Sportskydd för Golfarens högt ställda krav | Rehaboteket

Sportskydd för Golfarens högt ställda krav

Golfspelarens ensidiga återkommande upprepade rörelser av handled, arm och axel på träning och tävling skapar ofta överbelastningar i axelleden, armbågen och handleden precis liknande tennisspelarens problem.  
Skadebilden inom golf är ofta lokaliserad till knäleden, ryggen, armbågarna och handlederna i form av överbelastningsskador och inflammationstillstånd.
Vid perioder av intensivt golfspelande kan en överbelastningsskada i knäleden uppstå med ett inflammationstillstånd som följd. Golfaren går ofta flera timmar på ojämnt underlag vilket påverkar knäleden och höften.
Skador inom rygg, armbåge och handleder uppstår ofta som ett resultat av den ensidiga golfsvingen. Under ett träningspass kan golfaren utföra swingen hundratalsgånger i kombination med att det tunga klubbhuvudet är placerat långt bort ifrån kroppen vilket påverkar handleder, armbågar.
Golfsvingen innefattar också en relativt kraftig rotation av ryggen och kan lätt resultera i en överbelastning av rygg och axlar.
Skadorna kan lätt uppstå under perioder då träningsmängden ökar till exempel vid försäsongsträning.
Ytterligare orsaker till en skada kan vara en dålig kroppshållning under aktivitet, nedsatt rörlighet och felaktig teknik.

Armbågsskydd Golfarmbåge

armbågsskydd för tennisarm
armbågsskydd tennisarm
armbagsskydd_for_tennisarmbage

Armbågsskydd TheraGO

TheraGO armbågsskydd är ett elastisk skydd för tennisarm och golfarm med kombinerad kompression och avlastning. 

 449 kr 
Skador i armbågen vid golf är så vanligt förekommande att inflammation i armbågens senfäste ofta kallas för golfarm. Den normala svingen innebär många ensidiga rörelser med tyngden av ett klubbhuvud långt från kroppen, tyngden ger en stor påverkan på handleden och framförallt armbågen. Armbågsskydd för golfarm avlastar effektivt armbågens senfäste och bidrar till att senfästet inte belastas lika hårt. Armbågsskyddet har en unik anatomisk passform vilket möjliggör fullt normal rörelseförmåga i armbågen för att inte störa den så känsliga golfsvingen

Axelskydd Golf

axelskydd_therago
skydd _for_axeln
stod_axel
stod_for_skadad_axel

Axelskydd TheraGO

Extra smidigt kompressionsgivande axelskydd vid problem och instabilitet i axeln. 

 999 kr 
Axelskydd för golfaren är ett stabiliserande axelskydd tillverkad av tunn och luftig textil som ökar kompressionen och stödjer muskulaturen runt axelleden. Axelleden är en extra utsatt inom golf vilket medför att muskler och senfästen riskerar att drabbas av skador och överbelastning. Den anatomiska designen av axelskyddet stabiliserar axelleden utan att märkas vilket möjliggör full rörelse av axel och arm för att inte “störa” golfarens normala sving.

Ryggskydd Golf

ryggbalte
ryggbalte
ryggbalte

Ryggbälte SRX med skenor

Ryggbälte med skenor kombinerar stöd för ländryggen med lokal värme för ryggproblem.
 669 kr 
Ryggskydd golf är ett lätt stabiliserande ryggskydd designat för att ge stöd för ryggen under aktivitet samtidigt som det värmande NeoTex materialet ger ökad blodgenomströmning i musklerna runt ländryggen. Det smidiga ryggskyddet för golfaren är speciellt designat för att stabilisera utan att påverka rörelseförmågan hos den aktiva golfaren

Knäskydd Golf

knäskydd sport
knäskydd sport
knäskydd sport
knäskydd sport

Knäskydd OSport

Knäskydd OSport är ett extremt smidigt kompressionsgivande knäskydd för all typ av sport och motion

 399 kr 
Ett lätt stabiliserande, tunt och andningsaktivt knäskydd för generella knäproblem tillverkat av ett smidigt textilmaterial som komprimerar och ökar kompressionen över knäleden. Skyddets anatomiska passform ger en perfekt passform och optimal följsamhet för att stödja knäleden utan att störa rörelseförmågan i knäleden.

Handledsskydd Golf

handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis
handledsskydd_tennis
handledsstod_dator

Handledsskydd Dual

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padel, gymnaster, cyklister, arbete vid datorn eller hantverkaren
 559 kr 
Precis som armbågen så utsätts handleden för väldiga påfrestningar vid golfspel. Det tunga klubbhuvudet långt från kroppen i kombination med svingens hastighet orsakar ofta ömma och inflammerade handleder. Problemet förstärks oftast av att golfsvingen ofta upprepas hundratals gånger per dag vi spel och träning. Handledsskyddet för golf har en unik funktion att effektivt stabilisera handleden utan att påverka klubbans grepp i handflatan, något som är extremt viktigt för golfarens kontroll och prestation under spel och träning. Skyddet har flexibla skenor för att skapa ett stöd utan att störa handledens rörelse Den unika konstruktionen ger ett helt öppet handgrepp utan störande inslag för ett optimalt grepp av klubban

Stötdämpande sula Balance 2

stotdampande_sula
stotdampande_sula
stotdampande_sula
stotdampande_sula

Stötdämpande sula Balance 2

Stötdämpande komfortsula med inbyggt häl- och valvstöd optimalt för träning, motion eller en lång arbetsdag på stående fot. 

 199 kr 
Golfspelarens timslånga rundor på ojämna underlag påverkar ofta knä, höft och rygg. Balance 2 är en heltäckande stötdämpande sula med förbättrade dämpning över häl och hålfot och förstärkt stöd över häl och hålfoten. Sulan ersätter den befintliga innersulan i golfskorna och kan anpassas ned med sax för exakt passform.