• Pronationssula MOW
  • Pronationssula MOW
  • Pronationssula MOW
  • Pronationssula MOW

Pronationssula MOW

399 kr

Stötdämpande pronationssula för korrigering och stabilitet av en pronerande fot. Tillverkad av EVA för optimalt stöd och dämpning. Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn Läs mer
Motverkar pronation i foten
Effektiv stötdämpning av hela foten
Kan användas i alla skor

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding! " Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Effektiv Pronationssula med Pronationsstöd

Pronation förekommer hos ca 80% av vuxna och är ofta en bakomliggande orsak till överbelastningsskador i fot, knä och höft. Pronation i foten innebär enkelt förklarat att foten sjunker inåt vid belastning och skapar en felställning från foten upp i underben, knäled, höft och rygg.  
Pronationssulan MOV är konstruerad för att effektivt motverka att foten sjunker innåt (pronation) i foten, ett väldigt vanligt problem som ofta orsakar andra följdproblem.
Pronationssulan har ett helt unikt pronationsstöd som är integrerat i sulan. Stödet skapas genom att insidan är högre än utsidan på pronationssulan vilket ger ett effektivt stöd och motverkar pronation i foten.

Pronerar jag? DINA GAMLA SKOR GER SVARET!
Ofta kan man enkelt se om man pronerar genom att titta på ett par använda skor.
Om skorna efter viss tids användning lutar inåt är det ofta pronationsrörelsen i foten som har format skon.
Pronationssulan ger ett effektivt stöd över hela foten och motverkar effektivt felställningen genom den unika kilformade konstruktionen, sulan är högre på insidan än utsidan och motverkar innåtrörelsen effektivt.

Pronationssulan ger ett effektivt pronationsstöd och samtidigt effektiv stötdämpning för hela foten för maximal funktion och komfort.
Det unika pronationstödet är inbyggt i sulan i form av en stabiliserande pronationskil, enkelt förklarat innebär det att insidan på sulan är högre än utsidan.
Denna pronationskil ger vid belastning en kompensation för pronationstendensen och ger automatisk ett rakare steg med mindre felställning.

Underbensproblem som ex benhinneinflammationer, hälseneinflammationer orsakas ofta av pronationsrörelsen i foten. 
Använd pronationssulan med pronationsstöd för att motverka rörelsen i foten som ofta orsakar problem även i knä, höft och rygg. 

Pronationssulan kan användas till följande problem under förutsättning att du pronerar. 

Problem med plantar fasciit
Löparknä
Benhinneproblem
Knäartros

Pronationssulan kan enkelt flyttas och användas i alla skor för att bidra till ett effektivt pronationsstöd oavsett aktivitet och skoval. 
Pronationssulan är försedd med ESD-funktion (Electrostatic Discharge) som gör det möjligt att använda sulan både i arbets- och sjukhusmiljö tillsammans med ESD-certifierade arbetsskor.
Pronationssulan säljs i par och tillverkas i dubbelstorlekar och kan enkelt klippas ned i framkanten för exakt passform. 

Unik pronationssula av EVA

Motverkar pronation genom en unik integrerad kil som höjer insidan ca 6 mm högre än utsidan. Med en normal pronationsrörelse skapar kilen ett extra stöd och leder till att pronationen minskar i foten.

Unik pronationssula av EVA

Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn

Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn med över 40 års erfarenhet av ortopediska skor och sulor.

Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn

Tillverkad av formstabil EVA för optimalt stöd

EVA materialet kombinerar stötdämpning och stöd för effektiv pronationskorrigering.Central under hälen sitter en mjukare dämpande hälzon för ytterligare stötdämpning i samband med hälisättningen.

Tillverkad av formstabil EVA för optimalt stöd

Vanliga frågor

Välj den större storleken, 40-41 och klipp ned sulans framkant med en vass sax om den blir lite för stor.

Pronationssulan MOV är tillverkad av EVA, ett formstabilt stötdämpande material som ofta används som mellansula i ett par löpskor. EVA kombinerar effektiv stötdämpning med optimal formstabilitet

Pronationssulan har en inbyggd pronationskil i häl, mellanfot och framfot. Enkelt förklarat så är sulan högre på insidan än utsidan (medial kil) vilket ger ett effektivt stöd för att motverka att foten sjunker inåt. Tekniken med sk mediala kilar är ett väldigt effektivt och vanligt sätt att kompensera överpronation i ex biomekaniska fotbäddar. Pronationssulan MOV är utvecklad av en av Sveriges mest erfarna ortopedingenjörer Lars Eghamn med mer än 40 års erfarenhet av biomekaniska fotbäddar.

Ja, sk överpronation innebär att foten sjunker inåt och orsakar en felställning från foten som påverkar fot, fotled, knä, höft och rygg. En pronationssula motverkar effektivt felställningen och bidrar till ett rakare steg.

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten