Tumstöd | Köp tumortos & stöd för tummen | Rehaboteket

Tumstöd

En av de mest utsatta lederna i kroppen med ökad risk för artros eller förslitningsskada är tumbasen eller tummens grundled CMC. Tummens centrala del i handen gör att vi använder tummen i stort sett i alla moment som involverar handen. Den frekventa användningen av tummen ökar risken för att utveckla smärta och problem i tumleden. Ensidigt arbetsmoment på arbetet eller fritiden ökar risken för att utveckla problem i tummen. För att ge tummen en möjlighet att vila, avlasta så används ofta tumortoser. En tumortos är ett smidigt stöd som speciellt är konstruerade för att stödja tummens grundled vid problem. Vi på Rehaboteket har ett komplett sortiment av tumstöd för alla tillfällen, oavsett om du arbetar på kontor, med vatten eller finmotoriska rörelser så har vi alltid en lämplig tumortos för dig. Behöver du hjälp med att hitta rätt, Ring oss på kundservice på 08-244734 så hjälper vi gärna till.

tumortos_med_skena
Tumortos kort modell med extra stabiliserande skena för extra stöd och stabilitet av tummen.
 279 kr 
tumstod
Stabil tumortos för extra stöd av en smärtande tumme och handled i samma produkt. Tumortosen fungerar optimalt för vardagligt användande
 299 kr 
Populär
tumstod_vid_tumbasartros

Tumstöd CMC är ett extra stabilt stöd för tummen vid problem och smärta orsakat av tumbasartros i CMC 1 leden.

 579 kr 
tumstod for en smartande tumme

Tumstöd för effektiv avlastning och extra kompression av en smärtande tumme vid ex artros eller inflammation i tummen

 279 kr 
tumstod_med_skena
Tumstöd med skena för kombinationsavlastning av en smärtande tumme och handled i samma produkt. Extra hög kompression för effektivt stöd
 299 kr 
handledsstod_dequervain

Handledsstöd med thermoplast utvecklat för senskideinflammation DeQuervain 

 599 kr 
Kampanj 33% rabatt
tumskydd
Tumskydd med en formbar skena för stöd. Dynamics har en smidig konstruktion och låg profil.
 399 kr 599
tumstod_stukadtumme

Extra stabilt tumstöd för effektiv stabilisering av en stukad eller instabil tumme med ledbandsskada ex skidåkartumme. Tumstödet kan enkelt anpassas för effektivare stabilitet

 649 kr 
tumstod_stod_for_tummen

Rizogrip är ett smidigt tumstöd med formbar skena för extra stöd av tummen

 599 kr 
Handledsstöd med tumstöd
Unikt handledsstöd med stabiliserande tumdel för extra stöd vid problem med handled och tumme
 449 kr 
handstöd med tumstöd

Dynamics är ett extra stabilt handledsstöd för en kombinerad avlastning av handled och tumme i samma konstruktion. Extra stöd, extremt enkel och optimal komfort.

 999 kr 
handledsstod
Handledsstöd BOA® med stabiliserande tumdel är ett extra stabilt handledsstöd med extremt enkel applicering. Handledsstödet har anpassningsbara skenor för bästa funktion och komfort.
 1 199 kr 
handledsskydd_self

Extremt smidigt handledsstöd med kompression för handleden och handen

 369 kr 
handledsstöd reumatiker

IMAK är mjukt handledsstöd för handled och tumme. Det mjuka materialet ger lätt stöd och lokal värme över hand och handled.

 299 kr 

En tumortos är konstruerad för att avlasta tummens leder på bästa sätt och samtidigt störa så lite som möjligt i handen och tummens naturliga greppmönster. Många problem som uppstår i tummen orsakas av överbelastning eller förslitning i tummens grundled, CMC1 leden. Förslitningsskador även kallat artros och påverkar tummens glatta broskyta, påverkan medför en försämrad glidyta i tumleden med effekten av tummens försämrade broskytan gör tummen stelare, mindre rörlig med ofta smärta i samband med rörelsen och svullnad. En försliten tumme är vanligtvis väldigt problematiskt då handens naturliga greppfunktion påverkas och gör sig påmind varje situation handen används.  Problemen skapar tillsammans en stor påverkar av hela ens vardag utifrån tummens centrala roll i handens funktion. Många som lider av tumbasproblem upplever även svårigheter med att greppa föremål orsakat av tummens försämrade funktion

Hur fungerar en tumortos? 

En tumortos är konstruerad för att stödja och stabilisera tummen med avsikten att förbättra tummen och fingrarnas funktion i vardagen samt avlasta grundleden för minskad smärta och svullnad.
Avlastning innebär att tumortosen stödjer tummens leder med hjälp av avlastande skenor som sitter insydda i tumortosen. Skenorna fixeras med hjälp av elastiska material som kan justeras med hjälp av olika anpassningsbara konstruktioner för att uppnå mer eller mindre stöd för lederna. Tumortoser är oftast tillverkade av elastiska, kompressionsgivande material som tack vare dess anatomiska passform följer tummens konturer på bästa sätt. I en tumortos sitter det en tunn följsam men stabiliserande skena placerad över grundleden. Skenan i kombination med materialet ger oftast ett väldigt effektivt stöd och bidrar till omedelbar avlastning av problemområdet.
En tumortos fixeras runt tummen genom ett kardborrband som är enkelt att öppna och stänga. Bandet kan justeras för att på bästa sätt stödja tummen. Vid kombinerade problem med smärta i tummen och handleden finns det även längre modeller av tumstöd, de längre modellerna säkerställer även stödet runt handleden och ger kombinationsavlastning för tummen och handled i samma tumortos.

Olika stöd för tummen - tumortoser 

Det finns flera olika modeller av stöd för tummen, alla lika funktionella men konstruerade för olika ändamål, de olika varianterna i Rehabotekets sortiment delas in i följande,
Korta tumortoser, huvudfokus på avlastning och stöd av tummens leder utan direkt påverkan över handleden. 
Långa ortoser, kombinerar avlastning och stöd tummen i kombination med lättare stöd även för handleden.
CMC ortos, vattentåliga stöd med rigida skenor för specifik avlastning av tummens grundled vid problem med exempelvis tumbasartros och förslitningsskador i tummen.
Ligamentsortoser, stabilare tumstöd med skenor och bandsystem för att kunna stödja tummen vid ligamentskador exempelvis skidåkartumme eller ledbandskador i tummen
Handledsortoser med tumstöd, är stabilare tumstöd kombinerat med effektivare avlastning av handleden för en stabilare kombinationsavlastning handled och tumme.  
Oavsett modell av tumstöd så bidrar alla produkter till en aktivare livsstil med mera stöd i ett smidigt utförande.  

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens mest kompletta sortiment av tumstöd och tumortoser och har flera alternativ att erbjuda för en bredare valmöjlighet med intention att hitta rätt produkt utifrån just dina förutsättningar.
Alla stöd för tummen lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Tumortoserna är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass I. CE märket är en säkerhet för dig som kund att våra tumstöd och tumortoser håller högsta kvalitet avseende funktion och kvalitet. 
Med ett komplett sortiment av tumstöd för en smärtande tumme hittar du alltid en funktionell lösning hos oss på Rehaboteket.

Behöver du hjälp med att välja rätt tumstöd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är välmedvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produkt i förhållande till dina upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera din produkt i hemmiljö.