Knäskydd vid artros | Rehaboteket

Knäskydd vid artros

Artros i knäleden innebär att knäledens glidytor, ledbrosket långsamt förändras och försämras. Artros i knäleden innebär ofta kombinerad belastning- och vilosmärta ofta med svullnad i knäleden. Då artros är ett problem man lever med dagligen ställs det extra höga krav på ett knäskydd för artros. Ett för klumpigt eller tungt knäskydd blir sällan använt och skyddet skall gärna fungera både för vardagliga situationer likväl som vid träning och motion. Alla rekommendationer för effektiv rehab vid artros inbegriper fysisk träning, därför måste stöden även vara anpassade för att ge ett extra stöd vid fysisk aktivitet och träning. Rehaboteket har ett komplett sortiment av knäskydd ett artrosdrabbat knä för alla situationer vardag, idrott eller motion.

knaskydd_vid_artros
Knäskydd Co-TEX Artros vid artrosproblem - stabilitet och avlastning vid knäledsartros. Knäskyddet kan användas vid alla tillfällen
599 kr
knäskydd

Knäskydd GenuFit LIGHT är ett lätt avlastande knäskydd med dubbla flexibla skenor och extra stabiliserande band. GenuFit ger ett extra stöd för en instabil knäled. 

1 399 kr
knastod_artros

Extremt smidigt knäortos med en helt unik funktion för extra stöd och avlastning av en smärtande knäled vid artrosproblem i leden. 

1 799 kr
Knäskydd för knäleden
Knäskydd Genum Basic för lätt stabilitet och avlastning av ett smärtande knä. Knäskyddet är tillverkad av luftigt Tri-TEX med låg vikt och hög kompression
319 kr
Knäskydd med hål - Genum basic
Anatomisk knäskydd med öppen knäskål för avlastning och stöd av en smärtande knäled utan tryck över knäskålen
339 kr
knaskydd

Knäskydd Pushcare basic ger extra stöd och avlastning av knäleden, knäskyddets unika konstruktion möjliggör optimal anpassning och enkel applicering 

999 kr
knaskydd_artros

Knäskydd för lätt avlastning och stöd runt en smärtande knäled tillverkat av ventilerande AirX material för överlägsen komfort och funktion. 

839 kr
knästod artros

Knästöd Genufit Artro är ett extra stabil och smidigt avlastande knästöd för vardagligt användande vid instabila knäleder, menisk och artrosproblem. 

2 299 kr
Knästöd med silikon
CoTex Patella är ett anatomisk knästöd speciellt utvecklad för att effektivt stabilisera knäleden och knäskålen vid problem med knäled och knäskål.
799 kr
Knestøtte Genum Patella med silikonpelotte
Knäskydd med silikonring kombinerar stöd av knäleden med stöd för knäskålen. Knäskyddet är tillverkat av mjuk material för optimal användarkomfort i alla lägen
739 kr
knästöd påläggsortos
Knästöd påläggsortos - unik lösning för äldre personer med knäproblem. Knästödet säkerställer extremt enkel anpassning och applicering över knäleden.
1 249 kr
knaortos med skenor
Effektiv knäortos för stabilisering av ett instabilt knä. Optimalt för ledbandsskador eller artrosproblem i knäleden med behov av extra stabilitet och avlastning.
1 399 kr
knastod_med_skenor

Knästöd Stabil är konstruerat för att motverka överrörlighet i knäleden. De unika bandsystemet HyperEx minimerar överrörlighet i knäleden

1 749 kr
knäskydd_påläggsortos
Påläggsortosen är konstruerad för enklaste applicering över knäleden. Knäskyddet har två sidostabiliserande skenor för optimalt stöd vid ex artrosproblem
1 599 kr
novacool_kylsystem

Kylbehandling och kompression är ett bevisat sätt att minska smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig. 

899 kr
knäskydd_pflexx

Knäskydd Pflexx är ett helt unikt koncept för aktiv muskeluppbyggnad av  knä- och lårmuskulaturen vid träning , efter skada, rehabilitering eller vid artros i knäleden

1 899 kr

Knästöd IMAK är ett extra smidigt stöd för reumatisk värk i knäleden. Det unika materialet stödjer och värmer knäleden effektivt vid smärta och stelhet.

379 kr

Mer om knäskydd vid artros

Ett knäskydd för artrosproblem har alltid samma avsedda effekt i form av kompression, stöd, avlastning och stabilitet för den drabbade knäleden. Valet av rätt knäskydd är alltid lika viktigt och målsättningen är alltid att hitta en lösning som ger rätt mängd stöd för leden i kombination med minimal med påverkan av knäledens rörelse. Artrosskydden används vanligtvis frekvent under ett par byxor på arbetsplatsen samt vid träning och motion och är speciellt konstruerade för att avlasta, stabilisera och stödja knäleden utan att ta för mycket plats under byxorna.

För att ett knäskydd skall klara av att avlasta och stabilisera knäleden ställs det höga krav på passform, material och konstruktion. Skyddet får inte hindra rörligheten hos användaren vilket kan leda till minskad aktivitet utan skall på bästa sätt stödja knäleden och bidra till ytterligare fysisk aktivitet och träning.
Ett vanligt förekommande problem vid artros är lokal svullnad i leden, svullnaden ökar inte bara smärtan i leden utan bidrar även till att knät blir stelare och gör det svårare att belasta normalt. För bästa funktion för att minska svullnaden lokalt i knäleden behöver knäskydden vara konstruerade för att motverka svullnad och stödja knäleden vid fysisk aktivitet. 
Storleken och knäskyddet passform är helt avgörande för dess kompressionsgivande egenskaper. Det är viktigt att man mäter knäleden enligt produktens måttinstruktion och väljer ett skydd som motsvarar ens storlek. Materialvalen är även de helt avgörande för att säkerställa minskad svullnad med knäskyddets kompressionsgivande materialegenskaper som en bidragande faktor. Kombinationen av anatomisk passform, rätt materialkomposition och optimal storlek säkerställer en produkt som effektivt motverkar svullnad för att på bästa sätt stödja rörligheten i knäleden.
Vid omfattande artrosproblem i knäleden upplever många instabilitet och osäkerhet vid belastning.

Välj rätt knäskydd för dig och dina artrosproblem!

För att klara av att täcka ett bredare behov av stöd och avlastning krävs det att urvalet av knäskydd både innefattar kompressionsgivande knäskydd men även stabiliserande och avlastande modeller. Ju mer behov av stöd och avlastning desto stadigare modeller behövs. Ett stabilare knästöd har alltid externa stabiliserande komponenter så som metallskenor insydda på sidan av skydden för att öka den så kallade mediala och laterala stabiliteten. Skenorna som effektivt stödjer knäleden har alltid ett rörligt ledcentrum som tillåter så gott som normal rörelse i leden. För att skenorna på bästa sätt skall stödja leden har skydden alltid individuella bandsystem över lår och vadmuskeln. Banden tillåter användaren att öka eller minska stödet som skenorna ger. Om banden spänns hårdare kommer skenan att kraftfullare tryckas mot leden med effekten av ett stadigare knäskydd. Om banden släpps upp sitter skenorna lösare över leden och ger därmed mindre stöd men även ökar rörelse.
Fördelen med fullt anpassningsbara band ger ett knäskydd som har olika egenskaper beroende på behov av stöd, allt utifrån hur mycket banden spänns eller inte. Vid behov av mera stöd vid tex. tyngre belastning eller ojämna underlag lägger man enkelt om banden hårdare vilket medför en ett stabilare knäskydd.
Skenorna sitter alltid placerade i väl polstrade fickor på knäledens in- och utsida och kan enkelt tas ur knäskyddet vid tvätt.
Oavsett modell av knäskydd för artros så bidrar alla produkter till en aktivare livsstil med mera stöd i ett smidigt utförande.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskydd för artros och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra knäskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Våra knäskydd är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja knäskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt knäskydd i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.