Pelott | Köp främre pelotter online | Rehaboteket

Pelott

Smärta i framfoten och främre trampdynan är ett av de vanligaste problemen i foten orsakat av för hård belastning över tid. Orsaken till smärtan har ofta att göra med att det främre fotvalvet sjunker ned med ökad belastning lokalt över framfoten. En pelott är konstruerad för att lyfta främre fotvalvet och minskar felbelastning över framfoten effektivt. Pelotter kan med fördel användas av både män och kvinnor, gamla som unga med smärta och problem i framfoten.

pelotter

Pelott - främre pelott inlägg är en effektiv kudde som hjälper till att lyfta det främre fotvalvet vid smärta i framfoten. 

 179 kr 
Storsäljare
pelottsula pelott
Pelottsula är en smidig men effektiv sula för problem med framfoten. Pelotten lyfter och avlastar främre trampdynan effektivt.
 249 kr 
framfotspelott

Extremt enkelt och smidigt framfotsstöd som appliceras på foten och inte i skon. Flexi har en insydd pelott som lyfter och avlastar vid framfotsproblem. 

 249 kr 
halfotsinlagg_skoinlagg
Hålfotsinlägg för damskor är ett ortopediskt skoinlägg av högsta kvalitet och funktion. Hålfotsinlägget är utvecklat för att stabilisera och avlasta mellanfot och framfot.
 749 kr 
skoinlagg
Skoinlägg för pumps och klackskor ger foten det extra stödet som behövs för häl, mellanfot och framfot. Skoinlägget är extremt smidigt och fungerar i alla skor
 579 kr 
hålfotsinlägg

Hålfotsinlägg Orthosole är ett komplett anpassningsbart inläggssystem för optimalt stöd, stabilitet och stötdämpning av hela foten.
 

 529 kr 
sula av minnesskum_magic step plus

Stötdämpande och stödjande vardagssula tillverkad av memoryfoam. 

 349 kr 

Mer om våra pelotter

Främre fotvalvet är uppbyggt av framfotsbenen och bildar precis som hålfoten en valvbåge som hjälper till att stabilisera och stötdämpa framfoten i belastade lägen. Vid problem med att främre valvbågen sjunker ned ökar belastningen över främre trampdynan med effekten av hårdare och ökad belastning över trampdynan, ofta med smärta och trötthet i framfoten som följd. Det nedsjunkna valvet kan ibland orsaka generella problem  i framfoten alternativt specifik smärta lokalt över ett ledhuvud i framfoten. Smärtan sitter ofta lokalt mitt i trampdynan med 2,3 eller 4 tån som intensiv smärtpunkt. En pelott är en T formad kudde som speciellt är konstruerad för att lyfta upp det främre fotvalvet till en naturlig höjd och medför en ofta normal funktion av framfotsvalvet med pelotten som stöd. Den unika T formen medför ett bredare stöd över hela framfoten och bidrar till effektivare avlastning för stortåleden och lilltåleden. 

Funktionalitet 

Pelotternas lyftande funktion kommer huvudsakligen från tre olika egenskaper i produkten,  
Materialval, konstruktion och placering. Alla tre är lika viktiga för att pelotten skall fungera på bästa sätt. Valet av tillverkare, vilka material och hur den placeras i skon eller på en sula är ofta av högsta vikt för ett bra resultat. Nedan får ni några tips på vad man skall tänka på när man köper pelotter,

Materialval

Om pelotten är rätt konstruerad men för mjuk kommer din inte att kunna hålla uppe valvbågen och avlasta framfoten. En pelott skall med fördel vara åt det hårdare hållet när den är ny. I takt med att man använder stödet kommer det att mjukna upp samtidigt som man vänjer sig dig känslan av det extra stödet under foten.  En för mjuk pelott klarar inte av att avlasta framfoten med avsevärt minskad lyftande effekt och stöd. 

Konstruktion

Åsyftar till pelottens form och höjd. En T formad pelott följer på bästa sätt framfotsvalvet struktur för att lyfta och avlasta hela valvbågen från stortåled till lilltåled. Höjden är även en viktig funktion då den för låg pelott tappar mycket av dess lyftande egenskaper, höjden på pelotten skall vara koncentrerad till mitten av pelotten för att på bästa sätt stödja mitten av framfotsvalvets tredje ledhuvud. 

Placering

En pelott skall inte placerad över främre valvbågen utan skall vara placerad så att stödet börjar bakom valvbågen och bakåt mot mitten av foten i hålfoten. Om pelotten placeras för långt fram finns det risk att trycket ökas över främre fotvalvet och kan medföra att problemen förvärras. En korrekt placerad pelott upplevs alltid innan man har vant sig vid stödet som om att den sitter för långt bak och att man kliver på en bula. Upplevelsen är helt normal och kommer att försvinna så fort man vant sig vid stödet. 

Pelott eller framfotspelott finns i olika varianter som antingen klistras direkt i skon eller på en stötdämpande sula för att kombinera framfotsstödet med övrigt stöd och stötdämpning av foten eller som en 3/4 pelottsula.  De lösa pelotterna kan även användas i öppna skor och sandaler sommartid då pelotten klistras rakt ned i skon eller sandalen.

Vad vi på Rehaboteket erbjuder?

Rehaboteket väljer omsorgsfullt produkter inom varje produktkategori utifrån en enda parameter, funktionen främst. Alla våra olika produkter för framfotsproblem har noggrant valts med funktion och användningsområde i åtanke. Produkterna täcker ett användningsområde för alla situationer med skor, sandaler inomhus utan skor eller vid behov av kombinerat stöd för framfot och hålfot i samma produkt. Vi har alltid flera olika alternativ av produkter för ett problem, detta för att ge dig som kund flera produktalternativ för dina problem.

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produkt för just din skada och har på grund av det arbetat fram flera olika sätt för att på bästa sätt hjälpa, Vi erbjuder alltid produktrådgivning och har bemannad kundtjänst per telefon 08-244734 för att på bästa sätt kunna hjälpa till med frågor eller funderingar kring produkt eller val av produkt. 
Då vi endast arbetar med e-handel så är snabba leveransen en oerhörd viktig del av vår verksamhet. Alla inkommande beställningar innan kl. 16 skickas alltid samma dag med normal leverans dagen efter för att du som vår kund inte skall behöva vänta på din vara. Vi skickar våra varor 6 dagars i veckan och har endast lördag som vilodag för våra leveranser. Att snabbt får hem ger dig möjlighet att utvärdera produkten i lugn och ro i hemmiljö utan att behöva bege sig till en stressig butiksmiljö.
Det viktigaste för dig som kund är att du måste ha möjlighet att prova din produkt innan du bestämmer dig. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp för att du skall ha tid på dig att utvärdera produkten hemma i lugn och ro.