Handledsskydd & handledsstöd | Rehaboteket

Handledsskydd & handledsstöd

Med ett komplett sortiment av handledsskydd och handledsstöd, speciellt utvecklade för problem i hand och handled hittad du alltid en funktionell lösning hos oss. Handledsstöden är konstruerade för att stabilisera handleden. Stöden bidrar till effektiv avlastning av handleden ofta med en dirket avlastande effekt. Ett stabilare handledsstöd ger ytterligare stöd för handleden genom en stabilare konstruktion. Oavsett handledsskydd så bidrar våra lösningar till ytterligare stöd och avlastning av handen och handleden. Vill du har hjälpa att hitta rätt handledsstöd för dina problem? Ring vår kundservice på 08-244734 vardagar mellan 9-16 eller maila oss på kundservice@rehaboteket.se
 

handledsskydd_manulastic

ManuLastic är ett innovativt handledsskydd med en skena. Produkten har tryckavlastande silikoninlägg för extra stöd.

 399 kr 
handledsskydd med skena

Dynamics är ett  stabilt och slitstarkt handledsskydd med skenor för justerbart stöd av handleden

 499 kr 
handledsskydd karpaltunnelsyndrom

Manu Karpal handledsskydd för problem med karpaltunnelsyndrom. Handledsskyddet kan användas dag och natt och har en pelott för avlastning av problemområdet.

 899 kr 
handledsbandage

Handledsbandage för extra stöd av handleden. Handledsbandaget ger ett lätt stöd för handleden och är tillverkad för kompression och stöd

 249 kr 
handledsstod
Stabiliserande handledsstöd för extra stabilitet av handleden speciellt lämpat för sport och idrott
 249 kr 
handledsband

Actius är ett extra smidigt stabiliserande handledsband för extra stöd och stabilitet för handleden.  

 199 kr 
Kampanj 20% rabatt
handledsskydd_self

Extremt smidigt handledsstöd med kompression för handleden och handen

 295 kr 369
handledsstöd reumatiker

IMAK är mjukt handledsstöd för värk i handled och tumme. Det mjuka materialet ger lätt stöd och lokal värme över hand och handled.

 229 kr 299
handledsstod med skena
Handledsstöd med skena ger effektiv avlastning av handleden. Skenan placerad på insidan av handleden ger extra stöd.
 389 kr 
handledsskydd med skena
Handledsskydd med skena speciellt konstruerat för stabilitet och extra kompression av en smärtande handled vid problem med ont i handen.
 389 kr 
handledsstod_karpaltunnelsyndrom
Handledsstöd med skena karpaltunnel CTS för avlastning av handleden vid karpaltunnelsyndrom, kan användas dag som natt.
 459 kr 
handledsstöd karpaltunnel

Handledsstöd Stabil är ett modifierbart handledsstöd för avlastning dag som natt vid problem i handleden

 439 kr 
Handledsstöd med tumstöd
Unikt handledsstöd med stabiliserande tumdel för extra stöd av en smärtande handled och tumme
 449 kr 
handstöd med tumstöd

Dynamics är ett extra stabilt handledsstöd för en kombinerad avlastning av handled och tumme i samma konstruktion. Extra stöd, extremt enkel och optimal komfort.

 999 kr 
handledsskena
Handledsskydd LACE UP - för extremt enkel anpassning. En stabiliserande skena är placerad på handledens insida för extra stabilitet
 529 kr 
handledsortos
Handledsortos stabil ger extra effektiv avlastning av en smärtande handled. Handledsortosen har en bredare styvare skena och stabiliserande band för extra stabilitet
 469 kr 
handledsstod_med_skena

Stabilt och smidigt handledsstöd med skenor placerade både på handledens över och undersida för extra stöd och kontroll. 

 699 kr 
handledsskydd_med_skena

Dynamics handledsstöd avlastar effektivt en smärtande handled med en helt unik passform, anpassningsmöjlighet och smidighet för alla situationer

 649 kr 
handledsskydd

Manulite är ett extra stabilt, fullt anpassningsbart smidigt handledsskydd för stöd och avlastning av handleden. Tre skenor säkertäller optimal avlastning

 899 kr 
handledsstöd

Handledsstöd med extra stabilitet. Den unika BOA teknologin ger extremt enkel anpassning och appliceringen

 999 kr 
handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis

Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padeltennis, gymnaster, cyklister,arbete vid datorn eller hantverkaren 

 559 kr 
handledstod_reumatiker
Handledsskydd för reumatiker. Handledsskyddet har en stabiliserande skena och är tillverkat av ett extra mjukt material. Längre band ger enkel applicering
 399 kr 
handledsstod_musarm
Handledsstöd med öppen handflata för användning vid tennisarm, musarm samt ex racketsporter med behov av ett funktionellt grepp
 429 kr 
IMAK artroshandske

IMAK artroshandske med lätt kompression för problem med stelhet och svullnad i hand och fingrar 

 349 kr 
artroshandske_artroshandskar
Artroshandske Active för vardaglig aktivitet vid värk i fingrar och hand. Active handskens anti-glid yta säkrar greppet
 299 kr 379
kompressionshandske
Kompressionshandsken för svullnad i handled eller fingrar.
 269 kr 
viloortos

Viloortos Air-Soft Stabil är en extra stabil ortos med möjlighet till fri individuell anpassning av handleden, fingrar och tummens position. 

 1 199 kr 

Handledsstöd EMO är ett stabilt handledsstöd med skena för avlastning av handleden vid problem

 389 kr 
tumstod_stod_for_tummen

Rizogrip är ett smidigt tumstöd med formbar skena för extra stöd av tummen

 599 kr 
tumortos_med_skena
Tumortos kort modell med extra stabiliserande skena för extra stöd och stabilitet av tummen.
 279 kr 
tumskydd
Tumskydd med en formbar skena för stöd. Dynamics har en smidig konstruktion och låg profil.
 599 kr 
tumstod_vid_tumbasartros

Tumstöd CMC är ett extra stabilit stöd för tummen vid problem och smärta orsakat av tumbasartros i CMC 1 leden.

 529 kr 
handledsstod_dequervain

Handledsstöd med thermoplast utvecklat för senskideinflammation DeQuervain 

 599 kr 

Läs mer om handledsstöd

Ett handledsstöds huvudfunktion är att stödja handleden vid rörelser samt att skapa förutsättningar för att ytterligare stabilisera handleden vid problem. 
De flesta produkterna har en stabiliserande skena placerad på insidan av handleden för extra stöd för handen vid såväl vardagligt användande som vid sport och motion. 
Skenan är förformade för att passa 95% av samtliga användares förutsättningarna. Skenan kan formas individuellt efter handleden vid behov av anpassning. Handledsskydden kan enkelt appliceras över handleden tack vare olika stängningsfunktioner så som kardborrband. Banden är placerade för att minimerar tyck av banden och säkerställer användarkomfort. Alla stöd för handledsstöd tillverkas i flera storlekar för att säkerställa  funktion och passform vid behov av stöd i handen, handleden och lindring av problem.

Olika modeller av handledsstöd och handledsskydd

Det finns flera olika modeller av handledsskydd och handledsstöd med olika stabiliserande och avlastande funktioner. Modellerna är tillverkade för att klara av att användas för specifika situtationer och miljöer med olika grader av stabilitet och avlastning.  Den vanligaste konstruktionen av handledsstöd är elastiska material med en förformad skena av plast. De elastiska materialen bidrar till öka graden av kompression runt  handleden. Kompressionen i handledsstödet motverkar effektivt svullnad i handleden något som vanligtvis alltid påverkar handledens rörelse. 
De stabilare modellerna av handledsstöd har längre skenor och olika bandsystem för att effektivare sätt klara av att stabilisera handleden. De stabilare modellerna har alltid längre skenor som går högre upp på överarmen. Ju längre skenan är desto mera avlastning klarar den av att ge. För att ytterligare bidra till mera stabilitet har de stabilare handledsstöden plastkompositskenor eller aluminiumskenor med mindre dynamik vilket håller handleden effektivare i en funktionell avlastande position. Vid behov av stabilare handledsskydd använder man ofta även materialkombinationer med mindre elasticitet för förbättrad fixering och stöd runt handleden. Den minskade elasticiteten medför ökad fixering runt handleden och skapar ett stabilare handledsstöd för mera omfattande problem och stadigare avlastning.
De stabilaste handledsstöden kombinerar dubble skenor som sitter placerade både på insidan av handleden samt även skenor över handryggen. Skenor ger alltid möjlighet till en högre grad av stabilitet och är vanligtvis tillverkade av mindre elastiska material för att ge mera stöd. 

Välj rätt stöd beroende på aktivitet

Valet av handledsstöd avgöra vanligtvis på graden av stabilitet men med bredare och komplett sortiment av handledsstöd och handledsskydd finns möjligheten att även ta hänsyn till aktivitet och belastningsmönster. Vid vardagligt användande fungerar en standardmodell med skenan placerad på insidan av handleden vanligtvis mycket bra men vid speciella aktiviteter så som hantverkare, idrott och motion med redskap i handen, cykling mm så kan skenan i handflatan störa det normala funktionella greppet med effekten av att handledsstödet inte fungerar lika bra som man önskar. I dessa fall väljer man med fördel ett handledsstöd med skenorna placerad i andra konfigurationer för att undvika att skenan eller skenorna stör det normala funktionella greppet.
Många använder handledsstöd och handledsskydd även nattetid, i dessa fall finns det modeller med samma funktion som ett vanligt stöd men tillverkad av mjukare material för att inte störa vid kontakt med huden nattetid. Det finns även handledsstöd i form av en nattskenor som i en luftigare konstruktion avlastar, stabiliserar och positioner handleden rätt nattetid. 
Vid behov att maximal avlastning och stabilisering av handleden till exempel efter avgipsning eller vid mera omfattande behov av stöd finns extra långa skenor som effektivt stabiliserar och till viss del immobiliserar handleden temporärt. Oavsett behov av handledsstöd eller handledsskydd så har vi på Rehaboteket alltid en funktionell lösning för skada och problem i handleden. 

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av handledsskydd och handledsstöd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Handledsskydden är alla CE märkta produkter vilket säkerställer funktion och kvalitet.

Personlig rådgivning hjälper att hitta rätt! 

Valet av handledsstöd är ofta helt avgörande för att det skall fungera optimalt i förhållande till behov och användningsområde. Att köpa ett handledsstöd ställer höga krav på produkt och funktion för att säkerställa att produkten ger rätt mängd med stöd. För att ge den bästa service på nätet så har vi alltid bemannad kundservice som du alltid når vardagar mellan 9-16 på 08-244734. Ring oss om det är något vi kan hjälpa till med. Då vi endast arbetar med e-handel så är snabba leveransen en oerhörd viktig del av vår verksamhet. Alla inkommande beställningar innan kl.16 skickas alltid samma dag med normal leverans dagen efter. Våra ansträngningar för snabba leveransen är bara till för att du som vår kund inte skall behöva vänta på din vara.  Att snabbt får hem ger dig möjlighet att utvärdera produkten i lugn och ro i hemmiljö utan att behöva bege sig till en stressig butiksmiljö.