Armbågsskydd & armbågsstöd | Rehaboteket

Armbågsskydd & armbågsstöd

Smärta och problem i armbågen har ofta ett orsakssamband med handleden och handledens rörelser eller överbelastning i armbågsleden. De vanligaste problemen i armbåge är ofta lokala inflammationer så som tennisarmbåge eller golfarmbåge.  Problemen orsakas av en lokal inflammation i armbågens senfästen på armbågens in- eller utsida med ofta omfattande smärta och kraftlöshet i hand. Armbågsskydd finns i flera olika modeller och utföranden med antingen kompressionsgivande egenskaper för extra stöd eller avlastande produkter som hjälper till att minska belastningen i de inflammerade senfästena i armbågsleden. Rehaboteket har marknadens mest kompletta sortiment av armbågsstöd och du finner alltid flera olika alternativ av skydd beroende på vilken situation armbågsskyddet skall användas för.
Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt för dig och dina problem? Ring till oss på 08-244734 så hjälper vi gärna till.

tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett lättanvänt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
 239 kr 239
Black Friday 43% rabatt
band för tennisarmbåge

EpiGrip Plus är ett extra smidigt justerbart tennis- och golfarmbågsbandage för armbågen

 229 kr 399
tennisarmbagsskydd

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm

 999 kr 
Tennisarmbagsband
Band med anpassningsbara pelott för avlastning vid problem med tennisarmbåge, golfarm och musarmbåge.
 419 kr 
tennisarmbågsband

EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm. 

 369 kr 
armbågsskydd

Armbågsskydd Self är en tunn och smidig produkt för kompression av armbågsleden vid problem och svullnad i armbågen. 

 379 kr 
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage -EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för avlastning vid tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
 339 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd för avlastning och lokal värme vid problem med tennisarm, golfarm eller musarm
 399 kr 
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

 459 kr 
Armbågsskydd vid tennisarmbåge
Armbågsskydd CoTEX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
 495 kr 
armbagsskydd_tennisarm

Dynamics Plus är ett unikt dubbelavlastande armbågsskydd problem med tennisarm, golfarm och musarm. Produkten skapar en dubbelsidig avlastning för bästa funktion och effekt

 599 kr 
armbagsskydd_tennisarm

EpiSYS är ett helt unikt system för tennisarmbåge. Systemet kombinerar avlastning och kylbehandling i samma unika konstruktion.  

 939 kr 
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassing och justering

 699 kr 
Armbagsskydd hyperextension
Armbågsskydd med hyperextensionsstopp för extra stöd av en överrörlig armbågsled. Skyddet motverkar översträckning och tillåter full justering
 1 199 kr 
armbågsstöd

Armbågsstöd Pushmed ger stöd för en översträckt armbåge. Armbågsstödets anpassningsbara konstruktion ger individuell anpassning på enklaste sätt. 

 1 699 kr 
armbagsskydd
Armbågsskydd tillverkat av värmande och stabiliserande NeoTex för optimal funktion med en smidig anatomisk konstruktion
 249 kr 
armbagsskydd_ulnaris_inklamning

Unikt armbågsskydd för ulnarisinkläming i armbågsleden. Ulnarisskyddet kan användas dagtid som natttid och motverkar böjning av armbågen. 

 999 kr 
Black Friday 54% rabatt
armbågsstöd för armbågen

Armbågsstöd med extra kompression och lätt stöd för problem i armbågensleden eller lokala senfästen. 

 139 kr 299
armstod_imak

Tunt, smidigt och lätt värmande armbågsstöd för reumatisk värk, svullnad och smärta i armbågen. Det unika materialet stödjer och värmer effektivt vid smärta och stelhet.

 339 kr 

Läs mer om armbågsskydd

Smärtor och problem i armbågen är oftast orsakat av överbelastningsskador med lokala inflammationer i armbågens inre eller yttre senfästen. Överbelastningen kommer ofta ifrån ett statiskt monotont arbetsmoment med handen och fingrarna i ett och samma läge under längre tid alternativt tyngre upprepade arbetsmoment.  Armbågsskydd är konstruerade för att lokalt stödja armbågsleden och har en anatomisk konstruktion för lokal ökad kompression. Kompressionen i armbågsskydden stödjer leden lokalt och ökar generellt cirkulationen i armbågsleden vilket ofta upplevs som direkt smärtlindrande. Många skydd har även avlastande egenskaper i form av spännen och pelotter. Inflammationer i armbågen har ett ofta ett orsakssamband med handen och fingrarnas böj och sträckmuskulatur. Armbågsskyddens avlastande komponenter, pelotter har för funktion att minska belastningen som i grunden kommer från handen och fingrarna upp i armbågen.
Armbågsleden är även en skadedrabbad led vid idrott och motion, framförallt vid fallskador eller idrotter med hög grad av aktivitet i armarna så som ex tennis, volleyboll och handboll. Vid omfattande ledbesvär i armbågsleden inom idrott och motion så orsakas problemen ofta av hyperextension som till vardags benämns som överrörlighet eller översträckning i leden. Vid problem med överrörlighet finns det armbågsskydd som effektivt stabiliserar leden och motverkar risken att armbågsleden sträcks utanför sitt normala rörelseområde.

Komplett sortiment av armbågsskydd

I vår strävan att erbjuda det med mest kompletta sortimentet av armbågsskydd och armbågsstöd för smärta och problem i armbågsleden strävar vi alltid efter att bredda vårt erbjudande med marknadens mest funktionella produkter. I vårt sortiment av armbågsskydd finns i flera olika modeller för olika problem i armbågsleden. Problem som i många fall orsakas av vardagliga situationer så som arbetsmiljö, belastningsmönster eller idrott och aktivitet. Många armbågsproblem uppstår även av mindre vardagliga situationer när vi utsätter armbågsleden för en onormal belastning i samband med arbetsintensiva moment, renoveringar eller för mycket ensidiga rörelsemönster under en kortare period. Oavsett vad som är den utlösande faktor för problemen i armbågen så finns det flera olika armbågsskydd att tillgå. De olika modellerna är noggrant utvalda för att alltid skapa rätt förutsättning för stöd och avlastning av armbågsleden, armbågensledens senfästen eller muskulatur oavsett arbetet, belastningsmönster eller situation.

Armbågsskydd med olika funktioner

De olika armbågsskydden har flera olika funktioner med vissa skydd speciellt konstruerade för specifika skador och problem. De huvudsakliga primära funktionerna av ett armbågsskydd delas ofta in i olika egenskaper för att skapa ett skydd med maximal funktion i förhållande till skada och problem.
Beroende på modell och konstruktion kan ett armbågsskydd ha en eller flera olika funktioner för att på bästa sätt skapa ett funktionellt armbågsskydd för bästa resultat.
Armbågsskyddens primära funktioner delas ofta in i följande produktegenskaper,
Avlastning. Armbågsskydd med avlastande funktion används normalt för att minska belastningen och aktiviteten i muskler och senfästen i armbågen. Normalt är det inflammerade senfästen över armbågens in och utsida som ofta drabbas av problem. Ett avlastande armbågsskydd har alltid olika avlastande komponenter ofta pelotter. En pelott är vanligtvis en förstärkande avlastande komponent som har för funktion att koncentrera funktion till rätt muskelbuk eller sena.   
Stabilitet. Ett stabiliserande armbågsskydd har för funktion att stödja armbågsleden vid omfattande problem med instabilitet och osäkerhet i belastning. Stabiliteten i ett armbågsskydd kommer vanligtvis för armbågsskyddets stabiliserande skenor som normalt är tillverkade av metall och bidrar till ökar stöd och kontroll av armbågsleden.
Skyddande. Ett skyddande armbågsskydd är produkter med ökad grad av stötdämpning för att på bästa sätt minska slag och tryck mot armbågsleden. Skyddande armbågsskydd används både vid idrott och motion vid ökad risk för att falla mot armbågen samt för att minska ett direkt tryck mot armbågen exempelvis armbågens yttre spets som ofta drabbas av lokala bursiter, slemsäcksinflammationer vilket leder till att armbågen blir extremt känslig för tryck och stötar.
Kompression. Ett kompressionsgivande armbågsstöd är produkter som applicerar hög grad av kompression över armbågsleden. Kompressionen har en unik funktion att lokalt stödja armbågsleden och motverkar samtidigt lokal svullnad i armbågsleden. Kompression fungerar även som en lätt stabiliserande egenskap och bidrar till att ”hålla ihop” armbågsleden, muskulatur och senor i och runt leden vid vila och belastning.
Kylande. Ett kylande armbågsskydd skapar en lokal smärtlindrande kyleffekt runt armbågsleden. I många fall ökar smärtan i armbågen efter aktiviteter med återkommande rörelse och belastningsmönster. Ett kylande armbågsskydd kan användas vardagligt på arbetet, i hemmet som likväl efter aktivitet eller vid skada. De kylande komponenterna behöver oftast placeras i ett kylskåp innan användning för att säkerställa den kylande effekten.
Vibrationsdämpande.  Ett vibrationsdämpande armbågsstöd är konstruerat för att kombinera en avlastande funktion med en vibrationsdämpande funktion för minskad belastning av ett inflammerat senfäste i armbågen. Återkommande aktiviteter med belastning i hand och handled tex padeltennis, tennis eller hantverkare som återkommande arbetar med stötande belastningsmönster i hand/ handled upplever ofta smärta och problem direkt orsakar av stöten. Ett vibrationsdämpande armbågsskydd minskar vibrationerna från hand och handled upp i armbågens senfäste med hjälp av en stötdämpande pelott tillverkad av PU, pelotten täcker större delen av underarmen för att på bästa sätt minska muskelvibrationer från handen upp i armbågen.
Rörelsebegränsande. Ett rörelsebergränsande armbågsskydd är till för att stödja och stabilisera armbågsleden med specifik funktion för att motverka översträckning, hyperextension i armbågen. Armbågsleden är extra utsatt för översträckning i leden, många idrotter så som handbollsmålvakter eller fotbollsmålvakter utsätts regelbundet på extern påfrestning med ökar risk för hyperextension. Ett armbågsskydd för hyperextension har alltid sidostabiliserande skenor och bandsystem för att klara av att motverka översträckningen effektivt.

Behöver du hjälp med att välja armbågsskydd? Kontakta oss 08-244734

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt armbågsskydd i förhållande till just dina upplevda problem.  Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss per mail. Kontakta kundservice på kundservice@rehaboteket.se På kontorstid svarar vi i regel alltid i realtid men om du mailar på kvällar så svarar vi så snabbt som möjligt nästkommande dag. Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt armbågsskydd i hemmiljö

Vårt erbjudande – sortimentsbredd, tillgänglighet och kompetens

Vi på Rehaboteket vill att du som vår kund alltid skall ha möjlighet att välja mellan det största relevanta sortimentet av armbågsskydd, detta för att ge dig de bästa förutsättningarna till hjälp vid skada och problem.  I snart 10 år har vi regelbundet arbetat med att förfina, utveckla och förbättra vårt sortiment av armbågsskydd och strävar alltid efter att erbjuda det mest kompletta sortimentet av endast de mest funktionella produkterna. Vårt sortiment av armbågsskydd ger oss alltid möjlighet att tillgodose de vanligaste problemen som uppstår i armbågsleden för gammal som ung, idrottare eller motionär, på arbetsplatsen eller på fritiden. Sortimentet växer hela tiden och vår absoluta intention är att alltid ha det bästa för dig och dina problem.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 0-2 dagar. Produkterna är alla CE märkta vilket är en extra säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. Vi arbetar för att du som kund hos oss på Rehaboteket alltid skall kunna känna dig trygg att det vi erbjuder är väl beprövat och alltid det bästa för dina prioriterade problem i armbågen.