Armbågsskydd & armbågsstöd | Rehaboteket

Armbågsskydd & armbågsstöd

Smärta och problem i armbågen har ofta ett orsakssamband med handleden och handledens rörelser eller överbelastning i armbågsleden. De vanligaste problemen i armbåge har att göra med tennisarmbåge eller golfarmbåge, inflammerade senfästen på armbågens in- eller utsida med ofta omfattande smärta och kraftlöshet i hand. Armbågsskydd finns i flera olika modeller och utföranden med antingen kompressionsgivande egenskaper eller direkt avlastande modeller för att minska belastningen i de inflammerade senfästena i armbågsleden.
Rehaboteket har marknadens mest kompletta sortiment av armbågsstöd och du finner alltid flera olika alternativ av skydd beroende på vilken situation armbågsskyddet skall användas för.
Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt för dig och dina problem? Ring till oss på 08-244734 så hjälper vi gärna till.

tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett enkelt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
229 kr
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage -EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för effektiv avlastning av tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
339 kr
Tennisarmbågsband PRO
Unikt band för tennis-, golf och musarm. Den anpassningsbara silikonpelotten säkerställer optimal avlastning vid problem.
399 kr

EpiGrip Plus är ett extra smidigt justerbart tennis- och golfarmbågsbandage för avlastning av en smärtande armbåge

499 kr
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd för avlastning och värmebehandling vid smärtande tennisarm, golfarm eller musarm
399 kr
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

459 kr
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CoTEX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
495 kr
armbagsskydd_tennisarm

EpiSYS är ett helt unikt system för behandling av tennisarmbåge. Systemet kombinerar avlastning och kylbehandling vid problem med tennisarmbåge. 

939 kr
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för behandling av en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassing och justering

699 kr
Armbagsskydd hyperextension
Armbågsskydd med hyperextensionsstopp för effektiv stabilisering av en överrörlig armbågsled. Skyddet motverkar översträckning och tillåter full justering
1 099 kr
armbågsstöd

Armbågsstöd Pushmed ger ett effektivt stöd för en översträckt armbåge. Armbågsstödets unika anpassningsbara konstruktion ger en optimal individuell anpassning på enklaste sätt. 

1 699 kr
armbagsskydd
Armbågsskydd tillverkat av värmande och stabiliserande NeoTex för optimal funktion med en smidig anatomisk konstruktion
249 kr
armbågsskydd handboll
Armbågsskydd handboll är speciellt utvecklat för handbollsspelarens högst ställda krav på stöd och stötdämpning utan att påverka rörelsen i armbågen.
399 kr
armbagsstod for ulnarisinklamning

Unikt armbågsskydd för behandling av ulnarisinkläming i armbågsleden. Ulnarisskyddet kan användas dagtid som natttid och motverkar böjning av armbågen. 

969 kr
armbågsstöd

Extra stöd och kompression av en smärtande armbåge 

299 kr

Tunt, smidigt och lätt värmande armbågsstöd för reumatisk värk, svullnad och smärta i armbågen. Det unika materialet stödjer och värmer effektivt vid smärta och stelhet.

339 kr

Läs mer om armbågsskydd

Smärtor och problem i armbågen är oftast orsakat av överbelastningsskador med lokala inflammationer. Överbelastningen kommer ofta ifrån ett statiskt monotont arbetsmoment med handen och fingrarna i ett och samma läge under längre tid alternativt tyngre upprepade arbetsmoment. Armbågsskydd är konstruerade för att lokalt stödja armbågsleden och har en anatomisk konstruktion för lokal kompression. Kompressionen stödjer leden och ökar lokalt cirkulationen i leden vilket ofta upplevs som direkt smärtlindrande.

Många skydd har avlastande egenskaper i form av spännen och pelotter. De avlastande komponenterna har för funktion att minska belastningen från handen och fingrarna upp i den lokala inflammationen.
Vid omfattande ledbesvär i armbågsleden inom idrott och motion så orsakas problemen ofta av hyperextension som till vardags benämns som överrörlighet eller översträckning i leden.

Vid problem med överrörlighet finns det armbågsskydd som effektivt stabiliserar leden och motverkar risken att armbågsleden sträcks utanför sitt normala rörelseområde.

Vårt sortiment av armbågsskydd finns i flera olika modeller för avlastning, lokal kompression och lokal värmebehandling för en smärtande armbågsled. Sortimentet har följande primärfunktioner, 
Avlastande armbågsstöd, ger effektiv avlastning av ex inflammerade senfästen vid tennisarm, golfarm och musarmbåge. 
Stabiliserande armbågsskydd stödjer armbågsleden och bidrar till extra stöd 
Skyddande armbågsskydd, är skydd med olika typer av stötdämpande och skyddande pelotter 
Kompressionsgivande armbågsstöd, är produkter med hög kompression för att effektivt avlasta och motverka svullnad
Armbågsskydd för överrörlighet, är armbågsskydd som effektivt stabiliserar armbågsleden och motverkar översträckning av leden vid problem med överrörlighet 

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som den viktigaste egenskaper, optimal funktion i produkten säkerställer bästa resultat för dig som kund. Produkterna fungerar lika bra för vardagligt användande som vid motion och träning. 

Alla våra armbågsstöd är ortopedtekniska hjälpmedel, ortoser och är CE-märkta enligt MDD klass I a för att säkerställa rätt funktion och kvalitet på produkterna. 
Vi lagerför alla våra produkter i egna lager och skickar alla beställningar placerade innan kl. 16 samma dag för att säkerställa att du får hem ditt armbågsskydd eller armbågsstöd snabbt och smidigt.  Rehaboteket är certifierade av trygg E-handel och använder oss av Klarnas säkra betalningslösningar allt för att du som vår kund skall känna dig trygg när du handla

Behöver du hjälp med att hitta rätt produkt för dig och dina problem?

Vi vet att det kan vara svårt att välja rätt produkt för en smärtande armbåge och har därför bemannad kundservice per telefon 08-244734, vardagar mellan 9–16.
Vår kundservice har stor erfarenhet av ortopedtekniska produkter och hjälper gärna till.
Om du inte vill ringa så går det lika bra att maila oss på kundservice@rehaboteket.se