Epikondylitbandage | Rehaboteket

Epikondylitbandage

Ett epikondylitbandage är en avlastande produkt som hjälper till att minska belastningen i de inflammerade senfästen över armbågens in och utsida. Epikondylit omnämns som golf och tennisarmbåge som är samma problem men drabbar armbågens inre (golfarm) eller yttre (tennisarm) senfästen. Med marknadens bredaste sortiment av produkter för epikondylit hittar du alltid flera funktionella lösningar hos oss på Rehaboteket.

band för tennisarmbåge

EpiGrip Plus är ett extra smidigt justerbart tennis- och golfarmbågsbandage för armbågen

 399 kr 
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

 459 kr 
armbagsskydd_tennisarm

Dynamics Plus är ett unikt dubbelavlastande armbågsskydd problem med tennisarm, golfarm och musarm. Produkten skapar en dubbelsidig avlastning för bästa funktion och effekt

 599 kr 
tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett lättanvänt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
 239 kr 
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage -EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för avlastning vid tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
 339 kr 
tennisarmbagsskydd

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm

 799 kr  999
tennisarmbågsband

EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm. 

 369 kr 
armbågsskydd

Armbågsskydd Self är en tunn och smidig produkt för kompression av armbågsleden vid problem och svullnad i armbågen. 

 379 kr 
Tennisarmbagsband
Band med anpassningsbara pelott för avlastning vid problem med tennisarmbåge, golfarm och musarmbåge.
 369 kr  419
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassing och justering

 699 kr 
armbagsskydd_tennisarm

EpiSYS är ett helt unikt system för tennisarmbåge. Systemet kombinerar avlastning och kylbehandling i samma unika konstruktion.  

 939 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd för avlastning och lokal värme vid problem med tennisarm, golfarm eller musarm
 399 kr 
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CoTEX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
 495 kr 
armstod_imak

Tunt, smidigt och lätt värmande armbågsstöd för reumatisk värk, svullnad och smärta i armbågen. Det unika materialet stödjer och värmer effektivt vid smärta och stelhet.

 339 kr 
handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padeltennis, gymnaster, cyklister,arbete vid datorn eller hantverkaren 

 559 kr 
handledsstod_med_skena

Stabilt och smidigt handledsstöd med skenor placerade både på handledens över och undersida för extra stöd och kontroll. 

 699 kr 

Läs Mer om epikondylitbandage

Epikondylitbandage är avlastande produkter som speciellt är utvecklade för att minska belastning och smärta i armbågens inflammerade senfästen i samband med tennisarmbåge och golfarmbåge.
Orsaken till epikondylit har ofta att göra med ökad belastning i handen som påfrestar armbågens senfästen negativt. Belastningen behöver inte vara kraftfull för att utveckla en lokal inflammation, i många fall räcker det med en lågintensiv muskelspänning över tid för att utveckla epikondylit. Många arbetsmoment utförs med upprepade ensidiga rörelser under en hel arbetsdag vilket ofta är grundorsaken till problem med epikondylit.

Olika modeller av epikondylitbandage beroende på behov 

Det finns flera olika modeller av epikondylitbandage, alla produkter har avlastande funktioner men är konstruerade på olika sätt för att tillgodose arbetsmiljö, situation och behov av avlastning.
Epikondylitbandage är ett tunt band som sitter appliceras runt övre delen av underarmen. Produkten har inmonterade pelotter (kuddar) som bidrar till en ökadpunktavlastning över berörd muskelbuk vilket leder till en effektiv avlastning vid problem. Pelotterna finns i flera olika modeller och är huvudsakligen tillverkade av polurethan eller silikon för deras formstabila tryckavlastande egenskaper.  Fördelen är bandagets enormt smidiga konstruktion som utan begränsning kan användas hela dagarna på arbetet eller vid vardagligt arbete och motion.
Armbågsstöd med avlastande epikondylitbandage är kombinationsprodukter som täcker hela armbågsleden i form av ett armbågsskydd i kombination med ett epikondylitbandage monterat på produkten. Fördelen med heltäckande armbågsskydd i kombination med ett monterat  epikondylitbandage är att produkten ger lokal kompression över armbågsleden i kombination med bandens avlastande egenskaper.
Handledsstöd
I många fall orsakas själva epikondylit av belastningen från handleden, det mest klassiska exemplet är musarmbåge som orsakas av lågintensiv belastning vid långvarigt arbete vid datorn. Det finns ingen stor kraft involverad i hand eller armbåge med datorarbete snarare ett ensidigt rörelsemönster som utlöser och orsakar inflammationen. Ett handledsstöd som avlastar handleden är en väldigt effektiv produkt för att minska påfrestningarna i armbåge. Handledsstöd går även att använda nattetid för att effektivt motverka att man sover med böjda handleder vilket ofta orsakar smärta och problem på natten eller morgonen.

Vårt erbjudande

Med marknadens bredaste sortiment av epikondylitbandage speciellt utvecklade för avlastning av tennisarm, musarm, golfarm så hittar du alltid flera alternativa produkter för optimalt resultat av din smärtande armbågsled.Valet av produkt är ofta helt avgörande för att det skall fungera optimalt i förhållande till behov av stabilitet, skada och användningsområde. Epikondylitbandage/epikondylitspänne kan användas oavsett aktivitet och fungerar lika bra på kontoret som vid motion och träning. Att köpa epikodylitbandage ställer höga krav på produkt och funktion för att säkerställa att produkten effektivt motverkar skada och ger optimalt med stöd. Vi på Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av produkter för epikondylit, modellerna fungerar i alla situationer så som på arbetet, i vardagen, vid högintensiv idrott och motion. För att ge den bästa service på nätet så har vi alltid bemannad kundservice som du alltid når vardagar mellan 9-16 på 08-244734. Ring oss om det är något vi kan hjälpa till med. Alla våra epikondylitbandage och epikondylitband är högfunktionella ortopedtekniska hjälpmedel och är CE-märkta enligt MDD klass II för att säkerställa rätt funktion och kvalitet på produkterna. 

Behöver du hjälp med att välja rätt produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt epikondylitbandage i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.