Sportskydd Fotboll - för spelarens högt ställda krav | Rehaboteket

Sportskydd Fotboll - för spelarens högt ställda krav

Fotboll är en av de mest populära idrotterna i Sverige men också den idrotten med mest skador.  
Skadebilden inom fotboll är ofta relaterade kring knä- och fotled med ofta relativt avancerade skador som ex. korsbandsskador och ledbandsskador.

Fotledsstukningar/vrickningar är också väldigt vanliga inom fotbollen då risken för att trampa snett på ett mjukt och i vissa fall ojämnt underlag är stor. Fotbollsskornas smala bas utgör även dem en ökad risk för att stuka foten framförallt i situationer av närkontakt med andra spelare.

Fotboll påfrestar även höft och ljumskmuskulaturen framförallt under vintersäsongen då  nedkylning bidrar till stela muskler och ökad risk för bristningar.
Många skador inom fotbollen uppstår ofta på grund av kontaktskador med ofta förekommande kollisioner med andra spelare i kombination med ett högt speltempo.
Fotbollsskor med dobbar som fastnar i underlaget när kroppen roterar är också en bidragande orsak till den allvarliga skadebilden likväl som dåliga spelplaner och otillräcklig uppvärmning

Rehaboteket.se har ett komplett sortiment av stabiliserande och avlastande produkter speciellt lämpade för fotbollsspelarens högt ställda krav på  funktion och komfort.

Nedan finner ni ett urval av rekommenderade sportskydd speciellt anpassade för att stödja, stabilisera eller avlasta en skadad kroppsled i förebyggande syfte eller som ett extra stöd efter en skada.
Alla produkter är speciellt lämpade för fotbollsspelarens högt ställda krav på funktion, komfort och smidighet. 

 

Fotbollssula SlimTECH

sportsula_slimtech
sportsula_slimtech_hog_halfot
52bones_slimtech_hog

Sportsula SlimTech

Slimtech är en tunn och smidig sportsula konstruerad för stöd och stötdämpning i skor som har begränsat utrymme ex. fotbollsskor.
 399 kr 
Unik stabiliserande och stötdämpande fotbollssula speciellt konstruerad för trånga fotbollskor. SlimTECH är extremt tunn men samtidigt stabiliserande för häl och mellanfoten. Ett mjukt extra stötdämpande inlägg placerat mitt under hälen förbättrar dämpningen och ger ett mjukare steg. SlimTECH finns i storlekar från storlek 33 för att hjälpa till vid ex. hälsmärta hos barn.

Fotledsskydd fotboll

Fotledsskydd boa
fotledsskydd_ledbandsskada
fotledsskydd_stukad_fotled

Fotledsskydd Armis

Anatomiskt stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering
 599 kr 
Fotledsstöd fotboll BOA fotledsstöd. Kombinationen av närkontakten och i vissa fall ojämna spelplaner orsakar ofta fotledsskador in om fotbollen. Fotbollsspelaren ställer höga krav på ett fotledsstöd som inte påverkar fotledens böj och sträckförmåga, inte tar plats i skon och som passa tillsammans med benskydd mm. BOA fotledsstöd för fotboll tillåter full rörelsefrihet för foten vid spel men stabiliserar fotledens ytterlägen väldigt effektivt. Närkontakten inom fotbollen leder ofta till att spelaren trampar på motspelarens fötter med en stukning som följd. Fotledsstödet är väldigt tunt och tar minimalt med plats i de ofta så trånga fotbollsskorna

Ryggskydd Fotboll - smärtande rygg

Ryggstöd värme
Ryggstöd värme

Ryggskydd SRX värme stöd för ländrygg

Ryggskydd för lätt stabilisering ländryggen. Ryggskyddet är tillverkat av värmande SRX för en kombination av värme och lätt stöd
 549 kr 
Ryggskydd Fotboll är ett lätt stabiliserande ryggskydd designat för att ge stöd för ryggen under aktivitet. Det värmande NeoTex materialet ger ökad blodgenomströmning i ländryggsmuskulaturen under aktivitet. Vid ryggproblem under de kallare årstiderna ger ryggskydet isolering av muskulaturen och håller ryggmuskulaturen varm och smidig även under kalla höst vinterdagar. Det smidiga ryggskyddet är speciellt designat för att stabilisera utan att påverka rörelseförmågan hos den aktiva fotbollsspelaren.

Värmebyxa Fotboll - skadade ljumskar

varmebyxa_srx

Värmebyxa SRX

Kombinerad värme och kompressionsbyxa tillverkad av 1 mm tunn ultra-stretch för optimal smidighet

 599 kr 
Värmebyxa SRX är en anatomisk värmebyxa tillverkad av det unika SRX materialet för optimal värmeåtergivning till ljumskar, lår och sätesmuskulaturen. Den unika passformen ger en perfekt funktion utan att påverka rörelseförmågan för fotbollspelaren, en väldigt viktigt funktion då höft och ljumskar är den centrala leden vid skott och pass. Värmebyxan fotboll ger total isolering av muskulaturen och fungerar optimal under utomhussäsong och kalla årstider.

Knäskydd Fotboll - stabilitet och värme

Knäskydd Basic Sport
Knäskydd

Knäskydd SRX Sport

Knäskydd SRX Sport för stabilitet och värme. Knäskyddet har en anatomisk passform som säkerställer optimal fixering och komfort vid användning
 279 kr 
SRX är ett knäskydd för lätt stabilisering av knäleden vid generella knäproblem. Skyddet är tillverkat av ett smidigt material som värmer och ger ökad kompression över knäleden. Skyddets anatomiska passform ger en perfekt passform och optimal följsamhet. Knäskyddet ger lätt stöd utan att påverka fotbollsspelarens högt ställda krav på rörelse och smidighet.