Schlatterskydd - Effektiv behandling vid schlatter | Rehaboteket

Knäskydd vid schlatter

Våra olika knäskydd för schlatter täcker alla behov av effektiv avlastning med eller utan en heltäckande konstruktion. Med Sveriges bredaste sortiment av knäskydd vid schlatterinflammation i knät hittar du alltid ett schlatterknäskydd för effektiv behandling av schlatter hos oss. Schlatter i knät är ett vanligt smärttillstånd i knäleden och drabbar framförallt växande barn mellan 8 -16 års ålder. Schlatter är ett inflammationstillstånd i knäskålsenans fäste på övre underbenet. Inflammationen orsakas ofta av intensivt idrottande hos en växande individ i kombination med extra kraftfull belastning i knäskålsenans fäste. Schlatterinflammationen drabbar tillväxtzonen över knäskålssenans infästning på främre underbenet under knät. Schlatter är helt ofarligt men kan ge kraftig smärta vid aktivitet och rörelse. Schlatterproblemen växer bort i takt med att barnen slutar växa.

Ett schlatterskydd är speciellt konstruerat för att effektivt avlasta det inflammerade senfästet på underbenet. Schlatter skydden har alltid en avlastande pelott speciellt konstruerad för att ge effektiv avlastning av inflammationen vid aktivitet och träning. Schlatterskydden finns i flera olika modeller för maximala valmöjligheter vid schlatter. 

Våra olika schlatterknäskydd täcker alla behov av effektiv avlastning av schlatter. 

  • Schlatter knäskydd Schlatter band är ett enkelt avlastande band
  • Schlatterskydd Condroband är ett schlatter knäskydd som bidrar till anpassningsbar avlastning. Condrobandet är tillverkat av shark-skin för effektiv fixering. 
  • Schlatter skydd Genum Patella är speceillt konsturerat för att passa idrottsaktiva barn. Schlatter skyddets storlekstabell är anpassad efter barnens ofta raka knäled för att alltid säkerställa effektiv avlastning och passform vid aktivitet. Schlatterskyddet fungerar lika bra för vardag som för skolgymnastik och idrott. 
  • Stabil schlatter knäskydd bidrar till marknadens effektivaste avlastning i en cirkulär ortoslösning och kombinerar avlastning för schlatter med extra stabilitet av knäleden i samma ortoslösning. 

Alla våra knäskydd vid schlatter är CE märkta enligt MDD klass II a för att säkerställa funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp att hitta rätt schlatterknäskydd? Ring vår produktrådgivning på telefon 08-244734 

knaskydd_hopparkna
Knäskydd för Hopparknä - knee strap för enkel och effektiv avlastning av smärtande hopparknä. Universal storlek passar alla
259 kr
Knæstrop schlatter
Schlatterband Condro är ett extra effektivt knäband tillverkas av shark-skin för optimal avlastning av schlatter, hopparknä och PFSS
299 kr
Knaskydd_Schlatterschlatterskyddschlatterknaskydd
Schlatterknäskydd Genum Patella är ett enkelt och smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år med schlatter problem.
399 kr
schlatter_knäskyddknaskydd_schlatter
Knäskydd Schlatter Stabil är ett unikt knäskydd för optimal avlastning av schlatter och knäskålsrelaterade problem
599 kr
knäskydd hopparknaknaskydd hopparknahopparknaskydd

Knäskydd BOA® för hopparknä är ett smidigt och väldigt effektiv knäskydd för effektiv avlastning vid hopparknä och andra knäskålsrelaterade problem ex PFSS 

899 kr
novacool_kylsystemkybehandlingknabandage

Kylbehandling och kompression är ett bevisat sätt att minska smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig. 

899 kr
schlatterband_schlatterschlatterbandslatterband

Schlatterband PSB är ett kraftfull anpassningbart knäskydd för effektiv avlastning av schlatter och andra knäskålsrelaterade problem 

439 kr