Köp stödstrumpor för dam & herr online | Rehaboteket

Stödstrumpor

Stödstrumpor är en väl beprövad produkt för att öka cirkulationen i foten och underbenet. Med marknadens bredaste sortiment hittar du alltid en passande stödstrumpa hos oss, oavsett om du vill använda strumporna till vardags, arbetet eller festen! Alla våra stödstrumpor är tillverkade med kompressionsklass 1, 15 -21 mmHg vilket effektivt motverkar svullnad och trötthet i fot och ben efter en dags stillasittande eller stående. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-13 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se stodstrumpa_bla

Snygga stödstrumpor av bambufiber för optimal komfort. Graderad kompression klass 1 säkerställer kompression och funktion.

 139 kr 
stodstrumpa_rod

Vackra stödstrumpor av bomull och polyamid. Graderad kompression klass 1 säkerställer kompression och funktion.

 139 kr 
Populär
stodstrumpa_ull

Stilrena stödstrumpor av bomull och ull för optimal komfort. Graderad kompression klass 1 säkerställer kompression och funktion.

 149 kr 

Stilrena stödstrumpor av bambufiber för optimal komfort. Graderad kompression klass 1 säkerställer kompression och funktion.

 139 kr 
Vackert blomstermönstrade stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I. Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
stödstrumpor
Leopardmönstrade stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
Vackra gråsvartmönstrade stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion
 139 kr 
Blåvit mönstrade stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion
 139 kr 
Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression minskar svullnad och trötthet i fot, anklar och ben
 139 kr 
Mönstrade stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion
 139 kr 
Stödstrumpor - Pastell Prickar

Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.

 139 kr 
stodstrumpor
Prickiga stödstrumpor av högsta kvalitet med kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
stodstrumpor
Stödstrumpor med stjärnmönster i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
stodstrumpa_blablomma.jpg
Marina stödstrumpor med små ljusblå blommor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression.
 139 kr 
Stödstrumpor
Rosarandiga stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
svarta stodstrumpor
Extremt tunna stödstrumpor för vardagligt användande med kompressionsklass 1. Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
stödstrumpor
Extremt tunna stödstrumpor för vardagligt användande med kompressionsklass 1. Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
stodstrumpor
Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer minskad svullnad, trötthet och förebygger åderbråck i benen.
 139 kr 
stödstrumpor
Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
Stödstrumpor med öppen tå
Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumporna är tillverkade av högsta kvalitet i enighet med högt ställda kvalitetskrav.
 139 kr 
stödstrumpor
Blårandiga stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion
 139 kr 
stodstrumpor
Stödstrumpor av högsta kvalitet med kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer funktion och passform.
 139 kr 
stodstrumpor
Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
stodstrumpor_randiga
Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass 1 (15-21mmHG). Stödstrumporna motverkar effektivt svullnad i ankeln och underbenet och uppfyller gällande EU standard avseende kompression och funktion.
 139 kr 
Stödstrumport svart randiga
Stödstrumpor av högsta kvalitet med kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer funktion och passform
 139 kr 
stodstrumpor
Stödstrumpor av högsta kvalitet i kompressionsklass I (15 - 21 mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer rätt kompression för optimal funktion.
 139 kr 
Stödstrumpor med kompressionsklass I
Stödstrumpor av högsta kvalitet med kompressionsklass I (15-21mmHg ). Stödstrumpornas graderade kompression säkerställer funktion och passform.
 139 kr 
Stödstrumpor man

Stödstrumpor för män i en elegant design som fungerar lika bra på jobbet, på resan eller under fritiden. 

 189 kr 
stödstrumpor gravid

Stödstrumpbyxor för gravida är speciellt utvecklade för att motverka svullnad i anklar och ben samt att förebygga åderbråck som är ett vanligt förekommande problem under graviditeten. 

 289 kr 
Stödstrumpor för gravida
Stödstrumpbyxor för gravida med kompressionsklass 1 för bevisad effekt vid problem med svullnad och trötthet i anklar och ben. Strumpbyxor för gravida motverkar effektivt åderbråck under graviditeten.
 289 kr 
kompressionsstrumpor sport idrott

Kompressionsstrumpa SRX utvecklad för sport och idrott. Kompressionen i strumpan förstärker funktion och påskyndar återhämtning efter träning och motion. 

 449 kr 

Läs mer om stödstumpor

Stödstrumpor är väl beprövade för att hjälpa till att minska svullnad och trötthet i fot och ben. Svullnad i fot och underben kan orsakas av flera anledningar så som övervikt, stillasittande arbete eller stillastående arbete med inaktiva muskler. Muskelaktivitet och rörelse hjälper effektivt till att motverka svullnad med hjälp av den så kallade muskelpumpen. Vadmuskeln i rörelse är en av våra mest effektiva muskelpumpar som effektivt kan hjälpa till med att motverka svullnad i fot och ben. Med dagens moderna stillasittande arbete, ofta vid ett skrivbord bakom en dator, ökar risken för svullnad i foten och benen. En lastbilschaufför kan sitta i timmar i samma ställning med minimal muskelaktivitet.
Dagens butikspersonal eller industriarbetare med ofta långa arbetspass på stående fot utsätts för en ökad risk för att utveckla svullnad och trötthet, ömhet i ben och fot.   

Vadmuskeln är en väldigt viktigt bidragande "pump" som hjälper till att pumpa tillbaka blodet till hjärtat. Om vadmuskeln inte aktiveras och är inaktiv under en längre period så försämras cirkulationen i benen med ökad risk för att utveckla svullnad i fot och underben. En svullen fot och ett svullet underben upplevs ofta som stelare och stummare. En stödstrumpa av säkerställd kvalitet och funktion motverkar effektivt minskat blodflöde i fot och underben och minskar därmed risken för att utveckla svullnad och problem i underbenet. 

Stödstrumpor är en fantastisk produkt som används vardagligt som vanliga stumpor men med en effekt genom att öka och förbättre recirkulationen tillbaka till hjärtat och motverkar svullnad i fot och underben, stödstrumpor har använts i över 50 år för behandling av svullnad och försämrat återflöde. 

Stödstrumpor finns i flera olika kompressionsklasser.

En kompressionsklass indikerar vilket tryck strumpan ger över fotleden och underbenet och finns i klass 1 till 3. 
- Kompressionsklass 1 ger ett varierat tryck mellan ca 10–20 mmHg och är den vanligaste strumpan för vardaglig användning med god effekt för att förebygga svullnad och trötthetssymptom i ben och fotled. Strumpor i kompressionsklass 1 används även för att förebygga till exempel åderbråck och är den vanligaste stödstrumpan som används vid stillasittande arbete och även vid långresor med flygplan. 
- Kompressionsklass 2 ger ett tryck mellan 20–30 mmHg och kallas även för medicinska stödstrumpor. Kompressionsklass 2 innebär är trycket, stödet från strumpan, är högre vilket innebär effektivare stöd. Stödstrumpor med kompressionsklass 2 ger ett betydligt högre tryck runt foten och underbenet och är ofta ordinerade av sjukvårdspersonal i samband med mera omfattande problem av exempelvis ödem i fot och underben, venös insufficiens, pre och postoperativ behandling. Strumpor klass 2 är ofta måttanpassade direkt efter personen. 
- Kompressionsklass 3 ger ett tryck runt fotleden och benen på 30–40 mmHg och är alltid förskrivna av en läkare. Strumpor med klass 3 skall måttanpassas för bästa resultat och används ofta för ödembehandling, lymfödem och omfattande kronisk venös insufficiens. Kraftigare stödstrumpor med kompressionsklass 3 används även för behandling av bensår och utvecklade liggsår. 

Stödstrumpor fungerar om strumpan är rätt konstruerad

Stödstrumpornas  syfte är att dagligen förbättra cirkulationen i fot och underben för att hjälpa till med ett optimalt återflöde. Rätt konstruktion på en stödstrumpa hjälper effektivt till med att minska svullnaden och vätskeansamling i fot och underben. För att stödstrumpan skall ge önskat stöd så är det viktigt att förstå hur trycket måste fördelas för optimal funktion. 
En korrekt tillverkad stödstrumpa har ett så kallat graderat tryck, strumpor med ett graderat tryck har ett avtagande tryck från fotleden upp mot knät. Trycket skall vara högst runt ankeln på och skall sedan minska på väg upp mot knäleden. Om en stödstrumpa klass 1 har ett uppgivet tryck på 15–21 mm Hg innebär det att det är trycket som stödstrumpan ger runt ankeln. Från ankelpartiet minskas stödet (trycket) upp över underbenet och ger ca 80 % av trycket mitt över vaden och endast 50 % av trycket över strumpans övre avslutande del. 
Om stödstrumpan inte är tillverkad med graderad kompression så kan strumpan ge motsatt effekt och i vissa fall bidra till ökad svullnad. Feltillverkade stödstrumpor är svåra att identifiera för ett otränat öga. 
För att försäkra sig om att stödstrumpan är rätt tillverkad finns det olika kvalitetssäkringar som tillverkarna måste följa. En kvalitetssäkring är till exempel CE märket. Alla strumpor som vi säljer på Rehaboteket är noggrant utvalda med kvalitet och funktion som två viktiga parametrar, vilket gör att du kan känna dig trygg när du köper stödstrumpor hos oss. 

Vilka skall använda stödstrumpor dagligen? 

Alla som upplever trötthet, svullnad och ömhet i ankeln och underbenen kan med fördel använda stödstrumpor istället för vanliga korta strumpor. Personer med arbeten i långa stillasittande positioner ex på kontor, bakom datorn samt chaufförer upplever ofta stödstrumpans fördel direkt.
Stödstrumpornas fördel ger även personer som arbetar längre arbetspass stående ex hantverkare, butikspersonal, restauranganställda samt flygvärdinnor en ofta betydligt bättre och piggare känsla i benen efter ett arbetspass.
Det finns flera olika problem i ankeln och underbenet som en stödstrumpa effektivt hjälper
- Trötthet, molvärk och upplevelsen av tunga ben
- Svullnad i ankeln och underbenet
- Åderbråck eller ytliga blodkärl
- Upplevd dålig cirkulation i foten med ofta kallare tår
För att använda en stödstrumpa med högre kompressionsklass, så rekommenderas det alltid att man rådfrågar medicinskt behörig person innan användning.

Stödstrumpor för alla tillfällen – snygga strumpor med bevisad funktion 

Idag finns det flera erkända tillverkade av stödstrumpor som tillverkar moderiktiga strumpor i roliga färger och mönster. Förr var en stödstrumpa oftast vit eller svart men nu finns det massor av olika färger och mönster för att hitta strumpor för alla tillfällen. Att numera hitta färgglada mönstrade strumpor gör det enklare att använda stödstrumpor vid alla tillfällen oavsett arbete eller fest.
Vi på Rehaboteket arbetar regelbundet med att hitta säsongens färger och mönster för att du alltid skall ha tillgång till de senaste och roligaste strumporna. Köp stödstrumpor hos oss så vet du att du får rätt funktion och det största urvalet av färger och mönster.

Köpa stödstrumpor - hur gör jag? 

Att köpa stödstrumpor med kompressionsklass 1 är numera väldigt enkelt. Det finns flera tillverkare som uppfyller CE märkets högt ställda krav. Dessa tillverkare har ofta en avancerad mätutrustning i sina tillverkningar för att alltid säkerställa varje individuell stödstrumpas funktion och kompressionsprofil. Att köpa stödstrumpor okontrollerade tillverkare är inte att rekommendera utifrån att en felaktigt tillverkad stödstrumpa inte ger önskar effekt. 
För att köpa stödstrumpor i rätt storlek utgår man från skostorleken i förhållande till två omkretsmått. Ett mått är runt ankeln där strumpan har högst tryck och det andra måttet är runt vaden. Notera dina omkretsmått och för över måtten till stödstrumpans storlekstabell för att hitta rätt storlek för dig.

Stödstrumpor för gravida

Svullnad i anklar och ben är väldigt vanligt för gravida blivande mammor. Under graviditeten ökar kvinnans blodvolym samtidigt som det växande fostret ofta skapar ett ökat tryck mot venerna. Det ökade trycket kan påverka det venösa återflödet och är ofta en direkt orsak till att den gravida kvinnan svullnar i fot och underben. Fysisk aktivitet, rörelse, är en viktig del för den gravida kvinnan för att öka muskelpumpen i underbenen som därmed ökar cirkulationen. Dessvärre upplever många gravida problem med ex bäcken och rörligheten i takt med att graviditeten fortlöper vilket ofta innebär att den gravida har svårt att minska svullnad och trötthet i ankeln och underbenen utan hjälpmedel. Många gravida utvecklar även lättare åderbråck under graviditeten som en direkt effekt av den försämrade cirkulationen i fot, ankel och underben. En stödstrumpa för gravida hjälper effektivt till att minska svullnaden under graviditeten. Stödstrumpor för gravida måste vara av en graderad modell för att säkerställa stödstrumpans funktion och maximera stödet runt ankeln och upp över underbenen. Stödstrumpor för gravida hjälper till oavsett situation men om den gravida kombinerar stödstrumpor med att aktivt röra på sig aktiveras kroppens muskelpump i vaderna vilket tillsammans med stödstrumporna för gravida är ännu mer effektivt. En gravid blivande mamma kan även tänka på att vid stillasittande under längre tid lägga upp fötterna i högläge. Om detta görs tillsammans med stödstrumpor så förbättras återflödet väsentligt. Stödstrumpor för gravida är ofta en väldigt uppskattad behandlande produkt som ofta hjälper den gravida med ett problem mindre i den för övrigt påfrestande perioden som gravid blivande mamma.

Skötselråd stödstrumpor

Stödstrumpor används idag av många istället för vanliga korta strumpor. Fler och fler upplever strumpornas enkla men effektiva fördelar vid problem med svullnad och trötthet i ankel och underben.
Moderna stödstrumpor tvättas på samma sätt som vanliga strumpor, maskintvätt 60°. Tvätta strumporna varje dag så förlängs strumpans livslängd.
Strumporna skall inte strykas då värmen kan förstöra strumpans struktur men kan tumlas som vanligt.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder ett brett och komplett sortiment av stödstrumpor. Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar.
Produkterna är alltid av medinsk kompressionsklass 1, med en graderad kompressionsprofil 15-21 mmHg vilket säkerställer optimal funktion för dig som användare. 

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta den mest lämpade produkten för dig i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor.