Handledsstöd - stabiliserande handledsband för golf och tennis | Rehaboteket
handledsstod
handledsstod

Handledsstöd, stabiliserar handleden utan att påverka greppet.

  •  199 kr 

Stabiliserande handledsstöd för stabilitet av en smärtande handled, handledsstödet är speciellt lämpad för racketsporter, golf, gym eller gymnastik Läs mer

  • Stabilitet och avlastning av en smärtande handled
  • Påverkar inte handens greppförmåga
  • Justerbart för optimal anpassning
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Handledsstöd - stabiliserande handledsband

Smidigt handledsstöd för dig har en smärtande överbelastad handled och som samtidigt behöver ett fullt funktionellt grepp i handen, optimalt för dig som håller i verktyg eller tennisracket. Handledstöd - stabiliserande handledsband är ett extremt smidigt handledsband för effektiv stabilisering och avlastning av en smärtande handled. Bandet är tillverkat av NeoTex, ett kompressiongivande och stabiliserande material för optimal funktion och användarkomfort. NeoTex materialet är speciellt konstruerat för ökad grad av stöd och har en högre densitet för att skapa bättre formstabilitet runt handleden samtidigt som materialet har lätt värmande egenskaper vilket både ökar den lokala blodgenomströmningen i en skadad led samtidigt som värme ofta fungerar som smärtlindrande. 

Ovanpå det kompressionsgivande materialet sitter ett fullt justerbart band. Bandet har lägre grad av elasticitet vilket ger en unik funktion för att skapa effektivare stöd och avlastning vid behov. Ju hårdare bandet spänns desto mera stöd och avlastning uppnås. Bandkonstruktionen ger möjlighet att beroende på aktivitet och behov anpassa mängden stöd i linje med respektive användares individuella behov av stöd helt beroende på aktivitet och omfattning av problemet. 

Handledsbandet appliceras på enklaste sätt med kardborre i två steg. Det kompressionsgivande bandet läggs på enklaste sätt runt handleden som skapar grunden för handledsbandets fixering och kompression. Ovanpå kompressionsbandet sitter det extra stabiliserande bandet vilket ger möjlighet att på enklaste sätt efter-spänna och justera handledsbandets stabiliserande egenskaper.

Produkten skapar ett lätt efter stöd och avlastning av handleden utan att påverka handledens greppförmåga. Konstruktionen stör inte det normala greppet vilket ger möjlighet att använda handledsbandet utan begränsningar i alla situationer vid behov av stöd och avlastning av handleden utan påverkan på det normala greppförmågan.

Handledsstödet passar alla handleder med omkretsmått mellan 12-18 cm och kan användas på höger och vänster handled. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag behöver ett stöd som inte påverkar mitt grepp då jag spelar squash. Är detta en bra lösning?
Svar. Ja, handledsstödet stabiliserar endast handleden och påverkar inte handens greppförmåga och fungerar för alla racketsporter eller situationer då man behöver stöd för en smärtande handled med ett helt funktionellt grepp

Fråga. Kan man anpassa mängden stöd beroende på behov?
Svar. Ja, handledsstödet kan anpassas på två sätt för bättre stabilitet. Om stödet spänns hårdare blir den stabiliserande effekten högre. Stödet har även ett stummt band applicerat som effektivt kan anpassas ytterligare för bättre stöd och kontroll. 

Fråga. Kan man tvätta produkten?
Svar. Ja, handledsstödet tvättas i 30° handtvätt

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

3

Avlastning

2

Värme

3

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt handleden cm
Universal12 - 18 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem