Köp tennisarmbågsskydd online | Rehaboteket

Tennisarmbågsskydd

Tennisarmbågsskydd är alla avlastande skydd för att effektivt minska muskelspänning i armbåge vid problem med tennisarmbåge. Tennisarmbåge är ett smärttillstånd i ett senfäste på armbågens utsida (lateral epikondylit). Smärtan vid tennisarmbåge orsakas av att senfästet på armbågens utsida blir inflammerat med smärta, stelhet och även kraftlöshet i handen som följd. Med ett tennisarmbågsskydd avlastas inflammationen effektivt och minskar smärtan i armbåge.

tennisarmbågsskydd Epikondylit

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm

 999 kr 
tennisarm_push_sport

Push Sport är ett innovativt och smidigt band för tennisarm och golfarm. Den unika konstruktionen ger ett smidigt och effektivt stöd vid besvär. 

 399 kr 
armbågsskydd

Armbågsskydd Self är en tunn och smidig produkt för kompression av armbågsleden vid problem och svullnad i armbågen. 

 379 kr 
tennisarmbågsband
EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm.
 369 kr 
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CRX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
 499 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Dynamics Plus är ett unikt dubbelavlastande armbågsskydd problem med tennisarm, golfarm och musarm som skapar en dubbelsidig avlastning
 599 kr 
Storsäljare
tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett lättanvänt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
 259 kr 
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för avlastning vid tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
 339 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd NRX för avlastning och lokal värme vid problem med tennisarm, golfarm eller musarm
 429 kr 
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

 459 kr 
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassning och justering

 699 kr 
handledsskydd_golf_handledsskydd_tennis
Handledsskyddet för alla med behov av extra stöd av handleden och ett normalt grepp optimalt för tennis, golf, padel, gymnaster, cyklister, arbete vid datorn eller hantverkaren
 559 kr 
handledsstod_med_skena

Stabilt och smidigt handledsstöd med skenor placerade både på handledens över och undersida för extra stöd och kontroll. 

 799 kr 
band för tennisarm

Avlastande band för tennisarm, golfarm och musarm med extremt låg profil och förstäkt avlastning. 

 299 kr 
Storsäljare
armbågsskydd för tennisarm

TheraGO armbågsskydd är ett elastisk skydd för tennisarm och golfarm med kombinerad kompression och avlastning. 

 449 kr 
tennisarmbagsskydd

OSport armbågsskydd med två integrerade avlastande pelotter för avlastning av tennisarm och golfarmbåge

 399 kr 

Läs mer om tennisarmbågsskydd

Tennisarm är ett så vanligt problem i dagen samhälle att vi alla känner någon som har eller har haft problemen. Då inflammationen vanligtvis uppstår och orsakas av överbelastning i hand och fingrar är tennisarmbåge ett vanligt problem för dagens kontorsarbetare som såväl hantverkare eller vid idrott. Tennisarmbåge drabbar alla kategorier med ett ensidigt upprepat belastningsmönster i hand och handled.
Vid inflammationssmärta i armbågen upplevs ofta ett stöd för tennisarmbåge som direkt smärtlindrande vid problem. Skyddet har för funktion att avlastande inflammationen i armbågen genom att minska belastningen som kommer från handen och fingrarna upp på senfästet på armbågens utsida. Ett tennisarmbågsskydd appliceras alltid över underarmen ca 5 cm nedanför smärtpunkten för tennisarmbågen. Appliceringen är viktigt gör att effekten på produkten skall bli optimal. Skydd mot tennisarm kan användas utan begränsningar och skall med fördel bäras när man utsätter handleden för tyngre aktiviteter. Skydden är smidiga produkter som inte tar nämnvärt med plats under kläder vilket innebär att skydden kan användas när man vill. 

Olika modeller för olika situationer

Det finns huvudsakligen två olika modeller av tennisarmbågsskydd, avlastande och stödjande men det finns flera olika modeller av produkter som är mer lämpade för olika situationer. Om problemen uppstår exempelvis för en  hantverkare är det vanligtvis på grund av vikten i handen orsakat av tunga verktyg och ensidiga arbetsmoment, behovet av avlastning ökar i regel i takt med vikterna i handen medans en kontorsarbetande person med tennisarmbåge utlöst av monotont arbete med datormusen inte har samma kraftfulla behov av avlastning men större vikt av att produkten för tennisarmbåge inte stör det finmotoriska arbetet och inte påverkar kontakten med spännet och ex skrivbordet då armen vilar mot en hård bordskiva. Du olika modellerna för tennisarmbåge delas in i avlastande tennisarmbågsskydd, stödjande skydd samt kombinationsstöd med kompression och avlastning i samma lösning.

Ett avlastande tennisarmbågsskydd appliceras alltid över underarmens övre del ca 5 cm nedanför smärtpunkten vid tennisarmbåge. Ett tennisarmbågsskydd minskar belastningen från handen i det inflammerade senfästet vid tennisarmbåge
Stödjande tennisarmbågsskydd ger stöd och kompression över hela armbågsleden. Stödet för tennisarm utgörs av armbågsskyddets kompression och material. Ett stöd för tennisarm hjälper till att öka cirkulationen över tennisarmbågen och bidrar till kompression över leden för att exempelvis minska svullnad.
Kombinerade tennisarmbågsskydd ger både stöd och stabilitet över armbågsleden i kombination med olika avlastande funktioner för effektivt avlastning av inflammationen vid problem med tennisarmbåge.

Tips och råd vid val av tennisarmbågsskydd

Det finns många saker som man kan tänka på för att få ut maximalt av sin produkt för tennisarmbåge. Nedan finner ni flera användbara tips på vad man kan tänka på innan man väljer produkt. Alla tips hjälper till att hitta den mest lämpade modellen för problemet och situationen och samtidigt ta hjälper till att se till att du har hand om produkten så att den håller så länge som möjligt.
Användning
Ett tennisarmbågsskydd kan utan problem användas direkt mot huden och med fördel när man använder handen och fingrarna. I en situation då tennisarmbågen utlöses av tennisspelande använder många produkten endast vid tennis men ett spänne kan med fördel även användas vid normal belastning vardagligt. Det är sällan endast själva utlösande momentet som orsakar tennisarmbåge vilket motiverar att även använda produkten vid tyngre belastning eller långvarigt arbete med hand och fingrar. Ett tennisarmbågsspänne fungerar lika bra på tennisbanan som när man målar huset eller sitter långa stunder vid datorn och arbetar med musen.
Anpassning och val av produkt
Ett tennisarmbågsskydd har i regel samma grundfunktion med beroende på modell olika unika funktioner. Avlastningen och huvudfunktionen i produkten kommer ofta ifrån en så kallad pelott, pelotten är till för att öka punktavlastningen över muskelbuken som fäste på utsidan av armbågsleden. Beroende på aktivitet finns det olika typer av pelotter i produkterna och ju större och högre pelotten är i förhållande till materialval desto högre tryck och effektivare avlastning appliceras över muskelbuken. Vid finmotoriskt lågintensivt arbete räcket det vanligtvis med en enkelt pelott men vid omfattande belastning med hög aktivitetsnivå är det en fördel att välja ett tennisarmbågsskydd med exempelvis en silikonpelott eller PU som levererar effektivare avlastning över muskeln. Rehaboteket har marknadens bredaste sortiment av tennisarmbågsskydd och produkter som uppfyller alla behov av stöd och avlastning oavsett aktivitet eller moment.
Justering för anpassad avlastning
Justeringen är en viktig del i funktionen och är den delen som avgör hur mycket avlastning och tryck som appliceras över muskeln. Vanligtvis så lär man sig hur hårt eller löst produkten skall spännas. Alla pelotter som sitter inmonterade i produkten är flyttbara av en viktig anledning. Pelotten kan fritt placeras i spännet på det sättet som du upplever ger bäst effekt. I vissa fall föredrar man att avlasta muskelbuken tvärsöver och då appliceras pelotten med den dess långa sidan rakt över muskeln men det fungerar lika bra att placera pelotten längs med muskeln. Det finns inte något rätt eller fel så testa dig fram med både bandspänningen och placeringen av pelotten till dess att du upplever att du har hittat den mest gynnsamma placeringen av tennisarmbågsskyddet och dess pelott.
Tvättråd
Alla produkter som innehåller hårda och mjuka material exempelvis plastspännen, hård och mjuk kardborre måste alltid tvättas för hand för att undvika tvättmaskinens mekaniska slitage, Alla våra produkter för tennisarmbåge skall tvättas i 30° handtvätt med stängd kardborre och skall lufttorka innan produkten används. Ta för vana att alltid stänga den hårda kardborren i produkten mot den mjuka så vårdas kardborren optimalt och slitaget minskas markant.

Applicering – hur skall ett tennisarmbågsskydd sitta?

Hur skall ett tennisarmbågsskydd sitta för att fungera bäst? Många använder produkterna direkt felaktigt och det finns många sätt att göra fel men mindre att göra rätt. Målsättningen är att skapa förutsättningar för avlastning av inflammationen och därmed får spännet för tennisarmbåge aldrig placeras direkt mot smärtpunkten. Då tennisarmbåge orsakas av belastning hand och fingrar så är det dess muskelbuk som skall avlastas. För att skapa så gynnsamma förutsättningar som möjligt för avlastning skall spännet placeras ca 5 cm nedanför smärtpunkten mot handen till. Tennisarmbågsspännet sitter då över underarmens övre region relativt nära senfästet för att avlasta på bästa sätt. Området 5 cm nedanför senfästet är även underarmsmuskulaturens högsta punkt vilken man enkelt kan se genom att böja armbågen 90° samt knyta näven, när näven knyts spänns muskeln och den högsta punkten kan enkelt ses. Om du behöver hjälp med hur tennisarmbågsskyddet skall sitta så finns vi på Rehaboteket alltid tillgängliga både på telefon och mail och hjälper gärna till så att det blir rätt.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av produkter för tennisarmbåge och tennisarmbågsskydd och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och avlastning.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alltid CE märkta som en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta den mest lämpade produkten för dig i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö. Oavsett om du har behov av extra stöd på arbetsplatsen, när du spelar tennis eller målar så finns det alltid effektiva hjälpmedel för att avhjälpa och minska problemen med tennisarmbåge både för vardagligt användande som såväl idrott och motion.