Skydd för golfarmbåge | Rehaboteket

Golfarmbågsskydd

Golfarmbåge är ett vanligt förekommande problem i armbågen som i de flesta fall inte utlöses av att spela golf. Golfarmbåge eller medial epikondylit som problemet heter är en lokal inflammation i ett senfäste på armbågens insida. Inflammationen smärtar vanligtvis vid ansträngning och belastning i handen och fingrarna. Orsaken till golfarmbåge är vanligtvis arbets- eller belastningsrelaterat med många ensidiga rörelser upprepade perioder under dagen som utlöser den lokala inflammationen i armbågen. Ett skydd för golfarmbåge är konstruerat för att avlastande senfästet med målsättningen att minska och lindra problem med golfarmbåge.  

Tennisarmbågsband PRO
Unikt band för tennis-, golf och musarm. Den anpassningsbara silikonpelotten säkerställer optimal avlastning vid problem.
399 kr
epikondylit_spanne

Epikondylitbandage för behandling av en smärtande tennisarm, golfarm eller musarm. BOA konstruktionen ger exakt anpassing och justering

699 kr
armbagsskydd_tennisarm

EpiSYS är ett helt unikt system för behandling av tennisarmbåge. Systemet kombinerar avlastning och kylbehandling vid problem med tennisarmbåge. 

939 kr
handledsskydd

Manulite är ett extra stabilt, fullt anpassningsbart smidigt handledsskydd för stöd och avlastning av handleden. Tre skenor säkertäller optimal avlastning

899 kr
armbagsskydd

Smidigt och andningsaktivt armbågsskydd avlastning av tennisarmbåge, golfarmbåge och musarmbåge. 

459 kr

EpiGrip Plus är ett extra smidigt justerbart tennis- och golfarmbågsbandage för avlastning av en smärtande armbåge

399 kr 499
tennisarmbågsband

EpiC är ett extra smidigt avlastande armbågsspänne för effektiv avlastning av lokala inflammationer i armbåge så som tennisarmbåge, golfarmbåge eller musarm. 

369 kr

Armbågsskydd Self är en ny ultrasmidig produkt för extra kompression och smärtlindring av armbågsleden vid smärta, inflammation och svullnad i armbågen. 

379 kr
armbagsskydd_tennisarm
Armbågsskydd för avlastning och värmebehandling vid smärtande tennisarm, golfarm eller musarm
399 kr
armbågsskydd_tennisarm
Armbågsskydd CoTEX vid tennis-, golfarmbåge. Armbågsskyddet har två silikonpelotter för effektiv avlastning vid smärtande armbågar.
495 kr
tennisarmbsbandage
Tennisarmbågsbandage -EpiCon är ett smidigt anatomisk konstruerat spänne för effektiv avlastning av tennisarmbåge, golfarm och musarm i samma produkt
339 kr
handledsstod_musarm
Handledsstöd med öppen handflata för användning vid tennisarm, musarm samt ex racketsporter med behov av ett funktionellt grepp
429 kr
tennisarmbagsband
Tennisarmbågsband universal är ett enkelt och smidigt band för avlastning av tennisarm och golfarm. Den universala storleken passar alla
239 kr

Läs mer om golfarmbåge

Golfarmbåge eller medial epikondylit är i stort sett ett lika vanligt problem som tennisarm och är en överbelastningsskada i armbågsledens inre senfäste. Överbelastningen orsakar en lokal inflammation i fästet med vanligtvis belastningsrelaterade problem i samband med användning av hand och handleden. Orsaken till Inflammationen är vanligtvis orsakad av upprepade ensidiga rörelser i hand och armbåge och har inte bara att göra med golfspelande. Många upprepade monotona rörelser är vanligtvis orsaken till problemen som uppstår lika ofta inom industriarbete, produktion, hantverkare eller terminalarbete. Som med alla inflammationer vill man få dem att läka ut vilket vanligtvis innebär avlastning. Ett sätt att avlasta för ett bättre resultat är att undvika identifierade rörelser som man tror orsakar problemen, den minskade aktiviteten medför avlastning som ger inflammationen med möjlighet att läka ut.

Armbågsskydd för golfarmbåge

Ett armbågsskydd för golfarmbåge är speciellt utvecklat för att avlasta inflammationen vid problem med golfarmbåge. Skyddens avlastande egenskaper innebär minskad belastning i det inflammerade senfästet som vid golfarmbåge sitter på insidan av armbågsleden. Ett armbågsskydd för golfarmbåge placeras över underarmen ca 5-7 cm nedanför smärtpunkten. Armbågsskydden för golfarmbåge har alltid en inmonterad pelott, en pelott är en kudde som ökar trycket över muskelbuken med avsikten att avlasta inflammationen. Pelotten sitter alltid inmonterad i ett armbågsskydd som möjliggör indivduell anpassning i graden av kompression som appliceras över underarmen. Ju mer kompression desto högre avlastning. Pelottens avlastande egenskaper kan enkelt justeras och med hjälp av bandspänningen och möjliggör individuell inställning och anpassning beroende på var persons omfattning av problemen, arbetsmoment samt arbetsbelastning.

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av armbågsskydd för avlastning av golfarmbåge och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och avlastning.  Alla våra armbågsskydd lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alla CE märkta ortopedtekniska produkter MDD klass II. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja rätt armbågsskydd för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt armbågsskydd i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor.Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.