Knäskydd vid artros | Rehaboteket

Knäskydd vid artros

Artros i knäleden innebär att knäledens glidytor, ledbrosket långsamt förändras och försämras. Artros i knäleden innebär ofta kombinerad belastning- och vilosmärta ofta med svullnad i knäleden. Då artros är ett problem man lever med dagligen ställs det extra höga krav på ett knäskydd för artros. Ett för klumpigt eller tungt knäskydd blir sällan använt och skyddet skall gärna fungera både för vardagliga situationer likväl som vid träning och motion. Alla rekommendationer för effektiv rehab vid artros inbegriper fysisk träning, därför måste stöden även vara anpassade för att ge ett extra stöd vid fysisk aktivitet och träning. Rehaboteket har ett komplett sortiment av knäskydd ett artrosdrabbat knä för alla situationer vardag, idrott eller motion.

knäskydd artros i knäleden
Knäskydd Co-TEX Artros vid problem med knäledsartros. Knäskyddet kan användas vid alla tillfällen
 499 kr  599
knastod_artros

Dynamics Artro Plus är effektivt knästöd för extra stabilitet och avlastning. Knästödets flexibla skenor som stödjer knäleden vid vardaglig belastning. 

 799 kr  999
Knäortos knäartros

Extremt smidigt knäortos med en helt unik funktion för extra stöd och avlastning av en smärtande knäled vid artrosproblem i leden. 

 1 799 kr 
Knäskydd för knäleden
Knäskydd Genum Basic för lätt stabilitet och avlastning av ett smärtande knä. Knäskyddet är tillverkad av luftigt Tri-TEX med låg vikt och hög kompression
 339 kr 
Knäskydd med hål
Anatomisk knäskydd med öppen knäskål för avlastning och stöd av en smärtande knäled utan tryck över knäskålen
 359 kr 
knaskydd

Knäskydd Pushcare basic ger extra stöd och avlastning av knäleden, knäskyddets unika konstruktion möjliggör optimal anpassning och enkel applicering 

 999 kr 
knäskydd artros

Knäskydd för lätt avlastning och stöd runt en smärtande knäled tillverkat av ventilerande AirX material för överlägsen komfort och funktion. 

 839 kr 
knäskydd dynamics

Ett avancerat knäskydd för hög grad av stabilitet i kombination med förbättrad kontroll vid knäproblem så som artros, meniskskador och överbelastningsskador. 

 899 kr  1099
knäskydd

Knäskydd GenuFit LIGHT är ett lätt avlastande knäskydd med dubbla flexibla skenor och extra stabiliserande band. GenuFit ger ett extra stöd för en instabil knäled. 

 1 399 kr 
Knästöd artros

Knästöd Genufit Artro är ett stabilt och smidigt avlastande knästöd för vardagligt användande vid instabila knäleder, menisk och artrosproblem. 

 2 299 kr 
Knastod for ont i knat
CoTex Patella är ett anatomisk knästöd speciellt utvecklad för att effektivt stabilisera knäleden och knäskålen vid problem med knäled och knäskål.
 799 kr 
Knäskydd med silikonring
Knäskydd med silikonring kombinerar stöd av knäleden med stöd för knäskålen. Knäskyddet är tillverkat av mjuk material för optimal användarkomfort i alla lägen
 799 kr 
knäskydd artros med värme

Knäskydd Thermo är ett helt unikt värmande knäskydd vid behov av stöd, stabilitet av en smärtande knäled

 999 kr 
knästöd påläggsortos
Knästöd påläggsortos - unik lösning för äldre personer med knäproblem. Knästödet säkerställer extremt enkel anpassning och applicering över knäleden.
 1 299 kr 
knäortos med skenor
Effektiv knäortos för stabilisering av ett instabilt knä. Optimalt för ledbandsskador eller artrosproblem i knäleden med behov av extra stabilitet och avlastning.
 1 399 kr 
knästöd_med_skenor

Knästöd Stabil är konstruerat för att motverka överrörlighet i knäleden. De unika bandsystemet HyperEx minimerar överrörlighet i knäleden

 1 749 kr 
Påläggsortos knäskydd
Påläggsortosen är konstruerad för enklaste applicering över knäleden. Knäskyddet har två sidostabiliserande skenor för optimalt stöd vid ex artrosproblem
 1 599 kr 
knäskydd_knästod

Knäskydd Dynamics Ultra är ett extremt tunt kompressionsgivande knäskydd för extra stöd utan rörelsepåverkan i knäleden oavsett belastningsprofil

 599 kr  849
novacool_kylsystem

Kylbehandling och kompression är ett bevisat sätt att minska smärta och svullnad i en led. NovaCool kombinerar båda egenskaperna oavsett var du befinner dig. 

 899 kr 

Mer om knäskydd vid artros

Ett knäskydd för artros har alltid samma avsedda effekt i form av kompression, stöd, avlastning och stabilitet för den drabbade knäleden. Valet av rätt knäskydd är alltid lika viktigt och målsättningen är att hitta en lösning som ger rätt mängd stöd för leden i kombination med minimal med påverkan av knäledens rörelse. Artrosskydden används vanligtvis frekvent under ett par byxor på arbetsplatsen samt vid träning och motion och är speciellt konstruerade för att avlasta, stabilisera och stödja knäleden utan att ta för mycket plats under byxorna. Då ett knäskydd för artros kan bli ett effektivt hjälpmedel för normal belastning är det av högsta vikt att knäskydden alltid är tillverkade av andningsaktiva material som kan bäras under längre perioder så som en hel arbetsdag. 

För att ett knäskydd skall klara av att avlasta och stabilisera knäleden ställs det höga krav på passform, material och konstruktion. Skyddet får inte hindra rörligheten hos användaren vilket kan leda till minskad aktivitet utan skall på bästa sätt stödja knäleden och bidra till ytterligare fysisk aktivitet och träning. Ett vanligt förekommande problem vid artros är lokal svullnad i leden, svullnaden ökar inte bara smärtan i leden utan bidrar även till att knät blir stelare och gör det svårare att belasta normalt. För bästa funktion för minskad svullnad lokalt i knäleden behöver knäskydden vara konstruerade för att motverka svullnad och stödja knäleden vid fysisk aktivitet. Skyddens kompressionsgivande egenskaper är en direkt funktion för att minska svullanden så länge knäskyddet är i rätt storlek. 
Storleken och knäskyddet passform är helt avgörande för dess kompressionsgivande egenskaper. Det är viktigt att man mäter knäleden enligt produktens måttinstruktion och väljer ett skydd som motsvarar ens storlek. Materialvalen är även de helt avgörande för att säkerställa minskad svullnad med knäskyddets kompressionsgivande materialegenskaper som en bidragande faktor. Kombinationen av anatomisk passform, rätt materialkomposition och optimal storlek säkerställer en produkt som effektivt motverkar svullnad för att på bästa sätt stödja rörligheten i knäleden.
Vid omfattande artrosproblem i knäleden upplever många instabilitet och osäkerhet vid belastning.

Välj rätt knäskydd för dig och dina artrosproblem!

För att klara av att täcka ett bredare behov av stöd och avlastning krävs det att urvalet av knäskydd både innefattar kompressionsgivande knäskydd men även stabiliserande och avlastande modeller. Ju mera omfattande artrosproblem desto mera stödjande, avlastande och stabiliserande modeller av knäskydd behövs. Ett stabilare knästöd för artros har alltid externa stabiliserande komponenter så som metallskenor insydda på sidan av skydden, detta för att öka den så kallade mediala och laterala stabiliteten. Skenorna som effektivt stödjer knäleden har alltid ett rörligt ledcentrum som tillåter så gott som normal rörelse i leden i böj och ströck. För att skenorna på bästa sätt skall stödja leden har skydden alltid individuella bandsystem över lår och vadmuskeln. Banden tillåter användaren att öka eller minska stödet som skenorna ger. Om banden spänns hårdare kommer skenan att kraftfullare tryckas mot leden med effekten av ett stadigare knäskydd. Om banden släpps upp sitter skenorna lösare över leden och ger därmed mindre stöd men även ökar rörelse.
Fördelen med fullt anpassningsbara band ger ett knäskydd som har olika egenskaper beroende på behov av stöd, allt utifrån hur mycket banden spänns eller inte. Vid behov av mera stöd vid tex. tyngre belastning eller ojämna underlag lägger man enkelt om banden hårdare vilket medför en ett stabilare knäskydd. Skenorna sitter alltid placerade i väl polstrade fickor på knäledens in- och utsida och kan enkelt tas ur knäskyddet vid tvätt. Oavsett modell av knäskydd för artros så bidrar alla produkter till en aktivare livsstil med mera stöd i ett smidigt utförande.

Våra olika modeller av knäskydd för artros.

Då artros i knäleden ofta innebär bättre och sämre perioder med en ofta negativ utveckling av problemen är det viktigt att använda rätt modell av knäskydd beroende på problem och situation. Ett komplett sortiment av knäskydd för artros innebär olika ett brett sortiment av knäskydd med olika stabilitetsprofiler. De olika knäskydden för artros delas in i dynamiska och stabila modeller med olika egenskaper och funktioner. Skillnaden mellan knäskydden är i grunden hur stabila skydden är för att klara av att avlasta och stabilisera en smärtande och ofta instabil knäled. 
Ett dynamiskt knäskydd för artros är ett fullt elastiskt skydd med hög grad av kompression i kombination med olika stabiliserande och avlastande egenskaper. De dynamiska modellerna är alltid tunna och smidigt i materialet vilket medför att de fungerar bra i vardagliga situationer. Knäskydden har alltid någon form av dynamisk skena placerad på in och utsidan av knäleden. Skenorna som ofta är tillverkad av en vävd metall som gör skenan relativt mjuk men framförallt följsam skapar tillsammans med knäskyddens kompressionsgivande egenskaper ett lättare smidigt stöd för vardag och motion. Alla knäskydd för artros är tillverkade av ventilerande material som tillåter användning både utomhus och inomhus samt under längre perioder utan risk att huden under skyddet blir svettigt. 
Ett stabilt knäskydd artros har alltid en stabilare typ av skena placerad på in eller utsidan av knäleden i kombination med anpassningsbart bandsystem som tillåter individuell anpassning av graden av stöd. Bandystemen bidrar till ett ökat externt stöd utanför den stabila skenan som i sin tur ökar graden av avlastning och stabilitet runt knäleden. Banden sitter oftast i bandpar med ett band placerat runt låret och ett annat band placerat runt vaden för att öka kompressionen över skenans lår och vad vilket ökar graden av stöd och stabilitet.

Oavsett modell av knäskydd dynamiskt eller stabilt så komprimerar knäskydden leden effektivt. Kompressionen runt leden motverkar svullnad effektivt och bidrar till en rörligare och smidigare knäleden i belastning. 
Med ett brett och komplett sortiment av knäskydd för artros hittar du alltid en eller flera lämpliga modeller i vårt sortiment oavsett om du söker ett stabilare knäskydd med mycket avlastning eller ett knäskydd som skall fungera vardagligt under ett par byxor på din arbetsplats. 

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av knäskydd för artros och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression. Alla våra knäskydd för artros är noga utvalda för att knäskydden skall komplettera varandra och ge ett så brett erbjudande av knäskydd som det bara är möjligt. Olika personer med olika behov behöver även olika modeller för att på bästa sätt få hjälp med sin problematiska knäled. Alla knäskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Våra knäskydd är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass 1 vilket ger dig som kunde en extra säkerhet att produkten är säker att bära och har en uttalad funktion. CE märket är även en säkerhet för dig som kund att knäskyddet är av hög kvalitet för att på bästa sätt hjälpa till att avlastar en smärtande knäled.  

Behöver du hjälp med att välja knäskydd för dina problem? Ring oss för tips och råd!

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt knäskydd i förhållande till dina artrosproblem och hur just du upplever problemen. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till att ge tips och råd på vilken modell av knäskydd som kan vara bäst lämpad för dig. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
För att ge de bästa förutsättningarna och möjlighet att i lugn och ro utvärdera knäskydden för artros så erbjuder vi på Rehaboteket alltid 45 dagars öppet köp. Detta ger dig möjlighet att i lugn och ro i hemmiljö testa produktern för att säkertälla att det är rätt modell för dig och dina problem.  Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet och har sedan starten 2012 alltid varit certifierade av Trygg e-handel utan anmärkningar. Vi tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar som ger möjlighet att vänta med betalningen tills dess att du har bestämt dig,  vi erbjuder alltid kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. I samband med att vi regelbundet arbetar för att kunna leverera snabbare och bättre erbjuder vi numera hemleverans samma dig inom vissa orter i Sverige. Alla beställningar placerade på vår hemsida innan kl. 16.30 skickas alltid ut från oss samma dag, detta för att du som vår kund skall få ditt knäskydd och hjälp så snabbt som det bara är möjligt.