Fotledsskydd för en stukad fotled Armis Light
fotledsskydd
fotledsskydd fotledsskydd_ledbandsskada fotledsskydd_ankelstöd fotledsskydd_stukad fot

Fotledsskydd med BOA stabilitet och extrem smidighet

  •  599 kr 

Armis Light är ett smidigt fotledsskydd med unik konstruktion för extra stöd och kontroll med det unika BOA systemet Läs mer

  • Extra låg profil med BOA system
  • Tar minimalt med plats i skorna
  • Extra stabiliserande skena på in och utsidan
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Fotledsskydd Armis Light

Fotledsskydd Armis Light är ett nytt innovativt fotledsskydd speciellt utvecklat för extra stöd och stabilitet av en stukad fot i ett smidigt skydd för alla tillfällen. Fotledsskyddet har en unik konstruktion som tar minimalt med plats i skor utan att påverka skyddets stabiliserande egenskaper. Skyddet är tillverkat av ett laminerat AirMesh-material som ger effektiv ventilation, slitstyrka och stabilitet. Runt fotledens in och utsida sitter en sidostabiliserande skena placerad som effektivt bidrar till extra stabilitet och kontroll av fotleden vid problem med instabilitet i fotleden efter fotledsstukningar och återkommande vrickningar. Skenorna sitter insydda i fotledsskyddets starka nylonmaterial och verkar utan att märkas. 
Tack vare den anatomiska konstruktionen och det övre stumma bandet fixeras skenorna nära fotleden utan risk för skav vilket ger en förstärkt stabilitet vid behov av så kallas medial / lateral stabilitet efter fotledsskada och fotledsvrickningar. 

Unikt för stödet är dess smidiga konstruktion som gör fotledsskyddet både kortare upp över underbenet samt fram över foten. Den kortare konstruktionen ger ett extremt smidigt fotledsskydd som tar minimalt med plats i skorna utan att påverka fotledens böj och sträckförmåga. Den extra låga modellen gör fotledsskydd Armis extra lämpad för idrottande yngre personer och kvinnor med mindre fötter och behov av tunnare material och konstruktion. Armis finns även med en utökad storlekstabell XXS för att bättre passa idrottade ungdomar med behov av extra stöd. 

Fotledsskyddet är utrustad med det unika fixeringssystemet BOA®, ett extremt enkelt men effektivt fixeringssystem som ersätter kardborrband och skosnören i fotledsskyddet. BOA systemet består av en justeringsdisk placerad på fotledsskyddets baksida som reglerar en polymerbelagd stålwire. BOA systemet ger en extremt enkel justering för ökad fixering och stabilitet av fotledsskyddet och ger en vrickad fot den extra stabiliteten som ofta behövs. 
Insidan av fotledsskyddet är täckt med ett vidhäftande semi-elastiskt friktionsmaterial shark-skin som effektivt bidrar till optimal fixering av fotledsskyddet över fotleden och strumpan.

Fotledsskyddet levereras med ett extra stabiliserande band som vid behov av extra stöd kan appliceras runt fotleden. Bandet fästes in på fotledsskyddet med hjälp av kardborre och kryssas över fotleden för extra stöd och kontroll.  
Fotledsskyddet fungerar lika bra för höger som vänster fotled. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

4

Avlastning

3

Värme

2

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått
XX-Small13 - 15 cm
X-Small16 - 18 cm
Small18 - 20 cm
Medium20 - 22 cm
Large22 - 24 cm
X-Large24 - 28 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Har problem med en stukad fot när jag spelar innebandy och behöver ett fotledsskydd som inte tar för mycket plats i skorna. Kan Armis vara ett alternativ?
Svar. Ja, absolut, Armis tar minimalt med plats i skorna tack vara fotledsskyddets tunna material och tighta konstruktion. 

Fråga. Vad är BOA?
Svar. BOA är enkelt förklarat en förslutningsanordning som på enklaste sätt möjliggör enkel och exakt stängning av fotledsskyddet. Genom att vrida på disken ökar kompressionen runt fotleden och fotledsstödet fixeras optimalt över fotleden.  BOA ersätter alla skosnören, kardborrband och förenklar användningen markant. 

Fråga. Hur tvättar jag mitt fotledsskydd?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt, låt fotledsskyddet lufttorka och undvik värmekällor och element som kan skada BOA systemet

Fråga. Jag fick med ett långt band som jag förstår skall korsas över fotleden för extra stöd. Behöver jag använda bandet eller ger fotledsskyddet stöd ändå?
Svar. Bandet benhöver du inte använda, fotledsskyddet ger effektivt stöd även utan bandet men det ger en möjlighet att uppgradera fotledsskyddet vid behov så vi rekommenderar att testa sig fram när man vill/behöver ha bandet eller inte

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket