Hålfotsinlägg hälsporre och plantar fasciit
halfotsinlagg_halsporre
halfotsinlagg_halsporre skoinlagg_halsporre hjalpmedel_halsporre
360 gif 360 logo

Hålfotsinlägg för hälsporre och plantar fasciit

  •  799 kr 

Hålfotsinlägg hälsporre är ett helt unikt skoinlägg för hälsporre och plantar fasciit i samma hålfotinlägg. Hålfotsinlägget har avlastande zoner som säkerställer avlastning

Läs mer

  • Unik sula för avlastning av hälsporre och plantar fasciit
  • Mjuk och stötdämpande konstruktion
  • Uppbyggt stöd för häl och hålfot
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Hålfotsinlägg hälsporre

Hålfotsinlägg hälsporre är ett helt unikt inlägg som avlastar foten vid problem med hälsporre och plantar fasciit. Hålfotsinlägget är tillverkat av stötdämpande EVA material i kombination med en stabiliserande konstruktion för att kombinera stötdämpning med stabilitet, kontroll och avlastning vid problem med hälsporre och plantar fasciit. Hålfotsinläggets unika konstruktion minskar belastningen över problemområdena i samband med hälsporre och plantar fasciit i samma hålfotsinlägg. Hälsporre smärtar ofta mitt under hälbenet vid belastning, hålfotsinlägget har ett mjukare parti mitt under hälen för att minska belastningen över smärtpunkten i samband med hälsporre i kombination med inläggets koppformade hälparti vilket bidrar till extra stöd för hälens naturliga stötdämpare hälkudden som effektivt hålls ihop av hålfotsinlägget.  

Hålfotsinlägget har även en helt unik avlastning för plantar fasciit. Plantar fasciit smärtar lokalt över hälens insida i övergången till hålfoten. Plantar fasciit orsakar ofta smärta även i viloläge om inflammationen har belastats kraftigt. Det är inte ovanligt att personer med plantar fasciit har omfattande igångsättningssmärta och upplever stelhet med smärta i foten efter en natt sömn. 
Vid plantar fasciit blir ofta en specifik sträcksena (flexor hallucis longus) inflammerad. Sträcksenan löper mitt i hålfoten och skall avlastas helt vid plantar fasciit. Många hålfotsinlägg är kraftigt uppbyggda i hålfoten med risk för ökar tryck över sträcksenans inflammerade område vilket ofta kan förvärra problemen med plantar fasciit. Hålfotsinlägget har en helt unik avlastning i form av ett mjukt material i hålfoten. Avlastningen gör det möjligt att stabilisera hålfoten utan risk för extra tryck över sträcksenan eller det inflammerade området. 

Hålfotsinlägget hälsporre är täckt av ett slitstarkt och komfortabelt microläder som är enkelt att rengöra vid behov och finns i storlekarna 35 - 48. Hålfotsinlägget fungerar både för damer och herrar tack vare hålfotsinläggets unika läst och form.  

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med plantar fasciit i hälen och behöver ett inlägg som inte tar så mycket plats i mina skor. Finns det?
Svar. Ja vårt inlägg för hälsporre avlastar samtidigt smärtpunkten vid plantar fasciit som sitter på insidan av hälen i övergången i hålfoten. Tjockleken på inlägget är endast 3,5 mm vilket gör att inlägget inte tar mer plats än den normala innersulan i skorna.

Fråga. Vad är inlägget för hälsporre tillverkat av för material?
Svar. Inlägget är tillverkat av EVA som är samma material som används i mellansulan på ett par sportskor. EVA kombinerar stötupptagning och stöd i samma material och säkerställer funktionen

Fråga. Hur avlastar inlägget min smärtsamma häl? Jag har hälsporre
Svar. Inlägget avlastar hälens smärtpunkter i samband med hälsporre och plantar fasciit genom att kombinera ett stabilt stöd runt hälen med mjuka avlastande material direkt under hälbenet. Kombinationen av stöd och avlastning bidrar till att belastningen runt om hälen ökar medans smärtpunkterna avlastas effektivt.

 

Storlekstabell

Storlek / skostorlek
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem