Knäskydd vid meniskskada | Rehaboteket

Knäskydd vid meniskskada

Meniskens huvudfunktion är att verka som en aktiv stötdämpare under aktivitet och bidrar till den passiva ledstabiliteten i knäleden. Meniskskador är en av de vanligaste orsakerna till smärta i knäleden. Vid idrott är meniskskador ett vanligt förekommande knäproblem. Skadorna utlöses och orsakas av direkt vridvåld vid kraftig belastning av knäleden med kombinerad vridning i knäleden men kan även orsakas av djupa böjningar i knäleden. Med Sveriges bredaste sortiment av produkter för meniskskada hittar du alltid flera olika knäskydd för extra stabilitet och kontroll av knäleden. Vill du har hjälp med att hitta rätt skydd för dig? Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 så hjälper vi gärna till. 

knaskydd_meniskskada
Knäskydd Menisk är speciellt utvecklat för meniskskada i knäleden. Knäskyddet ger effektiv kompression och stöd för optimal funktion
749 kr
knaskydd_psb

Knäskydd Active Plus är ett extra tunt och smidigt knäskydd med unika anpassningsmöjligheter för extra stöd och kontroll vid smärta och problem i knäleden. 

1 199 kr
knastod_med_skenor

Knästöd GenuFit LIGA är ett extra stabilt knästöd och extra smidigt knästöd för effektiv stabilisering av en instabil knäled. Låg profil över led och endast 33 cm hög

2 099 kr
knäskydd_sport
Knäskydd Sport för stabilitet och värme. Knäskyddet har en anatomisk passform som säkerställer optimal fixering och komfort vid användning
249 kr
knaskydd_meniskskada
Knäskydd Menisk Stabil är speciellt utvecklat för instabila inre och yttre meniskskada. Knäskyddet kombinerar extra stöd med kompression
1 299 kr
Knaskydd_med_skenor
Knäskydd med stabila metallskenor för extra sidostabilitet vid inre och yttre ledbandsskador
1 099 kr
knaortos med skenor
Effektiv knäortos för stabilisering av ett instabilt knä. Optimalt för ledbandsskador eller artrosproblem i knäleden med behov av extra stabilitet och avlastning.
1 399 kr
knäskydd_pflexx

Knäskydd Pflexx är ett helt unikt koncept för aktiv muskeluppbyggnad av  knä- och lårmuskulaturen vid träning , efter skada, rehabilitering eller vid artros i knäleden

1 899 kr
novacool_kylsystem

Kylbehandling och kompression är ett bevisat sätt att minska smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig. 

899 kr

Skadorna utlöses och orsakas av direkt vridvåld vid kraftig belastning av knäleden med kombinerad vridning i knäleden men kan även orsakas av djupa böjningar i knäleden.  
Skador på inre menisken är ca 4 gånger vanligare än skador på den yttre menisken. 
Den inre menisken sitter ihop med det inre ledbandet och skadas ofta även vid inre ledbandsskador. 
Ett knäskydd vid meniskskada är speciellt konstruerat för att avlasta, stabilisera och stödja knäleden vid skada på menisken. Ett menisk knäskydd skall stabilisera och avlasta knäleden både vid vardagligt användande och även vid fysisk aktivitet. Knäskydd menisk är även speciellt konstruerade för att motverka svullnad i knäleden. Knäskydden är tillverkade av ett hög kompression material som effektivt bidrar till ökad kompression över leden och därigenom motverkar svullnad lokalt över leden. Svullnad i en led orsakar alltid minskad rörelse vilket ofta påverkar knäledens rörelse vid meniskskada. 
Det finns olika knäskydd vid meniskskada som effektivare bidrar till extra stöd och stabilitet vid problem. En knäortos menisk är ex en stabilare ortos som effektivt bidrar till extra stöd vid meniskskada. 
Vi erbjuder flera olika knäskydd vid meniskskada, allt från enklare knästöd vid meniskskada till knäortoser för extra stöd och avlastning vid meniskskada.  
En meniskskada smärtar ofta lokalt över inre och yttre ledspringan över knäledens in och utsida. Våra menisk skydd har en unik konstruktion med en extra kompressionsgivande menisk-pelott som bidrar till ökad kompression över det lokala området på knäledens in och utsida. Menisk-pelotten är tillverkad av ett trögelastiskt skum som effektivt formar sig efter knäledens in- och utsida.
Menisk knäskydden finns flera olika modeller med  olika funktion och stabilitetsklasser:

  • Menisk Knäskydd Basic – bidrar till extra hög kompression av knäleden med kombinerat extra stöd. Meniskknäskyddet har två flexibla fjäderskenor för lätt extra stabilisering 
  • Knäskydd Menisk Stabil ger samma kompression över leden som menisk knäskydd Basic men har två extra stabiliserande skenor för bättre stabilisering av knäleden vid meniskskada. 
  • Knäortos CoTEX LIGHT är ett extra stabilt knäskydd som ofta uppskattas vid meniskskada för knäortosens extra stabiliserande egenskaper. En knäortos menisk används ofta vid omfattande instabilitetsproblem vid meniskskada. 

Med marknadens bredaste sortiment av knästöd, knäskydd och knäortoser för meniskskador hittar du alltid ett funktionellt knäskydd för behandling av meniskskada.