Sportskydd för Löpning för löparens högt ställda krav | Rehaboteket

Sportskydd för Löpning för löparens högt ställda krav

Löpning är en av de mest tillgängliga idrotterna och ser mer som en folkrörelse och en viktig komponent för förbättrad folkhälsa.
Den vanliga motionären som börjar träna löpning kan om inte träningen introduceras på rätt sätt lätt drabbas av en skada framförallt i fot, ben och knäregionen då belastningen ökar markant vid löpning. Skadebilden inom löpning är ofta lokaliserad till ben med tonvikt på knäleden, fotleden och foten. Problem i senfästen är vanligt förekommande samt fotledsvrickningar/fotledsstukningar vid löpning i terräng och ojämnt underlag. Smärtande hälar och värkande fötter samt benhinneproblem är också relativt vanliga.
Skadorna uppstår ofta orsakade av en snabb och stor träningsbelastning då löpning innebör ensidiga rörelserna med ökad belastning.
Skovalet är väldigt viktigt och felaktiga eller gamla skor kan i många fall bidra till att skadan uppstår. Skorna skall vara väl stötdämpande men framförallt tillräckligt stabila för att motverka felställningar under löpningen som direkt bidrar till onormal belastning i fot, underben, knä,höft och rygg.

Värmebyxa löpning vid ljumsk problem

varmebyxa_srx

Värmebyxa SRX

Kombinerad värme och kompressionsbyxa tillverkad av 1 mm tunn ultra-stretch för optimal smidighet

 599 kr 
Värmebyxa för löpning är en anatomisk värmebyxa tillverkad av det unika Neotex materialet för optimal värmeåtergivning till ljumskar, lår och sätesmuskulaturen. Den unika passformen ger en perfekt funktion utan att påverka rörelseförmågan under löpning. Värmebyxa ger god värmeisolering och bidrar till ökad genomströmning i muskulaturen lokalt runt lår, ljumskar och sätesmuskulaturen och fungerar optimal under utomhussäsong och kalla årstider.

Knäskydd för Löpning vid Löparknä

Knäskydd Basic Sport
Knäskydd

Knäskydd SRX Sport

Knäskydd SRX Sport för stabilitet och värme. Knäskyddet har en anatomisk passform som säkerställer optimal fixering och komfort vid användning
 279 kr 
Knäskydd Löpning är ett värmande och lätt stabiliserande knäskydd för som effektivt ökar blodgenomströmningen i problemområdet i knäleden vid löparknä. Skyddet är tillverkat av ett smidigt NeoTex material som värmer och ger ökad kompression över knäleden utan att påverka knäledens rörelseförmåga. Skyddets anatomiska passform ger en perfekt passform och optimal följsamhet som gör att skyddet sitter på plats och inte stör knäledens rörelse under aktiviteten.

Vadskydd Löpning behninneproblem

vadskydd
vadskydd

Värmande Vadskydd

Vadskydd för problem med underbensmuskulaturen vid tex benhinneinflammation och muskelbristningar.
 269 kr 
Benhinneproblem är ett väldigt vanligt problem vid löpning, ofta orsakas problemen av en pronationstendens i foten som ökar påfrestningarna på benhinnorna i underbenet. Ett vadskydd ökar lokalt kompressionen och genomströmningen i underbenet vid problem. Vadskyddet är tillverkat av värmande och kompressionsgivande NeoTex.

Fotledsskydd för löpning - Fotledsskydd Active Ankle T2

Active Ankle T2
fotledsstod_active_ankle_T2

ACTIVE ANKLE T2 - Ledat fotledsstöd

Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stöd.
 699 kr 
Fotledsskydd löpning Active Ankle T2 Fotledsskador är relativt vanliga vid löpning framförallt på ojämt underlag. Active Ankle T2 är ett fotledsstöd som ger väldigt effektiv stabilisering av fotleden utan att påverka fotledens böj och sträck förmåga något som är speciellt viktigt vid löpning där full fotledsrörelse böj och sträck är direkt avgörande för ett effektivt löpsteg. Fotledsskyddet det ger ett väldigt effektivt stöd för att motverka stukningar eller effektivt stabilisera en instabil fotled. Active Ankle T2 tar ingen plats i skon och kan användas till alla typer av löpskor

Stötdämpande helsula - Balance

stotdampande_sula
stotdampande_sula
stotdampande_sula

Stötdämpande sula Balance 2

Stötdämpande komfortsula med inbyggt häl- och valvstöd optimalt för träning, motion eller en lång arbetsdag på stående fot. 

 129 kr 199
Balance är en effektivt stötdämpande innersula som möter löparens högt ställda krav på optimal stötdämpning och stabilitet. Sulan är tillverkad av stötdämpande PU för bästa stötdämpning och hela foten. Mellanfoten har ett stabiliserande valvstöd som bidrar till ökad stabilitet och komfort. Hälpartiet ger en effektiv stötdämpning vid kraftiga hälisättningar under löpning framförallt på hårdare underlag. Sulan ersätter den befintliga innersulan i löpskorna och kan anpassas med sax för exakt passform.

Prontionssula för löpning MOV - pronationssula

Pronationssula
Pronationssula

Pronationssula med pronationsstöd

Stötdämpande pronationssula för korrigering och stabilitet av en pronerande fot. Tillverkad av EVA för optimalt stöd och dämpning. Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn
 399 kr 
MOV sulan är en helt ny utveckling av en stötdämpande och stabiliserande sula speciellt utvecklad för att minska pronation i foten. Pronation är en felställning då foten sjunker inåt vilket innebär en öka felställning vid löpning. MOV är även en effektivt stötdämpande innersula som förbättrar den befintliga skons stötdämpning samtidigt som den förbättrar skons stabilitet vid pronation. Sulan är tillverkad av stötdämpande EVA för optimal stötdämpning över hela foten. Mellanfoten har ett stabiliserande valvstöd som bidrar till ökad stabilitet och komfort. Tack vare den unika kilkonstruktionen dvs. sulan är högre på insidan är utsidan så kan MOV effektivt motverka pronation i foten. Sulan ersätter den befintliga innersulan i löparskorna och kan anpassas ned med sax för exakt passform.