Ryggstöd | Köp skydd & bälten till ryggen | Rehaboteket

Ryggstöd, ryggbälten & ryggskydd

Ryggsmärta och problem i ländryggen är ett av de vanligaste problemen som dagligen påverkar vårt välmående. Ryggproblem drabbar ca 80 % av Sveriges befolkning någon gång i livet och problemen varierar allt från muskulär smärta, ryggskott till kroniska problem och instabilitet. Vi på Rehaboteket har ett komplett sortiment av ryggstöd för en smärtfri, stabilare tillvaro. Ryggstöden fungerar lika bra arbetsmässigt som för idrott, motion och en aktiv livsstil.Storsäljare
ryggstod
Effektivt kombinationsstöd för ländryggen. Ryggstödet har en värmande ryggplatta placerad mitt i ländryggen för extra stöd
 599 kr 
ryggstod_landrygg
Ryggstöd med extra stöd av ländryggen. Ryggstödet stödjer ländryggen och tillåter individuell anpassning
 799 kr 
hallningsvast_dalig hallning

Hållningsväst DorsoLITE är ett hållningsstöd med obegränsade möjligheter för korrigering av dålig hållning. 

 599 kr 
ryggskydd_ontiryggen

Ryggskydd Flex 23 är ett högkvalitativt ryggskydd med skenor för effektiv stöd av ländryggen vid problem

 1 899 kr 
hallningsvast
Hållningsväst EXTO™ är en smidig justerbar hållningsväst för bättre hållning och positionering av axlarna
 699 kr 
hållningsväst

Hållningsväst EXTO™ beige färg är en hållningsväst som effektivt bidrar till bättre hållning. Västen är fullt justerbar och kan användas utan begränsningar.

 699 kr 
ryggkorsett

Ryggkorsett LITE är en extremt smidig ryggkorsett med extra låg profil. Ryggkorsetten har stabiliserande skenor placerade i ländryggen och extra stabiliserande band för optimal funktion. 

 989 kr 
ryggskydd ryggskott

Ryggskydd Lumback light är ett smidigt, lättanvänt ryggskydd för effektiv avlastning av en instabil ländrygg.

 999 kr 
ryggkorsett

Ryggkorsett med skenor ger effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande ländrygg. Ryggkorsetten är extra hög över ländryggen för bästa stöd och avlastning. 

 999 kr 
ryggsstod_for_ryggskott

Ryggstöd Lumback Stabil är ett högkvalitativt ryggstöd tillverkad av elastisk mikrofiber av högsta kvalitet. 4 stabila ryggskenor placerade i ländryggen avlastar ländryggen effektivt 

 1 299 kr 
ryggordel

En unik ryggördel för extra stöd i ländryggen med god anpassning oavsett kroppsform. Ryggördeln har två unika segment för optimal anpassning

 1 099 kr 
Storsäljare
ryggskydd_idrott

Ryggskydd med anpassningsbart stöd och extrem smidighet för vardag och idrott med höga krav på stabilitet och rörlighet

 899 kr 
ryggbalte
Ryggbälte med skenor kombinerar stöd för ländryggen med lokal värme för ryggproblem.
 669 kr 
ryggstöd med skenor

Ryggstöd CoTEX är ett extra stabilt ryggstöd för effektiv smärtlindring vid ryggskott och behov av extra mycket avlastning och stöd för en smärtande ländrygg

 1 249 kr 
Ryggstöd värme
Ryggskydd för lätt stabilisering ländryggen. Ryggskyddet är tillverkat av värmande SRX för en kombination av värme och lätt stöd
 549 kr 
ryggskydd ländrygg
Extra stabilt elastiskt ryggskydd för effektiv stabilitet och avlastning av en smärtande ländrygg med fyra skenor i ländryggen
 799 kr 
gravidbalte

Symplus är ett extra stabilt gravidbälte för stabilitet av ett instabil bäcken. Symplus fungerar även effektivt vid SI-ledsbesvär och artrosproblem i SI-leden vid behov av externt stöd

 1 299 kr 
ryggortos
Ryggstöd Lumbopull utvecklad för enkel applicering samt effektiv stabilisering av ländryggen.
 1 399 kr 
ryggortos
Ryggortos SpinoQuick™ är en helt unik ryggortos med rörliga ryggplattor för ett fullt anpassningsbart stöd i ländryggen
 1 749 kr 
ryggskydd
Smidigt elastiskt ryggstöd för lätt stöd av rygg och mage. De tunna materialet och låga profilen möjliggör användning vid alla tillfällen.
 379 kr 
Nyhet
stöd för magen efter graviditet

Mjukt och smidigt kompressionsgivande magstöd vid behov av extra stöd exempelvis efter graviditet. 

 479 kr 
gravidbalte
Gravidbälte Monae är ett smidigt och anpassningsbart gravidbälte för extra stöd för magen ex efter graviditet
 399 kr 

Mer om våra produkter för ryggen

Ett stöd för ryggen benämns ofta som ryggskydd, ryggkorsett eller ryggortos. Oavsett benämningen så är produkterna konstruerade för att på bästa sätt avlasta och stabilisera ländryggen vid akuta eller återkommande ryggproblem. Stöden är konstruerade för att ge lokal kompression i kombination med ett mekaniskt avlastande justerbart stöd som tillåter individuell anpassning för bästa funktion.
Den lokala kompressionen i ett ryggskydd kommer från materialvalet i produkten. Funktionella ryggstöd är alltid tillverkade av elastiska material vilket justerar omfattningen av materialets kompressionsgivande egenskaper. Ju högre kompression runt problemområdet desto mera stöd och stabilitet ger produkten. Materialvalen i alla våra ryggskydd är alltid mer hänsyn tagen till materialets elastiska egenskaper i kombination med materialets ventilerande egenskaper.

Olika material, olika funktioner

Huvudmaterialen i våra ryggprodukter är MCM, NeoTEX och CoTEX vilket är material med olika egenskaper och funktioner. I valet av rätt produkt för dina problem i förhållande till användning kan materialvalet göra stor skillnad. 
MCM är en borstad bomull invävt i en elastisk mikrofiber. MCM kombinerar optimal ventilation och kompression i samma material.
NeoTEX är ett värmeisolerande material som tillför värme in i omliggande muskler för att effektivt mjuka upp muskler och motverka nedkylning av problemområdet.
CoTEX är ett kraftigare kompressionsgivande material med andningsaktiva egenskaper. Den kraftigare kompressionen i materialet medföra alltid ett stadigare stöd och effektivare avlastning.
Ett ryggskydds stabiliserande egenskaper kommer ifrån produktens skensystem som har för funktion att effektivt avlasta och stabiliserar ländryggen. Skenorna är tillverkade av stabila formbara material, metall eller plast för att ge bästa möjliga stabilitet och avlastning. Skenorna sitter placerade lokalt i ländryggen i par. 1 par, 2 skenor på höger respektive vänster sida av ryggraden. Konstruktionen med skenpar på båda sidorna av ryggraden ger ett effektivt stöd för ryggraden och minskar även den muskulära belastningen lokalt i ländryggen.

Tips och råd vid val av ryggstöd

Det finns många saker som man kan tänka på för att få ut maximalt av sitt ryggstöd. Nedan finner ni flera användbara tips på hur du kan använda ditt stöd på bästa sätt och samtidigt ta hand om produkten så att den håller så länge som möjligt.
Användning
Ett ryggstöd kan utan problem användas direkt mot huden men det rekommenderas normalt att man har en tunnare tröja mellan stödet och huden, på så sätt minskas behovet av daglig tvätt med tanke på att tröjan tvättas dagligen. Ryggstöden har en öppningsbar framsida som fästes enkelt och effektivt med hjälp av hård och mjuk kardborre. Kardborren är ca 10 cm brett vilket innebär att ryggskyddet har 10 cm anpassningsmån för att på bästa sätt kunna justeras beroende på storlek, användning utanpå kläder eller andra omständigheter.
Anpassning
Om ditt ryggstöd har skenor placerade i ländryggen kommer de att vara helt raka när du tar emot produkten. Med tanke på att många ryggproblem uppstår lokalt i ländryggen så kan du anpassa skenorna för att få bättre anatomisk passform som effektivare följer svanken. För att forma skenorna behöver du bara enkelt böja skenan på mitten. Du kan enkelt forma fram och tillbaka till dess att du har lyckat uppnå den mest lämpade passformen. Om du formar för mycket så kan du enkelt forma tillbaka skenan och om du formar för lite så kan du fortsätta forma.  
Justering 
Om ditt stöd har ett extra stabiliserande band så kan du enkelt justera graden av kompression och stöd i höjd beroende på hur du spänner banden. Vid låga problem i ländrygg eller bäcken så kan du med fördel placera banden lågt över ryggstödet för att därigenom öka kompressionen över bäckenet och lågt över ländryggen. På samma sätt kan man enkelt öka kompressionen och stödet mitt över ländryggen eller högt i övergången till bröstryggen.
Tvättråd
Alla produkter som innehåller hårda och mjuka material exempelvis skenor, hård och mjuk kardborre måste hand tvättas för att undvika tvättmaskinens mekaniska slitage, Alla våra produkter för ryggproblem skall tvättas i 30° handtvätt med stängd kardborre och skall lufttorka innan produkten används. Ta för vana att alltid stänga den hårda kardborren i produkten mot den mjuka så vårdas kardborren optimalt och slitaget minskas markant.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av ryggstöd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alla CE märkta för att säkerställa funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta den mest lämpade produkten för dig i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se

Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.
Oavsett om du har ryggskott, svag ländrygg eller behov av extra stöd på arbetsplatsen  finns det alltid effektiva produkter för att hjälpa och minska problemen både för vardagligt användande som såväl idrott och motion.