Köp halskydd & broddar till dina skor online | Rehaboteket

Halkskydd & Broddar

Halkskydd till skor är ett enkelt sätt att öka sin egen säkerhet under årets kallare årstider med is och snö. Halkskydden är utvecklade för att på enklaste sätt ge ett bättre fäste på is och snö och finns i flera olika utföranden och modeller beroende på behov och situation. De olika modellerna varierar allt ifrån stabilare halkskydd tillverkat för vinterlöpning på is till olika halkskydd för vardagsskor, promenadskor eller vinterkängor. Nedan finner ni vårt kompletta sortiment av halkskydd för alla situationer under årets halare årstider.  

frontgrip_citysafe

FrontGrip Citysafe är ett behändigt halkskydd för framfoten, enkelt att ha med sig om halkan kommer plötsligt

 109 kr 
Kampanj 14% rabatt
kvill_ice_gripper_halkskydd

Ice Gripper från Kvill är ett kostnadseffektivt halkskydd med 6 broddar av härdat stål för bra fäste.

 119 kr 139
Kampanj 15% rabatt
sandygrip_halkskydd

Helfotsskydd med vändbara keramiska halkskydd för varierat vinterunderlag i stadsmiljö. Kan användas vid kortare perioder inomhus. 

 169 kr 199
Kampanj 15% rabatt
halkskydd_heelgrip

HeelGrip Walksafe är ett enkelt och smidigt hälskydd för promenader på is och snö

 229 kr 269
Kampanj 19% rabatt
halkskydd StableGrip Walksafe

StableGrip är ett diskret halkskydd för mera krävande belastning så som powerwalk, hiking eller för terrängskor. 

 219 kr 269
Kampanj 17% rabatt
sportgrip_runsafe_broddar

Tekniskt avancerat halkskydd för högintensiv belastning ex. löpning vintertid. 4 dubbar över framfot och 2 över hälen säkrat greppet på alla hala underlag. 

 249 kr 299

Hur fungerar ett halkskydd?

Ett halkskydd har flera viktiga egenskaper för att det skall fungerar så bra som möjligt vid användning. En av de viktigaste delarna är broddarna som sitter placerade under foten. De flesta skydden har sex broddar placerade över skons kontaktyta med underlaget, fyra broddar är placerade över framfoten för att skapa ett heltäckande grepp över framfoten och två broddar är placerade lokalt över hälen.Broddarna är oftast tillverkade av härdat stål eller tungstenkarbid, båda materialen är hårda och slitstarka för att minimera slitage vid användning på varierande underlag.Halkskyddets fixering över skon av yttersta vikt för att halkskyddet skall fungerar bra.
För att fixeringen skall bli så bra som möjligt tillverkas skydden i fyra olika storlekar, grunden i en korrekt fixering är storleken och ett för stort halkskydd kan innebära att skyddet rör sig, oftast i sidled vilket är en oönskad egenskap när man önskar ett stabilt grepp på hala underlag. Genom olika konstruktioner och material skapas ett väl fixerande halkskydd som sitter fast runt skon och som hjälper på bästa sätt när det är halt.  

Att välja rätt halkskydd.

Det finns flera olika modeller av halkskydd, modellerna är oftast utvecklade för en speciell typ av belastning ex. löpning eller en vinterpromenad där största skillnaden huvudsakligen handlar om intensitet och belastningsmönster. Ett halkskydd för löpning är konstruerat för att ge bättre fixering runt skon för att minimera rörelsen mot skon, halkskydden blir aningen mera omfattande att applicera men säkrar upp fixeringen. Ett halkskydd för vinterpromenaden har huvudsakligen samma grundkrav att fixeras effektivt mot skon men kan tillverkas med en enklaste applicering för av- och påtagning.Generellt så är halkskydden tillverkade av elastiskt naturgummi med hög grad av elasticitet. Materialet ger möjlighet att sträcka upp konstruktionen över skon och skapar därmed en extra bra fixering vid användning.

Olika halkskydd för olika behov.

Det finns flera olika modeller av halkskydd med unika egenskaper beroende på användningsområde.
Vid behov av extra grepp i stadsmiljö där underlaget ofta är varierande med is, snö och asfalt samt ofta relativt väl halkbekämpat med plogning, sand och salt minskar ofta behovet av de kraftigare broddarna. Stadsmiljön består även av kombinerad användning inne och ute. I dessa situationer kan ett halkskydd utan metallbroddar vara en stor fördel. Metallbroddarna kan bli hala inomhus på stengolv medan ett halkskydd med grova keramikplattor liknande ett grovt slipp-papper går att användas under kortare perioder inomhus och utan förändrad påverkan på varierande underlag utomhus.

För vinterpromenaden, löpturen eller vandring utanför halkbekämpat område är broddarna den viktigaste funktionen och i sort sett ett måste för ett säkrare grepp på hala underlag. De olika modellerna skapar ett heltäckande grepp under framfot och häl och är de effektivaste produkterna mot ren is och snö.
De flesta modellerna med broddar har möjligheten att byta ut broddar som slits vilket är av högsta vikt. En nedsliten brodd ger försämrat grepp, säkerställ att du regelbundet undersöker broddarna och byt ut dem vid behov.

Det finns även speciella halkskydd som bara täcker hälen eller bara ger ett enklare grepp över framfoten. Fördelen med de enklare modellerna som är mycket smidiga, tillverkas endast i en storlek är att de är väldigt smidiga och kan vara en obligatorisk produkt som alltid ligger i väskan under de halare årstiderna när halkan kan komma snabbt. Framfotsskydden kan enkelt appliceras över framfoten och har tre dubbar som hjälper till ett bättre grepp när behovet är som störst.

Vi hoppas att detta hjälper dig med att hitta rätt halkskydd för dina behov. Om det är något ytterligare som vi kan hjälpa till med så är det bara att kontakta vår kundservice så hjälper vi gärna till ytterligare.