Knäskydd Dynamics Plus | Rehaboteket
knäskydd dynamics
knäskydd dynamics knäskydd knastod
360 gif 360 logo
Populär

Knäskydd med stabilitet, kontroll och kompression

  •  999 kr 

Knäskydd med extra kompression och stöd i kombination med extrem smidighet för förbättrad kontroll vid knäproblem.

Läs mer

  • Extra kompression runt knäleden
  • ArthroFlex zon för optimal komfort vid användning
  • Plus pelott för extra stödjande egenskaper
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd Dynamics Plus

Knäskydd Dynamics Plus är anatomiskt knäskydd av hög kvalitet. Skyddets rundstickade konstruktion ger bra passform och högre grad av kompression runt leden och fungerar lika bra för högintensiv idrott och motion med högt ställda krav på smidighet och komfort som för användning under en hel arbetsdag vid behov av extra stöd och kompression.

Knäskyddet har flera unika funktioner som skapar förutsättningar för ökad grad av så kallad proprioception, ledpositionssinne. Proprioception ger en ökad uppmärksamhet av den skadade kroppsleden, dess position vilket i sin tur påverkar vår indirekta muskelstyrning och muskelmotorik. Dynamics Plus är konstruerad med flera specifika stimulerande funktioner för att förbättra proprioceptionen med den unika Plus pelotten av silikon som en direkt bidragande proprioceptorisk funktion placerad över knäleden, främre lårmuskeln samt knäskålssenans fäste för ökad muskelstimulering och förbättrat ledpositionssinne.  
Plus pelotten som sitter placerad på framsidan av knäskyddet skapar även extra stöd och kontroll av en överrörlig knäskål.
Knäskyddet är tillverkad av en unik materialkomposition för ökad elasticitet, kompression och bra ventilation för att alltid ge stöd och bästa komfort vid användning.
Materialegenskaperna skapar även en helt unik fixeringsförmåga för på bästa sätt stödja knäleden oavsett aktivitet eller rörelsemönster.
Över in- och utsidan av knäleden sitter det två förstärkta fjäderskenor tillverkade av rostfritt stål. Skenorna har en unik konstruktion i form av ”flätade” flexibla metalltrådar som tillsammans skapar extra avlastning samtidigt som konstruktionen minimerar påverkan av böj och sträck i knäleden.

I knävecket sitter en mjuk och högelastisk ArthroFlex zon. Zonen är speciellt utvecklat för att minimera risken för skav och obehag över knäveckets normalt känsliga hud. ArthroFlex är extremt tunn med en materialtjocklek på endast 1/2 mm och ytterligare högre grad av kompression för bästa komfort vid användning. Då Arthroflex zonen är mjuk och högelastisk så skapar materialet en jämn kompression och fungerar optimalt som stöd vid exempelvis problem med Bakers cysta i knävecket.

Använd Dynamics Plus vid,

- Generell knäsmärta med behov av extra stöd
- Vid lättare degenerativa förändringar artros
- Vid degenerativa ledinflammationer artrit
- Lättare instabilitet och osäkerhet i knäleden
- Patellära problem med instabilitet eller artros

Knäskyddet kan användas både på höger och vänster knäled och tvättas med fördel i 30° handtvätt för att minimera tvättmaskinens mekaniska slitage på knäskyddets olika komponenter. Låt knäskyddet lufttorka innan användning. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 1 Omkretsmått 2
Stl.133 – 37 26 – 29
Stl.2 37 – 41 29 – 33
Stl.3 41 – 45 33 – 37
Stl.4 45 – 49 37 – 41
Stl.549 – 53 41 – 45
Stl.6 53 – 57 45 – 49
Stl.757 – 61 49 – 53

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda Dynamics Plus som ett smidigare stöd när jag tränar crossfit? Jag behöver kunna böja knäna djup och vill inte ha något som stör mina rörelser.
Svar. Ja, absolut! Om du är i behov av extra stöd och avlastning och samtidigt söker ett extra smidigt knäskydd så är Dynamics Plus en av de smidigaste knäskydden på marknaden idag.

Fråga. Kan man ta bort skenorna på in och utsida?
Svar. Nej, det sitter i stängda fickor men skenorna är inte på något en störande konstruktion för en knäled i rörelse. De är fullt flexibla, påverkar inte knäledens rörelse varken i böj eller sträck och skapar ingen ökad risk för skav och obehag.

Fråga. Hur fungerar Pluspelotten?
Svar. Pluspelotten är en mjuk silikonpelott som kombinerar extra stöd för knäskålen. Pelotten är utrustad med fyra vingar som ytterligare ökar kontakten med knäledens främre muskulatur för en ytterligare förbättrad muskelmotorik så kallad proprioception.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket