Armbågsskydd Dynamics Plus | Rehaboteket
armbagsskydd_tennisarm
armbagsskydd_tennisarm armbagsskydd_for_tennisarm armbagsskydd_musarmbage armbågsskydd

Armbågsskydd för tennisarm, golfarm och musarm

  •  599 kr 

Dynamics Plus är ett unikt dubbelavlastande armbågsskydd problem med tennisarm, golfarm och musarm som skapar en dubbelsidig avlastning Läs mer

  • Extra smidighet med ArthroFlex
  • Full anpassningsmöjlighet med justerbart avlastande band
  • Två silikonpelotter för avlastning och stöd
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Armbågsskydd Dynamics Plus

Armbågsskydd Dynamics Plus är ett funktionellt armbågsskydd för avlastning och lindring av armbågssmärta speciellt tennisarm, golfarm och musarm (medial och lateral epikondylit). Produkten kombinerar hög grad av kompression runt armbågsleden med dubbelsidig fullt justerbar avlastning av senfästesinflammationer i armbågsledens insida och utsida. Dynamics Plus är tillverkad av ett extra kompressionsgivande textilmaterial bestående av polyamid och elastan vilket ger extra hög grad av kompression runt leden, kompressionen ökar lokalt cirkulationen i armbågen samt över underarmsmuskulaturen och motverkar samtidigt lokal svullnad i armbågen. 
I det normalt känsliga området i armvecket sitter en extremt tunn ArthroFlex zon, zonen är tillverkad för optimal komfort och minimal risk för obehag vid användning. Zonen är elastisk i alla riktningar vilket medför att materialet i armvecket följer armens rörelser utan att påverka rörelseförmåga eller känslan. Dynamics Plus är ett armbågsskydd som påverkar armbågens rörelse minimalt vid användning.

Armbågsskyddet ger en unik kombination av riktad anpassningbar avlastning och lokal kompression. Avlastningen uppstår genom att applicera ett tryck över underarmsmuskulaturen för att på bästa sätt avlasta belastning från handleden och fingrarnas rörelser upp i armbågen. I armbågsskyddet sitter det två insydda silikonpelotter, pelotterna placeras automatiskt på rätt ställe centralt över underarmsmuskulaturen, cirka 10 cm nedanför smärtpunkten i armbågen. Pelotterna har en storlek på 7 cm x 4 cm vilket ger en extra bred angreppsyta mot muskulaturen och säkerställer avlastning och korrekt placering på bästa sätt.  Pelotternas konstruktion skapar extra effektiv riktad avlastning där den är som mest effektiv. Smärta och problem på insidan av armbågsleden kallas golfarmbåge och smärta på utsidan kallas tennisarm och de två pelotterna skapar extra gynnsamma förutsättningar för kombinerad avlastning av golf och tennisarm samtidigt. Produkten kan självklart användas vid endast problem med tennisarm eller golfarm.

Vid kraftfullare belastning eller regelbundet användande av föremål i handen tex padel, tennisrack eller verktyg ökar vanligtvis behovet av ytterligare avlastning då muskulaturen arbetar hårdare med högre grad av påfrestning över det redan inflammerade senfästet. Dynamics Plus armbågsskydd ett fullt justerbart avlastande band placerat ovanför silikonpelotterna på underarmen. Bandet kan justeras individuellt och spänns mer eller mindre i linje med unika behov, ju hårdare bandet appliceras desto högre grad av kompression appliceras och desto mer avlastning appliceras. Bandets semielastiska egenskaper ger enkel och exakt anpassning och justeringsmöjligheter för bästa resultat.  

I linje med en minskad problemutveckling kan Dynamics Plus på enklaste sätt anpassas till ett smidigare armbågsskydd. Det avlastande bandet sitter infäst på en kardborreyta på armbågsskyddets insida vilket gör det möjligt att helt ta bort bandet vid behov. Fördelen med att kunna ta bort bandet är att skyddet blir ännu smidigare då produktprofilen runt underarmen minskar. Vid behov av mera avlastning appliceras bandet tillbaka på samma plats igen på enklaste sätt. Kardborreytan har en total bredd på 8 cm vilket för det möjligt att flytta bandet i höjdled vid behov för att ytterligare uppnå individuell anpassning av avlastningen.  

Använd armbågsskydd Dynamics Plus vid
-Tennisarmbåge
-Golfarm
-Musarmbåge
-Lokal smärta och problem i armbågsleden vid behov av extra stöd

Armbågsskyddet tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Produkten är en medicinteknisk produkt klass 1 och är CE märkt. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått underarm
Storlek 122 – 24
Storlek 224 – 26
Storlek 326 – 28
Storlek 428 – 30
Storlek 530 – 32

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Behöver armbågsskyddet ha två pelotter med tanke på att jag bara har problem på utsidan av armbågen?
Svar. Ja pelotterna sitter parvis för att skapa bättre avlastning och tryckavlastning under det justerbara bandet.

Fråga. Hur skall pelotterna placeras för bästa effekt?
Svar. Pelotterna som har en storlek på 7x4 cm placeras på enklaste sätt genom att dra upp armbågsskyddet så att det sitter bra i armvecket (den tunna zonen skall placeras mitt i armvecket) då hamnar pelotten på rätt sätt för bästa effekt.

Fråga. Kan jag använda armbågsskyddet för lateral och medial epikondylit?
Svar. Ja absolut, medial och lateral epikondylit är detsamma som tennisarm och golfarm.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket