Fotledsskydd A Flex | Rehaboteket
fotledsskydd med skenor
fotledsskydd med skenor fotledsskydd ledbandsskada fotledsskydd idrott ankelstöd fotledsskada

Stabilt, smidigt fotledsstöd vid fotledsinstabilitet

  •  1 299 kr 

Fotledsskydd A Flex kombinerar stabilitet med smidighet för en instabil fotled. Konstruktionen bidrar till extra stabilitet både för inre och yttre fotledsskador vid idrott och motion Läs mer

  • Extremt smidighet | Tar minimalt med plats i skor
  • Stabiliserar in och utsida
  • Vid skada under idrott och motion
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsskydd A Flex

Fotledsskydd A Flex är ett innovativt stabilt fotledsstöd för nedsatt instabilitet i fotleden. Den unika konstruktionen ger full möjlighet att anpassa stödet efter behov och kombinerar hög grad av stabilitet med god anpassning och kompression över fotleden.
A Flex kombinerar stabilitet med överlägsen smidighet och full anpassningsmöjlighet i samma konstruktion för att på bästa sätt uppnå stabilisering och kontroll för en instabil fotled. A Flex har en helt unik konstruktion med en skena som är placerad på insidan av fotleden och är formad för att skapa stöd i kombination med smidighet. 
Den stabiliserande skenkonstruktionen påverkar fotledens böj och sträckförmåga minimalt vilket gör stödet till ett fotledsskydd för både för vardagligt användande som likväl idrott, motion. För att maximera stödet och komforten tillverkas fotledsstödet med en unik passform med höger och vänster utförande.  A Flex har tre individuella bandsystem som tillsammans skapar en optimal justeringsmöjlighet i linje med respektive användares unika behov av stöd, stabilitet och kompression. Band nr 1 är ett helt stumt band som förbinder den mediala skenas in och utsida vilket blir grunden för den extra effektiva stabiliseringen av fotleden. Band nummer 2 och 3 är kompressionsgivande fixeringsband som likt fotledstejpning lindas runt fotleden för att öka graden av kompression och ytterligare säkerställa skenans fixering över både in och utsidan av fotleden. 

Fixeringband 2 och 3 är utrustade med två silikonkanter i bandets ytterkant för att säkerställa att banden sitter optimalt fixerade runt fotleden oavsett omfattning av rörelse eller intensitet i rörelsemönstret. Banden lindas individuellt från in- och utsidan av fotleden för att uppnå stöd för både inre och yttre ledbandsskador och instabilitet i samma konstruktion. Olika idrotter skapar ofta olika rörelsemönster och rackersporter som tennis, badminton, padeltennis med ett högintensivt rörelsemönster med mycket start och stopp kräver vanligtvis ett kraftfullare stöd vilket enkelt går att justeras med hjälpa av fixeringen och kompressionen av banden runt fotleden. Idrotter som fotboll, innebandy med mindre intensitet i start / stopp men med högre hastighet i rörelsemönstret kräver vanligtvis ett annan stabilitetsprofil vilket enkelt justeras med hjälp av A Flex tre individuella bandsystem. 

Insidan av fotledsstödet är polstrat med mjuk och tryckavlastande foam med hög slitstyrka för att skapa optimal komfort vid användning. Fodret mjuknar upp och formar om sig i takt med att produkten används vilket ofta ger en 

Använd A Flex vid, 
- Under rehabilitering efter skada 
- Instabilitet vid idrott och motion 
- Förebyggande användning vid tidigare skada och problem

A Flex kan enkelt tvättas i 30°c handtvätt, skölj upp produkten och låt stödet lufttorka innan användning. Fotledsstödet får inte utsättas för temperaturer över 70°c då risken för att den stabiliserande skenan omformas på grund av värmen. Ta för vana att stänga kardborren när du inte använder skyddet så vårdas kardborren på bästa sätt. 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt fotleden
Storlek 1 27 - 31 cm
Storlek 231 - 34 cm
Storlek 334 - 40 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har en gammal skada på fotledens utsida och behöver ett stöd för att minska risken för att jag stukar fotleden igen. Jag spelar mycket padeltennis och joggar. Kan jag välja A-Flex? 
Svar. Ja, absolut! A-Flex är ett av vårt mest anpassningsbara fotledsskydd vilket gör det möjligt att justera skyddet för att fungera optimalt för både padeltennis och joggning utifrån hur hårt banden anpassas och spänns. 

Fråga. Hur skall jag mäta för att hitta rätt storlek? 
Svar. Måttet skall tas från basen av hälen över vristen enligt illustrationen i storlekstabellen, om du hamnar mellan två storlekar så väljer du med fördel den mindre storleken för att säkerställa stabiliteten. 

Fråga. Fungerar A-Flex i trånga fotbollsskor? Jag behöver ett kraftigt stöd för att kunna fortsätta spela
Svar. Ja, A-Flex är konstruerad på ett sätt som gör att den tar minimalt med plats i skorna och fungerar i regel utmärkt i även trängre skor utan problem. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket