Artros handskar | Köp handskar mot artros | Rehaboteket

Artroshandskar

Smärta och stelhet i hand och fingrar är ett vanligt förekommande som påverkar många i vardagen. Problemen förvärras ofta under kallare årstider på grund av yttre påverkan av kyla. En bidragande orsak till problem i hand och fingrar är ofta en påverkan av förslitning, artros i fingrar och handens led. Förslitningen artros drabbar ledens glatta broskyta vilket påverkar rörelsen i leden negativt. Smärtan och stelheten förvärras ofta under kallare årstider. En artroshandske är tillverkad av elastiska material som hjälper er till att för att öka graden av kompression över handen och fingrarnas leder och samtidigt lokalt öka värmeutvecklingen över den drabbade smärtsamma leden.

IMAK artroshandske
IMAK artroshandske med lätt kompression för problem med stelhet och svullnad i hand och fingrar
 349 kr 
Handske för artros
Artroshandske i svart modell tillverkad av ett mjukt och kompressionsgivande bomullsmaterial
 349 kr 
Storsäljare
artroshandske_artroshandskar
Artroshandske Active för vardaglig aktivitet vid värk i fingrar och hand. Active handskens anti-glid yta säkrar greppet
 379 kr 
handledsstöd reumatiker

IMAK är mjukt handledsstöd för handled och tumme. Det mjuka materialet ger lätt stöd och lokal värme över hand och handled.

 299 kr 

Läs mer om artroshandskar…

En artroshandske är ett effektivt hjälpmedel för att minska problem i hand och fingrar och kombinerar flera olika funktioner i en och samma produkt, de bidragande funktionerna är lätt stöd, kompression och värme.
Handskarna är tillverkade för att fungera optimalt i ett vardagligt liv och har konstruerats för att minimera påverkan av handfunktionen vid vardagligt användande.
De olika funktionerna i handskarna stöd, kompression och värme bidrar tillsammans med en funktionell lösning vid smärta och problem.
Stödet och kompressionen i handskarna kommer ifrån produktens anatomiska konstruktion i kombination med materialets kompressionsgivande egenskaper. Alla artroshandskar har kompressionsgivande funktion vilket bidrar till en ett ökat stöd över handen och fingrarna. Kompressionen motverkar effektivt lokal svullnad i lederna vilket i sin tum stimulerar ökad rörelse. Om den led svullnar på grund av inflammatoriska problem eller artros bidrar den ökade svullnaden till minskad rörelse. Genom att på ett korrekt och milt sätt komprimera leden med hjälp av elastiska material motverkar svullnaden effektivt vilket stimulerar ett ökar rörelseomfång i leden.
Artroshandskarna är tillverkade av en unik materialkomposition bestående av bomull och Spandexx. Materialet ökar kompressionen runt hand och fingrar samtidigt som det effektivt motverkar en nedkylande effekt orsakat av exempelvis ett kallare väderomslag eller vid mera vidhållande kyla höst, vinter och tidig vår.
Alla handskar är konstruerade med öppna fingertoppar vilket säkerställer en normalt handfunktion utan risk för att greppet försämras. I det naturliga greppet har fingertopparna en viktigt greppande funktion och alla handskar har alltid frilagda fingertoppar för att fungera optimalt i alla situationer. De öppna fingertopparna gör det även möjligt att använda artroshandskar vid normalt terminalarbete med full rörelsefrihet och kontakt med exempelvis ett tangentbord. Den öppna designen är även viktig funktion för vardagligt finmotoriskt arbete oavsett arbetsmoment eller situation.
En artroshandske är tillverkad av tunna och smidiga material och fungerar alltid bra att bära under en exempelvis värmande handske vintertid utan att det blir trångt och obekvämt.

Olika artroshandskar beroende på behov.

Vårt sortiment av artroshandskar täcker in ett brett och komplett sortiment av modeller. Generellt så ger alla handskar samma grad av kompression men har olika funktioner. Vi erbjuder handskar med olika färginslag för att få ett hjälpmedel mot artros i ett roligare utseende. Handskarna finns även i en helt svart modell som har ett väldigt diskret utseende och tar bort fokus från handen vid användning.
Artroshandske Active är en helt unik produkt som är utvecklad för att förbättra greppet och samtidigt ha förstärkt slitstyrka. Vid arbete med hand och fingrar ger Activehandsken en extra försäkring av ett stabilt grepp även mot glatta och hala föremål. Activehandsken har en heltäckt greppyta över handflata och fingrarna. Greppytan är försedd med små mjuka silikoninlägg som säkerställer ett stadigt grepp även mot halare föremål. Artroshandske Active är en optimal produkt för att använda vid finmotoriskt arbete och i situationer då greppet blir extra viktigt.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av artroshandskar med komplett sortiment av produkter. Vi strävar alltid efter att erbjuda ett komplett sortiment av artroshandskar som ger möjlighet att hitta en produkt som passar optimalt i förhållande till dina individuella behov av kompression, värme och greppförmåga i förhållande till dina dagliga behov. Alla våra artroshandskar lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alltid CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet.

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta det mest lämpade artroshandsken för dig i förhållande till ditt unika behov. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera din produkt i hemmiljö.