Knäskydd vid främre korsbandsskador - Optimal kontroll och Stabilitet | Rehaboteket
Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd vid korsbandsskada Knäskydd korsbandsskada Knaskydd korsband översträckning
360 gif 360 logo

Knäskydd för främre korsbandsskador LIGA-X | Stabilitet och Kontroll

  •  1 699 kr 

Knäskydd vid främre korsbandsskador ACL för extra kontroll och stabilitet av en instabil knäled. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden Läs mer

  • Anatomisk design för bästa passform
  • Dubbelledade metallskenor för optimal stabilitet
  • Hyper-Ex Hyperextensionstopp motverkar översträckning
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Knäskydd vid främre korsbandsskador - Genum Liga X

Knäskydd vid främre korsbandsskador LIGA X för främre korsbandsskador och skador på inre och yttre sidoligamenten.  LIGA X är en stabilt mjukt knäskydd med en design och konstruktion för stabilitet och kontroll av knäleden efter korsbandsskada. 
Knäskyddet Genum Liga X är ett anatomiskt designat knäskydd för god stabilisering av en instabil knäled med främre korsbandsskada. Knäskyddet har två stabila dubbelledade metallskenor tillverkade av stark men formbar aluminium. Skenorna är placerade på insida och utsida av knäleden för effektiv sidleds-stabilisering av knäleden. Runt skenornas ledcentra sitter två skyddande ledfoder som säkerställer att skyddet kan bäras utan att det finns synliga metallkomponenter. Skenorna kan med fördel anpassas efter knäledens konturer för optimal stabilisering och användarkomfort. 
Knäskyddet är tillverkad av NeoTex, ett kompressionsgivande, stabiliserande material för bästa funktion. NeoTex ökar lokalt blodgenomströmningen i knäleden och fungerar smärtlindrande samtidigt som materialet har unika kompressionsgivande egenskaper.  LIGA X för främre korsbandsskador är utrustad med Quadstrap, en unik fixerande funktion för att förstärka och förbättra fixeringen av knäskyddet över knäleden. Quadstrap är ett tunt fullt flexibelt silikon band som sitter placerat på insidan av knäortosen ovanför knäleden och bidrar till optimal fixering av knäortosen över främre lårmuskeln. Quadstrap funktionen är unik för LIGA X och ger extra fixering av knäskyddet vid högintensiv belastning så som idrott och motion. 

Skador på främre korsbandet orsakar ofta problem med översträckning av knäleden, hyperextension. Översträckning eller hyperextension upplevs som en osäkerhet i knäleden och är en av anledningarna till att det ofta kan vara svårt med belastning på ojämna underlag i samband med främre korsbandsskada. Knäskyddet är konstruerat med en funktion, Hyper EX för att effektivt motverka översträckning i knäleden i samband med främre korsbandsskador. Hyper-Ex funktionen består av två stumma band som tillsammans bildar ett så kallat bakre kors - som ger ett effektivt hyper-extensionsstopp och motverkar översträckning i knäleden. Då översträckning av knäleden är ett vanligt problem vid främre korsbandsskador är ofta översträckningsfunktionen lika viktig som sidostabiliteten i ett knäskydd för främre korsbandsskador.  Det bakre korset i knäskyddet kan anpassas helt individuellt med en unik möjlighet att begränsa hyper-extension, överrörligheten i knäleden upp till 15° extension. 

Knäskyddet LIGA X har en kombination av elastiska och oelastiska bandsystem vilket ger en unik möjlighet till bra stabilisering och optimal anpassning. De yttre banden på knäskyddets främre del är semielastiska för att tillåta lätt expansion över främre lårmuskeln vid idrott och motion.  Banden är halvcirkulära vilket ger knäskyddet en unik justeringsmöjlighet, då framsidan av knäskyddet spänns helt individuellt från baksidan. Knäskyddets halvcirkulära band bidrar till en optimal fixering av knäskyddets skenor för optimal stabilitet och kontroll vid främre korsbandsskador. 
Alla band har kardborrknäppning för enkel, smidig och säker applicering

Den ”öppna patella”-designen avlastar knäskålen för att undvika tryck och obehag över knäskålen. Knäskyddet levereras med en knäskålsstabiliserande kudde (pelott) som bidrar till ökad stabilitet av knäskålen vid användning. Knäskyddets knäskålsstabiliserande pelott sitter infäst med kardborre på insidan av knäskyddets öppna hål på framsidan av skyddet. Pelotten kan fritt placeras över för att skapa stabilitet över knäskålens in eller utsida beroende på problem. Om knäskålen inte behöver extra stöd kan pelotten på enklaste sätt tas bort från knäskyddet.

Använd knäskydd LIGA X vid skador och problem i samband med,
- Främre korsbandsskada med hyperextensionsproblem
- Instabila kombinationsskador på ACL och inre och eller yttre ledbandsskador
- Problem med översträckning orsakat av hypermobilitet i knäleden 

Knäskydd LIGA X tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt. Ta för vana att alltid stänga alla bandsystem kardborreband så minimeras risken för slitage på banden. LIGA X är inte höger eller vänster anpassad och fungerar lika bra på höger som vänster knäled. Knäskydd Genum LIGA X vid främre korsbandsskador ger ett smidig stabilt knäskydd för optimal kontroll vid främre korsbandsskador och fungerar lika bra att användas i skidbacken som vid idrott och motion. Knäskydd LIGA X kan även med fördel användas vardagligt vid behov av extra stabilitet och översträckningskontroll av en korsbandsskada i knäleden.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Vad är fördelen med halvcirkulära band?
Svar. Alla våra stabilare knäskydd för korsbandsskador och ledbandskador har halvcirkulära band för optimal stabilitet och anpassning. Halvcirkulärt innebär att du helt individuellt kan spänna den främre delen av knäskyddet i förhållande till den bakre delen. Denna unika möjlighet ger optimala förhållanden för bästa fixering av skenorna mot knäleden samt bästa individuella anpassning i förhållande till behov av stabilitet och passform. 

Fråga. Jag har problem med översträckning i knäleden efter en främre korsbandsskada. Passar LIGA X mig? 
Svar. Ja, LIGA X har det unika bandsystemet Hyper-Ex som effektivt motverkar översträckning i knäleden vid problem. 

Fråga. Jag planerar att  använda min LIGA X när jag åker skidor och undrar om jag kan ha underställ under produkten? 
Svar. Ja, vi rekommederar att använda underställa av tunnare och tightare material/modell för att minimera rörelsen mellan skyddet och benet för optimal fixering och stabilitet. 

Fråga. Hur skall jag tvätta mitt knäskydd?
Svar. Rekommederat tvättråd är 30° handtvätt med alla kardborrband stängda. Skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

4

Avlastning

4

Värme

4

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt knäleden
X-Small29 - 32 cm
Small32 - 35 cm
Medium35 - 38 cm
Large38 - 42 cm
X-Large42- 46 cm
XX-Large46 - 50 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem