Epikondylitbandage | Rehaboteket

Epikondylitbandage

Ett epikondylitbandage är en avlastande produkt som hjälper till att minska belastningen i de inflammerade senfästen över armbågens in och utsida. Epikondylit omnämns som golf och tennisarmbåge som är samma problem men drabbar armbågens inre (golfarm) eller yttre (tennisarm) senfästen. Med marknadens bredaste sortiment av produkter för epikondylit hittar du alltid flera funktionella lösningar hos oss på Rehaboteket.

EpiGrip Plus är ett extra smidigt justerbart tennis- och golfarmbågsbandage för avlastning av en smärtande armbåge

499 kr
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

459 kr
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för behandling av en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassing och justering

699 kr
tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett enkelt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
229 kr
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage -EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för effektiv avlastning av tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
339 kr
Tennisarmbågsband PRO
Unikt band för tennis-, golf och musarm. Den anpassningsbara silikonpelotten säkerställer optimal avlastning vid problem.
399 kr
armbagsskydd_tennisarm

EpiSYS är ett helt unikt system för behandling av tennisarmbåge. Systemet kombinerar avlastning och kylbehandling vid problem med tennisarmbåge. 

939 kr
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CoTEX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
495 kr
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd för avlastning och värmebehandling vid smärtande tennisarm, golfarm eller musarm
399 kr
handledsstod_med_skena

Extra stabilt och smidigt handledsstöd med stabiliserande skenor placerade både på handledens över och undersida för extra stöd och kontroll. 

699 kr
handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, gymnaster, cyklister,arbete vid datorn eller hantverkaren 

559 kr

Tunt, smidigt och lätt värmande armbågsstöd för reumatisk värk, svullnad och smärta i armbågen. Det unika materialet stödjer och värmer effektivt vid smärta och stelhet.

339 kr

Epikondylitbandage är avlastande produkter som speciellt är utvecklade för att minska belastning och smärta i armbågens inflammerade senfästen i samband med tennisarmbåge och golfarmbåge.
Orsaken till epikondylit har ofta att göra med ökad belastning i handen som påfrestar armbågens senfästen negativt. Belastningen behöver inte vara kraftfull för att utveckla en lokal inflammation, i många fall räcker det med en lågintensiv muskelspänning över tid för att utveckla epikondylit.
Många arbetsmoment utförs med upprepade ensidiga rörelser under en hel arbetsdag vilket ofta är grundorsaken till problem med epikondylit.
Det finns flera olika modeller av epikondylitbandage, alla produkter har avlastande funktioner men är konstruerade på olika sätt för att tillgodose arbetsmiljö, situation och behov av avlastning.

Epikondylitbandage är ett tunt band som sitter appliceras runt övre delen av underarmen. Produkten har inmonterade pelotter (kuddar) som bidrar till en ökadpunktavlastning över berörd muskelbuk vilket leder till en effektiv avlastning vid problem. Pelotterna finns i flera olika modeller och är huvudsakligen tillverkade av polurethan eller silikon för deras formstabila tryckavlastande egenskaper.  Fördelen är bandagets enormt smidiga konstruktion som utan begränsning kan användas hela dagarna på arbetet eller vid vardagligt arbete och motion.

Armbågsstöd med avlastande epikondylitbandage är kombinationsprodukter som täcker hela armbågsleden i form av ett armbågsskydd i kombination med ett epikondylitbandage monterat på produkten. Fördelen med heltäckande armbågsskydd i kombination med ett monterat  epikondylitbandage är att produkten ger lokal kompression över armbågsleden i kombination med bandens avlastande egenskaper.

Handledsstöd
I många fall orsakas själva epikondylit av belastningen från handleden, det mest klassiska exemplet är musarmbåge som orsakas av lågintensiv belastning vid långvarigt arbete vid datorn. Det finns ingen stor kraft involverad i hand eller armbåge med datorarbete snarare ett ensidigt rörelsemönster som utlöser och orsakar inflammationen. Ett handledsstöd som avlastar handleden är en väldigt effektiv produkt för att minska påfrestningarna i armbåge. Handledsstöd går även att använda nattetid för att effektivt motverka att man sover med böjda handleder vilket ofta orsakar smärta och problem på natten eller morgonen.

Med marknadens bredaste sortiment av epikondylitbandage speciellt utvecklade för avlastning av tennisarm, musarm, golfarm så hittar du alltid flera alternativa produkter för optimalt resultat av din smärtande armbågsled. Epikondylit banden är alla tillverkade med en anatomisk passform och är konstruerade för att verka optimalt utan att störa armbågens rörelse. Epikondylitbandage/epikondylitspänne kan användas oavsett aktivitet och fungerar lika bra på kontoret som vid motion och träning. Med marknadens mest kompletta sortiment av epikondylitspänne och epikondylitbandage hittar du alltid en lösning hos oss på Rehaboteket.
Alla våra epikondylitbandage och epikondylitband är hög funktionella ortopedtekniska hjälpmedel och är CE-märkta enligt MDD klass I a för att säkerställa rätt funktion och kvalitet på produkterna.

Vi lagerför alla våra epikondylitband i egna lager och skickar alla beställningar placerade innan kl.16 samma dag för att säkerställa att du får hem dina produkter så snabbt som möjligt.
Vill du har hjälp med att hitta rätt produkt för dig och dina problem så finns vi alltid tillgängliga per telefon 08-244734

Rehaboteket är certifierade av trygg E-handel och använder oss av Klarnas säkra betalningslösningar allt för att du som vår kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss på Rehaboteket.se