Knäskydd med skenor - Effektiva knästöd | Rehaboteket

Knäskydd med skenor

Vid omfattande skador på knäledens stabiliserande strukturer och ledband upplevs knät ofta instabilt och osäkert. Ett knäskydd med skenor är speciellt konstruerade för att ge extra stöd och kontroll av en instabil knäled. Knäskydden finns i flera olika modeller med olika typer av skenor, gemensamt är att skenorna alltid är placerade över knäledens in- och utsida och att skenorna har olika ledade konstruktioner för optimal stabilitet och smidighet.
Vi på Rehaboteket har marknadens bredaste sortiment av knäskydd för menisk, ledband eller korsbandsskada. Alla skydden är kontrollerade, funktionella CE märkta ortopedtekniska produkter för optimal stabilitet och kontroll av en instabil knäled

knäskydd med skenor
Knäskydd med skenor för optimal sidostabilitet ger ett ledbandskadat knä extra stabilitet. Skenan är dubbel-ledad och påverkar inte knäledens rörelseförmåga
899 kr
Knaskydd_med_skenor
Knäskydd med stabila metallskenor för extra sidostabilitet vid inre och yttre ledbandsskador
1 099 kr
knaortos med skenor
Effektiv knäortos för stabilisering av ett instabilt knä. Optimalt för ledbandsskador eller artrosproblem i knäleden med behov av extra stabilitet och avlastning.
1 399 kr
Knäskydd vid korsbandsskada
Knäskydd vid främre korsbandsskador ACL för optimal kontroll och stabilitet av en instabil knäled. Hyper-Ex motverkar översträckning i leden
1 499 kr
knastod_artros

Extremt smidigt knäortos med en helt unik funktion för extra stöd och avlastning av en smärtande knäled vid artrosproblem i leden. 

1 799 kr
knaskydd_for_korsband
Knäskydd för främre korsbandsskada ACL CoTEX LIGA X – optimal stabilitet vid korsbandsskada. Knäskyddet ger kontroll för ett skadat främre korsband
1 998 kr
knastod_med_skenor

Knästöd GenuFit LIGA är ett extra stabilt knästöd och extra smidigt knästöd för effektiv stabilisering av en instabil knäled. Låg profil över led och endast 33 cm hög

2 099 kr
knästod artros

Knästöd Genufit Artro är ett extra stabil och smidigt avlastande knästöd för vardagligt användande vid instabila knäleder, menisk och artrosproblem. 

2 299 kr
Knäortos för extra stabilitet, kontroll och smidighet vid korsbandsskada, ledbandsskada och instabil knäled.
2 899 kr
knaskydd_ledbandsskada
Knäskydd Genufit, extra stabilitet och kontroll vid inre ledbandsskada (MCL) och yttre ledbandsskada (LCL) i knäleden.
3 199 kr
Knäortos vid korsbandsskada

Raptor knäortos vid korsbandsskada är en unik "front-back" ortos för extra stabilitet av en instabil knäled vid skador på korsband och ledband i knäleden. 

4 499 kr
knäskydd korsbandsskada
PP3 Knäskydd för korsband och ledbandsskador. PP3 är tredje generationens knäskydd av absolut högsta kvalitet med extrem stabilitet och kontroll
4 999 kr
knaskydd_for_korsbandsskada

PP4 extra stabilt knäskydd med rörelsekontrollerande egenskaper vid korsband och ledbandsskador, PP4 har ett unikt polycentriskt ledcentra för enklaste anpassning och justering.

5 499 kr

GenuDyn CI är en innovativ knäortos för optimal rörelsekontroll, stabilitet och anpassningsförmåga vid korsband och ledbandskada i knäleden.

6 499 kr

Mer om knäskydd med skenor

Vid problem med instabilitet och osäkerhet i knäleden efter skada upplevs ett stabiliserande knäskydd ofta som nödvändigt för fortsatt belastning utan instabilitet.

Vanligtvis är skadan relaterad till inre- och yttre ledband, instabila meniskskador eller korsbandsskador som utgör en grundfunktion för knäledens stabilitet.

Vid behov av extra stabilitet i knäleden ger ett knäskydd med skenor extra extern stabilitet, skenorna är placerade på insidan och utsidan av knäleden i egna fixerande fickor på knäskyddet.
För att skenorna skall ge extra stabilitet behöver knäskydden ha anpassningsbara bandsystem som bidrar till ytterligare fixering av skenan över knäleden. Möjligheten att öka / respektive minska bandsystemens kompression möjliggör en förändrad stabilitetsprofil av knäskyddet med möjlighet till förstärkt stöd vid behov.

Knäskenorna är speciellt konstruerade för bästa stabilitet och minsta möjliga rörelsepåverkan i leden. För att minimera skenornas påverkan är de tillverkade av tunn men stark dural-aluminium och rostfritt stål. Skenornas ledcentra är av rostfritt stål med teflonbelagda ledytor som säkerställer optimal glidyta och även skyddar ledcentrat mot slitage.  Om leden efter omfattande användning blir trög att leda kan ledcentrat enkelt smörjas med lite symaskinsolja för att återfå sin opåverkade rörelse.

Alla våra knäskydd möter behov och krav för extra stabilitet vid ledbandsskada, artros och andra skador med generell knäledsinstabilitet. 

Alla produkter lagerförs i egna lager och beställningar placerade innan klockan 16 skickas samma dag med 1–2 dagars leveranstid.
Rehaboteket.se är certifierade av trygg e-handel för att du som vår kund skall känna dig trygg när du handlar hos oss på Rehaboteket.se