Nackkrage Push Stabil | Rehaboteket
stodkrage_whiplashskada
stodkrage_whiplashskada nackkrage_for_pisksnartsskada stodkrage_for_whiplash.jpg

Nackkrage stabil med förstärkt stöd

  •  899 kr 

Extra stabil nackkrage med förstärkning för långvariga problem med behov av högre grad av stöd för nacken och omkringliggande muskulatur

Läs mer

  • Nackkrage med uttagbar plastförstärkning
  • Optimal anatomisk passform
  • Hög ventilationsförmåga och komfort
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Nackkrage Push Stabil

Nackkrage Pushmed Stabil är utvecklad för att avlasta nacken och nackmuskulturen och är speciellt lämpad för långvarig användning vid återkommande eller permanenta problem. Nackkragen kombinerar optimal anatomisk passform med extra hög grad av stabilitet tack vare en inmonterad plastförstärkning för extra stöd och avlastning. Plastförstärkningen är tillverkad av formstabil plast med hög grad av formbarhet och har en passform liknande själva kragen för att stödja och avlasta på bästa sätt. Plastförstärkningen är uttagbar och kan med hjälp av en dragkedja på kragens sida enkelt tas ut ur sin ficka för att ytterligare flexibilitet. Utan skenan ger nackkragen mindre avlastning vilket kan vara lämpligt vid en mindre smärtsam period med lägre behov av stöd. Plastskenan är låt uttagen framtill över kragen för att helt ta bort risken för att plasten trycker mot struphuvudet.

Kragens anatomiska passform är konstruerad för att på ett naturligt sätt följa konturen på nackkragens övre kant mot hals, haka och käkben samt nedre kontakten mot axel, skuldran och bröstbenet utan att skapa ett obehagligt eller onaturligt tryck där det inte behövs. Kragen har stödpunkter över hakan och käkbenen för att på bästa sätt skapa ett anatomiskt korrekt stöd där det är som effektivast och har den inmonterade plastförstärkta skenan i samma form och konstruktion. Alla kontaktytor mot huden är konstruerade med mjuka rundade kanter för att säkerställa komfort vid långvarig användning utan att störa ett normalt rörelsemönster i vardagen.

Nackkragens yttermaterial mot huden är tillverkad av ett mjukt och andningsaktivt Sympress. Sympress är ett Lycramaterial med en extremt mjukt och komfortabel yta och motverkar skav och friktion effektivt mot den tunna och känsliga huden i ansiktet och halsen. Kragen har ett 50 mm brett kardborreband placerat i nacken som förenklar av och påtagning. Bandet kan fritt spännas för att öka eller minska fixeringen av kragen vid behov. Ju hårdare nackkragen appliceras desto stabilare blir effekten av stödet.

Tjockleken på nackkragen är endast 20 mm trots den inmonterade plastskenan mot normala nackkragar som har en tjocklek på 30–35 mm. Tjockleken är en viktig egenskap som säkerställer att stödet fungerar optimal vardagligt trots ytterkläder.
Använd nackkragen vid långvariga problem med behov av extra avlastning vid ex
- Pisksnärtsskada, whiplashskada
- Återkommande nackspärr
- Vid artrosproblem i nacken

Nackkragen finns tillgänglig i två höjder och två bredder.
Höjdmåtten är 8 och 10 cm vilket är standardhöjden för kvinnor (8cm) och män (10cm). Omkretsmåtten är 27–36 cm (normalt kvinnor) och omkretsmått 36–46 cm (normalt för män)

Kragens tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt med den hårda kardborrens stängd. Plastskenan kan tas ut ur kragen vid tvätt för att underlätta uppsköljning men kan även tvättas med skenan i.  
Låt kragen lufttorka innan användning. Undvik tork vid värmekällor som kan missforma nackkragens skum och skena om det blir för varmt.

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

1

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek HöjdOmkretsmått
Storlek 18 cm 27-36 cm
Storlek 2 8 cm 36-46 cm
Storlek 3 10 cm 27-36 cm
Storlek 4 10 cm 36-46 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur tar jag bort skenan om jag vill ha en mindre stabil stödkrage?
Svar. Plastskenan tar på enklaste sätt ut ur kragen genom att öppna dragkedjan på sidan och dra ut skenan genom öppningen. Skenan sätts tillbaka på samma sätt på enklaste sätt.

Fråga. Hur sätter jag på mig kragen?
Svar. På enklaste sätt genom att försluta ett kardborreband i nacken. Bandet är 50 mm brett och lätt att justera vid behov.

Fråga. Kan kragen tvättas?
Svar. Ja, med fördel i 30° handtvätt. Alla material som innehåller hårda komponenter ex den hårda kardborren riskerar att förstöras av maskintvättens mekaniska slitage. För att kragen skall hålla så länge som möjligt så är handtvätt en fördel. Vid behov kan stödskenan enkelt tas ut ur kragen vid tvätt. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket