Köp knäskydd mot meniskskador online | Rehaboteket

Knäskydd Meniskskada

Meniskens huvudfunktion är att verka som en aktiv stötdämpare under aktivitet och bidrar till den passiva ledstabiliteten i knäleden. Meniskskador är en av de vanligaste orsakerna till smärta i knäleden. Vid idrott är meniskskador ett vanligt förekommande knäproblem. Skadorna utlöses och orsakas av direkt vridvåld vid kraftig belastning av knäleden med kombinerad vridning i knäleden men kan även orsakas av djupa böjningar i knäleden. Med Sveriges bredaste sortiment av knäskydd för meniskskada hittar du alltid flera olika knäskydd för extra stabilitet och kontroll av knäleden. Vill du har hjälp med att hitta rätt skydd för dig? Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 så hjälper vi gärna till. 

Kampanj 30% rabatt
knaskydd

Anatomiskt knäskydd med flexibla mjukskenor för extra kontroll och kompression av knäleden 

 489 kr 699
knäskydd för meniskskada
Knäskydd CoTex är utvecklat för meniskskada med en kombination av kompression och lätt stöd runt leden.
 799 kr 
Kampanj 20% rabatt
knäskydd dynamics

Knäskydd med extra kompression och stöd i kombination med extrem smidighet för förbättrad kontroll vid knäproblem.

 799 kr 999
Kampanj 20% rabatt
knaskydd_med_skenor

TheraGO är ett anatomiskt knäskydd med skenor för extra stabilitet och kontroll av en instabil knäled. 

 879 kr 1099
Kampanj 8% rabatt
Knäskydd padeltennis
Knäskydd Active Plus är ett extra tunt och smidigt knäskydd med unika anpassningsmöjligheter för stöd och kontroll vid problem i knäleden
 1 199 kr 1299
Knäskydd med skenor
EMO X knäskydd är ett anpassningsbart stabiliserande knäskydd vid knäledsinstabilitet, meniskskada eller generell knäskålsstabilisering
 1 199 kr 
knäskydd vid meniskskada
Knäskydd Menisk Stabil är utvecklat för extra stöd vid meniskskada i knät.
 1 299 kr 
knäortos med skenor
Knäortos för stabilisering av ett instabilt knä med behov av extra stabilitet och avlastning.
 1 399 kr 
Knästöd med stöd för knäleden

Knästöd GenuFit LIGA är ett stabilt och smidigt knästöd för effektiv stabilisering. Låg profil över led och endast 33 cm hög

 2 099 kr 

Mer om knäskydd för meniskskada

Skadorna utlöses och orsakas av direkt vridvåld vid kraftig belastning av knäleden med kombinerad vridning i knäleden men kan även orsakas av djupa böjningar i knäleden. Skador på inre menisken är ca 4 gånger vanligare än skador på den yttre menisken. Den inre menisken sitter ihop med det inre ledbandet MCL vilket kan påverka graden av meniskskada i kombination med en inre ledbandsskada.  
Ett knäskydd vid meniskskada är speciellt konstruerat för att avlasta, stabilisera och stödja knäleden vid skada på menisken. Ett menisk knäskydd skall stabilisera och avlasta knäleden både vid vardagligt användande och även vid fysisk aktivitet. Skydden är även speciellt konstruerade för att motverka svullnad i knäleden, ett relativt vanligt förekommande problem tidigt vid skadetillfället. Knäskydden är tillverkade av ett högkompressions material som effektivt bidrar till ökad kompression över leden och därigenom motverkar svullnad lokalt över leden. Svullnad i en led orsakar alltid ökad stelhet och minskad rörelse vilket ofta påverkar knäledens totala rörelseförmåga i samband med  meniskskada.

Olika typer av knäskydd 

Det finns olika typer av knäskydd vid meniskskada, knäskydden är speciellt konstruerade för att stödja och avlasta knäleden i kombination med att lokalt öka graden av kompression över knäleden. Kombinationen av stöd och kompression finns i flera olika nivåer från ett enkelt och smidigt kompressionsgivande knäskydd till stabilare modeller med sidoavlastande skenor och anpassningsbara bandsystem. effektivt bidrar till extra stöd och stabilitet vid problem. En knäortos menisk är exempelvis en stabilare modell som effektivt även bidrar till extra stöd vid meniskskada. I vårt sortiment av knäskydd vid meniskskada, finns allt från enklare knästöd vid meniskskada till knäortoser för extra stöd och avlastning vid meniskskada.  En meniskskada smärtar ofta lokalt över inre och yttre ledspringan över knäledens in och utsida vilket medför att knäskyddet lokala kompression över leden är av högsta vikt. Alla våra knäskydd är noga utvalda från högfunktionella tillverkare med överlägsen anatomisk passform. Passformen i kombination med material kompositionen säkerställer den lokala kompressionen över leden. Vissa modeller har olika kompressions förstärkande egenskaper i form av pelotter. Pelotter är en viskoelastisk kudde som sitter insytt i knäskyddet för att lokalt ytterligare öka kompression över leden. Menisk-pelotterna  är tillverkad av ett trögelastiskt skum som effektivt formar sig efter knäledens in- och utsida.
Vid instabila meniskskador behövs vanligtvis en ytterligare ledförstärkning i form av sidostabiliserande skenor. Skenorna i kombination med knäskyddens bandsystem ger en anpassningsbar produkt som ger möjlighet att justera och anpassa individuellt för att möta individuella behov av graden av stöd och kontroll av knäleden. 

Menisk knäskydden finns i flera olika modeller med olika funktion och stabilitetsklasser:

Menisk Basic modell  – bidrar till extra hög kompression av knäleden med kombinerat lättare extra stöd. Menisk knäskydden har två flexibla fjäderskenor för lätt extra stabilisering 
Knäskydd Menisk Stabil - ger samma kompression över leden som menisk knäskydd Basic men har två extra stabiliserande skenor för bättre stabilisering av knäleden vid meniskskada. 
Knäortos Stabil - är ett extra stabilt knäskydd som ofta uppskattas vid instabila meniskskador för knäortosens extra stabiliserande egenskaper. En knäortos används ofta vid omfattande instabilitetsproblem vid meniskskada och har en stabilare skena och anpassningbara bandsystem för individuell anpassning av stabilitet och avlastning.  

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskydd för meniksskada och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra knäskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alltid CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta den mest lämpade produkten för dig i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.