Sportskydd Fotboll - för spelarens högt ställda krav | Rehaboteket

Sportskydd Fotboll - för spelarens högt ställda krav

Fotboll är en av de mest populära idrotterna i Sverige men också den idrotten med mest skador.  
Skadebilden inom fotboll är ofta relaterade kring knä- och fotled med ofta relativt avancerade skador som ex. korsbandsskador och ledbandsskador.

Främre korsbandsskador som är den är den vanligaste knäskadan men sidoligamentsskador och  meniskskador är också relativt vanliga. Samtliga ligamentskador i knäleden klassas som allvarliga och är ofta relaterade med spelavbrott och strukturerad rehabilitering något som är väldigt viktigt för det långsiktiga resultatet!

Fotledsstukningar/vrickningar är också väldigt vanliga inom fotbollen då risken för att trampa snett på ett mjukt och i vissa fall ojämnt underlag är stor. Fotbollsskornas smala bas utgör även dem en ökad risk för att stuka foten framförallt i situationer av närkontakt med andra spelare.

Fotboll påfrestar även höft och ljumskmuskulaturen framförallt under vintersäsongen då  nedkylning bidrar till stela muskler och ökad risk för bristningar.
Många skador inom fotbollen uppstår ofta på grund av kontaktskador med ofta förekommande kollisioner med andra spelare i kombination med ett högt speltempo.
Fotbollsskor med dobbar som fastnar i underlaget när kroppen roterar är också en bidragande orsak till den allvarliga skadebilden likväl som dåliga spelplaner och otillräcklig uppvärmning

Rehaboteket.se har ett komplett sortiment av stabiliserande och avlastande ortoser speciellt lämpade för fotbollsspelarens högt ställda krav på  funktion och komfort.

Nedan finner ni ett urval av rekommenderade sportskydd speciellt anpassade för att stödja, stabilisera eller avlasta en skadad kroppsled i förebyggande syfte eller som ett extra stöd efter en skada speciellt lämpat för fotbollsspelarens högst ställda krav.

 

Värmebyxa Fotboll - skadade ljumskar

varmebyxa_srx

Värmebyxa SRX

Kombinerad värme och kompressionsbyxa tillverkad av 1 mm tunn ultra-stretch för optimal smidighet

 599 kr 
Värmebyxa SRX är en anatomisk värmebyxa tillverkad av det unika SRX materialet för optimal värmeåtergivning till ljumskar, lår och sätesmuskulaturen. Den unika passformen ger en perfekt funktion utan att påverka rörelseförmågan för fotbollspelaren, en väldigt viktigt funktion då höft och ljumskar är den centrala leden vid skott och pass. Värmebyxan fotboll ger total isolering av muskulaturen och fungerar optimal under utomhussäsong och kalla årstider.

Fotledsskydd fotboll

Fotledsskydd boa
fotledsskydd_ledbandsskada
fotledsskydd_stukad_fotled

Fotledsskydd Armis

Anatomiskt stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering
 599 kr 
Fotledsstöd fotboll BOA fotledsstöd. Kombinationen av närkontakten och i vissa fall ojämna spelplaner orsakar ofta fotledsskador in om fotbollen. Fotbollsspelaren ställer höga krav på ett fotledsstöd som inte påverar fotledens böj och sträckförmåga, inte tar plats i skon och som passa tillsammans med bensydd mm. BOA fotledsstöd för fotboll tillåter full rörelsefrihet för foten vid spel men stabiliserar fotledens ytterlägen väldigt effektivt. Närkontakten inom fotbollen leder ofta till att spelaren trampar på motspelarens fötter med en stukning som följd. BOAs unika konstruktion motverkar effektivt Elements har ett unikt hälstabiliserande band som klarar de mest extrema situationerndesaa situationer. Fotledsstödet är väldigt tunt och tar minimalt med plats i de ofta så trånga fotbollsskorna

Ryggskydd Fotboll - smärtande rygg

Ryggstöd värme
Ryggstöd värme

Ryggskydd SRX värme stöd för ländrygg

Ryggskydd för lätt stabilisering ländryggen. Ryggskyddet är tillverkat av värmande SRX för en kombination av värme och lätt stöd
 549 kr 
Ryggskydd Fotboll är ett lätt stabiliserande ryggskydd designat för att ge stöd för ryggen under aktivitet. Det värmande NeoTex materialet ger ökad blodgenomströmning i ländryggsmuskulaturen under aktivitet. Vid ryggproblem under de kallare årstiderna ger ryggskydet isolering av muskulaturen och håller ryggmuskulaturen varm och smidig även under kalla höst vinterdagar. Det smidiga ryggskyddet är speciellt designat för att stabilisera utan att påverka rörelseförmågan hos den aktiva fotbollsspelaren.

Knäskydd fotboll - vid Korsbandsskada

Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd korsbandsskada
Knaskydd korsband översträckning

Knäskydd vid främre korsbandsskador - Genum Liga X

Knäskydd vid främre korsbandsskador för kontroll och stabilitet. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden
 1 699 kr 
Korsbandsskador är en väldigt vanlig skada inom fotbollen med en relativt lång rehabiitering som följd. Korsbandsknäskyddet Genum LIGA X är en stabil knäortos för kontroll och stabilitet av knäleden vid korsbandsskador och är speciellt lämpat för fotbollsspelare. Den unika Hyper X funktionen ger god kontroll och motverkar effektivt översträckning av leden samtidigt som de två stabila metallskenorna stabiliserar knäleden i sidled. Inga synliga metalldelar gör knäskyddet speciellt lämpat för fotboll.

Knäskydd Fotboll - stabilitet och värme

Knäskydd Basic Sport
Knäskydd

Knäskydd SRX Sport

Knäskydd SRX Sport för stabilitet och värme. Knäskyddet har en anatomisk passform som säkerställer optimal fixering och komfort vid användning
 279 kr 
Genum Basic är ett knäskydd för lätt stabilisering av knäleden vid generella knäproblem. Skyddet är tillverkat av ett smidigt NeoTex material som värmer och ger ökad kompression över knäleden. Skyddets anatomiska passform ger en perfekt passform och optimal följsamhet. Knäskyddet ger lätt stöd utan att påverka fotbollsspelarens högt ställda krav på rörelse och smidighet.