Fotledsskydd A Flex | Rehaboteket
fotledsskydd med skenor
fotledsskydd med skenor fotledsskydd ledbandsskada fotledsskydd idrott ankelstöd fotledsskada

Extra stabilt fotledsstöd vid fotledsinstabilitet.

  •  1 299 kr 

Fotledsskydd A Flex kombinerar  stabilitet med överlägsen smidighet för en instabil skadad fotled. Konstruktionen bidrar till extra stabilitet både för inre och yttre fotledsskador vid idrott och motion

Läs mer

  • Extremt smidighet | Tar minimalt med plats i skor
  • Motverkar inversion och eversion i fotleden
  • Vid akut skada, under rehab och efter skada vid idrott och motion
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Fotledsskydd A Flex

Fotledsskydd A Flex är ett innovativt extra stabilt fotledsstöd för nedsatt instabilitet i fotleden. Den unika modellen fungerar som en heltäckande lösning vid skada, under rehabilitering och även efter skada vid högintensiv idrott och motion.
Den unika konstruktionen ger full möjlighet att anpassa stödet efter behov och kombinerar extra hög grad av stabilitet med fullt anpassningsbar kompression över hela fotleden.
Produktens flexibilitet ger en unik möjlighet att använda samma produkt  från det akuta skadetillfället, under hela rehabiliteringsperioden samt efter skadan vid alla typer av idrott som kräver extra effektiv stabilisering av en instabil fotled.

A Flex kombinerar extra stabilitet med överlägsen smidighet och full anpassningsmöjlighet i samma konstruktion för att på bästa sätt uppnå optimal stabilisering, kontroll och säkerhet för en instabil skadad fotled. A Flex har en helt unik konstruktion med en så kallad medial skena, skenan är placerad på insidan av fotleden och är anatomiskt formad för att skapa stöd i kombination med maximal smidighet utan att ta plats i befintliga skor, fotledsskyddet har en total materialtjocklek på 4 mm vilket är extremt tunt och gör det möjlighet att använda skyddet även i trängre skor exempelvis fotbollsskor. 
Den mediala skenan förankrar fotleden konstruktionen sträcker sig från utsidan av fotleden, under hälen samt upp över den inre delen av fotleden underbenet för att på bästa sätt skapa förutsättningar för extra stabilitet och kontroll. 
Den stabiliserande skenkonstruktionen påverkar fotledens böj och sträckförmåga minimalt vilket gör A Flex till ett optimalt fotledsskydd både för vardagligt användande som likväl idrott, motion. För att maximera stödet och komforten tillverkas fotledsstödet med en unik passform med höger och vänster utförande. 
A Flex har tre individuella bandsystem som tillsammans skapar en optimal justeringsmöjlighet i linje med respektive användares unika behov av stöd, stabilitet och kompression. Band nr 1 är ett helt stumt band som förbinder den mediala skenas in och utsida vilket blir grunden för den extra effektiva stabiliseringen av fotleden. Band nummer 2 och 3 är kompressionsgivande fixeringsband som likt fotledstejpning lindas runt fotleden för att öka graden av kompression och ytterligare säkerställa skenans fixering över både in och utsidan av fotleden. 

Fixeringband 2 och 3 är utrustade med två silikonkanter i bandets ytterkant för att säkerställa att banden sitter optimalt fixerade runt fotleden oavsett omfattning av rörelse eller intensitet i rörelsemönstret. Banden lindas individuellt från in- och utsidan av fotleden för att uppnå stöd för både inre och yttre ledbandsskador och instabilitet i samma konstruktion. Olika idrotter skapar ofta olika rörelsemönster och rackersporter som tennis, badminton, padeltennis med ett högintensivt rörelsemönster med mycket start och stopp kräver vanligtvis ett kraftfullare stöd vilket enkelt går att justeras med hjälpa av fixeringen och kompressionen av banden runt fotleden. Idrotter som fotboll, innebandy med mindre intensitet i start / stopp men med högre hastighet i rörelsemönstret kräver vanligtvis ett annan stabilitetsprofil vilket enkelt justeras med hjälp av A Flex tre individuella bandsystem. 

Insidan av fotledsstödet är polstrat med mjuk och tryckavlastande foam med hög slitstyrka för att skapa optimal komfort vid användning. Fodret mjuknar upp och formar om sig i takt med att produkten används vilket ofta ger en 

Använd A Flex vid, 
- Akuta fotledsskador 
- Under rehabilitering efter skada 
- Instabilitet vid idrott och motion 
- Förebyggande användning vid tidigare skada och problem

A Flex kan enkelt tvättas i 30°c handtvätt, skölj upp produkten och låt stödet lufttorka innan användning. Fotledsstödet får inte utsättas för temperaturer över 70°c då risken för att den stabiliserande skenan omformas på grund av värmen. Ta för vana att stänga kardborren när du inte använder skyddet så vårdas kardborren på bästa sätt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har en gammal ledbandsskada på fotledens utsida och behöver ett stöd för att minska risken för att jag stukar fotleden igen. Jag spelar mycket padeltennis och joggar. Kan jag välja A-Flex? 
Svar. Ja, absolut! A-Flex är ett av vårt mest anpassningsbara fotledsskydd vilket gör det möjligt att justera skyddet för att fungera optimalt för både padeltennis och joggning utifrån hur hårt banden anpassas och spänns. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek? 
Svar. Måttet skall tas från basen av hälen över vristen enligt illustrationen i storlekstabellen, om du hamnar mellan två storlekar så väljer du med fördel den mindre storleken för att säkerställa stabiliteten. 

Fråga. Fungerar A-Flex i trånga fotbollskor? Jag behöver ett kraftigt stöd för att kunna fortsätta spela
Svar. Ja, A-Flex är konstruerad på ett sätt som gör att den tar minimalt med plats i skorna och fungerar i regel utmärkt i även trängre skor utan problem. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
Storlek 1 27 - 31 cm
Storlek 231 - 34 cm
Storlek 334 - 40 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem