Schlatterskydd - Effektiv behandling vid schlatter | Rehaboteket

Knäskydd vid schlatter

Schlatter är ett av de vanligaste förekommande knäproblemen hos aktiva växande barn och ungdomar mellan 8-15 år. Orsaken till problemet är en lokal inflammation i knäskålsenans fäste på övre underbenet. Ett knäskydd för schlatter skall skapa ett tryck ovanför inflammationen på knäskålssenan och bidrar därmed till effektiv avlastning av senfästet. För att ett knäskydd skall fungera så krävs det justerbarhet i produkten och att appliceringen sker på rätt ställe. Vi på Rehaboteket har marknadens bredaste sortiment för schlatter och finns alltid tillgängliga för hjälp med produkt eller appliceringsfrågor. Ring oss gärna på 08–244734 så hjälper vi gärna till.

knaskydd_hopparkna
Knäskydd för Hopparknä - knee strap för enkel och effektiv avlastning av smärtande hopparknä. Universal storlek passar alla
259 kr
Knæstrop schlatter
Schlatterband Condro är ett extra effektivt knäband tillverkas av shark-skin för optimal avlastning av schlatter, hopparknä och PFSS
299 kr
Genum Patella vid schlatter
Genum Patella är ett enkelt och smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år vid problem med schlatter.
399 kr
schlatterband_schlatter

Schlatterband PSB är ett kraftfull anpassningbart knäskydd för effektiv avlastning av schlatter och andra knäskålsrelaterade problem 

439 kr
knäskydd_kondroband

Kraftfullt modulärt knäskydd för avlastning vid främre knäsmärta, knäskål, broskytan bakom knäskålen och knäskålssenan ex schlatter, hopparknä, PFSS 

499 kr

Tillbehör till Knäskydd ICE  Kylsystem ICE, effektiv kylbehandling av knäskålsrelaterade problem

139 kr
schlatter_knäskydd
Knäskydd Schlatter Stabil är ett unikt knäskydd för optimal avlastning av schlatter och knäskålsrelaterade problem
599 kr
knäskydd hopparkna

Knäskydd BOA® för hopparknä är ett smidigt och väldigt effektiv knäskydd för effektiv avlastning vid hopparknä och andra knäskålsrelaterade problem ex PFSS 

899 kr
novacool_kylsystem

Kylbehandling och kompression är ett bevisat sätt att minska smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig. 

899 kr

Schlatterproblemen är en av de vanligaste knäproblemen för växande idrottsaktiva barn med ofta varierande problem med bättre och sämre perioder. Schlatter är en lokal inflammation i knäskålssenans fäste, senfästet är en så kallad icke förbenad tillväxtzon som kommer att förbenas i takt med att barnen växer. Det icke förbenade senfästet är ett område som är extra känsligt och ofta utsatt för inflammation. Ortosbehandling med knäskydd för schlatter åsyftar till att avlasta det inflammerade senfästet vid belastning och rörelse. Avlastningen skapas av olika funktioner i knäskyddet som har för målsättning att minska belastningen för minskad belastningssmärta.

Tejp eller knäskydd för schlatter? Vad fungerar bäst och varför?
Den senaste tidens utvecklingen av knäskydd för schlatter har lett till flera effektiva lösningar med unika funktioner för bästa avlastning och resultat, trots denna utveckling så är fortfarande tejpning av schlatter ett relativt vanligt sätt både vardagligt och vid idrott och träning.
Tejpning av schlatter
Tejpning generellt är trots sin enkelhet en relativt komplex procedur som ofta kräver utbildning och kunskap innan man försöker sig på det. Felaktig tejpning av schlatter leder till minskad avlastning med direkt försämrade effekt. Vid tejp applicerade direkt på huden ökar risken att tejpen i takt med att man svettas under sitt träningspass. Om tejpen succesivt lossnar påverkar det tejpens under träningspasset med vi vissa fall behov av att tejp om under träningspasset. Med tanke på att schlatter drabbar växande barn och ungdomar som tränar flera gånger i veckan så ökar risken markant för att utveckla hudskador orsakat av tapens klister.
Risken för hudskador ökar både i förhållande till hur ofta man tejpar samt hur länge man använder tejpen. Med tanke på att schlatterproblem är ett långvarigt problem för växande barn så behöver man ofta använda någon av avlastning under en längre tid med ökad risk för att utveckla hudproblem.

Knäskydd vid schlatter.
Knäskyddens primära funktion är att avlasta det inflammerade senfästet vid belastning och rörelse. Skydden har ofta en PU kudde formade som en tub som appliceras ovanför smärtpunkten för schlatter nedanför knäskålens nedre kant på en avslappnad knäskålssena. Knäskydden är enkla att använda och även enkla att justera med minimal risk för att sätta skyddet fel. Den enda som man behöver tänka på är att den avlastande tuben inte så komma i kontakt med smärtpunkten för schlatter vilket direkt orsakar tryck på inflammationen med ofta motsatt effekt, belastning istället för avlastning. Knäskydden är även fullt anpassningsbara vilket möjliggör enkel justering vid behov. Schlatterproblemen varierar ofta mellan bättre och sämre perioder vilket ett funktionellt schlatterskydd effektivt tar hänsyn till med tanke på möjligheten att justera mängden avlastning på enklaste sätt. Ett schlatterskydd är en ortos som fixeras med kardborrband och har ingen som helt påverkan på huden oavsett hur länge skyddet används.

Vi på Rehaboteket hjälper dig att hitta rätt!
Valet av skydd är ofta helt avgörande för att det skall fungera optimalt i förhållande till behov av avlastning och användningsområde.
Att köpa ett schlatterskydd ställer höga krav på produkt och funktion för att säkerställa bästa effekt och resultat.  Rehaboteket har marknadens bredaste sortiment av skydd för schlatter och hjälper gärna till att hitta rätt produkt. För att ge den bästa service på nätet så har vi alltid bemannad kundservice som ni når vardagar mellan 9-16 på 08-244734.
Ring oss om det är något vi kan hjälpa till med.