Skoinlägg & sulor | Rehaboteket

Skoinlägg & sulor

Med ett komplett sortiment av noga utvalda unika skoinlägg och sulor hittar du alltid flera funktionella alternativ för att avlasta, smärtlindra eller stabilisera en smärtande fot. 

Varje dag belastas fotens struktur med tusentals kilon, varje steg vid normal promenad belastar foten med en vikt som motsvarar ca 3 gånger kroppens vikt. Vid löpning och motion ökar belastningen på foten till ca 4–5 gånger kroppens vikt. Under normala förutsättningar klarar fötterna av den enorma belastningen men vid problem och skada krävs ofta åtgärder för att snabbt komma tillbaka till normal aktivitet och funktion. Våra skoinlägg och sulor är uteslutande tillverkade för att stabilisera, avlasta eller biomekaniskt balansera foten för att på bästa sätt bidra till ett smärtfritt steg eller för att generellt förbättra stötdämpningen, minska felställning eller bara ge en skönare mindre påfrestande belastning för foten och därmed resten av kroppen. 
I sortimentet finner du alltid flera olika funktionella produktlösningar för behandling av belastningsrelaterad smärta i häl, mellanfot och framfot. 
Vi har speciella skoinlägg för att minska hälsmärta och effektivt avlasta smärtpunkten vid problem med exempelvis hälsporre, plantar fasciit, uttrampad hälkudde eller hälseneinflammation. I vårt sortiment av skoinlägg och sulor hittar du även korrigerande och tryckavlastande silikoninlägg och kolfibersulor för behandling av problem med artros i stortåleden, hallux valgus och hallux rigidus. 
Alla skoinlägg och sulor har flera funktioner för en smärtande eller instabil fot. Skoinläggen har ofta en inbyggd hälkopp som ger ett extra stöd för hälen i skoinlägget. Mellanfoten har uppbyggda stöd i hålfoten vilket bidrar till extra stabilitet och kontroll av foten. Vissa skoinlägg och sulor har plastförstärkta valvstöd som ger ett extra stadigt stöd för mellanfoten. Skoinläggen har även stöd för framfoten i så kallade framfotspelotter som effektivt lyfter främre valvbågen och bidrar till mindre belastning över främre trampdynan. 

Alla skoinlägg och sulor är CE märkta MDD klass Ia för att säkerställa funktion och kvalitet.

hälkopp tulishalkopp Tulis HD
Extra effektiv hälkopp för optimal stötdämpning och stöd vid smärtande hälar. Hälkoppen HD finns även i en unik storlek för hälsmärta hos barn Apofysit
199 kr 269
ilaggssula_airflowilaggsula_stotdampning_airflowairflow_inlaggsula

Iläggssula Air-Flow är en extremt stötdämpande iläggsula med en unik patenterad teknik för extra stötdämpning av hela kroppen.

299 kr 449
halfotsinlagghalluxvalgusskoinlagg_hallux_ridigusskoinlagg_hallux_rigidusskoinlagg_stortaled

Skoinlägg Hallux Rigidus är en helt unik inläggsula tillverkad av stark kolfiber för behandling av problem med artros, stel stortåled ex hallux valgus, hallux rigidus eller hallux limitus

975 kr
halkilhalkil_halseneinflammation
Hälkil för stötdämpning och avlastning av en smärtande häl, hälsena och vadmuskel. Hälkilen är tillverkad av VEP ett formstabilt stötdämpande material
199 kr
valvstodstod_for_halfot

Valvstöd för extra stöd i hålfoten tillverkat av VEP ett väldigt stötdämpande material. Valvstödet kan flyttas mellan alla skor 

179 kr
Hälsporrekilhälsporrekilhälsporrekil
Hälsporrekilen avlastar effektivt smärtområdet under hälbenet vid hälsporre. Det unika materialet bidrar till optimal stötdämpning vid belastning.
199 kr
multikil för hälsmärtahälkil_ont_i_halenstötdämpande multikil
Stötdämpande multikil för effektiv behandling av smärtsamma hälar. Multikilens unika funktion säkerställer effektiv stötdämpning och stöd
209 kr
tåskiljare

Tåspridaren motverkar effektivt tryck orsakat av stortåns felställning vid hallux valgus mot närliggande tår

139 kr
skydd hallux valgus

Hallux valgus silikonskydd är ett kombinationsskydd för tryckavlastning över stortåleden och extra stöd för en rakare stortå i samma produktlösning

139 kr
halluxvalgusbandagehallux_valgus_bandage_silikon

Hallux valgus bandaget är ett smidigt tryckavlastande bandage som effektivt lindrar tryck från skor mot stortåleden. 

189 kr
ortopediska inläggortopediska inläggortopediska inläggortopediska inlägg

Hallux Total är ortopediska inlägg tillverkade av kolfiber för extra stöd vid problem med artros i stortån. Hallux Total underlättar avvecklingen vid stel stortåled. 

1 399 kr
pelottsula for framfotsproblempelottsula_pelott

Pelottsula är en smidig men väldigt effektiv sula för behandling av framfotsproblem. Pelotten lyfter och avlastar främre trampdynan effektivt. 

199 kr 239
pelotterpelottframre_pelottmortons_neurom

Pelott - främre pelott inlägg är en effektiv kudde som hjälper till att lyfta det främre fotvalvet vid belastningsrelaterad smärta i framfoten. 

179 kr
halvsula stötdämpning

Få nytt liv i platta skor med extra stötdämpning och stöd. Förstärkt hålfot och extra dämpning av hälen

135 kr 169
skoinlaggskoinlaggframre_pelott

Skoinlägg för pumps och klackskor ger foten det extra stödet som behövs för häl, mellanfot och framfot. Skoinlägget är extremt smidigt och fungerar i alla skor. 

459 kr
halfotsinlagg
Hålfotsinlägg med extra stöd och stabilitet i hålfoten och framfoten. Hålfotsinlägget är täckt med tunt naturskinn för högsta komfort
259 kr
sportsula fotboll sportsula fotbollskor

Sportsula E.V.A. är en anatomiskt konstruerad sportsula för extra stöd och stötdämpning i trängre skor ex fotbollskor, spikskor, cykelskor.

349 kr
stotdampande sulaStotdampande sulastotdampande_sulor

Air-Flow Ultra Herr gör dina vardagsskor lika stötdämpande som en sportsko. Ultra är en extra tunn sula med effektiv stötdämpning

299 kr
stötdämpande sula stötdämpande sula airflow

Air-Flow Ultra är en extra tunn och smidig stötdämpande sula för vardagsskorna med den unika Air-Flow teknologin för extra stötdämpning 

299 kr
Stötdämpande sula Såler med demping Roadrunner
Stötdämpande helsula när den är som bäst - Roadrunner
339 kr
PronationssulaPronationssula
Stötdämpande pronationssula för korrigering och stabilitet av en fot med pronation. Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn
249 kr 399
SupinationssulaLOW Supinationssula
Stötdämpande supinationssula LOW för effektiv stabilisering av supination i foten. Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn
399 kr
Støtdempende VEP såler
Stötdämpande helsula för optimal stötdämpning för hela kroppen. Stöten dämpas effektivt och lindrar belastningen i fot, knä, höft och rygg.
299 kr
gelesula

Gelesulan Balance kombinerar stöd med stötdämpning för en normal hålfot. Gelesulans stötdämpande hälparti och stödjande mellanfot säkerställer komfort och funktion. 

149 kr 199

Gelesulan Support är speciellt utvecklad för att stötdämpa och stödja ett högt fotvalv i samma sula. Gelesulan kombinerar stöd med stötdämpning över hela foten. 

149 kr 199
gelesula

Gelesulan Comfort för ett lågt valv ger stötdämpning över hela foten samtidigt som hålfoten i gelesulan stödjer det låga valvet effektivt. 

149 kr 199
halfotsinlagg_halsporreskoinlagg_halsporrehjalpmedel_halsporre

Hålfotsinlägg hälsporre är ett helt unikt skoinlägg för behandling av hälsporre och plantar fasciit i samma hålfotinlägg. Hålfotsinlägget har avlastande zoner som säkerställer effektiv avlastning och smärlindring

749 kr
skoinlagg_ inlagg_for_skorskoinlagg
Skoinlägg Comfort är ett smidigt och lätt skoinlägg med extra stöd för hålfoten och framfoten i samma inlägg. Skoinlägget har extra stötdämpning för optimal komfort.
799 kr
hålfotsinlägg sporthålfotsinlägg_med_stöd_för_hålfoteninlägg för hålfoten

Hålfotsinlägg Springer Sport är ett stabiliserande stötdämpande hålfotsinlägg speciellt lämpligt för alla typer av högintensiv eller lågintensiv idrott.  

749 kr
Hälkopp tulis
Tulis hälkopp är en effektiv hälkopp för ökad stötdämpning vid hälsmärta. Hälkoppen kombinerar stöd runt hälen och stötdämpning i samma produkt.
239 kr
halfotsinlagg_plattfotinlagg_plattfot

Extra stabilt hålfotsinlägg speciellt konstruerat för att stabilisera hålfoten vid behov av extra stöd i hålfoten. Inlägget är förstärkt i hålfoten med en stark termoplast för extra stöd och kontroll. 

699 kr
Stötdämpande hälskydd
Unikt hälskydd för optimal stötdämpning av en smärtande häl. Hälskyddet fungerar lika bra till vardags som vid träning barfota ex gymnastik och dans.
349 kr
halfotsinlagg_skoinlagghalfotsinlagg
Hålfotsinlägg för damskor är ett ortopediskt skoinlägg av högsta kvalitet och funktion. Hålfotsinlägget är utvecklat för att stabilisera och avlasta mellanfot och framfot.
699 kr
framfotspelottframfotsstod

Extremt enkelt och smidigt framfotsstöd som appliceras på foten och inte i skon. Flexi har en insydd pelott som lyfter och avlastar vid framfotsproblem. 

249 kr
tåspridare

Tåspridare hallux trio är ett helt unikt hjälpmedel för hallux valgus som kombinerar tryckavlastande egenskaper över stortåledens insida med en 8 mm kompenserande tåspridare för en rakare stortåled. 

179 kr
Tåskiljare

Tåskiljare LP med extra Låg Profil är ett effektivt hjälpmedel för att minska tryck mellan tårna vid problem med trycksmärta orsakar av hallux valgus

129 kr

CREST är ett effektivt hjälpmedel för hammartå som bidrar till att lyfta tålederna för att på så sätt minska den belastningsrelaterad smärta

149 kr
tahatta silikon

Tåhätta av silikon för avlastning och optimal tryckfördelning av smärtsamma och ömmande tår. 

135 kr
ortopediska inläggOrtopediska inlägg

Hallux Stiff är extra stabila ortopediska inlägg speciellt utvecklat för artros i stortåleden. Inläggets unika design hjälper även vid generella problem med smärta och stelhet i framfoten.

1 099 kr
skoinläggskoinlägg

Skoinlägg Ultra är ett extremt tunt men stabilt skoinlägg med stöd för häl, mellanfot och framfot. Med en tjockled på 1 mm passar ULTRA även i de trångaste skorna

839 kr
skoinlagg

Skoinlägg Springer Soft är ett smidigt skoinlägg med smalare läst för extra stöd och stötdämpning över hela foten

869 kr
sandal hälsporresandal för hälsporresandal för halsporre sandal for halsmarta

PF8 Sandal är en ny helt unik sandal för hälsporre, hälsmärta med en mjuk avlastningszon under hälbenet för effektiv lidring av belastningsrelaterad smärta i hälen. 

599 kr 749
halskyddhalskydd_for_ond_halhalskydd_halsporrehalskydd_for_halsmarta

Hälskydd Universal med inbyggd hälkopp ger extra stötdämpning och extremt enkel applicering i samma hälskydd för smärtande hälar

399 kr
sandal_hälsporre

PF8 Sandal är en ny helt unik sandal för hälsporre, hälsmärta med en mjuk avlastningszon under hälbenet för effektiv lidring av belastningsrelaterad smärta i hälen. 

599 kr 749

PF8 Sandal är en ny helt unik sandal för hälsporre, hälsmärta med en mjuk avlastningszon under hälbenet för effektiv lidring av belastningsrelaterad smärta i hälen. 

599 kr 749