Axelskydd - Stabilitet och avlastning för en ond axel | Rehaboteket
axelskydd
axelskydd axelskydd

Axelskydd för värme och lätt stabilitet

  •  599 kr 

Värmande axelskydd för lätt stabilisering av axeln. Axelskyddet värmer axelleden ger lätt ökad kompression. Läs mer

  • Lokal värme, stöd och kompression
  • 3 mm SRX material för extra låg profil
  • Fungerar på höger och vänster sida
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Värmande axelskydd

Axelskydd med en anatomisk konstruktion som skapar kompression och ger stöd över axeln.
Axelskyddet är tillverkat av SRX, ett värmande och lätt stabiliserande material som i sig ger kompression lokalt över axel. Materialtjockleken är 3 mm för låg profil och extra smidighet i konstruktionen vid användning.
SRX-materialets värmande egenskaper bidrar till att lokalt öka genomströmningen i leden. Framtill över bröstet sitter det ett justerbart elastiskt band, bandet hjälper till att fixera axelskyddet över leden och fästes på enklaste sätt med kardborreband framtill.
Ju hårdare bandets spänns desto högre grad av fixering uppnås.

Axelskyddets är konstruerat för att passa män och kvinnor och finns i fem olika storlekar. Måttet tas runt överarmen cirkulärt, om man hamnar mellan två storlekar så kan man med fördel välja den mindre storleken för ett tightare skydd. Konstruktionen gör att axelskyddet kan användas både på höger och vänster axelled i samma produkt. Spännbandet som sitter infäst med kardborre framtill över bröstet kan enkelt flyttas från sitt fäste och monteras på andra sidan av axelskyddet.

Axelskyddet appliceras på enklaste sätt genom att dra den cylinderformade överarmsdelen upp från handen, säkerställ att de V formade stöden för främre och bakre skuldran hamnar höft upp över axelleden och förslut det främre kardborrebandet på motsatt sida i den insydda D-ringen. Graden av fixering regleras på enklaste sätt genom att justera hur hårt det främre bandet spänns. Axelskyddet kan både användas vardagligt som vid idrott och motion. Vid längre tids användning under exempelvis en arbetsdag rekommenderar vi att man använder en tunnare t-shirt mellan skyddet och huden. På så sätt minskas behovet av tvätt då t-shirten tvättas dagligen.

Skyddet skall tvättas i 30° handtvätt med kardborrbanden stängda för att minimera risken för mekaniskt slitage. Ta för vana att alltid stänga kardborrebanden när produkten inte används så vårdas dem på bästa sätt.

Egenskaper

Stabilitet

2

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt överarmen (cm)
X-Small24-28 cm
Small28-32 cm
Medium32-35 cm
Large35-38 cm
X-Large38-41 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Mitt mått hamnar precis mellan två storlekar, vilken storlek skall jag välja?
Svar. Ofta vill man ha en produkt som sitter tight över axelleden och vi rekommenderar att ni väljer den mindre storleken.

Fråga. Hur tvättar man produkten? 
Svar. Rekommenderad tvätt är 30* handtvätt för att produkten skall hålla så länge som möjligt. Vid tvätt är det viktigt att kardborrbanden är stängda så att den hårda kardborren inte skadas och får nedsatt funktion. 

Fråga. Kan man använda axelskyddet både över höger och vänster axel? 
Svar. Ja, axelskyddet har ett vändbart spänne som för att man kan använda den både på höger och vänster sida. Spännet sitter fast med kardborre som enkelt öppnas för att montera om skyddet beroende på sida. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket