Fotledsskydd | Köp fotledsstöd & skydd online | Rehaboteket

Fotledsskydd & fotledsstöd

En fotledsskada innebär ofta återkommande problem i fotleden med ökad instabilitet, osäkerhet och vid vissa fall svårigheter att utöva idrott eller annan aktivitet på samma sätt som innan skadan. Problemen kan ofta vara omfattande och långvariga med ett behov av extra stöd och kontroll av fotleden. Ett fotledsskydd minskar risken för återkommande stukning och ger den säkerheten som behövs för en normal belastning efter skada. Med marknadens bredaste sortiment har vi alltid flera lösningar för olika situationer, på jobbet, till vardags eller vid idrott och motion.
Alltid Snabb Leverans och Gratis Byten.
Behöver du hjälp ring vår kundservice på telefon 08-244734.Fotledsskydd
Fotledsskyddet som passar de flesta skor för idrott. SRX är tillverkad av slitstarkt ballistiskt nylon för extra stabilitet och slitstyrka.
 499 kr 
fotledsstod_stukad fotled

MalleoLITE är ett smidigt fotledsstöd som kombinerar kompression och lätt anpassningsbart stöd

 399 kr 
Nyhet
fotledsstod_stukad fot

Fotledsstöd med tre funktioner i samma modell. Enkelt uppgradering med olika bandsystem | Kompression | Elastiskt stöd | Extra Stabilitet |

 649 kr 
fotledsstod_elastisk
Ett smidigt elastiskt band för en effektiv stabilisering av en instabil fotled i vardagliga situationer för de flesta skorna oavsett klackhöjd.
 249 kr 
fotledsstöd för stukad fot
Smidigt kompressionsgivande fotledsstöd för lokal kompression, både för idrott som vardagligt användande.
 329 kr 
Populär
ankelstod srx
Ankelskydd för lokal värme och kompression över fotleden med ett elastiskt band för extra stöd
 369 kr 
fotledsstöd

Fotledsstöd med stabilitet för en instabil fotled. Fotledsstödet kombinerar kompression med stöd i en smidig lösning

 399 kr 
fotledsskydd
Armis Light är ett smidigt fotledsskydd med unik konstruktion för extra stöd och kontroll med det unika BOA systemet
 599 kr 
fotledsskydd gymnastik
Fotledsskydd Kicx smidigt skydd för extra stöd i trånga skor
 999 kr 
Fotledsskydd boa
Anatomiskt stabilt fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering
 599 kr 
fotledsstod_stabil
Stabilt fotledsskydd för alla aktiviteter och sporter så som fotboll, handboll, löpning
 579 kr 
Active Ankle T2
Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stöd.
 799 kr 
fotledsstod_active_ankle

Active Ankle T2 fotledsstöd för extra stabilitet och kontroll av en instabil stukad fotled

 799 kr 
fotledsskydd med skenor
Fotledsskydd A Flex kombinerar stabilitet med smidighet för en instabil fotled. Konstruktionen bidrar till extra stabilitet både för inre och yttre fotledsskador vid idrott och motion
 1 299 kr 
Fotledsstöd
Fotledsskydd som motverkar svullnad av en instabil fotled.Två silikoninlägg ger extra reduktion av svullnaden runt fotknölarna.
 499 kr 
fotledsortos
Malleum CoTex PLUS kombinerar kompression och stabilitet för en svullen fotled. Två elastiska band ger möjlighet till extra stabilitet.
 549 kr 
fotledsortos_för_stukad_fotled
AIR kombinerar anpassningsbar kompression och stabilitet för en skadad fotled. Två uppblåsbara luftkuddar reglerar kompressionen effektivt
 499 kr 
fotledsortos_for_artros_i_fotleden

Fotledsortos PushO är en stabil och lättapplicerad fotledsortos för behov av extra stöd och stabilitet vid nedsatt stabilitet i och artros i fotleden

 1 099 kr 
Skydd för hälseneinflammtioner
Skydd för hälsenan Achillex - unik kombinationsstöd för avlastning av hälsenan
 999 kr 
nattskena plantar fasciit
Nattskena för plantar fasciit och hälsporre. Nattskenan ger en långsam töjning av senspegeln under foten.
 999 kr 

Hur väljer jag rätt produkt för mina problem?

För att kunna hitta rätt skydd för en skadad, instabil fotled så behöver man ha ett urval av olika produkter med olika funktioner. Behovet av stöd och stabilitet förändras beroende på intensitet, aktivitet och exempelvis underlag. Det finns flera olika typer av stöd, tillverkade med olika konstruktioner, material och stabilitetsprofiler för att på bästa sätt uppfylla krav på stabilitet, komfort och funktion i förhållande till användningsområde, skoval, underlag.

För att bättre förstå vilka olika modeller som finns att tillgå, när de skall användas och när de med fördel fungerar bäst så ger vi en översikt av våra olika kategorier av stöd. Vi har en komplett sortimentsbredd och noga utvalda fotledsstöd med en varierande stabilitetsprofil för att alltid hitta ett skydd som fungerar optimalt. Skydden täcker upp alla situationer i samband med skada oavsett om det handlar om ett akutskadetillfälle, behov av extra stöd på jobbet i trånga skor eller på innebandyplan med behov av extra stabilitet och kontroll.

Fotledsskydd för akut skada

Fotledsskador är en av de vanligaste skadorna inom idrotten men sker även frekvent vardagligt vid fall eller olyckor som ofta är orsakade av ojämna underlag, dåliga skor, feltramp eller arbete i krävande miljöer. Skadorna sker oftast på fotledens utsida och involverar ofta skador på fotledens stabiliserande ledband. Skadan uppstår när fotleden forceras utanför sitt normala rörelseomfång vilket direkt skadar de stabiliserande strukturerna, ledbanden runt fotleden.

Den vanligaste skadan innefattar uttöjda yttre ledband på fotledens utsida, vid kraftigare belastning eller externt våld mot fotleden kan ledbanden gå av med ofta permanent nedsatt stabilitet i fotleden. Vid en omfattande ledbandsskada i fotleden svullnar fotleden kraftigt men blånad och intensiv smärta. Det akuta omhändertagandet är kritiskt och skall innefatta högläge, kompression och kyla för att på effektivaste sättet motverka svullnad och minska den akuta blödningen.

NovaCool kylbehandling är en helt unik produkt för akut omhändertagande vid skada som på enklaste sätt ger omedelbar kompression och kylbehandling av en skada fotled helt i linje med PRICE modellen. NovaCool är frekvent använt av idrottsklubbar som en lättanvänd, oerhört effektiv lösning för akut omhändertagande vid skada. Det finns flera olika rigidortoser, fotledsstöd AIR, Recover eller Malleostrong. Alla rigidortoser som ger optimal stabilitet och kompression runt fotleden och används den första tiden efter skada.  Fotledsdstöden är konstruerade för att på bästa sätt stabilisera fotleden och samtidigt effektivt motverka svullnad över leden.

Både NovaCool och våra rigida fotledsstöd är fotledsprodukter som effektivt hjälper till vid akut omhändertagande vid skada. De är både lätta att använda och extremt effektiva för att lindra smärta, minska svullnad och öka stabiliteten i fotleden den första tiden efter skada. 

Fotledsskydd för vardagligt användande

Fotledsskydd som skall användas vardagligt ställer extra höga krav på smidighet, andningsaktivitet och enkel applicering i förhållande till bra stöd och stabilitet.

Generellt så är vardagliga fotledsskydd ofta enklare modeller med lättare stöd för fotleden, detta för att på bästa sätt kombinera kompression runt fotleden med fotledsskyddets stabiliserande egenskaper. Kompressionen motverkar svullnad i fotleden samtidigt som materialen levererar lättare stabilitet och kontroll.

En viktig del i ett ankelstöd för vardagligt användande är skyddets tjocklek, ju tjockare material desto varmare och desto svårare att få plats med stödet i trängre skor.  Ett elastiskt fotledsstöd har alltid en tunnare profil vilket tillåter användning under längre perioder i vanliga skor utan att det stör ens vanliga mönster, skoval och upplevelse. Fotledsskydden för vardagligt användande ger ofta möjlighet att anpassa stödet över fotleden och säkerställer kompression och stöd runt fotleden liknande elastisk linda men tar betydligt mindre plats i skorna.

Vid omfattande instabilitet i fotleden eller en arbetsmiljö som innefattar ojämna underlag med stora påfrestningar på fotleden så kan man behöva stabilare skydd vilket innebär produkter tillverkade av stumma material med en betydligt mera effektiv stabilisering av fotleden. Om arbetsmiljö är på ojämna underlag så har man generellt anpassat arbetsskorna till underlaget vilket gör att ett stabilare fotledsskydd som normalt tar lite mera plats i skorna fungerar optimalt i arbetsskor med snörning.

Fotledsskydd för idrott, motion och krävande situationer.

Vårt sortiment av fotledsskydd för krävande idrott och motion är erkänt det bredaste sortimentet på marknaden idag.  Som ett bevis på att våra produkter håller högsta nivå avseende stabilitet och funktion så har vi inlett på Rehaboteket inlett ett samarbete med svenska handbollsförbundet på dam- och herrsidan. Den yttersta Sverigeeliten inom handboll kräver endast det bästa och väljer Rehaboteket som leverantör.
Fotledsskador inom idrotten kan ofta göra sig påmind lång tid efter själva skadetillfället. Normalt så upplever man de största problemen vid ökad belastning, intensitet eller upprepade start/stop och sidledsrörelser vilket är ett normalt rörelsemönster inom idrott och motion. Vissa idrotter som utövas på ojämna underlag, ex orientering ställer ännu högre krav på fotledsskyddets stabiliserande egenskaper för att man skall kunna belasta fotleden normalt utan ökad risk eller oro för att skada sig igen.

Ett fotledsskydd för extra stabilitet och funktion har alltid flera försäkrande egenskaper som tillsammans ger fotledsskyddets totala stabilitetsprofil. De kombinerande stabiliserande egenskaperna i ett skydd handlar ofta om flera olika funktioner som tillsammans ger skyddets totala stabilitetsprofil. De prioriterade egenskaperna som vi på Rehaboteket alltid tar hänsyn till när vi väljer fotledsskydd till vårt standardsortiment är alltid detsamma och handlar om fotledsskyddets anatomiska passform, materialval, fixeringsform, skenkonstruktion, stabiliserande bandsystem. Alla egenskaperna ger tillsammans ett fotledsskydds totala stabilitetsprofil för att på bästa sätt klara av att stabilisera en instabil fotled även under de tuffaste förhållanden inom idrott och motion.

För många användare så är fortfarande tejpning ett alternativ för extra stabilitet och kontroll av en instabil fotled. Tejpning är inte i närheten av en lika flexibel produktlösning som fotledskydd och vi ger vår bild av skillnaden mellan fotledskydd och tape för en instabil skadad fotled nedan,   

Fotledsskydd jämfört med tejpning av fotleden. Vad är bäst?

Utvecklingen av fotledsskydd vid ledbandsskada i fotleden har lett till oerhört effektiva produkter med unika funktioner för extra stöd och kontroll, trots denna utveckling så är tapening av fotleden fortfarande en vanligt förekommande metod för extra stabilitet och kontroll av fotleden både vardagligt och vid idrott och träning.
Många undrar över vad som är bäst som extra stöd för en instabil fotled, fotledsskydd eller tejp?
För att kunna svara på frågan om vad som är bäst så behöver man förstå de två olika lösningarna lite bättre. Det finns flera olika parametrar som spelar in och nedan går vi igenom några av aspekterna i skillnaden mellan tejpning och fotledsskydd vid en instabil fotledsskada.

Stabilitet

Tejpning av fotleden vid nedsatt stabilitet är en relativ komplex procedur som kräver utbildning och kunskap innan man försöker sig på det. Felaktig tejpning leder direkt till försämrad stabilitet och i vissa fall helt förändrad stabilitetsprofil i förhållande till skadan och önskad effekt. Kvalitet på tejpen spela också in på hur pass mycket stabilitet som tejpningen kan ge. Om man tejpar direkt på huden så ökar risken i takt med att man svettas under sitt träningspass. Om tejpen successivt lossnar kommer den initiala tejpningen inte att klara av att ge samma stabilitet efter 30 minuters aktivitet vilket långsamt leder till ett sämre stöd med mindre stabilitet. Tejpningens försämrade funktion och häftförmåga innebär dubbel olycka då man ofta upplever ökad instabilitet i fotleden i takt med att man blir tröttare och tröttare muskulärt, ju längre träningspasset pågår desto tröttare muskulärt och desto mera stöd behövs.

Rätt fotledsskydd med rätt funktioner säkerställer stabilitet över tid. Fotledsskyddet kan även enkelt justeras under aktiviteten för att öka graden av stöd, i takt med att man blir trött i fotleden, något som är helt omöjligt med tejpning, då man skulle behöv tejpa om fotleden från början igen.

Kostnad

En tejprulle av normal kvalitet kostar ca 99 kr och räcker i regel till ca 3-4 tejpningar av en ledbandsskadad fotled. Vid återkommande träningsfrekvens på 3 gånger i veckan så går det ofta åt en tejprulle per vecka, ibland mer och ibland mindre. En ungefärlig kostnad för tejpning av fotleden kan uppgå till 2 - 300 kr per månad, helt beroende på val av tejp och omfattning av tejplängd. Oavsett så uppgår kostnaden för tejp under en säsong eller år till betydligt mer än 2-300kr. Rätt fotledsskydd med rätt funktion och kvalitet kan utan problem användas en säsong, med en ungefärligt kostnad på ca 500 kr så är fotledsskydden oerhört mycket mera kostnadseffektiva med förbättrad säkerhet och förenklad anpassning i samma lösning för en skadad instabil fotled.

Övriga aspekter på tejpning jämförbart med fotledsskydd.

Risken för hudskador i samband med tejpning ökar ju längre man använder tejpen. Med tanke på att en ledbandsskada i fotleden ofta innefattar permanent nedsatt stabilitet så behöver man ofta använda någon form av extra stöd en längre tid efter en fotledsskada. Rätt fotledsskydd är alltid tillverkade av polstrade material som används ovanpå en skyddande strumpa med minimal risk för skavsår och en helt obefintlig risk för hudskada. Skillnaden mellan tejpning och ett fotledskydd avseende hudskada är enorm, tejpen skadar förr eller senare huden medans ett fotledskydd inte påverka huden överhuvudtaget.

Personlig rådgivning för att välja rätt skydd.

Valet av fotledsskydd är ofta helt avgörande för att det skall fungera optimalt i förhållande till behov av stabilitet, skada och användningsområde.
Att köpa ett fotledsstöd ställer höga krav på produkt och funktion för att säkerställa att produkten effektivt motverkar skada och ger optimalt med stöd. Vi på Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av fotledsskydd och fotledsstöd, både för akut omhändertagande, vardagligt användande och vid högintensiv idrott och motion. Vårt totala sortiment fotledsskydd och fotledsstöd täcker alla behov av skydd och stöd efter fotledsskada och används vardagligt som vid idrott och motion.  För att ge den bästa service på nätet så har vi alltid bemannad kundservice som du alltid når vardagar mellan 9-16 på 08-244734. Ring oss om det är något vi kan hjälpa till med.

Rehaboteket - Vi hjälper dig hitta rätt produkt!

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produkt för just din skada och har på grund av det arbetat fram flera olika sätt för att på bästa sätt hjälpa, Vi på Rehaboteket erbjuder alltid produktrådgivning och har alltid en bemannad kundtjänst per telefon för att på bästa sätt kunna hjälpa till med frågor eller funderingar kring produkt eller val av produkt. Vårt sortiment är noggrant utvalt och innefattar idag Sveriges mest kompletta sortiment av produkter för hela kroppen. Vi har alltid flera alternativa fotledsstöd för att ge dig som kund flera alternativ för dina problem.

Då vi endast arbetar med e-handel så är snabba leveransen en oerhörd viktig del av vår verksamhet. Alla inkommande beställningar innan kl.16 skickas alltid samma dag med normal leverans dagen efter. Våra ansträngningar för snabba leveransen är bara till för att du som vår kund inte skall behöva vänta på din vara. Vi skickar våra varor 6 dagars i veckan och har endast lördag som vilodag för våra leveranser. Att snabbt får hem ger dig möjlighet att utvärdera produkten i lugn och ro i hemmiljö utan att behöva bege sig till en stressig butiksmiljö.

Det viktigaste för dig som kund är att du måste ha möjlighet att prova ditt fotledsskydd innan du bestämmer dig. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp för att du skall ha tid på dig att utvärdera produkten. Det enda kravet för retur är att produkten är i samma skicka som när du tog emot den så prova den gärna men var försiktig med produkten så att den går att returnera eller byta om du vill det Trygg e-handel

Rehaboteket har sedan starten 2012 varit certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel, detta för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket.