Axelskydd & axelstöd | Rehaboteket

Axelskydd & axelstöd

Ont i axeln och ont i nacken är frekvent förekommande problem i övre ryggen ofta orsakade av smärta i axelleden och nackens stabiliserande strukturer. Orsakerna är många till värk och smärta i axeln och nacken men har ofta ett samband med arbetsställning, hållning och belastning. 

axelskydd
Värmande axelskydd för lätt stabilisering av axeln. Axelskyddet värmer axelleden ger lätt ökad kompression.
 599 kr 
axelskydd
Axelskydd Stabil är ett anatomisk axelskydd med stumma stabiliserande band för effektivare stabilitet över axelleden.
 699 kr 
axelskydd_axelstod

Axelskydd Cross är ett anpassningsbart axelskydd för stabilitet och kontroll av axeln. 

 999 kr 1199
axelskydd
Extra stabilitet, kompression och kontroll av axeln. Axelskydd ErixTwo kan enkelt justeras för ökat stöd.
 1 399 kr 
axelskydd acromed

Acromed axelskydd för extra stöd och kompression vid problem i axelleden

 1 499 kr 
nyckelbensbandage
Stabiliserande nyckelbensstöd med justerbart spänne för ett lätt stöd av nyckelbenet
 299 kr 
nyckelbens bandage

SILVER är ett mjukt och välpolstrat nyckelbensbandage för extra stabilisering av ett skadat nyckelben.

 385 kr 
mitella for axeln

Mitella för effektiv avlastning av armbåge och axelled efter stukning eller skada. Mitellan är anatomisk konstruerad för bästa funktion. 

 225 kr 
armslinga

Armslinga Komfort är en effektiv komfortabel armslinga för stöd och avlastning av axeln eller armen. 

 299 kr 
armslinga mitella

Mitella Omax är utvecklad extra stöd och avlastning efter skada i axelleden, armen eller armbågen. 

 389 kr 
nackkrage

Nackkrage tillverkad av ett formstabilt skum-material för effektiv avlastning vid nackspärr, ont i nacken och generell stelhet i nacken och skuldran.

 269 kr 
halskrage
Halskragen ger stöd och avlastning vid nackspärr, stelhet och smärtor i nacken
 239 kr 
nackkrage_stodfornacken

Högkvalitativ nackkrage för långvarig avlastning av nacken och huvudet vid problem

 649 kr 
stodkrage_whiplashskada

Extra stabil nackkrage med förstärkning för långvariga problem med behov av högre grad av stöd för nacken och omkringliggande muskulatur

 899 kr 
Kampanj 25% rabatt
kudde för nacken

Contour Plus är en medelhård anatomisk kudde för extra stöd och avlastning, modellen finns i tre olika höjder

 829 kr 1099
nackkudde
Dubbelsidig kudde för nacken med en ergonomisk kontruktion för extra flexibel anpassning av nackkuddens stöd och funktion. Kudden för nacken är tillverkad av minnesskum för bästa effekt.
 999 kr 
nackkudde vid nackproblem

Extra behaglig kudde för nackstöd tillverkad av minnesskum med bambukol. Bambukol bidrar till en extra sval och behaglig nackkudde för bästa nattsömn. 

 919 kr 
ergonomisk kudde

Unik ergonomisk kudde Gel Comfort. Kudden formar sig av kroppsvärme och bidrar till effektiv avslappning av nacken och nackmuskulaturen. 

 999 kr 
Kampanj 32% rabatt
nackkudde ergonomisk

Nackkudde SLIM är en helt unik kudde oavsett sovposition, även för den som sover på magen. 

 749 kr 1095
Kampanj 27% rabatt
Ergonomisk kudde för nacken

Ergonomisk kudde Vario är en helt unik nackkudde med en unik ergonomisk form för alla sovpositioner

 799 kr 1099
nackkudde vid nackproblem

Nackkudde Standard är en prisvärd nackkudde för extra stöd nacken nattetid. Tillverkad av minnesskum
 

 499 kr 689
kudde för nacken

Nackkudde Standard Plus med anatomisk passform för lätt stöd av huvudet och axlarna nattetid. 

 599 kr 729
kudde_mediflow_vattenkudde

Mediflow är en helt unik patenterad kudde för en förbättrad nattsömn, välbalanserat stöd med en extra hög komfort. 

 1 399 kr 

Mer om ont i nacke och axel

Ont i axeln/värk i axlarna

Axelleden är kroppens mest rörliga led med ett enormt rörelseomfång. Axelleden stabiliseras av en mängd muskler, ligament och senor som möjliggör det enorma rörelseomfånget i den normalt flata axelleden. 
Musklerna, senorna och ligamenten i axelleden kallas även för rotatorcuffen och är utsatt för kraftig belastning med stor risk för värk i axeln och ont i axeln. 

Inflammation i axeln/ont i axlarna vid belastning

Muskelinflammation är en vanlig orsak till värk i axlarna ofta vid belastning och rörelse av axelleden. Muskelinflammation är ofta en direkt orsak av överbelastning av axelledens stabiliserande muskler och senor i axelleden.  Vid kraftig belastning eller återkommande repetitivt arbete med axeln i ett onormalt läge uppstår ofta värk i axeln orsakat av inflammationssmärta. 

Inklämningssyndrom / Impingement

inklämningssyndrom uppstår ofta i axelledens övre region och orsakar ofta värk i axeln vid arbete med hand och armbåge ovanför axelleden. När armen lyfts över axelleden minskar utrymmet i axelleden och risken för att muskler och senor kommer i kläm mellan axelledens benstruktur ökar. Inklämningssyndrom orsakar ofta värk i axelns övre del vid aktivering av armen i ett högre läge än axelleden. 
Värk i axeln orsakat av förslitningsskada Artros i axeln. 
Artros i axelleden innebär att axelledens glatta broskklädda benytor slits av normalt användande av axelleden. Artros i axelleden orsakar ofta molande värk i axeln vid lättar problem men kan medföra vilo-värk i axlarna vid mera utvecklad artros i leden.
Artros i axelleden orsakas ofta av intensivt idrottande med kraftig belastning av axelleden i extrema positioner ex volleyboll, motorcross eller av direkta arbetsrelaterade positioner med onormal tung belastning av axelleden över tid. Ont i axeln vid artros uppstår ofta vid ökad rörelse i axelleden, vid mindre rörelse och lägre belastning minskar ofta värken i axelleden. Vid artros minskar ofta värken i axlarna vid mindre rörelse i leden vilket kan leda till minskar rörelse generellt. Vid artros är det alltid viktigt att aktivt rehabilitera värken i axeln och axelleden skall rörelsetränas inom smärtgränsen för en aktiv rehab vid artros. 

Intabil Axel / ont i axeln vid skada

Axelinstabilitet uppstår ofta i samband med fall och skador i axelleden. Vanligaste orsaken till problem med stabilitet i axelleden orsakas av fall mot armen i ett utsträck läge utan böjning i armbågsleden. Fallet mot armen orsakar ofta ökad kraft och belastning i axelleden med risk för skada på axelledens stabiliserande struktur. När axelns stabiliserande strukturer skadas orsakas ofta värk i axeln lokalt vid det skadade ledbandet. I samband med en skada på axels stabiliserande struktur uppstår ofta återkommande instabilitetsproblem i axeln med lokalt ont i axeln över det skadade området.  Återkommande instabilitet i axelleden kräver ofta en disciplinerad rehab träning och ofta stabiliserande ortoser för extra stöd vid rörelse. 

-Åldersrelaterad värk i axeln påverkas av år förslitningar av axelleden och kallas även degenerativa problem. Normalt åldrande bidrar till försämrad benstruktur, nedsatt elasticitet och styrka i ledband och muskler. Ont i axlarna orsakat av åldersförändringar i axelleden är en av de vanligaste orsakerna till värk i axeln hos äldre personer. Värken i axlarna kan effektivt behandlas med hjälp av ett strukturerat träningsprogram för att stärka muskulaturen och ökar rörligheten. 

Ont i nacken/värk i nacken

Ont i nacken orsakas ofta av överbelastning i nackens muskulatur och ligament. Ont i nacken är ofta ett temporärt problem som ofta förvinner över tid.  Den vanligaste orsaken till värk i nacken är oftast smärta i nackens mjukdelar, muskulatur orsakat av en onormal hållning som tvingar huvudet framåt framför kroppen.  
Ett huvud väger ca 4.5 kg och bärs upp av nackkotpelaren och ryggraden. Vid problem med dålig hållning bärs huvudet upp framför kroppen med en onormal belastning som direkt följd. Nackens muskler arbetar för att uppnå en normal belastning orsakas ofta problem med ont i nacken och värk i nacken av överbelastningsproblem i nackens muskulatur. 
Vid dagligt arbete framför datorn i kombination med dålig hållning ökar risken för att utveckla värk i nacken.  Arbetsrelaterad behandling för ont i nacken är ofta ergonomisk översyn av arbetsplatsen för att säkerställa rätt arbetsposition för att minimera värk i nacken och felbelastning av nackens muskulatur. 
Med dagens flexibla arbetsplatser och smarta telefoner och surfplattor ökar möjligheten att statiskt arbeta framför kroppen med risk för att ofta inte en extra ogynnsam arbetsställning. arbetsplatsen. Ont i nacken uppstår även av sk degenererade diskar, vilket betyder åldersförändrade strukturer i nacken. Vid problem med värk i nacken hjälper ofta fysisk träning för behandling av smärtan i nacken. 

Vårt erbjudande

Vi på Rehaboteket erbjuder marknadens bredaste sortiment av produkter för smärta i nacke och axel skuldra och har alltid flera olika funktionella alternativ att erbjuda för en optimal valmöjlighet i förhållande till dina individuella behov av stöd och kompression.  Alla våra produkter lagerförs i egna lager med leverans inom 1-2 dagar. 

Behöver du hjälp med att välja produkt för dina problem?

Vi på Rehaboteket är väl medvetna om att det kan vara svårt att hitta rätt produkti förhållande till upplevda problem. Av just den anledningen har vi alltid bemannad kundservice med kompetent personal om gärna hjälper till.
Ring oss på 08-244734 vardagar mellan 9-16 om det är något som du behöver hjälp med. Vill du inte ringa så går det lika bra att ställa dina frågor till oss på kundservice@rehaboteket.se
Rehaboteket är en trygg handelsplats för dig på nätet. Vi är certifierade av Trygg e-handel och tillämpar Klarnas säkra betalningslösningar. Vill du inte betala för varan innan du har tagit emot den så erbjuder vi kostnadsfritt fakturaköp med 14 dagars betalningsvillkor. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp så att du i lugn och ro kan prova och utvärdera ditt knäskydd i hemmiljö.