Hållningsstöd - Hållningsväst & Hållningsbandage | Rehaboteket

Hållningsstöd

Smärta i bröstrygg, ont i nacken eller spänningsvärk är alla vanliga problem som ofta kan orsakas av en dålig kroppshållning med stor risk för att felbelastning av överkroppen som följd.
Ett hållningsstöd är konstruerat för att stödja bröstrygg, axlar och nacke i vad som kallas neutralposition vilket direkt medför en naturligare belastning av bröstrygg, axlar och nacke med ofta en direkt smärtlindrande effekt. Rehaboteket har marknadens mest kompletta sortiment av hållningsstöd med modeller för alla tillfällen oavsett om problemen. Oavsett om du är på jobbet, i motionsspåret eller på festen så har vi alltid ett lämpligt hållningsstöd för en rakare hållning med mindre risk för felbelastning.

hallningsband for battre hallning
Smidigt hållningsband som motverkar dålig hållning. Hållningsbandet fungerar lika bra på jobbet, på festen som vid träning.
349 kr
Hållningsväst
Originalet! Hållningsbandage som motverkar framåtroterade axlar och bidrar till omedelbar hållningskorrigering.
489 kr
hållningsväst
Hållningsvästen är en stabiliserande väst som ger bättre hållning genom dynamiska axelband som effektivt för axlarna bakåt och rätar upp bröstrygg
489 kr
hallningsvast_dalig hallning

Hållningsväst DorsoLITE är ett nyutvecklat hållningsstöd med obegränsade möjligheter för effektiv och kraftfull korrigering av dålig hållning. 

549 kr

Enkel och smidig hållningsväst speciellt utvecklad för kvinnor. Västen ger stöd för överkroppen, axlar och bröstrygg och är extremt lätt att använda. 

499 kr 629
hallningsvast

Hållningsväst EXTO™ är en helt unik produkt som effektivt bidrar till bättre hållning. Hållningsvästen är fullt justerbar och kan användas utan begränsningar

599 kr 899

Ryggstöd Lumback High kombinerar ett hållningsstöd för extra stöd av axlar och bröstrygg med ett ländryggsstöd för ländryggen i en enkel och luftig konstruktion 

2 999 kr

Vad är ett hållningsstöd?

Ett hållningsstöd kallas ofta för hållningsväst eller hållningsbandage. Oavsett benämning så är produkterna konstruerade för att förbättra hållningen och uppnå en normal belastning för bröstrygg, axlar och nacken.  För att uppnå optimal funktion så behöver produkten ha en förankrande ryggplatta vilket är basen i stabiliteten. Från ryggplattan löper axelbanden som ”fångar” upp axlarna och som bidrar till att återföra axelpartiet till ett normalt läge. Axelbanden är fullt justerbara vilket tillåter individuell anpassning av graden av stöd. Om axelbanden spänns hårdare så ökar graden av kompression vilket ger en effektivare hållningskorrigiering, om banden spänns lösare så minskar kompressionen över axeln och stödet blir mildare. 

Alla hållningsprodukter med elastiska axelband är så kallade dynamiska västar som ger ett optimalt samspel mellan bandens elastiska egenskaper och den egna muskulaturen över bröstrygg och axeln. Motsatsen till dynamiska västar är statiska produkter vilket inte har någon elastisk överhuvudtaget i axelbanden. En statisk väst kan vid kraftfullare anpassning ta över muskelarbetet och är ofta begränsade i hur länge man får använda produkten. En dynamisk väst har ingen tidsbegränsning i användandet just på grund av samspelet mellan hållningsstödet och den egna muskelaktiveringen.

När skall ett hållningsstöd användas?

Ett hållningsstöd kan används fritt vid behov av extra stöd och avlastning men normalt så rekommenderas att produkterna används vid trötthet, smärta i bröstryggen eller överkroppen. Behovet av extra stöd brukar öka i takt med att man blir trött muskulärt och det är inte ovanligt att man upplever mera trötthet eller smärta i ryggen i slutet av en arbetsdag eller efter ett tyngre och arbetsintensivt moment.

Vad skall du tänka på i valet av produkt för bättre hållning?

Marknaden av hållningsstöd har exploderat de senaste åren och idag finns det massor av olika modeller att köpa. Många av våra kunder fråga vad som är viktigast att tänka på i valet av produkt och det finns några saker som är viktigare att tänka på än andra.
- Storleken. Storleken på en hållningsprodukt är av yttersta vikt för optimal komfort. Om västens axelband är för korta ökas kompressionen i armhålan med risk för att det uppstår skav och obehag. Det är därför alltid bättre att ha en lite för stor väst som går att anpassas än att välja en väst som är precis i storleken.
- Anpassningsmöjligheten. Banden runt axlarna skall vara dynamiska med möjlighet att reglera stödet individuellt för höger respektive vänster sida. Anpassningsmöjligheten gör att man enkelt kan justera stödet vid behov av ett förändrat stödbehov. Om vänster axel faller framåt mer än höger måste västen kunna anpassas beroende på behov av stöd.
- Konstruktion och funktion. Alla produkter som säljs på Rehaboteket är CE märkta produkter enligt MDD klass 1a. CE märket säkerställer produktens funktion och kvalitet och är ett kvitto på att produkterna är ortopedtekniska produkter. 

Rehaboteket grundades 2012 och är i dag nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med mer än 300 olika modeller av stabiliserande och avlastande lösningar för hela kroppen. Vårt sortiment av hållningsstöd är det största på marknaden idag, produkterna är anpassade för att fungera lika bra vardagligt som vid arbete och motion.
Vi på Rehaboteket hjälper gärna till att hitta rätt produkt för dig och dina problem. Vår kompetenta kundservice når du antingen per mail kundservice@rehaboteket.se eller telefon 08-244734 helgfria vardagar mellan 9–16. Fråga oss gärna vi vet vad vi säljer!