Köp golfarmbågeskydd online | Rehaboteket

Golfarmbågsskydd

Sveriges bredaste sortiment av armbågsskydd och armbågsstöd för golfarmbåge finns hos oss på Rehaboteket. Golfarmbåge är ett vanligt förekommande problem i armbågen, problemet orsakas av en lokal senfästesinflammation på insidan av armbågsleden och har ofta väldigt lite att göra med golfspelande. Ett skydd för golfarmbåge är konstruerat för att avlastande senfästet med målsättningen att minska och lindra belastningsrelaterade problem med golfarmbåge. 
Vill du ha hjälp med att hitta den bästa produkten för dig? Ring vår kompetenta kundservice på 08-244734. Vi är alltid bemannade måndag till fredag 9-16. Vill du inte ringa så är det bara att mail oss på kundservice@rehaboteket.se

tennisarm_push_sport

Push Sport är ett innovativt och smidigt band för tennisarm och golfarm. Den unika konstruktionen ger ett smidigt och effektivt stöd vid besvär. 

 399 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd NRX för avlastning och lokal värme vid problem med tennisarm, golfarm eller musarm
 429 kr 
epikondylitbandage

Epikondylitbandage för en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassning och justering

 699 kr 
armbagsskydd_tennisarm
Dynamics Plus är ett unikt dubbelavlastande armbågsskydd problem med tennisarm, golfarm och musarm som skapar en dubbelsidig avlastning
 599 kr 
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för avlastning vid tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
 339 kr 
tennisarmbågsband
EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm.
 369 kr 
armbågsskydd

Armbågsskydd Self är en tunn och smidig produkt för kompression av armbågsleden vid problem och svullnad i armbågen. 

 379 kr 
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

 459 kr 
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CRX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
 499 kr 
Storsäljare
tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett lättanvänt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
 259 kr 
tennisarmbågsskydd Epikondylit

Tennisarmbågsskydd Epi Plus, kombinerad vibrationsreducering och avlastning av tennisarm, golfarm

 999 kr 
handledsstod
Handledsstöd med öppen handflata för användning vid tennisarm, musarm samt ex racketsporter med behov av ett funktionellt grepp
 429 kr 
Storsäljare
armbågsskydd för tennisarm

TheraGO armbågsskydd är ett elastisk skydd för tennisarm och golfarm med kombinerad kompression och avlastning. 

 449 kr 
tennisarmbagsskydd

OSport armbågsskydd med två integrerade avlastande pelotter för avlastning av tennisarm och golfarmbåge

 399 kr 
band för tennisarm

Avlastande band för tennisarm, golfarm och musarm med extremt låg profil och förstäkt avlastning. 

 299 kr 

Läs mer om armbågsstöd för golfarmbåge

Golfarmbåge eller medial epikondylit är i stort sett ett lika vanligt problem som tennisarm och är en överbelastningsskada som smärta och ömmar lokalt över armbågsledens inre senfäste. Överbelastningen orsakar en lokal inflammation i armbågens inre senfäste och har ett direkt orsakssamband med användningen av hand och handleden. Orsaken till inflammationen är vanligtvis orsakad av upprepade ensidiga rörelser i hand och armbåge över tid och har inte något specifikt att göra med golfspelande. Många upprepade monotona rörelser är vanligtvis orsaken till problemen som uppstår lika ofta inom industriarbete, produktion, hantverkare eller terminalarbete. Som med alla inflammationer vill man få dem att läka ut vilket vanligtvis innebär avlastning. Ett armbågsstöd för golfarmbåge är konstruerat för att på bästa sätt avlasta det inflammerade senfästet och kan bäras utan begränsningar. För att ytterligare förstärka avlastningen rekommenderar ofta att identifiera orsaken till problemen samt att medvetet undvika identifierade rörelser som kan vara en del i orsaken till problemen med golfarmbåge. Den minskade aktiviteten medför lägre belastning i hand och handled vilket skapar en naturlig avlastning av golfarmbågen och skapar bättre förutsättningar som ger inflammationen med möjlighet att läka ut.

Armbågsskydd för golfarmbåge

Ett armbågsskydd för golfarmbåge är utvecklat för att primärt minska belastningen i det inflammerade senfästet. Armbågsstöd kan bäras under längre perioder vid behov och ger en naturlig avlastning oavsett arbetsmoment eller aktivitet. Då golfarmbåge är ett problem som aktiveras och påverkas av handen och handledens belastningsmönster så finns det en klar fördel att bära ett avlastande armbågsstöd för golfarm under hela dagar i samband med aktivering av hand och handled. I vissa fall vid kraftig belastningen i hand och handled fungerar ofta kombinationen av ett avlastande handledsstöd och armbågsskydd i kombination bäst. Målsättningen är alltid att ge bästa förutsättningar för att minska smärtan och ta bort inflammationen i senfästet som orsakar problemen med golfarmbåge, medial epikondylit.

Olika armbågsskydd för golfarm   

Det finns flera olika konstruktioner av armbågsskydd och armbågsstöd för golfarmbåge. Armbågsskydden är gemensamt  konstruerade för att minska svullnad, stabilisera eller avlasta inflammationen och smärtan i armbågen har alla olika funktioner beroende på konstruktion, material och funktion. De olika modellerna av armbågsskydd för golfarmbåge ger olika primära funktioner i linje med problem, aktivitet och situation.  En hård arbetande hantverkare med tunga verktyg under långa arbetsdagar har ofta ett större behov av avlastning än en person som arbetar lågintensivt under kortare perioder. Problemet är detsamma, golfarmbåge men produktlösningarna kan vara hela annorlunda. Sortimentsbredd blir en viktig del i en korrekt behandling för golfarmbåge. Många apotek erbjuder ofta en modell av armbågsstöd för golfarm, den modellen skall klara av att hjälpa alla olika användare vilket dessvärre inte riktigt fungerar optimalt.  Sortimentsbredd, stabilitetsprofil och anpassningsbar avlastning är alla viktiga funktioner för att på bästa sätt hitta det mest lämpade armbågsskyddet för golfarm i förhållande till person, aktivitet och omfattning av problemet.
De olika modellerna av armbågsstöd för golfarm innefattar flera olika huvudfunktioner med primära funktioner så som avlastande, kompressionsgivande samt vibrationsdämpande armbågsskydd. Skydden skiljer sig markant från varandra men tillgodoser ett brett behov av stöd och funktion för olika situationer i förhållande till omfattningen av problemen.  

Ett avlastande armbågsstöd för golfarmbåge har funktioner som direkt minskar belastningen i det inflammerade senfästet på armbågens insida. De olika skydden har i regel olika avlastande pelotter, kuddar som är tillverkade av tryckavlastande material ex silikon eller PU. Pelotterna är konstruerade för att på bästa sätt applicera ett tryck mot muskelbuken vars senfäste är inflammerat. Avlastningen kan justeras och varieras beroende på hur mycket stöd som appliceras genom att variera spänningen på armbågsstödet. Ett avlastande armbågsstöd kan med fördel användas under lägre perioder för kontinuerlig avlastning i samband med vardaglig belastning av hand och handled.
De kompressionsgivande armbågsskydden har alla funktioner att lokalt öka blodgenomströmningen i armbågsleden och samtidigt komprimera muskelbuken över underarmen och armbågsleden. Ett kompressionsgivande armbågsskydd är i regel tunna och ventilerande stöd som kan användas under befintliga kläder vardagligt som vid idrott och motion.
Ett vibrationsdämpande armbågsstöd för golfarmbåge är ett helt unikt armbågsstöd med kombinationsfunktion avseende avlastning och vibrationsreducering i samma produkt. Många belastningsrelaterade situationer skapar utöver belastning även en vibration ofta orsakat av redskap i handen eller exempelvis en golfklubba som träffar bollen. Vibrationen fortplantas i underarmsmuskulaturen och leds upp till senfästet på insidan av armbågsleden. Vibrationsdämpningen kommer från olika stötdämpande inlägg som täcker större delen av de belastade senorna och musklerna som är involverad i problemen orsakat av golfarmbåge. 

Några bra tips kring valet av rätt armbågsstöd för golfarm!

För att maximera armbågsstödets funktion och säkerställa rätt avlastning av en smärtande golfarmbåge finns det några bra tips att tänka på i valet av rätt armbågsskydd.
Handla dina produkter får en butik där det finns kompetens och sortimentsbredd. Om butiken endast har mindre sortiment minskar möjligheten att fritt välja från flera produkter för att få den mest lämpade produkten för dig och dina problem. På samma sätt som en gammal eller ung person är i behov av olika lösningar varierar även behovet avseende armbågsstöd. Tillåt dig att ta hjälp och säkerställ att butiken som hjälper besitter rätt kompetens avseende problem med golfarmbåge.
Tänk på att välja en anpassningsbar produkt, behovet av avlastning förändras kontinuerligt i samband med aktivitet och problem. Många upplever bättre och sämre perioder vilket produkten du köper måste kunna anpassas efter. Med hjälp av individuella justeringsmöjlighet och produktens anpassning av graden av avlastning säkerställer du att produkten ger dig det stödet och avlastning som du är i behov av för stunden. Anpassningsmöjlighet är precis lika viktigt för exempelvis en yrkesarbetare med olika arbetsmoment. Ju mer och tyngre belastning som appliceras i handen desto kraftfullare avlastning kommer att behövas. En hantverkare med olika arbetsmoment som använder sitt armbågsskydd på rätt sätt anpassas graden av stöd och avlastning under dagen i linje med vilket arbetsmoment som skall genomföras.
Golfarmbåge (medial epikondylit) smärtar på insidan av armbågsleden. Till skillnad på tennisarmbåge som smärtar på utsidan av leden. Armbågsskyddets avlastande funktion sitter med andra ord på insidan av armbågsleden vilket kan påverka användningen vid exempelvis kontorsarbete. Om ett skydd för golfarmbåge skall användas vid kontorsarbete är det extra viktigt att tänka på att kontakten med bordskivan påverkas beroende på vilket armbågsstöd för golfarm som du väljer. Ett plastförstärkt armbågsskydd kommer störa den normala kontakten med bordsskiva och kan vara både irriterande och störa den normala arbetspositionen vid datorn. Om du arbetar på kontor välj mjuka armbågsskydd med pelott istället för ett plastförstärkt spänne för golfarmbåge
Använd armbågsskyddet på rätt sätt. Avlastningen av armbågsskyddet skall huvudsakligen ske cirka 5-7 cm nedanför smärtpunkten för bästa effekt och armbågsskyddets avlastande funktioner får inte komma i kontakt med det inflammerade senfästet. Inflammationen skall avlastas med spännet och inte belastas.
Hur skall ett armbågsstöd för golfarmbåge sitta?
Skyddens avlastande egenskaper innebär minskad belastning i det inflammerade senfästet som vid golfarmbåge sitter på insidan av armbågsleden. Ett armbågsskydds avlastande funktion för golfarmbåge placeras alltid ca 5–7 cm nedanför smärtpunkten över underarmen. Belastningen kommer från handleden och avlastningen appliceras därmed alltid nedanför smärtpunkten.
 De avlastande armbågsskydden för golfarmbåge har alltid en inmonterad pelott, pelott är en anatomisk kudde som lokalt ökar trycket över muskelbuken med avsikten att avlasta inflammationen avseende belastningen som kommer från handen och handleden.  Armbågsstödets avlastande funktion avgörs av två saker, pelottens placering och applicerad kompression. Alla våra armbågsstöd för golfarm möjliggör individuell anpassning av graden av kompression genom att öka eller minska bandspänningen. Ju mer bandets spänns desto högre kompression appliceras vilket medför förstärkt avlastning. Anpassningsförmågan är en viktig del i ett skydd för golfarm då olika aktiviteter medför mer eller mindre belastning med ett varierat behov av mängd stöd och avlastning. Påverkande faktorer så som omfattning av problemen, arbetsmoment samt arbetsbelastning kräver olika grader av stöd och avlastning.

Behöver du hjälp med att välja armbågsskydd för golfarmbåge? Kontakta oss 08-244734

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt armbågsskydd i förhållande till dina upplevda problem.  Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08–244734 vardagar mellan 9–16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss per mail. Kontakta kundservice på kundservice@rehaboteket.se
På kontorstid svarar vi i regel alltid i realtid men om du mailar på kvällar så svarar vi så snabbt som möjligt nästkommande dag.  Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder även alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt armbågsskydd i hemmiljö.

Vårt erbjudande – sortimentsbredd, tillgänglighet och kompetens

Vi på Rehaboteket vill att du som vår kund alltid skall ha möjlighet att välja mellan det största relevanta sortimentet av armbågsskydd för golfarm, detta för att ge dig de bästa förutsättningarna till hjälp vid skada och problem.  I snart 10 år har vi regelbundet arbetat med att förfina, utveckla och förbättra vårt sortiment av golfarmbågsskydd och strävar alltid efter att erbjuda det mest kompletta sortimentet av endast de mest funktionella produkterna. Vårt sortiment av skydd och stöd för golfarm ger oss alltid möjlighet att erbjuda de mest lämpade produkterna för situationer, aktiviteter, gammal som ung, idrottare eller motionär, på arbetsplatsen eller på fritiden. Det finns inte ett armbågsstöd för golfarmbåge som fungerar lika bra för alla! Sortimentsbredd är en viktig faktor för bästa resultat. Vårt sortiment växer hela tiden och vår absoluta intention är att alltid ha det bästa för dig och dina problem.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 0-2 dagar. Produkterna är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass I. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Vi arbetar alltid för att du som kund hos oss på Rehaboteket alltid skall kunna känna dig trygg att det vi erbjuder är väl beprövat och alltid det bästa för dina prioriterade problem i armbågen.