Knäskydd vid främre korsbandsskador-Optimal kontroll och Stabilitet | Rehaboteket
Knäskydd vid korsbandsskada Knäskydd korsbandsskada Knaskydd korsband översträckning
360 gif 360 logo
Knäskydd vid främre korsbandsskador - Genum Liga X
  • 1 499 kr

Knäskydd vid främre korsbandsskador ACL för optimal kontroll och stabilitet av en instabil knäled. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden Läs mer

  • Anatomisk design för bästa passform
  • Dubbelledade metallskenor för optimal stabilitet
  • Hyper-Ex Hyperextensionstopp motverkar översträckning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd för främre korsbandsskador LIGA-X | Stabilitet och Kontroll

Knäskydd vid främre korsbandsskador LIGA X för instabila främre korsbandsskador och sidoligament

En av marknadens stabilaste mjuka knäskydd med en unik design och konstruktion.
Knäskyddet Genum Liga X är ett anatomiskt designat knäskydd för god stabilisering av en instabil knäled med främre korsbandsskada. Knäskyddet har två stabila dubbelledade metallskenor placerade på insida och utsida av knäleden för optimal sidleds-stabilisering av knäleden. Skenorna och kan med fördel anpassas efter knäledens konturer för optimal stabilisering och användarkomfort.

Knäskyddet är tillverkad av NeoTex,  ett kompressionsgivande, stabiliserande material för bästa funktion. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar smärtlindrande samtidigt som materialet har unika kompressionsgivande egenskaper.

LIGA X för främre korsbandsskador är utrustad med Quad Strap, en unik fixerande funktion.
Quad Strap är ett tunt silikonband som sitter placerat på insidan av knäortosen ovanför knäleden och bidrar till optimal fixering av knäortosen över knäleden. 

Skador på främre korsbandet orsakar ofta problem med översträckning av knäleden, hyperextension. Knäskyddet är konstruerat med en unik funktion för att effektivt motverka översträckning i knäleden i samband med främre korsbandsskador. Hyper-Ex funktionen består av två stumma band som tillsammans bildar ett så kallat bakre kors - som ger ett effektivt hyper-extensionsstopp och motverkar översträckning i knäleden. 
Då översträckning av knäleden är ett vanligt problem vid främre korsbandsskador är ofta översträckningsfunktionen lika viktig som sidostabiliteten i ett knäskydd för främre korsbandsskador. 
Det bakre korset i knäskyddet kan anpassas helt individuellt med en unik möjlighet att begränsa hyper-extension, överrröligheten i knäleden upp till 15° extension. 

Knäskyddet LIGA X har en kombination av elastiska och oelastiska band vilket ger en unik möjlighet till bra stabilisering.
De yttre banden på knäskyddets främre del är semielastiska för att tillåta lätt expansion över främre lårmuskeln vid idrott och motion. 
Banden är halvcirkulära vilket ger knäskyddet en unik justeringsmöjlighet, då framsidan av knäskyddet spänns helt individuellt från baksidan.
Knäskyddets halvcirkulära band bidrar till en optimal fixering av knäskyddets skenor för optimal stabilitet och kontroll vid främre korsbandsskador. 
Alla band har kardborrknäppning för enkel, smidig och säker applicering

Den ”öppna patella”-designen avlastar knäskålen för att undvika tryck och obehag över knäskålen.
Knäskyddet har i leverans en knäskålsstabiliserande kudde som bidrar till ökad stabilitet av knäskålen vid användning. Om inte knäskålen behöver stabiliseras kan kudden enkelt tas bort samt om kudden behöver flyttas för optimal individuell anpassning. 

Knäskydd Genum LIGA X vid främre korsbandsskador ger ett smidig stabilt knäskydd för optimal kontroll vid främre korsbandsskador. 


StorlekOmkretsmått runt knäleden
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm
Måttinstruktioner

Fråga. Vad är fördelen med halvcirkulära band?
Svar. Alla våra stabilare knäskydd för korsbandsskador och ledbandskador har halvcirkulära band för optimal stabilitet och anpassning. Halvcirkulärt innebär att du helt individuellt kan spänna den främre delen av knäskyddet i förhållande till den bakre delen. Denna unika möjlighet ger optimala förhållanden för bästa fixering av skenorna mot knäleden samt bästa individuella anpassning i förhållande till behov av stabilitet och passform. 

Fråga. Jag har problem med översträckning i knäleden efter en främre korsbandsskada. Passar LIGA X mig? 
Svar. Ja, LIGA X har det unika bandsystemet Hyper-Ex som effektivt motverkar översträckning i knäleden vid problem. 

Fråga. Min läkare rekommederar ett extensionstopp på 10° för min knäled. Kan jag använda LIGA X då?
Svar. Ja, LIGA X har ett dynamiskt bandsystem för att motverka översträckning och tillåter full flexibilitet i anpassning och inställning av graden av extensionsstopp. LIGA X klarar extensionskontroll från 0° - 30° extension och anpassas beroende på hur hårt/löst banden i Hyper-Ex systemet spänns i förhållande till hur mycket knäleden böks vid anpassning. 

Fråga. Jag har precis får hem mitt knäskydd och det sitter en halvmåneformad kudde runt knäskålen. Varför sitter den där?
Svar. LIGA X har en knäskålsstabiliserande funktion sk knäskålspelott som hjälper till att motverka utledvridningar av knäskålen under aktivtet. Om du inte har problem med knäskålen så kan pelotten tas bort. Om du har problem med en rörlig knäskål så skall pelotten sitta kvar och kan anpassas för att ge stöd på in eller utsidan av knäskålen. 

Fråga. Jag planerar att  använda min LIGA X när jag åker skidor och undrar om jag kan ha underställ under produkten? 
Svar. Ja, vi rekommederar att använda underställa av tunnare och tightare material/modell för att minimera rörelsen mellan skyddet och benet för optimal fixering och stabilitet. 

Fråga. Hur skall jag tvätta mitt knäskydd?
Svar. Rekommederat tvättråd är 30° handtvätt med alla kardborrband stängda. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

4

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift