Sportskydd för Golfarens högt ställda krav | Rehaboteket

Sportskydd för Golfarens högt ställda krav

Golfspelarens ensidiga återkommande upprepade rörelser av handled, arm och axel på träning och tävling skapar ofta överbelastningar i axelleden, armbågen och handleden precis liknande tennisspelarens problem.  
Skadebilden inom golf är ofta lokaliserad till knäleden, ryggen, armbågarna och handlederna i form av överbelastningsskador och inflammationstillstånd.
Vid perioder av intensivt golfspelande kan en överbelastningsskada i knäleden uppstå med ett inflammationstillstånd som följd. Golfaren går ofta flera timmar på ojämnt underlag vilket påverkar knäleden och höften.
Skador inom rygg, armbåge och handleder uppstår ofta som ett resultat av den ensidiga golfsvingen. Under ett träningspass kan golfaren utföra swingen hundratalsgånger i kombination med att det tunga klubbhuvudet är placerat långt bort ifrån kroppen vilket påverkar handleder, armbågar.
Golfsvingen innefattar också en relativt kraftig rotation av ryggen och kan lätt resultera i en överbelastning av rygg och axlar.
Skadorna kan lätt uppstå under perioder då träningsmängden ökar till exempel vid försäsongsträning.
Ytterligare orsaker till en skada kan vara en dålig kroppshållning under aktivitet, nedsatt rörlighet och felaktig teknik.

Armbågsskydd Golfarmbåge

armbagsskydd_tennisarm

Armbågsskydd NRX avlastande epikondylitspänne

Armbågsskydd NRX för avlastning och lokal värme vid problem med tennisarm, golfarm eller musarm
 429 kr 
Skador i armbågen vid golf är så vanligt förekommande att inflammation i armbågens senfäste ofta kallas för golfarm. Den normala svingen innebär många ensidiga rörelser med tyngden av ett klubbhuvud långt från kroppen, tyngden ger en stor påverkan på handleden och framförallt armbågen. Armbågsskydd för golfarm avlastar effektivt armbågens senfäste och bidrar till att senfästet belastas lika hårt. Armbågsskyddet har en unik anatomisk passform vilket möjliggör fullt normal rörelseförmåga i armbågen för att inte störa den så känsliga golfsvingen

Axelskydd Golf

axelskydd
axelskydd

Värmande axelskydd

Värmande axelskydd för lätt stabilisering av axeln. Axelskyddet värmer axelleden ger lätt ökad kompression.
 599 kr 
Axelskydd för golfaren är ett stabiliserande axelskydd tillverkad av NeoTex, ett värmande och stabiliserande material som effektivt stabiliserar, ökar kompressionen och värmer muskulaturen runt axelleden. Axelleden är en extra utsatt inom golf och muskler och senfästen drabbas ofta av skador och överbelastning. Den anatomiska designen av axelskyddet stabiliserar axelleden utan att märkas vilket möjliggör full rörelse av axel och arm för att inte “störa” golfarens normala sving.

Ryggskydd Golf

ryggbalte
ryggbalte
ryggbalte

Ryggbälte SRX med skenor

Ryggbälte med skenor kombinerar stöd för ländryggen med lokal värme för ryggproblem.
 649 kr 
Ryggskydd golf är ett lätt stabiliserande ryggskydd designat för att ge stöd för ryggen under aktivitet samtidigt som det värmande NeoTex materialet ger ökad blodgenomströmning i musklerna runt ländryggen. Det smidiga ryggskyddet för golfaren är speciellt designat för att stabilisera utan att påverka rörelseförmågan hos den aktiva golfaren

Knäskydd Golf

Knäskydd med hål
Knäskydd med hål

Knäskydd SRX med hål - öppen patella

Knäskydd SRX med hål för stabilitet av knäleden. Knäskyddet frilägger knäskålen helt vid problem på, bakom eller under knäskålen
 299 kr 
Knäskydd Golf är ett lätt stabiliserande knäskydd för generella knäproblem. Skyddet är tillverkat av ett smidigt NeoTex material som värmer och ger ökad kompression över knäleden. Skyddets anatomiska passform ger en perfekt passform och optimal följsamhet. Knäskyddet stabiliserar knäleden utan att störa rörelseförmågan i knäleden.

Handledsskydd Golf

handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis
handledsskydd_tennis
handledsstod_dator

Handledsskydd Dual

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padel, gymnaster, cyklister, arbete vid datorn eller hantverkaren
 559 kr 
Precis som armbågen så utsätts handleden för väldiga påfrestningar vid golfspel. Det tunga klubbhuvudet långt från kroppen i kombination med svingens hastighet orsakar ofta ömma och inflammerade handleder. Problemet förstärks oftast av att golfsvingen ofta upprepas hundratals gånger per dag vi spel och träning. Handledsskyddet för golf har en unik funktion att effektivt stabilisera handleden utan att påverka klubbans grepp i handflatan, något som är extremt viktigt för golfarens kontroll och prestation under spel och träning. Skyddet har flexibla skenor för att skapa ett stöd utan att störa handledens rörelse Den unika konstruktionen ger ett helt öppet handgrepp utan störande inslag för ett optimalt grepp av klubban

Pronationssula - Stötdämpande och stabiliserande sula MOV

Pronationssula
Pronationssula

Pronationssula med pronationsstöd

Stötdämpande pronationssula för korrigering och stabilitet av en pronerande fot. Tillverkad av EVA för optimalt stöd och dämpning. Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn
 399 kr 
Golfspelarens timslånga rundor på ojämna underlag påverkar ofta knä, höft och rygg. Om man har en pronationstenders, dvs att foten sjunker innåt och skapar en felställning i foten kan det direkt leda till ökad risk för överbelastinngsskaor. MOV sulan är en helt ny utveckling av en stötdämpande och stabiliserande sula speciellt utvecklad för att minska pronation i foten. Pronation är en felställning då foten sjunker innåt vilket innebär en öka felställning vid löpning. MOV är även en effektivt stötdämpande innersula som förbättrar den befintliga skons stötdämpning samtdigt som den förbättrar skons stabilitet vid pronation. Sulan är tillverkad av stötdämpande EVA för optimal stötdämpning över hela foten. Mellanfoten har ett stabiliserande valvstöd som bidrar till ökad stabilitet och komfort. Tack vare den unika kilkonstruktionen dvs. sulan är högre på insidan är utsidan så kan MOV effektivt motverka pronation i foten. Sulan ersätter den befintliga innersulan i löparskorna och kan anpassas ned med sax för exakt passform.