Cush inläggssula | Rehaboteket
inlaggssula_cush
inlaggssula_cush inlaggssula_cush stötdämpande sula
Kampanj

Stötdämpning | Stabilitet | Häl och hålfotsstöd

  •  199 kr 
  • 299 kr

Cush en heldämpande, stabiliserande inläggssula utvecklad för låga och neutrala fotvalv för ett mjukare och stabilare steg oavsett situation eller aktivitet

Läs mer

  • Utvecklad för låga och neutrala fotvalv < 30 mm
  • Tillverkad av mjuk och stötdämpande PU
  • Extra stabilitet för häl och mellanfot
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Cush inläggssula

Cush är en heldämpande inläggssula utvecklad för låga och neutrala fotvalv tillverkad av mjuk och formstabil PU polyuretan. PU är ett stötdämpande material samtidigt som det har en enorm slitstyrka och hållbarhet över tid. Cush är tillverkad i sin helhet av PU vilket ger samma grad av stötdämpning för hela foten, häl, mellanfot och framfot i en och samma sula. Materialet har en lätt vidhäftande undersida som säkerställer fixering och minskar risken för rörelse i skon.  

Cush har ett förstärkt häl- och mellanfotsstöd tillverkad av nylon som stabiliserar häl och hålfot i samma konstruktion. Hälpartiet är noggrant rundat för att skapa ett effektivt stöd runt hälens ytterkant och hålfotsstödet har en för funktion att naturlig flex på 4 mm som ger ett stabilt stöd som samtidigt tillåter mellanfoten att följa ett naturligt rörelsemönster vid belastning. Det stötdämpande PU materialet i kombination med det stabila nyloninlägget skapar en sula som på bästa sätt kombinerar stötdämpning och stöd för låga till normala fotvalv upp till 30 mm.

Unika egenskaper Cush
- Dynamiskt hålfotsstöd - skapar ett följsamt stöd som stabiliserar hålfoten och samtidigt tillåter rörelse.  Flexen är 4 mm i hålfoten vilket gör att det dynamiska som stabiliserar hålfoten och samtidigt tillåter rörelse.
- Stabilt hälstöd – centrerar och stabiliserar hälen samtidigt som den rigida stödjebarriären runt hälens fettkudde skapar ett extra stöd för att minska problem och uttröttning. Hälstödet bidrar till att bevara hälens naturliga stötupptagning, fettkudden under hälbenet.
- Stötdämpande hälzon – minskar stöten mot hälen vid hälisättningen. Det inkapslade PU materialet under hälen optimerar stötdämpningen upp och ner med minimal utmattning i tjocklek för bästa långsiktiga stötdämpande förmåga.

Sulan lämpar sig lika bra för vardagligt användande, på arbetsplatsen som för idrott och motion och kan enkelt anpassas för exakt passform med en vass sax och har storlekslinjer framtill på sulan för att underlätta anpassningen. 
Rengör sulan med handljummet vatten och en mild tvållösning. Undvik att torka sulan i värmeskåp eller i närheten av andra värmekällor.

Properties Insoles

Framfotsstöd

3

Hålfotsstöd

4

Stötdämpning

5

Stabilitet

5

Storlekstabell

Storlek Skostorlek Sulans maxmått
X-Small 35 - 37240 mm
Small 38 - 40 Dam 255 mm
Medium 39 - 41 Herr270 mm
Large42 - 43285 mm
X-Large44 - 47305 mm

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har ett neutralt fotvalv, passar Cush mig? 
Svar. Ja, Cush är utvecklad för att passa låga och neutrala fotvalv med valvhöjd upp till 30 mm

Fråga. Kan jag använda Cush för min onda häl, jag får ont när jag går längre sträckor.
Svar. Ja, Cush är utvecklad för att bland annat stabilisera och stötdämpa hälen. Den förstärkta hälkoppen, PU materialet och den mjukare zonen under hälen är tre unika egenskaper som alla är till för att hjälpa en problematisk häl. 

Fråga. Fungerar sulan i alla skor? 
Svar. Sulan fungerar i de flesta skorna och ersätter skons befintliga innesula som du tar bort innan du lägger ned sulan. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket