Storsäljare
Tennisarmbågsskydd Epi Plus
Tennisarmbågsskydd Epi Plus
Tennisarmbågsskydd Epi Plus

Tennisarmbågsskydd Epi Plus

1 299 kr

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, marknadens mest utvecklade skydd för kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm Läs mer
Marknadens enda vibrationsreducerande skydd
Justerbar avlastning och anpassning
Hög grad av kompression utan rörelsepåverkan

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!" Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

UNIK AVLASTNING OCH STÖD FÖR TENNIS- OCH GOLFARMBÅGE

Tennisarmbågsskydd Dynamics Epi är ett helt unikt armbågsskydd för avlastning av inflammatoriska problem så som tennisarm, golfarm och musarmbåge (medial och lateral epikondylit). Armbågsskyddet kombinerar justerbar avlastning med en stötdämpande och vibrationsreducerande pelott som effektivt minskar den hög-eller lågintensiva belastningen över de inre eller yttre senfästena på armbågens in eller utsida. Dynamics Epi unika konstruktion kombinerar som enda armbågsskyddet på marknaden effektiv avlastning och vibrationsreducering över armbågens in- eller utsida.  Orsaken till många problem med tennisarm och golfarm har sitt ursprung i handleden och fingrarnas belastningsmönster och orsakas både av hög och eller lågintensiv belastning. Handleden och fingrarnas böj och sträckrörelse aktiveras i underarmsmuskulaturen och som fäster på in eller utsidan av armbågsleden. Beroende på belastningsmönster och aktivitet så skapar upprepade ensidiga rörelser i hand och handled en konstant aktivering av underarmsmuskulaturen och dess senfästen. Orsaken till problem med tennisarm, golfarm och musarm härstammar ofta från handleden men med en lokalt utvecklad senfästesinflammation i armbågens inre eller yttre fästen (medial eller lateral epikondylit). Belastningen från handleden varierar i intensitet men kan utlösas av både lågintensiv belastning under en arbetsdag vid datorn och datormusen som på tennisbanan med upprepade belastningsmönster med tennisracket i handen. Påverkande faktorer är ofta vikten i handen i förhållande till rörelsemönstret och tennisarmbåge drabbar även många hantverkare som under långa arbetsdagar arbetar med verktyg i handen med ett ensidigt upprepar rörelsemönster oavsett om det är en målare eller en snickare så belastas armbågens senfästen under hela arbetsdagen. 
Dynamics Epi’s är det enda armbågsskyddet som kombinerar specifika funktioner, avlastning och vibrationsreducering för att på bästa sätt avhjälpa problem med belastningsrelaterad smärta i armbågen oavsett om aktiviteten är padeltennis, arbete vid datormusen eller kontinuerligt målande med en pensel i handen under en arbetsdag. 

Produktegenskaper - Dynamics Epi 

Dynamics Epi kombinerar en mängd olika unika egenskaper för att på bästa sätt skapa förutsättningar för avlastning av den lokala inflammationen. Armbågsskyddet kombinerar vibrationsreducering, avlastning och kompression i samma produkt och är specifikt utvecklad för att verka utan att märkas.
Vibrationsreducering
Armbågsskyddets vibrationsreducerande funktion skapas av en 14 cm lång och 4 cm bred stötdämpande pelott tillverkad av medicinsk polurethane (PU). PU är ett mjukt och stötdämpande material och ger skyddet en vibrationsabsorberande funktion för att på bästa sätt minska aktiviteten i det inflammerade senfästet  både vid aktivitet och vila.  Pelotten som sitter placerad över hela underarmsmuskulaturen och skapar en effektiv vibrationsreducering över muskeln från stötar och vibrationer som skapas av handen och handledens rörelse exempelvis stöten från upprepade slag i tennis eller snickrande med en hammare i handen. Pelotten infästes i armbågsskyddet med hjälp av kardborre har ett mjukt och hudvänligt textilager mot huden för bästa komfort och kan vid behov tas bort från skyddet om man vill använda armbågsstödet utan vibrationsfunktionen. 

Avlastning
För att ytterligare förstärka tennisarmbågsskyddets effekt och funktion har armbågsskyddet ett anpassningsbart avlastande band placerat över den tjockaste delen av underarmens muskulatur. Bandet ger möjlighet att på enklaste sätt justera graden av avlastning genom att öka trycket över muskelbuken för att på så sätt skapa effektivare avlastning av de inflammerade senfästena. Bandet är semielastiskt och justeras på enklaste sätt med hjälp av kardborreband för att skapa en adekvat avlastning i förhållande till problem och aktivitet. Vid tyngre eller repetitiv belastning av hand och armbåge kan bandet enkelt justeras för att skapa effektivare avlastning i linje med behov. Bandet kan enkelt justeras och fritt placeras i höjdled för att ge möjlighet till bästa individuella anpassning i linje med respektive användares unika behov.

Kompression
Armbågsskyddet är tillverkad av ett unikt kompressionsgivande textilmaterial för att på bästa komprimera hela underarmsmuskulaturen vid användning. Materialkompositionen består av 65% polyamid, 26 % elastan, 5% bomull, 2% polyester och 2% polurethane vilket ger ett armbågsskydd med bästa förutsättningarna för optimal kompression. Materialkonstruktionen är samtidigt fullt ventilerande och kan användas utan begränsningar en hel arbetsdag.   

Användning av tennisarmbågsskydd Dynamics Epi

Dynamics Epi kan utan begränsningar användas vid behov av stöd och avlastning vid, 
- Tennisarmbåge och musarmbåge (lateral epikondylit)
- Golfarmbåge (medial epikondylit)
- Lokal muskelinflammation och smärta i underarmsmuskulaturen i vila och belastning.

Dynamics Epi fungerar lika bra på höger som vänster underarm och tillverkas i 5 olika storlekar för bästa anatomiska passform och funktion.
Måttet skall tas ca 5–7 centimeter nedanför armbågsleden över underarmens bredaste parti.
Produkten skall handtvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Vid tvätt tas man på enklaste sätt bort den mjuka PU pelotten samt det anpassningsbara bandet som inte behövs tvättas. 

Vibrationsdämpande funktion där det behövs som mest

Epi Plus är ett helt unikt skydd för tennisarm som kombinerar avlastning och vibrationsreducering. Den stora och muskeltäckande pelotten av PU minskar vibrationerna som ofta orsakar problem med tennisarm i samband med arbete med verktyg, racketsport.

Vibrationsdämpande funktion där det behövs som mest

Kompressionsgivande material och extrem smidighet

Det högelastiska textilmaterialet skapar jämn och hög kompression runt underarmen för att förbättra trycker över pelotten som vibrationsdämpar underarmen. Var noggrann med storleken så att stödet inte blir för litet eller för stort!

Kompressionsgivande material och extrem smidighet

Justerbar avlastning för tennisarm

Epi Plus har ett justerbart handsystem som möjliggör individuell anpassning och stöd för tennisarm genom att spänna bandet som sitter placerat över silikonpelotten för mer eller mindre avlastning.

Justerbar avlastning för tennisarm

Vanliga frågor

Behöver du hjälp att hitta rätt. Ring oss för rådgivning så hjälper vi dig hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är av största vikt. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt. 📞 08 - 24 47 34
Hos oss kan du handla enkelt och tryggt. Hitta de varor du behöver, lägg i varukorgen. Fyll därefter i dina leveransuppgifter och välj det leveransalternativ som passar dig bäst. Fyll sedan i betalningsinformation, hos Rehaboteket handlar du säkert via Klarna Checkout. Avsluta med att bekräfta beställningen. Du får sedan en orderbekräftelse till den mail du angivit, där du sedan kan följa din order. Har du några funderingar tveka inte att kontakta oss direkt i chatten, per telefon eller via mail. Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)
📞 08 - 24 47 34 ✉ kundservice@rehaboteket.se
Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt. När varan har lämnat vårt lager är förväntad leverans mellan 0-2 dagar.
Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmamiljö i stället för en stressig butiksmiljö. Vi har alltid 45 dagars öppet köp för att ytterligare säkerställa att det skall vara enkelt att handla av oss på Rehaboteket. Det enda kravet för retur är att produkten är i samma skick som när du tog emot den vilket den alltid är om man provar hemma med försiktighet.
Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket
Varje produkt har en egen storlekstabell som du kan hitta på produktsida. Där kan du se hur du skall mäta och vilket mått som tillhör vilken storlek.

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten