Schlatterskydd - Effektiv behandling vid schlatter | Rehaboteket

Knäskydd vid schlatter

Schlatter är ett av de vanligaste förekommande knäproblemen hos aktiva växande barn och ungdomar mellan 8-15 år. Orsaken till problemet är en lokal inflammation i knäskålsenans fäste på övre underbenets framsida. Ett knäskydd för schlatter skapar ett avlastande tryck ovanför det inflammerade senfästet, direkt mot knäskålssenan och bidrar därmed till effektiv avlastning av inflammationen. För att ett knäskydd skall fungera optimalt så krävs det justerbarhet i produkten och att appliceringen sker på rätt ställe. Vi på Rehaboteket har marknadens bredaste sortiment av knäskydd för schlatter och finns alltid tillgängliga för hjälp med produkt eller appliceringsfrågor. Ring oss gärna på 08–244734 så hjälper vi gärna till.

knäskydd vid schlatter
Genum Patella är ett enkelt och smidigt knäskydd speciellt utvecklat för idrottande barn mellan 8 - 15 år vid problem med schlatter.
 399 kr 
Stabilt Schlatter knäskydd
Knäskydd Schlatter Stabil är ett unikt knäskydd för optimal avlastning av schlatter och knäskålsrelaterade problem i samband med aktivitet.
 699 kr 
schlatterskydd

Knäskydd MB Schlatter är ett helt unikt kombinationsskydd för behandling av schlatter med kombinerad tryckavlastning och avlastning i samma skydd.

 1 999 kr 
Knäskydd kondroband

Kraftfullt modulärt knäskydd för avlastning vid främre knäsmärta, knäskål, broskytan bakom knäskålen och knäskålssenan ex schlatter, hopparknä, PFSS 

 499 kr 
Schlatterband
Schlatterband Condro är ett extra effektivt knäskålsband tillverkad av shark-skin för optimal avlastning av schlatter, hopparknä och PFSS
 299 kr 
knäskydd vid hopparknä
Knäskydd för Hopparknä - knee strap för enkel och effektiv avlastning av smärtande hopparknä. Universal storlek passar alla
 259 kr 
Schlatterband PSB

Schlatterband PSB är ett kraftfull anpassningbart knäskydd för effektiv avlastning av schlatter och andra knäskålsrelaterade problem 

 439 kr 
knaskydd hopparkna

Knäskydd BOA® för hopparknä är ett smidigt och väldigt effektiv knäskydd för effektiv avlastning vid hopparknä och andra knäskålsrelaterade problem ex PFSS 

 899 kr 
Kylsystem ICE tillbehör

Tillbehör till Knäskydd ICE  Kylsystem ICE, effektiv kylbehandling av knäskålsrelaterade problem

 139 kr 
novacool_kylsystem

Kylbehandling och kompression är ett bevisat sätt att minska smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig. 

 899 kr 

Mer om schlatterknäskydd

Schlatterproblemen är en av de vanligaste knäproblemen för växande idrottsaktiva barn med ofta varierande problem med bättre och sämre perioder. Schlatter orsakas av är en lokal inflammation i knäskålssenans fäste, senfästet är en så kallad icke förbenad tillväxtzon som kommer att förbenas i takt med att barnen växer och går in i puberteten. Det icke förbenade senfästet är ett område som är extra känsligt och ofta utsatt för inflammation. Ortosbehandling med knäskydd för schlatter åsyftar till att avlasta det inflammerade senfästet vid belastning och rörelse. Avlastningen skapas av olika funktioner i knäskyddet som har för målsättning att minska belastningen för minskad belastningssmärta.

Tejp eller knäskydd för schlatter? Vad fungerar bäst och varför?

Utvecklingen av knäskydd för schlatter har lett till flera effektiva lösningar med unika funktioner för bästa avlastning och resultat, trots denna utveckling så är fortfarande tejpning av schlatter ett relativt vanligt sätt för att uppnå avlastning av schallterproblemen både vardagligt och vid idrott och träning.
Tejpning generellt är trots sin enkelhet en relativt komplex procedur som ofta kräver utbildning och kunskap innan man försöker sig på det. Felaktig tejpning av schlatter leder ofta till minskad och försämrad avlastning och effekt. Vid tejp applicerad direkt på huden ökar risken att tejpen lossnar i takt med att man svettas under sitt träningspass. Om tejpen succesivt lossnar påverkar det tejpens under träningspasset med vi vissa fall behov av att tejpa om avlastnignen under träningspasset. Med tanke på att schlatter drabbar växande barn och ungdomar som tränar flera gånger i veckan så ökar även risken markant för att utveckla hudskador orsakat av tapens klister. Risken för hudskador ökar både i förhållande till hur ofta man tejpar samt hur länge man använder tejpen. Med tanke på att schlatterproblem är ett långvarigt problem för växande barn så behöver man ofta använda någon av avlastning under en längre tid vilket tejpen inte riktigt är avsedd för. 

Olika knäskydd för schlatter

Knäskyddens primära funktion är att avlasta det inflammerade senfästet vid belastning och rörelse. Skydden har ofta en PU kudde formade som en tub som appliceras ovanför smärtpunkten för schlatter nedanför knäskålens nedre kant på en avslappnad knäskålssena. Knäskydden är enkla att använda och även enkla att justera med minimal risk för att sätta skyddet fel. Den enda som man behöver tänka på är att den avlastande tuben inte så komma i kontakt med smärtpunkten för schlatter vilket direkt orsakar tryck på inflammationen med ofta motsatt effekt, belastning istället för avlastning. Knäskydden är även fullt anpassningsbara vilket möjliggör enkel justering vid behov. Schlatterproblemen varierar ofta mellan bättre och sämre perioder vilket ett funktionellt schlatterskydd effektivt tar hänsyn till med tanke på möjligheten att justera mängden avlastning på enklaste sätt. Ett schlatterskydd är en ortos som fixeras med kardborrband och har ingen som helt påverkan på huden oavsett hur länge skyddet används.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra knäskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Knäskydd är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass Ia. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja knäskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt knäskydd i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.