vid aktivitet och vila.  Pelotten som sitter placerad över hela underarmsmuskulaturen och skapar en effektiv vibrationsreducering över muskeln från stötar och vibrationer som skapas av handen och handledens rörelse exempelvis stöten från upprepade slag i tennis eller snickrande med en hammare i handen. Pelotten infästes i armbågsskyddet med hjälp av kardborre har ett mjukt och hudvänligt textilager mot huden för bästa komfort och kan vid behov tas bort från skyddet om man vill använda armbågsstödet utan vibrationsfunktionen. 

Avlastning
För att ytterligare förstärka tennisarmbågsskyddets effekt och funktion har armbågsskyddet ett anpassningsbart avlastande band placerat över den tjockaste delen av underarmens muskulatur. Bandet ger möjlighet att på enklaste sätt justera graden av avlastning genom att öka trycket över muskelbuken för att på så sätt skapa effektivare avlastning av de inflammerade senfästena. Bandet är semielastiskt och justeras på enklaste sätt med hjälp av kardborreband för att skapa en adekvat avlastning i förhållande till problem och aktivitet. Vid tyngre eller repetitiv belastning av hand och armbåge kan bandet enkelt justeras för att skapa effektivare avlastning i linje med behov. Bandet kan enkelt justeras och fritt placeras i höjdled för att ge möjlighet till bästa individuella anpassning i linje med respektive användares unika behov.

Kompression
Armbågsskyddet är tillverkad av ett unikt kompressionsgivande textilmaterial för att på bästa komprimera hela underarmsmuskulaturen vid användning. Materialkompositionen består av 65% polyamid, 26 % elastan, 5% bomull, 2% polyester och 2% polurethane vilket ger ett armbågsskydd med bästa förutsättningarna för optimal kompression. Materialkonstruktionen är samtidigt fullt ventilerande och kan användas utan begränsningar en hel arbetsdag.   

Användning av tennisarmbågsskydd Dynamics Epi

Dynamics Epi kan utan begränsningar användas vid behov av stöd och avlastning vid, 
- Tennisarmbåge och musarmbåge (lateral epikondylit)
- Golfarmbåge (medial epikondylit)
- Lokal muskelinflammation och smärta i underarmsmuskulaturen i vila och belastning.

Dynamics Epi fungerar lika bra på höger som vänster underarm och tillverkas i 5 olika storlekar för bästa anatomiska passform och funktion.
Måttet skall tas ca 5–7 centimeter nedanför armbågsleden över underarmens bredaste parti.
Produkten skall handtvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Vid tvätt tas man på enklaste sätt bort den mjuka PU pelotten samt det anpassningsbara bandet som inte behövs tvättas. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått cm
1 21,5 - 23 cm
223 - 25,5 cm
3 25,5 - 27,5 cm
4 27,5 cm - 30 cm
5 30 - 32,5 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag spelar padeltennis och får problem med smärta i armbågen efter en intensivare träningsperiod. Kan Dynamics Epi vara en lämplig produkt för mig?
Svar. Ja, absolut! Belastningsmönstret i samband med framförallt padel är ofta högintensivt med ett upprepat rörelsemönster i kombination med ett ofta relativt kraftigt stöd i samband med att racket träffar bollen. Dynamics Epi kombinerar avlastning och stötdämpning i samma produkt.

Fråga. Hur skall jag tänka avseende storleken? Jag hamnar mellan två storlekar och vill inte ha en för stor eller för liten produkt
Svar. Generellt så rekommenderar vi att du väljer den större storleken utifrån att produkten än anpassningsbar och går att justeras i linje med individuella behov.

Fråga. Ersätter Dynamics Epi mitt gamla tennisarmbågsskydd som jag har sedan tidigare?
Svar. Ja, produkten har samma funktion som ett spänne (avlastning) men ger i tillägg en större kontaktyta och vibrationsdämpning vilket gör produkten betydligt mera funktionell .

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket