Sportskydd för Löpning för löparens högt ställda krav | Rehaboteket

Sportskydd för Löpning för löparens högt ställda krav

Löpning är en av de mest tillgängliga idrotterna, en folkrörelse och en viktig komponent för förbättrad folkhälsa.

Problem orsakade av löpning är ofta lokaliserad till ben med tonvikt på knäleden, fotleden och foten. Problem i senfästen är vanligt förekommande samt fotledsvrickningar/fotledsstukningar vid löpning i terräng och ojämnt underlag. Smärtande hälar och värkande fötter samt benhinneproblem är också relativt vanliga.

Skovalet är väldigt viktigt och felaktiga eller gamla skor kan i många fall bidra till att skadan uppstår. Skorna skall vara väl stötdämpande men framförallt tillräckligt stabila för att motverka felställningar under löpningen som direkt bidrar till onormal belastning i fot, underben, knä, höft och rygg.

Stötdämpande TrainTECH

52bones_traintech_hog_halfot
fotbadd_traintech_hog_halfot
inlaggssula_traintech_52bones
fotbadd_traintech_hog_halfot

TrainTech

TrainTech är en tekniskt avancerad fotbädd som kombinerar dynamiskt stöd och stötdämpning av hela foten i tre olika valvhöjder
 499 kr 
Stabiliserande och stötdämpande TrainTECH speciellt utvecklad för löpning. Unikt stöd i häl och hålfot med extra stötdämpande zoner under hälen. Sulan finns i tre olika valhöjder för att skapa ett så effektivt och bra stöd i hålfoten som möjligt. Tillverkad av form stabil och stötdämpande EVA för optimal komfort.

Knäskydd för Löpning vid Löparknä

Knäskydd Basic Sport
Knäskydd

Knäskydd SRX Sport

Knäskydd SRX Sport för stabilitet och värme. Knäskyddet har en anatomisk passform som säkerställer optimal fixering och komfort vid användning
 279 kr 
Knäskydd Löpning är ett värmande och lätt stabiliserande knäskydd för som effektivt ökar blodgenomströmningen i problemområdet i knäleden vid löparknä. Skyddet är tillverkat av ett smidigt NeoTex material som värmer och ger ökad kompression över knäleden utan att påverka knäledens rörelseförmåga. Skyddets anatomiska passform ger en perfekt passform och optimal följsamhet som gör att skyddet sitter på plats och inte stör knäledens rörelse under aktiviteten.

Vadskydd Löpning behninneproblem

vadskydd_gubbvad
vadskydd_gubbvad

Vadskydd OSport

Smidigt vadskydd tillverkad av tunn och elastisk textilfiber för extra kompression och muskelstöd

 299 kr 
Extremt smidigt och tunt kompressionsgivande vadskydd för ökad kompression och muskelstöd av underbenet. Vadskyddet har en unik anatomisk passform för att på bästa sätt skapa stöd och stabilitet vid löpning.

Fotledsskydd för löpning - Fotledsskydd Active Ankle T2

Active Ankle T2
fotledsstod_active_ankle_T2

ACTIVE ANKLE T2 - Ledat fotledsstöd

Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stöd.
 799 kr 
Fotledsskydd löpning Active Ankle T2 Fotledsskador är relativt vanliga vid löpning framförallt på ojämt underlag. Active Ankle T2 är ett fotledsstöd som ger väldigt effektiv stabilisering av fotleden utan att påverka fotledens böj och sträck förmåga något som är speciellt viktigt vid löpning där full fotledsrörelse böj och sträck är direkt avgörande för ett effektivt löpsteg. Fotledsskyddet det ger ett väldigt effektivt stöd för att motverka stukningar eller effektivt stabilisera en instabil fotled. Active Ankle T2 tar ingen plats i skon och kan användas till alla typer av löpskor

Stötdämpande helsula - Balance

stotdampande_sula
stotdampande_sula
stotdampande_sula
stotdampande_sula

Stötdämpande sula Balance 2

Stötdämpande komfortsula med inbyggt häl- och valvstöd optimalt för träning, motion eller en lång arbetsdag på stående fot. 

 199 kr 
Balance är en effektivt stötdämpande innersula som möter löparens högt ställda krav på optimal stötdämpning och stabilitet. Sulan är tillverkad av stötdämpande PU för bästa stötdämpning och hela foten. Mellanfoten har ett stabiliserande valvstöd som bidrar till ökad stabilitet och komfort. Hälpartiet ger en effektiv stötdämpning vid kraftiga hälisättningar under löpning framförallt på hårdare underlag. Sulan ersätter den befintliga innersulan i löpskorna och kan anpassas med sax för exakt passform.

Prontionssula för löpning MOV - pronationssula

Pronationssula
Pronationssula

Pronationssula med pronationsstöd

Stötdämpande pronationssula för korrigering och stabilitet av en pronerande fot. Tillverkad av EVA för optimalt stöd och dämpning. Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn
 399 kr 
MOV sulan är en helt ny utveckling av en stötdämpande och stabiliserande sula speciellt utvecklad för att minska pronation i foten. Pronation är en felställning då foten sjunker inåt vilket innebär en öka felställning vid löpning. MOV är även en effektivt stötdämpande innersula som förbättrar den befintliga skons stötdämpning samtidigt som den förbättrar skons stabilitet vid pronation. Sulan är tillverkad av stötdämpande EVA för optimal stötdämpning över hela foten. Mellanfoten har ett stabiliserande valvstöd som bidrar till ökad stabilitet och komfort. Tack vare den unika kilkonstruktionen dvs. sulan är högre på insidan är utsidan så kan MOV effektivt motverka pronation i foten. Sulan ersätter den befintliga innersulan i löparskorna och kan anpassas ned med sax för exakt passform.