Fotledsskydd & fotledsstöd | Rehaboteket

Fotledsskydd & fotledsstöd

Fotledsskydd eller fotledsstöd är stabiliserande produkter för att öka stabiliteten i fotleden efter skada. Fotledsstukningar uppstår när fotleden forceras utanför sitt normala rörelseomfång och innebär ofta strukturskador på de yttre ledbanden i fotleden. En instabil skadad fotled innebär ofta återkommande problem med stukningar och vrickningar och ett fotledsstöd är ofta lösningen på problemet. 

Fotledsskydd eller fotledsstöd är stabiliserande produkter för att öka stabiliteten i fotleden efter skada. Fotledsstukningar uppstår ofta när fotleden forceras utanför sitt normala rörelseomfång och innebär ofta strukturskador på de yttre ledbanden i fotleden. En instabil skadad fotled innebär ofta återkommande problem med stukningar och vrickningar och ett fotledsstöd är ofta lösningen på problemet. 

Ett stöd för fotleden ökar stabiliteten i fotleden både vardagligt som vid aktivitet.  Fotleds skydden är alla hög-funktionella stöd för optimal stabilisering av en instabil eller skadad fotled. 
För att fotledsskydd skall fungera vid högintensiva idrotter skall fotledsskyddet vara tillverkad av stumma material vilket medför en effektiv låsning av fotledsskyddets stabiliserande band och möjliggör ett effektivt extra stöd för att motverka ett skadligt ytterläge vilket minskar risken för stukning eller vrickning. De stumma materialen är även av högsta vikt för att ge fotledsstöden möjlighet att stabilisera fotleden även vid extrema påfrestningar av fotleden. Ett fotledsskydd tillverkat av elastiska material ger ofta ett stöd men har inte kraft nog att hålla emot fotleden vid ökad risk för stukning. Elastiska fotledsskydd används vanligtvis som vardagligt stöd för fotleden men klarar inte av att stabilisera fotleden vid högintensiv idrott och motion.

Att köpa ett fotledsstöd ställer höga krav på produkt och funktion för att säkerställa att produkten effektivt motverkar skada och ger stöd. Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av fotledsskydd och fotledsstöd, både för vardagligt användande och vid högintensiv idrott med extrema påfrestningar. Vårt totala sortiment av ankelstöd, fotledsortos och fotledsskydd täcker alla behov av skydd och stöd efter fotledsskada och används vardagligt som vid idrott och motion. 
Våra olika fotledsprodukter innebär olika grader av stöd och kontroll av fotleden och de olika produkterna har olika karaktärer och funktioner, 

Fotledsskydd och fotledsstöd 
Är tillverkade för att ersätta konventionell tejpning av fotleden vid behov av extra stöd och stabilitet. De olika konstruktionerna är alla till för att möjliggöra ett anpassningsbart stöd runt fotleden. Många fotledsskydd och fotledsstöd har ca 20 cm långa, 5 cm breda band som lindas utanpå stödet för att ge full anpassning och extra stöd. Banden lindas ofta enligt samma princip som tejpning och lindas i två spegelvända åttor runt fotledens in och utsida. Funktionen av de två banden ger ett effektivt hällås och bidrar till justerbart fotledsstöd över fotledens in och utsida i samma fotledsstöd. Alla fotledsskydd och fotledsstöd ger effektiv stabilitet både vid inre och yttre fotledsskador. 

Ankelstöd och Ankelskydd
Ankelstöd och Ankelskydd är ofta enklare stöd för anklarna som kombinerar effektiv kompression runt anklarna för att motverka svullnad i fotleden med extra stöd. Ankelstödens tunna profil ger möjlighet att använda produkterna vardagligt i trängre skor. Ankelstöden är ofta tillverkade av elastiska material som möjliggör anpassningsbart stöd för en instabil fotled. Vissa ankelskydd ersätter exempelvis elastisk linda på ett väldigt smidigt sätt. Ankelskydden säkerställer kompression och stöd runt fotleden liknande elastisk linda men tar betydligt mindre plats i skorna. Våra ankelstöd och ankelskydd är allt tillverkade av ventilerande material för att minimera värme runt fotleden vid användning. 

Akut Fotledsortos / Elastisk fotledsortos 
Akut fotledsortos är en extra stabil fotledsortos som kombinerar extra stabilitet med optimal kompression av fotleden efter skada. Det bästa ortos för fotleden vid akut skada skall vara enkla att applicera och ge effektivt stöd och kompression över en nyligen skadad fotled. En akut fotledsortos används oftast de första veckorna i samband med omfattande ledbandsskada på fotledens in- eller utsida. En elastisk fotledsortos ger ofta extra hög kompression runt fotleden, fotledsortosens är ofta utrustad med olika silikoninlägg som ytterligare ökar kompressionen runt fotleden och speciellt runt inre och yttre fotknölarna (mediala/laterala malleolerna). Fotknölarna är ett utsatt område efter fotledsskada med ofta svullnad som stannar kvar flera veckor efter skadetillfället. En elastisk fotledsortos bidrar effektivt till ökad kompression runt fotknölarna vilket hjälper till och minskar lokal svullnad. 

Med ett komplett sortiment av fotledsstöd/fotledsskydd/ankelskydd/fotledsortos har vi på Rehaboteket alltid en lösning för stukade fotleder oavsett om det är en akut skada eller ett vardagligt problem med en svag eller svullen fotled. En instabil fotled innebär ofta återkommande problem med stukningar och vrickningar och ett fotledsstöd är ofta lösningen på problemet.  
Alla fotledsskydd och fotledsstöd fungerar för normal användning i skor. Vid idrott och motion har alla skor snörning varpå ett fotledsstöd alltid fungerar optimalt i skorna.

fotledsstod_elastiskfotledsstöd elastiskt fotledsbandage stöd
Ett smidigt elastiskt band för en effektiv stabilisering av en instabil fotled i vardagliga situationer för de flesta skorna oavsett klackhöjd.
239 kr
ankelstod

Ankelstöd med extra stabiliserande band är ett smidigt ankelstöd för effektiv vardagsstabilisering av en instabil ankel. 

259 kr
Fotledsskyddfotledsskydd_stukad_fotfotledsskydd_vrickad_fotfotledskydd_ledbandsskada
Fotledsskyddet som passar alla skor och alla idrotter. DSO är tillverkad av extra slitstarkt ballistiskt nylon för extra stabilitet och slitstyrka.
399 kr
fotledsskyddfotledsskydd_ledbandsskadafotledsskydd_ankelstödfotledsskydd_stukad fot

Fotledsskydd Armis är ett extremt smidigt fotledledsskydd med unik konstruktion för extra stöd och kontroll av en stukad fot. 

519 kr
fotledsskydd gymnastikfotledsskydd_ dans fotledsskydd_kampsport

Fotledskydd Kicx är speciellt utvecklat för stödja fotleden vid barfotaträning ex gymnastik, dans och kampsport. 

609 kr
Fotledsskydd BOA - optimal stabilitetFotledsskydd för stabilitet av en instabil fotled
Ett anatomiskt konstruerat fotledsskydd med den unika patenterade BOA konstruktionen för enkel och smidig applicering
579 kr
fotledsstod_stabilfotledsskydd_fotled
Extremt stabilt fotledsskydd för inre och yttre ledbandsskador optimalt för alla aktiviteter och sporter så som fotboll, handboll, löpning
539 kr
Active Ankle T2fotledsstod_active_ankle_T2
Active Ankle T2 – det klassiska fotledsstödet med effektiv stabilitet för en instabil fotled. Fotledsstödets ledade fotplatta säkerställer extra stabilitet.
465 kr
ankelskyddankelskyddankelskydd_fotplattaankelskydd

Ankelskydd Safety S2 är ett helt unik produkt med marknadens effektivaste stöd, tar minimalt med plats i skorna och påverkar inte fotledens rörelseförmåga.

679 kr
fotledsskyddfotledsskyddfotledsskydd

Fotledsskydd Eclipse II är ett stabilt fotledsskydd med en bilateral stödskena för extra stabilitet över in och utsidan av en stukad instabil fotled. 

999 kr
fotledsortosartros_fotledfotledsstod_artrosfotled

Fotledsortos PushO är en extra stabil och lättapplicerad fotledsortos för behov av extra stöd och stabilitet vid kronisk nedsatt stabiitet i fotleden och vid avlastning av artros i fotleden. 

1 099 kr
Fotledsstöd
Fotledsskydd som effektivt motverkar svullnad av en instabil fotled.Två silikoninlägg ger extra reduktion av svullnaden runt fotknölarna.
459 kr
fotledsortos
Fotledsortos Malleum CoTex PLUS kombinerar optimal kompression för en svullen fotled med extra stabilitet. Två elastiska band ger möjlighet till extra stabilitet.
525 kr
fotledsortos
AIR kombinerar anpassningsbar kompression och stabilitet för en akut skadad fotled. Två uppblåsbara luftkuddar reglerar kompressionen effektivt
398 kr
Skydd för hälseneinflammtionerhälsenesskydd
Skydd för hälsenan CoTEX Achillex - unik kombinationsortos för behandling av hälseneinflammationer
889 kr
nattskena plantar fasciit

Unik nattskena för behandling av plantar fasciit och hälsporre. Nattskenan ger en långsam töjning av senspegeln under foten.

999 kr
fotledsstöd

Fotledsstöd med extra stabilitet för en instabil fotled. Fotledsstödet kombinerar kompression med stöd i en smidig lösning

399 kr

Extra fotplatta till Safety S2 för användning av fotledsstödet i olika skor

149 kr