Knäskydd vid korsbandsskada | Rehaboteket

Knäskydd vid korsbandsskada

Korsbandsskador är en av de mest allvarliga strukturella skadorna i knäleden som ofta orsakas av vridvåld eller översträckningsvåld mot knäleden. Skadorna på främre och bakre korsbanden uppstår ofta i samband med idrott och motion med ofta ett tydligt skadetillfälle och operation eller en längre rehabiliterings period. Med marknadens bredaste sortiment av knäskydd för korsbandsskada hittar du alltid flera olika funktionella lösningar hos oss på Rehaboteket.se. Produkterna är alla CE märkta enligt MDD klass 1a för att säkerställa bästa kvalitet och funktion.
Alla beställningar innan kl. 16 skickas samma dag med förväntad leverans inom 1–2 dagar.

Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd vid främre korsbandsskador ACL för optimal kontroll och stabilitet av en instabil knäled. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden
1 499 kr
knaskydd_for_korsband
Knäskydd för främre korsbandsskada ACL CoTEX LIGA X – optimal stabilitet vid korsbandsskada. Knäskyddet ger kontroll för ett skadat främre korsband
1 998 kr
Knäortos för extra stabilitet, kontroll och smidighet vid korsbandsskada, ledbandsskada och instabil knäled.
2 899 kr

GenuDyn Novel knäortos för korsband- och ledbandsskada med enklast möjliga applicering, optimal fixering och överlägsen stabilitet och kontroll.  

6 999 kr

GenuDyn CI är en innovativ knäortos för optimal rörelsekontroll, stabilitet och anpassningsförmåga vid korsband och ledbandskada i knäleden.

6 499 kr
knaskydd_for_korsbandsskada

PP4 extra stabilt knäskydd med rörelsekontrollerande egenskaper vid korsband och ledbandsskador, PP4 har ett unikt polycentriskt ledcentra för enklaste anpassning och justering.

5 499 kr
knäskydd korsbandsskada
PP3 Knäskydd för korsband och ledbandsskador. PP3 är tredje generationens knäskydd av absolut högsta kvalitet med extrem stabilitet och kontroll
4 999 kr
Knäortos vid korsbandsskada

Raptor knäortos vid korsbandsskada är en unik "front-back" ortos för extra stabilitet av en instabil knäled vid skador på korsband och ledband i knäleden. 

4 499 kr
knaortos
Knäortos ATOM ger extrem stabilitet och kontroll av en instabil knäled. Extra stabil ortos med låg vikt, endast 550g
3 899 kr
knastod_med_skenor

Knästöd Stabil är konstruerat för att motverka överrörlighet i knäleden. De unika bandsystemet HyperEx minimerar överrörlighet i knäleden

1 749 kr
knäskydd_pflexx

Knäskydd Pflexx är ett helt unikt koncept för aktiv muskeluppbyggnad av  knä- och lårmuskulaturen vid träning , efter skada, rehabilitering eller vid artros i knäleden

1 899 kr

Främre och bakre korsbanden i knäleden skapar den så kallade passiva ledstabiliteten av knäleden i rörelsen framåt och bakåt samt bidrar även till sidostabilisering av knäleden.  

Att välja ett knäskydd för korsbandsskada så är det av yttersta vikt att skyddet svara upp mot den skadades behov av stabilitet och kontroll av knäleden.
Knäskydd för korsbandsskada har alltid sidostabiliserande skenor för extra stabilitet och kontroll av knäleden. Skenorna möjliggör optimal följsamhet i knäleden för att inte störa knäledens normala rörelsemönster vid motion och aktivitet. 
Knäskydd för korsbandsskada är även utrustade med rörelsebegränsaden funktioner för att kunna motverka problem med överböjning och översträckning i knäleden, problem som är relativt vanliga i samband med främre och bakre korsbandsskador.

Tre olika kategorier av knäskydd för korsbandsskada
Rehaboteket har marknadens bredaste sortiment av knäskydd för korsbandsskada med tre olika kategorier av skydd.

Mjuka knäortoser för korsbandsskada är stabila modeller av knäskydd med rigida metallskenor placerade på insidan och utsidan av knäleden. Skenorna fixeras med bandsystem som även möjliggör reglering och motverkar översträckning, hyperextension i knäleden. Hyperextension är ett av de vanligaste problemen i samband med främre korsbandsskada och upplevs av den skadade som om att knäleden inte stoppar i ett utsträckt läge. 

Hybrid ortoser är extra stabila mjuka knäskydd med helt stumma ofta dubbla bandsystem över lår och vad. De stumma band systemen ger optimala möjligheter till extra stabilitet och kontroll av leden trots den mjuka basen av material. Hybridortoser har alltid rörelsebegränsande ledfunktioner med effektiva möjligheter att begränsa översträckning eller överböjning i knäleden helt i linje med problembilden vid korsbandsskada.

Funktionella knäortoser är extra stabila ortoser tillverkade av en rigid metallram för optimal stabilitet och kontroll av knäleden vid skada och problem. FKO funktionella knäskydd är de stabilaste modellerna och även de som ger mest kontroll av en skadad knäled.

Alla våra knäskydd för korsbandsskada är noggrant utvalda ortopedtekniska produkter med högsta funktion, stabilitet och kontroll. Vi på Rehaboteket alltid flera funktionella knäskydd för optimal kontroll efter skada. Alla beställningar placerade på Rehaboteket.se innan kl. 16 skickas samma dag med förväntad leverans dagen efter. Om du har svårt att hitta rätt knäskydd för dina problem, tveka inte att kontakta oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16. Vi hjälper gärna till att hitta rätt knäskydd i för din skada och aktivitet.