Armbågsskydd & armbågsstöd | Rehaboteket

Armbågsskydd & armbågsstöd

Smärta och problem i armbågen har ofta ett orsakssamband med handleden och handledens rörelser eller överbelastning i armbågsleden. De vanligaste problemen i armbåge är ofta lokala inflammationer så som tennisarmbåge eller golfarmbåge.  Problemen orsakas av en lokal inflammation i armbågens senfästen på armbågens in- eller utsida med ofta omfattande smärta och kraftlöshet i hand. Armbågsskydd finns i flera olika modeller och utföranden med antingen kompressionsgivande egenskaper för extra stöd eller avlastande produkter som hjälper till att minska belastningen i de inflammerade senfästena i armbågsleden. Rehaboteket har marknadens mest kompletta sortiment av armbågsstöd och du finner alltid flera olika alternativ av skydd beroende på vilken situation armbågsskyddet skall användas för.
Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt för dig och dina problem? Ring till oss på 08-244734 så hjälper vi gärna till.

tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett enkelt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
239 kr
tennisarmbågsband

EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för effektiv avlastning av lokala inflammationer i armbåge så som tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm. 

369 kr

Armbågsskydd Self är en ny ultrasmidig produkt för extra kompression och smärtlindring av armbågsleden vid smärta, inflammation och svullnad i armbågen. 

379 kr
Tennisarmbågsband PRO
Unikt band för tennis-, golf och musarm. Den anpassningsbara silikonpelotten säkerställer optimal avlastning vid problem.
399 kr
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage -EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för effektiv avlastning av tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
339 kr

EpiGrip Plus är ett extra smidigt justerbart tennis- och golfarmbågsbandage för avlastning av en smärtande armbåge

399 kr 499
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd för avlastning och värmebehandling vid smärtande tennisarm, golfarm eller musarm
399 kr
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

459 kr
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CoTEX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
495 kr
armbagsskydd_tennisarm

EpiSYS är ett helt unikt system för behandling av tennisarmbåge. Systemet kombinerar avlastning och kylbehandling vid problem med tennisarmbåge. 

939 kr
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för behandling av en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassing och justering

699 kr
Armbagsskydd hyperextension
Armbågsskydd med hyperextensionsstopp för effektiv stabilisering av en överrörlig armbågsled. Skyddet motverkar översträckning och tillåter full justering
1 199 kr
armbågsstöd

Armbågsstöd Pushmed ger ett effektivt stöd för en översträckt armbåge. Armbågsstödets unika anpassningsbara konstruktion ger en optimal individuell anpassning på enklaste sätt. 

1 699 kr
armbagsskydd
Armbågsskydd tillverkat av värmande och stabiliserande NeoTex för optimal funktion med en smidig anatomisk konstruktion
249 kr
armbågsskydd handboll
Armbågsskydd handboll är speciellt utvecklat för handbollsspelarens högst ställda krav på stöd och stötdämpning utan att påverka rörelsen i armbågen.
399 kr
armbagsstod for ulnarisinklamning

Unikt armbågsskydd för behandling av ulnarisinkläming i armbågsleden. Ulnarisskyddet kan användas dagtid som natttid och motverkar böjning av armbågen. 

999 kr
armbågsstöd

Extra stöd och kompression av en smärtande armbåge 

299 kr

Tunt, smidigt och lätt värmande armbågsstöd för reumatisk värk, svullnad och smärta i armbågen. Det unika materialet stödjer och värmer effektivt vid smärta och stelhet.

339 kr

Läs mer om armbågsskydd

Smärtor och problem i armbågen är oftast orsakat av överbelastningsskador med lokala inflammationer i armbågens inre eller yttre senfästen. Överbelastningen kommer ofta ifrån ett statiskt monotont arbetsmoment med handen och fingrarna i ett och samma läge under längre tid alternativt tyngre upprepade arbetsmoment.  Armbågsskydd är konstruerade för att lokalt stödja armbågsleden och har en anatomisk konstruktion för lokal ökad kompression. Kompressionen i armbågsskydden stödjer leden lokalt och ökar generellt cirkulationen i armbågsleden vilket ofta upplevs som direkt smärtlindrande.

Många skydd har även avlastande egenskaper i form av spännen och pelotter. Inflammationer i armbågen har ett ofta ett orsakssamband med handen och fingrarnas böj och sträckmuskulatur. Armbågsskyddens avlastande komponenter, pelotter har för funktion att minska belastningen som i grunden kommer från handen och fingrarna upp i den lokala inflammationen.
Armbågsleden är även en skadedrabbad led vid idrott och motion, framförallt vid fallskador eller idrotter med hög grad av aktivitet i armarna så som ex tennis, volleyboll och handboll. Vid omfattande ledbesvär i armbågsleden inom idrott och motion så orsakas problemen ofta av hyperextension som till vardags benämns som överrörlighet eller översträckning i leden. Vid problem med överrörlighet finns det armbågsskydd som effektivt stabiliserar leden och motverkar risken att armbågsleden sträcks utanför sitt normala rörelseområde.

Komplett sortiment av armbågsskydd

I vår strävan att erbjuda det med mest kompletta sortimentet av armbågsskydd och armbågsstöd för smärta och problem i armbågsleden strävar vi alltid att bredda erbjudande med marknadens mest funktionella produkter. I vårt sortiment av armbågsskydd finns i flera olika modeller för avlastning, lokal kompression och lokal värmebehandling för en smärtande armbågsled. Sortimentet har följande primärfunktioner, 
Avlastande armbågsstöd, ger effektiv avlastning av ex inflammerade senfästen vid tennisarm, golfarm och musarmbåge. 
Stabiliserande armbågsskydd stödjer armbågsleden och bidrar till extra stöd 
Skyddande armbågsskydd, är skydd med olika typer av stötdämpande och skyddande pelotter 
Kompressionsgivande armbågsstöd, är produkter med hög kompression för att effektivt avlasta och motverka svullnad
Armbågsskydd för överrörlighet, är armbågsskydd som effektivt stabiliserar armbågsleden och motverkar översträckning av leden vid problem med överrörlighet 

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av armbågsskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja armbågsskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt knäskydd i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö