Köp knäskydd mot artros online | Rehaboteket

Knäskydd Artros

Artros i knäleden innebär att knäledens glidytor, ledbrosket långsamt förändras och försämras. Problemen innebär ofta kombinerad belastning- och vilosmärta ofta med svullnad i knäleden. Då artros är ett problem man lever med dagligen ställs det extra krav på ett knäskydd. Ett för klumpigt eller tungt skydd blir sällan använt och produkterna skall gärna fungera både för vardagliga situationer likväl som vid träning och motion. Alla rekommendationer för effektiv rehab vid artros inbegriper fysisk träning, därför måste stöden även vara anpassade för att fungera som stöd vid fysisk aktivitet och träning. Rehaboteket har ett komplett sortiment av knäskydd för alla situationer vardag, idrott eller motion.

knäskydd artros i knäleden
Knäskydd CoTEX vid problem med artros. Knäskyddet kan användas vid alla tillfällen
 599 kr 
knastod_artros

Dynamics Artro Plus är knästöd för stabilitet och avlastning. Knästödets flexibla skenor som stödjer knäleden vid vardaglig belastning. 

 999 kr 
Knäortos knäartros

Smidig knäortos med stöd och avlastning av knäleden vid ex. artrosproblem och instabilitet

 1 799 kr 
knaskydd_knastod.jpg
Knäskydd NRX lätt stabilitet och avlastning av knät i ett justerbart smidigt knäskydd med lätt kompression
 399 kr 
knaskydd

Knäskydd Pushcare Basic ger stöd av knäleden men en helt unik möjlighet till anpassning och enkel applicering 

 999 kr 
Populär
knäskydd dynamics

Knäskydd med extra kompression och stöd i kombination med extrem smidighet för förbättrad kontroll vid knäproblem.

 999 kr 
knäskydd

Knäskydd GenuFit LIGHT är ett lätt avlastande knäskydd med dubbla flexibla skenor och extra stabiliserande band. GenuFit ger ett extra stöd för en instabil knäled. 

 1 399 kr 
Knästöd artros

Knästöd Genufit Artro är ett stabilt och smidigt knästöd för vardagligt användande vid instabila knäleder, menisk och artrosproblem. 

 2 299 kr 
Knästöd med stöd för knäleden

Knästöd GenuFit LIGA är ett stabilt och smidigt knästöd för effektiv stabilisering. Låg profil över led och endast 33 cm hög

 2 099 kr 
Knastod for ont i knat
CoTex Patella är ett anatomisk knästöd speciellt utvecklad för att effektivt stabilisera knäleden och knäskålen vid problem med knäled och knäskål.
 799 kr 
4742363006508
Knäskydd med silikonring kombinerar stöd av knäleden med stöd för knäskålen. Knäskyddet är tillverkat av mjuk material för optimal användarkomfort i alla lägen
 799 kr 
knästöd_påläggsortos
Knästöd påläggsortos - unik lösning för äldre personer med knäproblem. Knästödet säkerställer enkel anpassning och applicering.
 1 299 kr 
knäortos med skenor
Knäortos för stabilisering av ett instabilt knä med behov av extra stabilitet och avlastning.
 1 399 kr 
knästöd_med_skenor

Knästöd NRX är konstruerat för att motverka överrörlighet i knäleden. De unika bandsystemet HyperEx minskar överrörlighet i knäleden

 1 749 kr 
påläggsortos knäskydd
Påläggsortosen är konstruerad för enklaste applicering över knäleden. Knäskyddet har två sidostabiliserande skenor för optimalt stöd vid ex artrosproblem
 1 599 kr 
novacool_kylsystem
Kylbehandling och kompression är ett beprövat sätt för smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig
 899 kr 
Populär
knaskydd

Anatomiskt knäskydd med flexibla mjukskenor för extra kontroll och kompression av knäleden 

 699 kr 

Mer om knäskydd vid artros

Ett knäskydd har alltid samma avsedda effekt i form av kompression, stöd, och stabilitet av den drabbade knäleden. Valet av rätt skydd är alltid lika viktigt och målsättningen är att hitta en lösning som ger rätt mängd stöd för leden i kombination med minimal med påverkan av knäledens rörelse. Skydden används vanligtvis frekvent under ett par byxor på arbetsplatsen samt vid träning och motion och är speciellt konstruerade för att verka över knäleden utan att ta för mycket plats under byxorna. Då ett knäskydd kan bli ett effektivt hjälpmedel för normal belastning är det av högsta vikt att knäskydden alltid är tillverkade av andningsaktiva material som kan bäras under längre perioder så som en hel arbetsdag. 

För att ett knäskydd skall klara av att avlasta och stabilisera knäleden ställs det höga krav på passform, material och konstruktion. Skyddet får inte hindra rörligheten utan skall stödja knäleden och bidra till ytterligare fysisk aktivitet och träning. Ett vanligt förekommande problem är lokal svullnad i leden, svullnad bidrar ofta till att knät blir stelare. För att kunna reducera lokal svullnad behöver knäskydden ha kompressionsgivande egenskaper som en direkt funktion för att minska svullanden så länge knäskyddet är i rätt storlek. 
Storleken och passform är helt avgörande för dess kompressionsgivande egenskaper. Det är viktigt att man mäter knäleden enligt produktens måttinstruktion och väljer ett skydd som motsvarar ens storlek. Materialvalen är även de helt avgörande för att säkerställa minskad svullnad med knäskyddets kompressionsgivande materialegenskaper som en bidragande faktor. Kombinationen av anatomisk passform, rätt materialkomposition och optimal storlek säkerställer en produkt som effektivt motverkar svullnad för att på bästa sätt stödja rörligheten i knäleden.

Välj rätt knäskydd för dig och dina problem!

För att klara av att täcka ett bredare behov av stöd och avlastning krävs det att urvalet av knäskydd både innefattar kompressionsgivande knäskydd men även stabiliserande och avlastande modeller. Ju mera omfattande problem desto mera stödjande, avlastande och stabiliserande modeller av knäskydd behövs. Ett stabilare knästöd har alltid externa stabiliserande komponenter så som metallskenor insydda på sidan av skydden, detta för att öka stabiliteten. Skenorna som effektivt stödjer knäleden har alltid ett rörligt ledcentrum som tillåter så gott som normal rörelse i leden i böj och ströck. För att skenorna på bästa sätt skall stödja leden har skydden alltid individuella bandsystem över lår och vadmuskeln. Banden tillåter användaren att öka eller minska stödet som skenorna ger. Om banden spänns hårdare kommer skenan att kraftfullare tryckas mot leden med effekten av ett stadigare knäskydd. Om banden släpps upp sitter skenorna lösare över leden och ger därmed mindre stöd men även ökar rörelse.
Fördelen med fullt anpassningsbara band ger ett knäskydd som har olika egenskaper beroende på behov av stöd, allt utifrån hur mycket banden spänns eller inte. Vid behov av mera stöd vid tex. tyngre belastning eller ojämna underlag lägger man enkelt om banden hårdare vilket medför en ett stabilare knäskydd. Skenorna sitter alltid placerade i väl polstrade fickor på knäledens in- och utsida och kan enkelt tas ur knäskyddet vid tvätt. Oavsett modell av knäskydd så hjälper produkterna till en aktivare livsstil med mera stöd i ett smidigt utförande.

Våra olika modeller av knäskydd för artros.

Ett komplett sortiment av knäskydd för artros innebär olika ett brett sortiment av knäskydd med olika stabilitetsprofiler. De olika knäskydden delas in i dynamiska och stabila modeller med olika egenskaper och funktioner. Skillnaden mellan knäskydden är i grunden hur stabila skydden är för att klara av att stabilisera en knäleden.
Ett dynamiskt knäskydd är ett elastiskt skydd med  kompression i kombination med olika stabiliserande egenskaper. Modellerna är alltid tunna och smidigt i materialet vilket medför att de fungerar bra i vardagliga situationer. Knäskydden har alltid någon form av dynamisk skena placerad på in och utsidan av knäleden. Skenorna som ofta är tillverkad av en vävd metall som gör skenan relativt mjuk men framförallt följsam skapar tillsammans med knäskyddens kompressionsgivande egenskaper ett lättare smidigt stöd för vardag och motion. Alla knäskydd är tillverkade av ventilerande material som tillåter användning både utomhus och inomhus samt under längre perioder utan risk att huden under skyddet blir svettigt. 
Ett stabilt knäskydd artros har alltid en stabilare typ av skena placerad på in eller utsidan av knäleden i kombination med anpassningsbart bandsystem som tillåter individuell anpassning av graden av stöd. Bandystemen bidrar till ett ökat externt stöd utanför den stabila skenan som i sin tur ökar graden av avlastning och stabilitet runt knäleden. Banden sitter oftast i bandpar med ett band placerat runt låret och ett annat band placerat runt vaden för att öka kompressionen över skenans lår och vad vilket ökar graden av stöd och stabilitet.

Oavsett modell av knäskydd dynamiskt eller stabilt så komprimerar knäskydden leden effektivt. Kompressionen runt leden motverkar svullnad effektivt och bidrar till en rörligare och smidigare knäleden i belastning. 
Med ett brett och komplett sortiment av knäskydd för artros hittar du alltid en eller flera lämpliga modeller i vårt sortiment oavsett om du söker ett stabilare knäskydd med mycket avlastning eller ett knäskydd som skall fungera vardagligt under ett par byxor på din arbetsplats. 

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression. Alla våra knäskydd för artros är noga utvalda för att knäskydden skall komplettera varandra och ge ett så brett erbjudande av knäskydd som det bara är möjligt. Olika personer med olika behov behöver även olika modeller för att på bästa sätt få hjälp med sin problematiska knäled. Alla knäskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Våra knäskydd är alla CE märkta produkter vilket ger dig som kund extra säkerhet att produkten är säker att bära och har en uttalad funktion. 

Behöver du hjälp med att välja knäskydd för dina problem? Ring oss för tips och råd!

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt knäskydd i förhållande till dina problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till att ge tips och råd på vilken modell av knäskydd som kan vara bäst lämpad för dig. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
För att ge de bästa förutsättningarna och möjlighet att i lugn och ro utvärdera knäskydden för artros så erbjuder vi på Rehaboteket alltid 45 dagars öppet köp. Detta ger dig möjlighet att i lugn och ro i hemmiljö testa produktern för att säkertälla att det är rätt modell för dig och dina problem.  Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet och har sedan starten 2012 alltid varit certifierade av Trygg e-handel utan anmärkningar. Vi tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar som ger möjlighet att vänta med betalningen tills dess att du har bestämt dig,  vi erbjuder alltid kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. I samband med att vi regelbundet arbetar för att kunna leverera snabbare och bättre erbjuder vi numera hemleverans samma dig inom vissa orter i Sverige. Alla beställningar placerade på vår hemsida innan kl. 16.30 skickas alltid ut från oss samma dag, detta för att du som vår kund skall få ditt knäskydd och hjälp så snabbt som det bara är möjligt.