Gravidbälten | Köp bäcken- & foglossningsbälten | Rehaboteket

Bäckenbälten & Gravidbälten

Problem med bäckenet är ett vanligt förekommande problem både i samband med graviditet (foglossning) och även vid överrörliga bäcken, artrosproblem. Ett bäckenbälte fungerar lika bra att använda oavsett graviditet eller inte. Bältena är konstruerade för att komprimera bäckenet och ger därmed önskad stabilitet.

foglossningsbalte
Stabilt bälte utvecklat för att stabilisera bäckenet vid ex foglossning vid graviditet. Två extra stabiliserande band ger extra stabilitet och kontroll
 299 kr 
gravidbalte
Gravidbälte Monae är ett smidigt och anpassningsbart gravidbälte för extra stöd för magen ex efter graviditet
 399 kr 
gravidbalte

Symplus är ett extra stabilt gravidbälte för stabilitet av ett instabil bäcken. Symplus fungerar även effektivt vid SI-ledsbesvär och artrosproblem i SI-leden vid behov av externt stöd

 1 299 kr 
knäkudde

Knäkudde Spacer är en anpassningsbar utformad knäkudde som stödjer ben och motverkar vridning av höften vid sovande på sidan.

 399 kr 
Nyhet
stöd för magen efter graviditet

Mjukt och smidigt kompressionsgivande magstöd vid behov av extra stöd exempelvis efter graviditet. 

 479 kr 
knakudde

KneeRest är en unik knäkudde för avlastning och stöd för knä och fot för en bekväm nattsömn.

 499 kr 

Bäckenproblem orsakar ofta ett kombinerat problem av smärta och upplevd instabilitet i bäckenet. Ett bäckenbälte är en stabiliserande produkt som ökar stödet över höften för effektivt motverka problem såsom smärta och instabilitet i belastade lägen. Oavsett om orsaken är graviditet eller om problemet uppstår på grund av överrörlighet så ger ett bäckenbälte ett effektivt stöd.Bältena appliceras över höften med hjälp av kardborreband som fästs framtill över magen.
Målsättningen med bältet är att appliceras det så lågt mitt över höften så att bältet inte kommer i kontakt med en växande mage under en graviditet. Ju lägre bältet appliceras desto effektivare stöd uppnår över höften för att därigenom öka stödet i bäckenet utifrån.

Ett bäckenbälte är alltid elastiskt för att ge optimalt med kompression. Elastistisken utnyttjas optimal genom att produkten sträcks vid applicering och försluts med hjälp av kardborrebanden. Ju mer produkten sträcks desto bättre grund stabilitet uppnås. För att ge möjlighet att öka eller minska graden av stöd i produkten finns det extra stabiliserande band påsydda utanför själva bältet. De extra stabiliserande banden ger möjlighet att individuellt öka respektive minska graden av stöd i linje med unika behov. Ju hårdare banden spänns desto högre kompression appliceras över höften och därmed bäckenet. Bäckenbälten eller gravidbälten är produkter som fungerar vardagligt vid belastning och tar minimalt med plats under ett par byxor. Produkterna har en anpassningsmöjlighet på ca 10 cm vilket gör att bältena även kan appliceras utanpå byxor om så önskas.

Vid behov av stöd och stabilitet nattetid finns det en speciell produkt, knäkudde som placerad mellan låren eller knäna för att positioner bäckenet på ett optimalt sätt vid sovposition på sidan. Knäkudden har en anatomisk passform som formar sig efter låren och är tillverkad av minnesskum för bästa formstabilitet och funktion. Oavsett om dina bäckenproblem uppstår dagtid eller nattetid har vi på Rehaboteket en funktionell lösning för problemen.
Rehaboteket har marknadens mest kompletta sortiment av ortopedtekniska produkter, alla produkter är tillverkade med funktion som den primära egenskapen i en optimal anatomisk passform för bästa resultat.
Hos oss har du alltid 45 dagars öppet köp så att du på enklaste sätt kan beställa hem produkten för att i lugn och ro utvärdera produkt och funktion i förhållande till dina problem.
Vill du har vår hjälp med att hitta rätt produkt för dig så finns vi alltid tillgängliga helgfria vardagar mellan 9–13 per telefon 08-244734.