Knäskydd alpin skidåkning | Unika lösningar för stabilitet

Sportskydd för Alpin skidåkning

Knäskydd Alpinskidåkning och skidåkning. Knäskydd med möjlighet till extra stöd och kontroll av knäleden.

Skadebilden inom alpin skidåkning är ofta lokaliserad till allvarliga skador framförallt i knäleden. Knäskadorna uppstår ofta i samband med skidåkning och påverkar ofta ledband och korsband i knäleden. Ett knäskydd för ledband eller korsbandsskada kombinerar funktioner kring ledstabilitet och flexion/extensionskontroll av knäleden i samma knäskydd. Skidåkning och alpinskidåkning innebär en ökad risk för vridvåld i knäleden orsakat av minskad kontroll då skidan skär fel i hög hastighet med effekten av att knäleden roteras okontrollerat.

Ledbandsskador i tummen är också relativt vanliga vid skidåkning då den aktiva faller i pisten med staven och stavbandet runt handleden.
Rehaboteket.se har ett komplett sortiment av stabiliserande och avlastande skydd speciellt lämpade för alpinåkarens högt ställda krav på funktion och komfort.

Vid behov av extra stödjande knäskydd för alpinskidåkning ger de inmonterad skenorna, tillverkade av metall ett extra stöd och extern stabilitet över leden för att på bästa sätt minimera instabilitet och obehag orsakat av en instabil knäled. 
Knäskydd för alpinskidåkning finns i huvudsakligen tre olika modeller, 

- Stabil knäortos - är knäskydd tillverkade av en mjuk bas runt knäleden med olika bandsystem och skensystem som säkerställer fixering och stöd av skenan runt knäleden. Vid skidåkning och alpinskidåkning uppskattar man ofta den extra kompressionen som en stabil knäortos ger över leden 
- Hybrid knäortos - är ett knäskydd som har ytterligare stabilitet och kontroll av leden, ofta är knäskydden längre med längre skenor upp över lår och ned över vadbenet. Skenan och knäskyddets längd ger en stabilare konstruktion på knäskyddet för extra stöd och kontroll. En hybridortos ger extra mycket stöd vid alpinskidåkning och skidåkning som ofta är en extremt högintensiv aktivitet med behov av extra stöd och kontroll av knäleden. 
- Funktionell knäortos - är de överlägset mest stabila knäskydden för alpinskidåkning och skidåkning tillverkade av en stark metallram som förbinds över leden med hjälp av stumma anpassningsbara band för extra bra fixering. En FKO är alltid de mest stabiliserande knäskydden och ger möjlighet till optimal kontroll av leden trots uppleds instabilitet och skada. 

Nedan finner ni ett urval av rekommenderade knäskydd för skidåkning speciellt anpassade för att stödja, stabilisera eller avlasta en skadad knäled i förebyggande syfte eller efter en skada uppstått.
Alla knäskydd för skidåkning och alpinskidåkning fungerar bra i förhållande till pjäxornas övre kant.

Vill du ta del av hela vårt sortiment av knäskydd för alpinskidåkning och skidåkning behöver du bara klicka här

Om du vill ha hjälp med att hitta rätt knäskydd för skidåkning eller alpin skidåkning så kan ni alltid ringa vår kundservice på 08-244734, vi har öppet vardagar mellan 9.00 – 13.00 och hjälper gärna till att hitta rätt modell för dig och dina problem. 

Knäskydd Alpinskidåkning PP3 extrem stabilitet

knäskydd korsbandsskada
knäskydd_korsbandsskada_alpinskidåkning
knaskydd_korsbandskada

PP3 Knäskydd vid korsbandsskada och knäledsinstabilitet

PP3 Knäskydd för korsband och ledbandsskador av högsta kvalitet för stabilitet och kontroll av en instabil knäled
 4 999 kr 
Korsbandsskador orsakade av vridvåld vid alpinskidåkning är relativt vanligt och innebär alltid en traumatisk skada med en intensiv rehabiliteringsperiod. Knäskyddet PP3 för alpinskidåkning är en väldigt stabil knäortos speciellt utvecklad för att stabilisera knäleden vid korsbandsskador och sidoligamnetsskador. PP3 lämpar sig optimalt för alpinskidåkarens högt ställda krav på aktiv rörelse samtidigt som knäortosen effektivt stabiliserar knäleden. Knäskyddet sitter väldigt tight över knäleden och fungerar optimalt under skidkläder utan att märkas. Knäskyddets längd är speciellt anpassat för att passa i kombination med pjäxan över underbenet

Knäskydd Alpinskidåkning Instabil knäled strukturell skada

Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd korsbandsskada
Knaskydd korsband översträckning

Knäskydd vid främre korsbandsskador - Genum Liga X

Knäskydd vid främre korsbandsskador för kontroll och stabilitet. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden
 1 749 kr 
Ledbandsskadorna vid alpinskidåkning orsakas ofta av den höga farten och tappad kontroll över skidan. Knäskydd för ledbandsskada vid alpinskidåkning har en stabiliserande metallskena på insidan och utsidan av knäleden. Skenan ger en effektivt stabilisering av leden. Knäskyddet är tillverkat av kompressionsgivande NeoTex som effektivt värmer hela knäleden samtidigt som den ger ett effektivt stöd

Knäskydd alpinskidåkning Generell knäledsinstabilitet

knäskydd med skenor
knäskydd med skenor

Knäskydd med skenor SRX

Knäskydd SRX skenor för sidostabilitet. Skenan är ledad och påverkar inte knäledens rörelseförmåga
 999 kr 
Vid generell ledinstabilitet vid alpin skidåkning finns det ett flertal olika knäskydd att välja mellan. Graden av instabilitet i knäleden avgör vilket knäskydd som passar bäst vid alpin skidåkning. Knäskydden är tillverkade av Neotex och finns både med stabiliserade skenor och utan. Alla knäskydd har en optimal anatomisk passform som passar knäledens kontour optimal och ger en överlägsen användarkomfort.

GenuFIT - LIGA extrem smidighet extra stabilitet

Knästöd med stöd för knäleden
knästöd_stöd för knä
Knästöd med skenor

Knästöd GenuFit LIGA

Knästöd GenuFit LIGA är ett stabilt och smidigt knästöd för effektiv stabilisering. Låg profil över led och endast 33 cm hög

 2 099 kr 
GenuFIT LIGA är en extra smidig knäortos med kraftfullt stöd av två polycentriska skenor. Den låga höjden på knäskyddet ( endast 33 cm) påverkar knäleden minimalt vid användning och ger ett smidigt knäskydd. De unika bandsystemen säkerställer extra effektiv fixering av knäskyddet för att trots den låga höjden ge maximalt med stöd för en instabil knäled.

Smidigt knäskydd TheraGO

knaskydd
knaskydd_therago
knaskydd_therago
knaskydd_therago

TheraGo Elastiskt Knäskydd

Anatomiskt knäskydd med flexibla mjukskenor för extra kontroll och kompression av knäleden 

 699 kr 
TheraGO är ett lätt stödjande smidigt knäskydd med extra hög grad av kompression runt knäleden. Skyddet har en unik materialkomposition som ökar graden av kompression utan att påverka materialtjockleken eller smidigheten. Den anatomiska passformen säkerställer optimal fixering