Knäskydd vid ledbandsskada | Rehaboteket

Knäskydd vid ledbandsskada

Ledbanden i knäleden är två kraftfulla ligament som utgör en stor del av knäledens stabiliserande strukturer. Ledbanden delas in i ett yttre ligament (LCL) och ett inre (MCL). Oavsett vilket ledband som är skadat så har ett knäskydd för ledbandsskada alltid två skenor för att säkerställa den totala stabiliteten i knäleden efter ledbandsskada. Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskydd med skenor och har flera olika lösningar beroende på behov av stöd, situation och aktivitet
Behöver du hjälp med att hitta rätt knäskydd? Ring oss gärna så hjälper vi till 08-244734

knäskydd med skenor
Knäskydd med skenor för optimal sidostabilitet ger ett ledbandskadat knä extra stabilitet. Skenan är dubbel-ledad och påverkar inte knäledens rörelseförmåga
999 kr
Knäskydd med skenor för sidostabilisering Genum LIGA
Knäskydd med stabila metallskenor för extra sidostabilitet vid inre och yttre ledbandsskador
1 099 kr
Stabiliserande knäortos Genum CoTex LIGHT
Effektiv knäortos för stabilisering av ett instabilt knä. Optimalt för ledbandsskador eller artrosproblem i knäleden med behov av extra stabilitet och avlastning.
1 399 kr
Knäskydd GenuFit XS
Knäskydd Genufit, extra stabilitet och kontroll vid inre ledbandsskada (MCL) och yttre ledbandsskada (LCL) i knäleden.
3 199 kr
Knäortos ATOM X-Small
Knäortos ATOM ger extrem stabilitet och kontroll av en instabil knäled. Extra stabil ortos med låg vikt, endast 550g
3 899 kr
Knäortos vid korsbandsskada

Raptor knäortos vid korsbandsskada är en unik "front-back" ortos för extra stabilitet av en instabil knäled vid skador på korsband och ledband i knäleden. 

4 499 kr
knäskydd korsbandsskada
PP3 Knäskydd för korsband och ledbandsskador. PP3 är tredje generationens knäskydd av absolut högsta kvalitet med extrem stabilitet och kontroll av en instabil knäled
4 999 kr
Knäskydd PP4 vid korsbandsskada

PP4 extra stabilt knäskydd med rörelsekontrollerande egenskaper vid korsband och ledbandsskador, PP4 har ett unikt polycentriskt ledcentra för enklaste anpassning och justering.

5 499 kr
Knäskydd GenuDyn

GenuDyn CI är en innovativ knäortos för optimal rörelsekontroll, stabilitet och anpassningsförmåga vid korsband och ledbandskada i knäleden.

6 499 kr

Knäskydd Pflexx är ett helt unikt koncept för aktiv muskeluppbyggnad av  knä- och lårmuskulaturen vid träning , efter skada, rehabilitering eller vid artros i knäleden

1 899 kr
GenuDyn Novel

GenuDyn Novel knäortos för korsband- och ledbandsskada med enklast möjliga applicering, optimal fixering och överlägsen stabilitet och kontroll.  

6 999 kr
Knäskydd PSB Active Plus stl.1

Knäskydd Active Plus är ett extra tunt och smidigt knäskydd med unika anpassningsmöjligheter för extra stöd och kontroll vid smärta och problem i knäleden. 

1 199 kr

Mer om knäskydd vid ledbandsskada

Ett knäskydd för ledbandsskada är i regel stabila modeller av knäskydd med rigida, hårda metallskenor för optimal möjlighet till extern stabilitet och kontroll av knäleden. Knäskydden är även tillverkade för att effektivt ökad kompressionen över leden för att även motverka eventuell svullnad i leden som kan uppstår i samband med ledbandsskada.

Typer av knäskydd & knästöd

Våra olika knäskydd för inre och yttre ledbandsskador finns med tre olika modeller av skenor, flexibla fjäder, rigida dubbel eller rigid polycentrisk. De olika skenorna ger mer eller mindre stöd, kontroll och stabilitet av knäleden och används beroende på upplevd instabilitet och behov av extern stabilitet.

Flexibla fjäderskenor är mjuka metallskenor tillverkade av rostfritt stål. Den flexibla delen av skenan följer knäleden optimalt och bidrar till ett lätt extra stöd. Vi lättare ledbandsskador i knäleden med lite eller helt utan instabilitetsproblem så använder man oftast flexibla fjäderskenor. Fördelen är att skenan följer knäledens kontur och skapar en extremt låg profil och ett väldigt smidigt knäskydd. Flexibla fjäderskenor finns i våra enklare modeller av knäskydd för lättare stöd och avlastning. 

Rigid dubbelledsskena är en väldigt stadig metallskena som effektivt stabilisera knäleden vid mera omfattande ledbandsskada ofta med upplevd instabilitet och osäkerhet i belastade lägen. Skenorna är 33 cm långa och sitter centrerad i knäleden med stabiliserande skenor 15 cm upp över lår och 15 cm ned över vaden. Den totala skenlängden ger en väldigt god effekt för att stabilisera knäleden optimalt. Den rigida skenan är den vanligaste modellen av skena och finns i de flesta av våra stabilare knäskydd med optimal kombination av smidighet och stabilitet i samma knäskydd.

Rigid Polycentrisk skena är en avancera metallskena för bästa stabiliserande egenskaper. Skenan har ett ledcentral som är polycentriskt vilket medför att rörelsen i knäleden kopieras i skenans ledcentral med effekten av en optimal följsamhet i böj och sträck och samtidigt extremt stabila egenskaper i sidled. Poly lederna finns i våra stabilaste knäskydd för ledbandsskada

Samtliga knäskydd för ledbandsskada har externa fixeringsband över lår och vad. Banden möjliggör optimala inställningsmöjligheter för att enkelt kunna öka respektive minska graden av stöd efter skada. I takt med att banden spänns hårdare ökar fixeringen av skenorna över leden med effekten av ett stabilare skydd med mera effekt. Oavsett modell av knäskydd bidrar alla produkter till extern stabilitet, ökad säkerhet och minskad instabilitet i knäleden.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra knäskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Knäskydd är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja knäskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt knäskydd i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.seRehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor.Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.