Hållningsstöd - Hållningsväst & Hållningsbandage | Rehaboteket

Hållningsstöd

Dåligt hållning påverkar de flesta av oss antingen vardagligt eller arbetsmässigt och orsakar ofta smärta och problem i bröstrygg, nacke och axlarna. En hållningsväst eller hållningband bidrar och hjälper kroppen till en bättre kroppshållning vilket bidrar till bättre hållning och minskade problem i bröstrygg, axlar och nacken. 

Ett hållnings bandage eller hållningsband är konstruerade för att positionera överkroppen i ett så kallat neutralläge. Neutralläget  säkerställer en normalare belastningsprofil för nacken, bröstryggen och axlar.
Neutralläget innebär en betydligt gynnsammare belastning uppifrån och ned utan risk för felbelastning av nacken, bröstryggen och axlarna. 

Ett hållningsbandage kallas även hållnings väst eller hållningband, oavsett modell av hållningsprodukten bidrar alla produkter för bättre hållning.
Samtliga hållningsvästar är konstruerade för att räta upp bröstryggen genom att motverka axelns framåtrotation för att därmed bidrar till bättre hållning genom ett konstant stöd för överkroppen. Genom att räta upp bröstryggen med ett hållningsstöd minskar spänningen över leder och muskler i bröstrygg, nacke och axel effektivt. En väst för bra hållning skall mjukt och följsamt för axlarna bakåt för att motverka att hållnings västen ”hänger” upp axlarna i en statiskt och kraftig korrigering. 

När skall jag använda min väst för bättre hållning?
Stöd för bättre hållning skall användas i situationer när man upplever problem eller direkt önskar bättre hållning. Vid återkommande problem med ont i nacken, smärta i bröstryggen eller axlarna återför hålllningsvästen överkroppen till ett neutralläge för mindre smärta.  Behovet av att använda en väst för bättre hållning är oftast större på eftermiddagarna när man är tröttare rent muskulärt vilket ofta bidrar till att axlarna faller framåt med större behov av hållningskorrigering. 

Hållningsbandagen och hållningsstöden från Rehaboteket är alltid dynamiska vilket innebär att hållningen korrigeras med hjälp av elastiska material för att undvika stumma statiska positioner av överkroppen. En dynamisk väst för hållning bidrar till att musklerna arbeta regelbundet utan risk för att musklerna inte arbeta lika effektivt. En väst för bättre hållning bidrar däremot till att musklerna arbeta i en mera normal och korrekt position utan felställning vilket är direkt fördelaktigt för en permanent bättre hållning över tid. 

Vi vilka problem fungerar en hållningsväst hållningbandage bäst? 
Ett hållnings band eller hållnings bandage kan användas vid de flesta hållningsrelaterade problemen med smärta, ömhet eller stelhet orsakat av dålig hållning i bröstrygg, nacke eller axelpartiet. 

Hur skall jag använda mitt hållningsbandage eller hållningsväst?
Västarna för bättre hållning skall appliceras över axlarna för att effektivt motverka att axeln faller framåt. En framåtroterad axel tar med sig bröstryggen till en dålig position vilket direkt påverkar bröstrygg och nacke. Hållnings västen skall inte spännas hårt utan det är viktigt att hållningsvästen sitter mjukt och behagligt för att kunna användas under i vissa fall längre perioder. Rätt applicering ger en komfortabel känsla och en bra hållningskorrigiering utan risk för tryck och obehag. Den bästa applicering av hållningsvästen lär man sig efter någon dags användning och är det stödet som effektivast utan risk för tryck runt axeln. 

Alla våra hållningsstöd, hållningsband och hållningsvästar CE märkta enligt MDD klass IIa för att säkerställa funktion och kvalitet. Materialen i hållningsvästarna är borstad mikrofiber med hög elasticitet för optimal anpassning av hållnings västen efter just dina individuella krav och behov. 

hallningsband for battre hallningstod_for_hallninghallningsband
Smidigt hållningsband som motverkar dålig hållning. Hållningsbandet fungerar lika bra på jobbet, på festen som vid träning.
299 kr 349
hallningsvasthallningsvast_dalig hallninghållningsvästhållningsväst

Hållningsväst DorsoLITE är ett nyutvecklat hållningsstöd med obegränsade möjligheter för effektiv och kraftfull korrigering av dålig hållning. 

499 kr 529
HållningsvästhallningsvastHållningsväst
Originalet! Hållningsbandage som motverkar framåtroterade axlar och bidrar till omedelbar hållningskorrigering.
399 kr 489
Bättre hållninghållningsväst
Hållningsvästen är en stabiliserande väst som ger bättre hållning genom dynamiska axelband som effektivt för axlarna bakåt och rätar upp bröstrygg
399 kr 489
hallningsvastbästa hållningsvästenhållningsväst

Hållningsväst EXTO är en helt unik produkt som effektivt bidrar till bättre hållning. Hållningsvästen är fullt justerbar och kan användas utan begränsningar

599 kr 899