Knäskydd vid främre korsbandsskador - Extra kontroll och Stabilitet | Rehaboteket
Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd vid korsbandsskada Knäskydd korsbandsskada Knaskydd korsband översträckning
360 gif 360 logo
Storsäljare

Knäskydd för främre korsbandsskador LIGA-X | Stabilitet och Kontroll

  •  1 749 kr 

Knäskydd vid främre korsbandsskador för kontroll och stabilitet. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden Läs mer

  • Anatomisk design för bästa passform
  • Dubbelledade metallskenor för extra stöd
  • Hyper-Ex motverkar översträckning
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 0-2 dagar

Knäskydd vid främre korsbandsskador - Genum Liga X

LIGA X är en stabilt mjukt knäskydd med en design och konstruktion för stabilitet och kontroll av knäleden efter korsbandsskada. 
Knäskyddet Genum Liga X är anatomiskt designat för stabilisering av en instabil knäled. Knäskyddet har två stabila dubbelledade metallskenor tillverkade av stark men formbar aluminium. Skenorna är placerade på insida och utsida av knäleden för stabilisering av knäleden. Runt skenornas ledcentra sitter två skyddande ledfoder som säkerställer att skyddet kan bäras utan att det finns synliga metallkomponenter. 
Knäskyddet är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för bra effekt. NeoTex ökar lokalt genomströmningen i knäleden och har kompressionsgivande egenskaper. 
LIGA X är utrustad med Quadstrap, en tunt silikonband placerat på insidan av skyddet över lårmuskeln och bidrar till extra fixering av knäskyddet över främre lårmuskeln. Quadstrap funktionen ger extra fixering av knäskyddet vid högintensiv belastning så som idrott och motion. 

Skador på främre korsbandet orsakar ofta problem med översträckning av knäleden, hyperextension och knäskyddet är konstruerat med en funktion, Hyper EX för att effektivt motverka översträckning i knäleden. Hyper-Ex funktionen består av två stumma band som tillsammans bildar ett så kallat bakre kors för att motverka översträckning i knäleden. Det bakre korset i knäskyddet kan anpassas helt individuellt för rätt mängd stöd i förhållande till behov. 

Knäskyddet LIGA X har en kombination av elastiska och oelastiska bandsystem vilket ger möjlighet till bra stabilisering och anpassning. De yttre banden på knäskyddets främre del är semielastiska för att tillåta lätt expansion över främre lårmuskeln vid idrott och motion.  Banden är halvcirkulära vilket ger knäskyddet en unik justeringsmöjlighet, då framsidan av knäskyddet spänns helt individuellt från baksidan. Knäskyddets halvcirkulära band bidrar till en optimal fixering av knäskyddets skenor för optimal stabilitet och kontroll vid främre korsbandsskador. Den ”öppna patella”-designen tar bort tryck över knäskålen för att undvika tryck och obehag.
Alla band har kardborrknäppning för enkel, smidig och säker applicering 

Använd knäskydd LIGA X vid skador och problem i samband med,
- Främre korsbandsskada med hyperextensionsproblem
- Instabila kombinationsskador på ACL och inre och eller yttre ledbandsskador
- Problem med översträckning i knäleden 

Knäskydd LIGA X tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt.
Ta för vana att alltid stänga alla bandsystem kardborreband så minimeras risken för slitage på banden. LIGA X är inte höger eller vänster anpassad och fungerar lika bra på höger som vänster knäled. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är fördelen med halvcirkulära band?
Svar. Halvcirkulära band innebär att du helt individuellt kan spänna den främre delen av knäskyddet i förhållande till den bakre delen. Denna unika möjlighet ger extra bra fixering av skenorna mot knäleden samt individuella anpassning.

Fråga. Jag har problem med översträckning i knäleden. Passar LIGA X mig? 
Svar. Ja, LIGA X har det unika bandsystemet Hyper-Ex som effektivt ger stöd vid problem med översträckning i knäleden.

Fråga. Jag planerar att  använda min LIGA X när jag åker skidor och undrar om jag kan ha underställ under produkten? 
Svar. Ja, vi rekommenderar att använda underställ av tunnare och tightare material/modell för att minimera rörelsen mellan skyddet och benet

Fråga. Hur skall jag tvätta mitt knäskydd?
Svar. Rekommenderat tvättråd är 30° handtvätt med alla kardborrband stängda. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket