Hållningsstöd | Köp hållningsvästar & Hållningsselar online

Hållningsstöd

Problem i bröstrygg, nacken eller spänningsvärk är alla vanliga problem som ofta kan orsakas av en dålig kroppshållning med stor risk för att felbelastning av överkroppen som följd.
Ett hållningsstöd är konstruerat för att stödja bröstrygg, axlar och nacke i vad som kallas neutralposition vilket direkt medför en naturligare belastning av bröstrygg, axlar och nacke med ofta en direkt smärtlindrande effekt. Rehaboteket har marknadens mest kompletta sortiment av hållningsstöd med modeller för alla tillfällen oavsett om problemen. Oavsett om du är på jobbet, i motionsspåret eller på festen så har vi alltid ett lämpligt hållningsstöd för en rakare hållning med mindre risk för felbelastning.

hallningsband for battre hallning
Smidigt hållningsband som motverkar dålig hållning. Hållningsbandet fungerar lika bra på jobbet, på festen som vid träning.
 349 kr 
hallningsvast_dalig hallning

Hållningsväst DorsoLITE är ett hållningsstöd med obegränsade möjligheter för korrigering av dålig hållning. 

 599 kr 
Hållningsväst
Originalet! Hållningsbandage som motverkar framåtroterade axlar och bidrar till omedelbar hållningskorrigering.
 489 kr 
hållningsväst
Hållningsvästen är en stabiliserande väst som ger bättre hållning genom dynamiska axelband som effektivt för axlarna bakåt och rätar upp bröstrygg
 489 kr 
hallningsvast
Hållningsväst EXTO™ är en smidig justerbar hållningsväst för bättre hållning och positionering av axlarna
 699 kr 
hållningsväst

Hållningsväst EXTO™ beige färg är en hållningsväst som effektivt bidrar till bättre hållning. Västen är fullt justerbar och kan användas utan begränsningar.

 699 kr 
stöd för ryggen i bilen

ChestRest är en helt unik produkt för optimal position och extra stöd av bröstryggen i ett bilsäte.

 599 kr 

Vad är ett hållningsstöd?

Ett hållningsstöd kallas ofta för hållningsväst eller hållningsbandage. Oavsett benämning så är produkterna konstruerade för att förbättra hållningen och uppnå en normal belastning för bröstrygg, axlar och nacken.  För att uppnå optimal funktion så behöver produkten ha en förankrande ryggplatta vilket är basen i stabiliteten. Från ryggplattan löper axelbanden som ”fångar” upp axlarna och som bidrar till att återföra axelpartiet till ett normalt läge. Axelbanden är fullt justerbara vilket tillåter individuell anpassning av graden av stöd. Om axelbanden spänns hårdare så ökar graden av kompression vilket ger en effektivare hållningskorrigiering, om banden spänns lösare så minskar kompressionen över axeln och stödet blir mildare. Alla hållningsprodukter med elastiska axelband är så kallade dynamiska västar som ger ett optimalt samspel mellan bandens elastiska egenskaper och den egna muskulaturen över bröstrygg och axeln. Motsatsen till dynamiska västar är statiska produkter vilket inte har någon elastisk överhuvudtaget i axelbanden. En statisk väst kan vid kraftfullare anpassning ta över muskelarbetet och är ofta begränsade i hur länge man får använda produkten. En dynamisk väst har ingen tidsbegränsning i användandet just på grund av samspelet mellan hållningsstödet och den egna muskelaktiveringen.

När skall ett hållningsstöd användas?

Ett hållningsstöd kan används fritt vid behov av extra stöd och avlastning men normalt så rekommenderas att produkterna används vid trötthet, smärta i bröstryggen eller överkroppen. Behovet av extra stöd brukar öka i takt med att man blir trött muskulärt och det är inte ovanligt att man upplever mera trötthet eller smärta i ryggen i slutet av en arbetsdag eller efter ett tyngre och arbetsintensivt moment.
Om hållningsstödet används för att korrigera dålig hållning utan smärtproblematik så är ofta behovet av hållningsstöd mindre än vid ett uttalat problem. Hållningsstödet kan då anpassas med lägre grad av stöd då västen endast skall har en lättare korrigerande funktion som i samspel med befintlig muskulatur skall återföra axlarna i en så kallad neutralposition. Graden och behovet av stöd blir då ofta mindre på grund av att hållningsstödet endast skall skapa en korrigerande funktion med avsikten att motverka ofta en framåtroterade axlar som tar med sig överkroppen och bröstryggen i en framåtlutad position.
Anpassningen av hållningsstödet sker löpande och kan på enklaste sätt ökas eller minskas under dagen eller över tid genom att justera graden av kompression runt axeln.  

Vad skall du tänka på i valet av produkt för bättre hållning?

Marknaden av hållningsstöd har exploderat de senaste åren och idag finns det massor av olika modeller att köpa. Många av våra kunder fråga vad som är viktigast att tänka på i valet av produkt och det finns några saker som är viktigare att tänka på än andra.
- Storleken. Storleken på en hållningsprodukt är av yttersta vikt för optimal komfort. Om västens axelband är för korta ökas kompressionen i armhålan med risk för att det uppstår skav och obehag. Det är därför alltid bättre att ha en lite för stor väst som går att anpassas än att välja en väst som är precis i storleken. 
- Anpassningsmöjligheten. Banden runt axlarna skall vara dynamiska med möjlighet att reglera stödet individuellt för höger respektive vänster sida. Anpassningsmöjligheten gör att man enkelt kan justera stödet vid behov av ett förändrat stödbehov. Om vänster axel faller framåt mer än höger måste västen kunna anpassas beroende på behov av stöd för höger eller vänster axel individuellt. 
- Material. En hållningsväst sitter alltid hudnära och i vissa fall under en längre tidperiod. För att hållningsvästen skall kunna fungerar optimalt är komfort en viktig parameter att tänka på. Alla hållningsprodukter behöver vara ventilerande för att säkerställa att huden under produkten inte blir fuktig och varm, något som riskerar att minska användningen vardagligt under ett på vanligt kläder.
Säkerställ även att produkten är CE märkt så minimeras risken att produkten är tillverkad av material som inte skall bäras hudnära över tid.
- Konstruktion och funktion. Alla produkter som säljs på Rehaboteket är CE märkta produkter. CE märket säkerställer produktens funktion och kvalitet och är ett kvitto på att produkterna är säkra ortopedtekniska produkter. Konstruktionen på samtliga av våra hållningsprodukter är fullt justerbara och går att anpassas individuellt efter respektive användare. Det viktiga mer anpassningsmöjligheten är att produkten då kommer att kunna användas vid flera olika problemsituationer då graden av stöd varierar mellan person till person. En fullt anpassningsbar konstruktion ger alltid en hållningsväst som går att justeras för att på bästa sätt passa varje användares individuella behov av stöd och korrigering.  

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av hållningsprodukter för bättre hållning och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. Produkterna är alltid CE märkta klass I. CE märket är en säkerhet för dig som kund och säkerställer optimal funktion och kvalitet. 

Behöver du hjälp med att välja den mest lämpade hållningsvästen för dig och dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta den mest lämpade hållningsvästen för dig i förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till. Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera din hållningsprodukt i hemmiljö.
Oavsett om du har dålig hållning, ont i bröstrygg eller bara behöver hjälp att förbättra hållningen finns det alltid effektiva hjälpmedel för bättre hållning med avsikt att avhjälpa och/eller minska problemen.