Pelottsula - stöd för framfoten
pelottsula pelott
pelottsula pelott pelottsula pelott
Storsäljare

Pelottsula vid framfotsproblem

  •  249 kr 

Pelottsula är en smidig men effektiv sula för problem med framfoten. Pelotten lyfter och avlastar främre trampdynan effektivt. Läs mer

  • Extra stöd för framfoten
  • Mjuk stötdämpande 3/4 tar minimalt med plats
  • Kan användas i alla skor oavsett klackhöjd
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Pelottsula

Pelottsula vid problem i framfoten. Passar i alla skor oavsett klackhöjd eller modell. 

Många problem i framfoten orsakas ofta av ett nedsjunket främre fotvalv, framfoten sjunker ned och ökar belastningen över den främre trampdynan. Framfotsproblem kan även uppstå utan att valvet har sjunkit ned, ofta i samband med användning av klackskor som överdrivet belastar främre trampdynan. Vid problem i framfoten är det vanligtvis en för kraftig belastning över det främre fotvalvet som är utlösande orsak till problemen i framfoten. 

En pelottsula hjälper till att lyfta ett nedsjunket fotvalv tack vare att pelotten placeras bakom valvbågen. Pelottens effekt bidrar till en jämnare belastning över framfoten och främre trampdynan vid normal belastning.  
Pelottsulan är tillverkad av mjukt formstabil PU skum som ger en effektiv och komfortabel lyftning av fframfoten, materialval och konstruktion av pelotten är av yttersta vikt för att säkerställa rätt funktion och effekt. 
Pelottsulan är utrustad med en storleksstegrande T-formad pelott vilket innebär att både höjden, formen och materialets egenskaper förändras beroende på vilken storlek på pelottsulan som man väljer. Fördelen med en storleksanpassad pelott är att mängden stöd som pelotten ger optimeras beroende på fotens längd och bredd.

Pelottsulan är av en så kallad 3/4 modell som tar tar minimalt med plats i skorna. Den rundade bakre delen av pelottsulan läggs emot häl kappan i skon vilket säkerställer att pelotten hamnar på rätt plats över framfoten för bästa effekt. Tjockleken på pelottsulan är endast 2 mm under hälen vilket gör att den utan problem fungerar i alla skor, även skor med klack och trängre skor. Sulan har en självhäftande tejp placerad under hela hälpartiet på sulan som säkerställer att sulan sitter kvar även i skor med lite högre klack.  

Pelotter är även effektiva vid problem med ex hallux valgus med ökad avlastning av stortåleden och fungerar även som stöd vid hammartå.
Pelottsulan har ett 2 mm sviktande skum under hela sulan. Skummet är mjukt och stötdämpande och bidrar till högre grad av komfort. Sulan tillverkas i en höger och vänster sula för att säkerställa optimal funktion och är tillverkad av äkta skinn för bästa komfort. Vid behov kan pelottsulan enkelt flyttas mellan alla skor. Pelottsulor säljs alltid per par (2st i en förpackning).

Properties Insoles

Framfotsstöd

4

Hålfotsstöd

1

Stötdämpning

2

Stabilitet

3

Storlekstabell

Skostorlek
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med framfoten när jag går. Kan en pelott hjälpa mig? 
Svar. Många problem i framfoten orsakas av att valvet har sjunkigt ned. En framfotspelott lyfter upp det främre fotvalvet och hjälper till att avlasta främre trampdynan

Fråga. Vad gör egentligen en pelott? 
Svar. En pelott är ett stöd för främre fotvalvet på samma sätt som ett valvstöd är ett stöd för hålfoten. Pelotter har för funktion att lyfta främre fotvalvet och därmed avlasta framfoten och främre trampdynan.

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket