Pronationsula med pronationsstöd - för ett rakare steg
Pronationssula
Pronationssula Pronationssula
360 gif 360 logo

Effektiv Pronationssula med Pronationsstöd

  •  399 kr 

Stötdämpande pronationssula för korrigering och stabilitet av en pronerande fot. Tillverkad av EVA för optimalt stöd och dämpning. Utvecklad av ortopedingenjör Lars Eghamn Läs mer

  • Motverkar pronation i foten
  • Effektiv stötdämpning av hela foten
  • Kan användas i alla skor
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Pronationssula med pronationsstöd

Pronation förekommer hos ca 80% av vuxna och är ofta en bakomliggande orsak till överbelastningsskador i fot, knä och höft. Pronation i foten innebär enkelt förklarat att foten sjunker inåt vid belastning och skapar en felställning från foten upp i underben, knäled, höft och rygg.  
Pronationssulan MOV är konstruerad för att effektivt motverka att foten sjunker innåt (pronation) i foten, ett väldigt vanligt problem som ofta orsakar andra följdproblem.
Pronationssulan har ett helt unikt pronationsstöd som är integrerat i sulan. Stödet skapas genom att insidan är högre än utsidan på pronationssulan vilket ger ett effektivt stöd och motverkar pronation i foten.

Pronerar jag? DINA GAMLA SKOR GER SVARET!
Ofta kan man enkelt se om man pronerar genom att titta på ett par använda skor.
Om skorna efter viss tids användning lutar inåt är det ofta pronationsrörelsen i foten som har format skon.
Pronationssulan ger ett effektivt stöd över hela foten och motverkar effektivt felställningen genom den unika kilformade konstruktionen, sulan är högre på insidan än utsidan och motverkar innåtrörelsen effektivt.

Pronationssulan ger ett effektivt pronationsstöd och samtidigt effektiv stötdämpning för hela foten för maximal funktion och komfort.
Det unika pronationstödet är inbyggt i sulan i form av en stabiliserande pronationskil, enkelt förklarat innebär det att insidan på sulan är högre än utsidan.
Denna pronationskil ger vid belastning en kompensation för pronationstendensen och ger automatisk ett rakare steg med mindre felställning.

Underbensproblem som ex benhinneinflammationer, hälseneinflammationer orsakas ofta av pronationsrörelsen i foten. 
Använd pronationssulan med pronationsstöd för att motverka rörelsen i foten som ofta orsakar problem även i knä, höft och rygg. 

Pronationssulan kan användas till följande problem under förutsättning att du pronerar. 

Problem med plantar fasciit
Löparknä
Benhinneproblem
Knäartros

Pronationssulan kan enkelt flyttas och användas i alla skor för att bidra till ett effektivt pronationsstöd oavsett aktivitet och skoval. 
Pronationssulan är försedd med ESD-funktion (Electrostatic Discharge) som gör det möjligt att använda sulan både i arbets- och sjukhusmiljö tillsammans med ESD-certifierade arbetsskor.
Pronationssulan säljs i par och tillverkas i dubbelstorlekar och kan enkelt klippas ned i framkanten för exakt passform. 

Properties Insoles

Framfotsstöd

2

Hålfotsstöd

2

Stötdämpning

3

Stabilitet

4

Storlekstabell

Skostorlek
34 - 35
36 - 37
38 - 39
40 - 41
42 - 43
44 - 45
46 - 47

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Pronationssulan levereras i dubbelstorlekar, jag har ofta 39-40. Vilken storlek skall jag välja 38-39 eller 40-41? 
Svar. Välj den större storleken, 40-41 och klipp ned sulans framkant med en vass sax om den blir lite för stor. 

Fråga. Vad är pronationssulan tillverkad av?
Svar. Pronationssulan MOV är tillverkad av EVA, ett formstabilt stötdämpande material som ofta används som mellansula i ett par löpskor. EVA kombinerar effektiv stötdämpning med optimal formstabilitet 

Fråga. Hur funderar pronationssulan? Hur kan den moverka att foten pronerar?
Svar. Pronationssulan har en inbyggd pronationskil i häl, mellanfot och framfot. Enkelt förklarat så är sulan högre på insidan än utsidan (medial kil) vilket ger ett effektivt stöd för att motverka att foten sjunker inåt. Tekniken med sk mediala kilar är ett väldigt effektivt och vanligt sätt att kompensera överpronation i ex biomekaniska fotbäddar. Pronationssulan MOV är utvecklad av en av Sveriges mest erfarna ortopedingenjörer Lars Eghamn med mer än 40 års erfarenhet av biomekaniska fotbäddar. 

Fråga. Min fot sjunker inåt och skorna lutar inåt efter en tids användning, pronerar jag?  
Svar. Ja, sk överpronation innebär att foten sjunker inåt och orsakar en felställning från foten som påverkar fot, fotled, knä, höft och rygg. En pronationssula motverkar effektivt felställningen och bidrar till ett rakare steg. 
 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket