Axelskydd - Stabilitet och avlastning för en ond axel | Rehaboteket
axelskydd
axelskydd

Axelskydd för värme och stabilitet av en smärtande axel

  •  599 kr 

Värmande axelskydd för lätt stabilisering av en smärtande axel. Axelskyddet värmer leden effektivt och bidrar till ökad kompression över hela axelleden. Läs mer

  • Optimal värmebehandling för axeln
  • Lätt stöd och kompression över hela leden
  • Kan användas vid alla tillfällen
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Värmande axelskydd

Axelskydd för smärta i axeln med en anatomisk konstruktion för att skapa hög grad av kompression och extra stöd över hela axeln, främre och bakre skuldran samt överarmens muskulatur som fäster in i axelleden. Axelskyddet är konstruerat för att skapa högre grad av kompression runt hela axelleden vid smärta och problem lokalt i axeln. Axelskyddet är tillverkat av NeoTex, ett värmande och grund stabiliserande material som i sig ger god stabilisering av en smärtande axel. Materialtjockleken är 2 mm för att klara av att skapa en kombinerad funktion av kompression och smidighet i samma konstruktion. NeoTex materialets värmande och kompressionsgivande egenskaper ger en effektiv kompressionsbehandling av axelleden och bidrar samtidigt till att lokalt öka blodgenomströmningen i leden vilket ofta ger god smärtlindring vid smärta och problem.

Kompressionen runt leden bidrar även till att minska eventuell ledsvullnad, svullnaden i leden bidrar ofta till en nedsatt rörelseförmåga och stelhet i leden något som det värmande axelskyddet hjälper till att motverka.
Framtill över bröstet sitter det ett justerbart elastiskt band, bandet hjälper till att fixera axelskyddet över axelleden och skuldran och fäster och anpassas på enklaste sätt med kardborreband framtill. Ju hårdare bandets spänns desto högre grad av kompression appliceras över skuldran, bandet kan enkelt justeras för exakt grad av kompression och komfort.

Axelskyddets är konstruerat för att passa män och kvinnor och finns i fyra olika storlekar för att säkerställa passform och grad av stöd och kompression runt leden. Måttet tas runt överarmen cirkulärt, om man hamnar mellan två storlekar så kan man med fördel välja den mindre storleken för att tightare och mera kompressionsgivande axelskydd.
Den unika konstruktionen gör att axelskyddet kan användas både på höger och vänster axelled i samma produkt. Spännbandet som sitter infäst med kardborre framtill över bröstet kan enkelt flyttas från sitt fäste och monteras på andra sidan av axelskyddet, denna smarta konstruktion gör att skyddet kan användas både på höger och vänster axelled utan begränsningar.

Axelskyddet appliceras på enklaste sätt genom att dra den cylinderformade överarmsdelen upp från handen, säkerställ att de V formade stöden för främre och bakre skuldran hamnar höft upp över axelleden och förslut det främre kardborrebandet på motsatt sida i den insydda D-ringen. Graden av stöd och fixering regleras på enklaste sätt genom att justera hur hårt det främre bandet spänns. Axelskyddet kan både användas vardagligt som vid idrott och motion. Vid längre tids användning under exempelvis en arbetsdag rekommenderar vi att man använder en tunnare t-shirt mellan skyddet och huden. På så sätt minskas behovet av tvätt då t-shirten tvättas dagligen.

Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt med kardborrbanden stängda för att minimera risken för mekaniskt slitage. Ta för vana att alltid stänga kardborrebanden när produkten inte används så vårdas dem på bästa sätt.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Mitt mått hamnar precis mellan två storlekar, vilken storlek skall jag välja?
Svar. Ofta vill man ha en produkt som sitter tight över axelleden och vi rekommenderar att ni väljer den mindre storleken.

Fråga. Hur tvättar man produkten? 
Svar. Rekommenderad tvätt är 30* handtvätt för att produkten skall hålla så länge som möjligt. Vid tvätt är det viktigt att kardborrbanden är stängda så att den hårda kardborren inte skadas och får nedsatt funktion. 

Fråga. Kan man använda axelsyddet både över höger och vänster axel? 
Svar. Ja, axelskyddet har ett vändbart spänne som för att man kan använda den både på höger och vänster sida. Spännet sitter fast med kardborre som nekelt öppnas för att montera om skyddet beroende på sida. 

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt överarmen (cm)
X-Small24-28 cm
Small28-32 cm
Medium32-35 cm
Large35-38 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem