Ryggbälte för stabilisering av en smärtande rygg | Rehaboteket
ryggbalte
ryggbalte

Ryggbälte med skenor med värmande egenskaper för behandling av en smärtande rygg

  • 649 kr

Ryggbälte med skenor kombinerar stöd för ländryggen med lokal värmebehandling vid ryggsmärta i ländryggen. Läs mer

  • Extra stabilt ryggbälte med värmande egenskaper
  • Stabiliserande ryggskenor för extra effektivt stöd i ländryggen
  • Två extra stabiliserande band
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Ryggbälte med skenor

Ryggbälte med skenor för behandling av ryggsmärta i ländryggen, ryggbältet kombinerar extra stöd med lokal värmebehandling. 
Ryggbältets unik anatomiska passform ger ett extra effektivt ryggstöd och svankstöd i samma produktlösning.

Ryggbältet har fyra stabiliserande flexibla plastskenor placerade i ländryggen för att ge ett extra effektivt svankstöd och effektiv stabilisering av ländryggen.
Skenorna placerade i ländryggen är placerade två på höger och två på vänster sida av ryggraden vilket ger ett ryggbälte med extra möjligheter till avlastning och stabilisering av ländryggen.

Ryggbältet har även två extra stabiliserande elastiska band som ytterligare bidrar till ökad stabilitet av ländryggen. Bandens konstruktion ger ytterligare kompression av ryggbältets svankstöd. Ryggbältet är tillverkat av NeoTex, ett värmande och stabiliserande material som bidrar till att lokalt öka blodgenomströmningen i ryggmuskulaturen för god smärtlindring vid ryggont i ländryggen. 
NeoTex materialet motverkar effektivt nedkylning av ryggen vid användning och motverkar ökad ryggsmärta orsakad av kyla vintertid eller vid arbete i kalla miljöer.
Ryggbältet fungerar lika bra idrottsligt som vardagligt och verkar liknande effektivt för minskad ryggsmärta i ländryggen vid användning. 

Den unika konstruktion med skenor och extra stabiliserande band ger ett ryggbälte med enkel anpassning, effektivt justering av ryggbältets svankstöd för optimal behandling av ryggsmärta i ländryggen. 
Ryggbältet har kardborrknäppning framtill för enkel och smidig applicering samt enkel och smidig anpassning av ryggbältets funktion och har en höjd över främre delen på 20 cm och 26 cm över ländryggen
Ryggbältet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorka innan användning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag söker ett ryggbälte som jag kan använda när jag idrottar. Jag spelar handboll
Svar. Ryggbältet fungerar optimalt vid idrott och bidrar till ytterligare muskeluppvärmning under aktivteten. 

Fråga. Fungerar detta ryggbälte för mig som får ökad ryggsmärta under de kallare årstiderna?
Svar. Ja, ryggbältet isolerar ländryggen och motverkar effektivt nedkylning över problemområdet. 

Fråga. Hur fungerar de extra stabiliserande banden?
Svar. Banden sitter infästa i ländryggen och spännes individuellt för att öka kompressionen och stödet över problemområdet i form av ett ökat svankstöd. De extra stabiliserande skenorna placerade i ländryggen formas tack vare bandens kompression och ger ytterligare stöd för en smärtande ländrygg. Banden kan spännas indivudellt höger vänster för att möjliggöra en optimal ampassning av graden av stöd. 

Fråga. Hur fäster jag ryggbältet framtill?
Svar. Ryggbältet har ett 5 cm brett kardborrband som möjliggör enkel anpassning och fixering av stödet över problemområdet. 

 
Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

3

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt midjan (cm)
Small70 - 80 cm
Medium80 - 90 cm
Large90 - 100 cm
X-Large100 - 110 cm
XX-Large110 - 120 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem