Köp knäskydd mot korsbandsskada online | Rehaboteket

Knäskydd Korsbandsskada

Med marknadens mest kompletta sortiment av knäskydd för korsbandsskada hittar du alltid flera olika funktionella lösningar hos oss på Rehaboteket. Korsbandsskador är en av de mest allvarliga strukturella skadorna i knäleden som ofta orsakas av vridvåld eller översträckningsvåld mot knäleden. Skadorna på främre och bakre korsbanden uppstår ofta i samband med idrott och motion med ofta ett tydligt skadetillfälle och operation eller en längre rehabiliterings period. Med marknadens bredaste sortiment av knäskydd för korsbandsskada hittar du alltid flera olika funktionella lösningar hos oss på Rehaboteket.se. Produkterna är alla CE märkta från väl etablerade leverantörer för att säkerställa bästa kvalitet och funktion. Alla beställningar innan kl. 16 skickas samma dag med förväntad leverans inom 1–2 dagar.

Storsäljare
Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd vid främre korsbandsskador för kontroll och stabilitet. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden
 1 749 kr 
Knäskydd för korbandsskada
Knäskydd för främre korsbandsskada CoTEX LIGA X – extra stabilitet vid korsbandsskada
 1 998 kr 
Nyhet
knäskydd skidåkning

Innovativt knäskydd för korsbandsskador och ledbandsskador med behov av kontroll och extra stabilitet av knäleden 

 5 299 kr 
knäskydd korsbandsskada
PP3 Knäskydd för korsband och ledbandsskador av högsta kvalitet för stabilitet och kontroll av en instabil knäled
 4 999 kr 
knästöd_med_skenor

Knästöd NRX är konstruerat för att motverka överrörlighet i knäleden. De unika bandsystemet HyperEx minskar överrörlighet i knäleden

 1 749 kr 
Knästöd knaortos
Knäortos för stabilitet, kontroll vid korsbandsskada, ledbandsskada och instabil knäled.
 1 879 kr 2899

Läs mer om knäskydd för korsbandsskada.

Främre och bakre korsbanden i knäleden skapar den så kallade passiva ledstabiliteten av knäleden i rörelsen framåt och bakåt samt bidrar även till sidostabilisering av knäleden.  Vid valet av knäskydd för korsbandsskada så är det av yttersta vikt att skyddet svara upp mot den skadades behov av stabilitet och kontroll av knäleden. Då problembilden efter en korsbandsskada ofta innefattar problem med både sido-instabilitet och översträckningskontroll i knäleden är det av högsta vikt att man säkerställer att modellen man överväger uppfyller kraven och har funktioner för de olika problemen. Sido-instabiliteten i knäleden medför ofta en instabil och osäker knäled med upplevda sidovacklingar i sidled, inåt eller utåt. Sido-instabiliteten kan förstärkas i takt med att man ökar intensiteten i aktiviteten alternativt vid belastning på exempelvis ojämna underlag. Översträckningsproblemen i knäleden efter korsbandsskada gör sig vanligtvis påmind vid belastning av leden i form av att man upplever att knäleden åker bakåt vid ökad kraft. Problemet heter hyperextension och är en form av överrörlighet, hypermobilitet som ofta orsakas av att korsbandet är skadat. I kombination med hyperextensionen i leden upplever många även problem med att underbenet rör sig lätt framåt i förhållande till lårbenet. Både problemen är vanligtvis orsakat av skadan på korsbandet med nedsatt stabilitet framåt och bakåt i leden.
För att ett knäskydd för korsbandsskada skall fungera optimal är det viktigt att knäskyddet är konstruerat i linje med problemen som vanligtvis uppstår och det finns vissa funktioner som alla korsbands knäskydd måste ha för att klara av att ge önskad funktion och stabilitet i samband med skadan.

Viktigt att tänka på vid valet av knäskydd.

Knäskydd för korsbandsskada har behöver ha funktionerna för extra stabilitet och rörelsekontroll av knäleden. Med olika konstruktioner i knäskydden uppnås önskade funktioner för bästa resultat och funktion. Oavsett modell av knäskydd så finns det vissa funktioner som ett knäskydd för korsbandsskada behöver för att funktionen skall vara effektiv mot upplevda problem. Knäskydden behöver vara utrustad med någon form av  sidostabiliserande skenor, anpassningsbara bandsystem samt rörelsebegränsade funktionalitet för att motverka belastning utanför ett normalt rörelseomfång.

Sidostabiliserande skenor

Alla knäskydd för korsbandsskada behöver vara utrustade med sidostabiliserande skenor för tillföra extra stabilitet och kontroll av knäleden. Skenorna möjliggör optimal följsamhet i knäleden för att inte störa knäledens normala rörelsemönster vid motion och aktivitet och är vanligtvis tillverkade av lätt men stark dural aluminium för att klara av att ge ett externt stöd. De kraftfullare modellerna av knäskydd har en hel metallram som omsluter lår, knäled och vad för extra effektiv stabilisering av leden.

Anpassningsbara bandsystem

Bandsystemen på produkten ger möjlighet att reglera och ställa in knäskyddets funktion i linje med upplevt behov. Banden är vanligtvis helt stumma utan elastik för att klara av att stödja skenan på bästa sätt vilket bidrar till den ytterligare externa fixeringen av skenan över leden. 

Rörelsebegränsade funktioner

Funktionen kallas även flexion- och extensionskontroll och är funktioner för att motverka motverka problem med överböjning och översträckning i knäleden. Beroende på modell av knäskydd finns det olika möjligheter att reglera graden av översträckning eller överböjning i leden. 

Olika kategorier av knäskydd för korsbandsskada

Rehaboteket har marknadens bredaste sortiment av knäskydd för korsbandsskada med flera olika modeller i huvudsakligen tre olika kategorier av knäskydd. Skillnaden på de olika kategorierna har att göra med graden av funktionell stabilisering av knäleden. Sortimentet är noga utvalt med funktion som viktigaste egenskap. De olika kategorierna är Mjuka knäortoser, Hybridortoser samt Funktionella ortoser.

Mjuka knäortoser för korsbandsskada är stabila modeller av knäskydd med rigida metallskenor placerade på insidan och utsidan av knäleden. Skenorna fixeras med bandsystem som även möjliggör reglering och motverkar översträckning, hyperextension i knäleden. Hyperextension är ett av de vanligaste problemen i samband med främre korsbandsskada och upplevs av den skadade som om att knäleden inte stoppar i ett utsträckt läge. 

Hybridortoser är extra stabila mjuka knäskydd med helt stumma ofta dubbla bandsystem över lår och vad. De stumma band systemen ger optimala möjligheter till extra stabilitet och kontroll av leden trots den mjuka basen av material. Hybridortoser har alltid rörelsebegränsade ledfunktioner med effektiva möjligheter att begränsa översträckning eller överböjning i knäleden helt i linje med problembilden vid korsbandsskada.

Funktionella knäortoser är extra stabila ortoser tillverkade av en rigid metallram för optimal stabilitet och kontroll av knäleden vid skada och problem. FKO funktionella knäskydd är de stabilaste modellerna och även de som ger mest kontroll av en skadad knäled.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskydd för både främre och bakre korsbandsskada och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression. Alla våra knäskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Knäskydd är alla CE märkta, CE märket säkerställer funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja knäskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt knäskydd i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.