Knäskydd Dynamics Plus | Rehaboteket
knäskydd dynamics
knäskydd dynamics knäskydd knastod

Knäskydd med extra stabilitet, kontroll och kompression

  •  899 kr 
  • 1099 kr

Ett avancerat knäskydd för hög grad av stabilitet i kombination med förbättrad kontroll vid knäproblem så som artros, meniskskador och överbelastningsskador. 

Läs mer

  • Hög grad av kompression runt knäleden
  • ArthroFlex zon för optimal komfort vid användning
  • Plus pelott för extra kompression och stödjande egenskaper
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd Dynamics Plus

Knäskydd Dynamics Plus är unikt anatomiskt konstruerat knäskydd av absolut högsta kvalitet och funktion. Skyddets rundstickade konstruktion ger bättre passform, högre grad av kompression och mera effekt av knäskyddets stabiliserande konstruktioner så som flexibla skenor och stödpelotter. Dynamics Plus konstruktion ger effektivare stöd, avlastning och kompression av knäleden och fungerar lika bra för högintensiv idrott och motion med högt ställda krav på smidighet och komfort som för användning under en hel arbetsdag vid behov av extra stöd och kompression vid tex artrosproblem i knäleden.

Knäskyddet har flera unika funktioner som skapar förutsättningar för ökad grad av så kallad proprioception, ledpositionssinne. Proprioception ger en ökad uppmärksamhet av den skadade kroppsleden, dess position vilket i sin tur påverkar vår indirekta muskelstyrning och muskelmotorik. Dynamics Plus är konstruerad med flera specifika stimulerande funktioner för att förbättra proprioceptionen med den unika Plus pelotten av silikon som en direkt bidragande proprioceptorisk funktion placerad över knäleden, främre lårmuskeln samt knäskålssenans fäste för ökad muskelstimulering och förbättrat ledpositionssinne.  
Plus pelotten som sitter placerad på framsidan av knäskyddet skapar även extra stabilitet och kontroll av en instabil överrörlig knäskål och stödjer knäskålen i alla rörelseriktningar tack vare det cirkulära stödet. Pelotten avlastar även knäskålen effektivt från tryck ovanpå knäskålen oavsett grad av flexion i knäleden.
Knäskyddet är tillverkad av en helt unik materialkomposition för ökad elasticitet, hög grad av kompression, överlägsen ventilation samt fuktavstötande egenskaper för att alltid ge rätt stöd och bästa komfort vid användning. Materialegenskaperna skapar även en helt unik fixeringsförmåga för på bästa sätt stödja och avlasta knäleden oavsett aktivitet eller rörelsemönster.
Över in- och utsidan av knäleden sitter det två förstärkta fjäderskenor tillverkade av rostfritt stål. Skenorna har en unik konstruktion i form av ”flätade” flexibla metalltrådar som tillsammans skapar extra avlastning samtidigt som konstruktionen minimerar påverkan av böj och sträck i knäleden. I knävecket sitter en mjuk och högelastisk ArthroFlex zon. Zonen är speciellt utvecklat för att minimera risken för skav och obehag över knäveckets normalt känsliga hud. ArthroFlex är extremt tunn med en materialtjocklek på endast 1/2 mm och ytterligare högre grad av kompression för bästa komfort vid användning. Då Arthroflex zonen är mjuk och högelastisk så skapar materialet en jämn kompression och fungerar optimalt som stöd vid exempelvis problem med Bakers cysta i knävecket.

Använd Dynamics Plus vid,

- Generell knäsmärta med behov av extra stöd
- Vid degenerativa förändringar artros
- Vid degenerativa ledinflammationer artrit
- Lättare instabilitet och osäkerhet i knäleden
- Patellära problem med instabilitet eller artros

Knäskyddet kan användas både på höger och vänster knäled och tvättas med fördel i 30° handtvätt för att minimera tvättmaskinens mekaniska slitage på knäskyddets olika komponenter. Låt knäskyddet lufttorka innan användning. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Kan jag använda Dynamics Plus som ett smidigare stöd när jag tränar crossfit? Jag behöver kunna böja knäna djup och vill inte ha något som stör mina rörelser.
Svar. Ja, absolut! Om du är i behov av extra stöd och avlastning och samtidigt söker ett extra smidigt knäskydd så är Dynamics Plus en av de smidigaste knäskydden på marknaden idag.

Fråga. Kan man ta bort skenorna på in och utsida?
Svar. Nej, det sitter i stängda fickor men skenorna är inte på något en störande konstruktion för en knäled i rörelse. De är fullt flexibla, påverkar inte knäledens rörelse varken i böj eller sträck och skapar ingen ökad risk för skav och obehag.

Fråga. Hur fungerar Pluspelotten?
Svar. Pluspelotten är en mjuk silikonpelott som kombinerar extra stöd för en instabil knäskål över knäskålens hela rörelseomfång inåt / utåt men även upp och ned. Pelotten är utrustad med quad vingar som ytterligare ökar kontakten knäledens främre muskulatur för en ytterligare förbättrad muskelmotorik och så kallad proprioception.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått 1 Omkretsmått 2
Stl.133 – 37 26 – 29
Stl.2 37 – 41 29 – 33
Stl.3 41 – 45 33 – 37
Stl.4 45 – 49 37 – 41
Stl.549 – 53 41 – 45
Stl.6 53 – 57 45 – 49
Stl.757 – 61 49 – 53

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem