Axelskydd stabil för stabilisering av en smärtande axel | Rehaboteket
axelskydd
axelskydd

Axelskydd Stabil för stabilisering och värme vid axelskada

  •  699 kr 

Axelskydd Stabil är ett anatomisk axelskydd med stumma extra stabiliserande band för effektivare stabilitet över axelleden. Läs mer

  • Anatomisk Design för optimal funktion
  • Tre extra stabiliserande band möjliggör extra stöd
  • Ger ökar stöd, kompression och värme lokalt över leden
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Axelskydd Stabil

Axelskydd stabil är ett anatomiskt designat axelskydd utformat för att stabilisera en skadad eller smärtande axelled.  Axelskyddets unika konstruktion täcker effektivt hela axelledens rotatorkuff samt bröst och skuldra på axelledens fram och baksida.    

Axelskyddet är tillverkat av ett stabiliserande och kompressionsgivande NeoTex material för bästa funktion och effektiv stabilisering. Materialet ökar temperaturen över hela axelregionen tack vara dess isolerande egenskaper och bidrar ofta till direkt problemlindring i över axelleden. 
NeoTex bidrar även till lokal kompression över axelleden vilket bidrar till att lokalt öka blodgenomströmningen i leden.

Axelskyddet ger stabilitet över axelleden tack vare tre individuella extra stabiliserande band applicerade över axelledens centrala del samt fram och baksidan av leden. Banden är tillverkade av stumma nylonband som sitter infästa på axelskyddet på ett innovativt sätt för skapa förutsättningar för effektiv stabilitet och justering.
Banden har kardborre för optimal anpassning av graden av stöd. Tack vare de tre individuella banden kan axelskyddet enkelt och effektivt justeras helt oberoende av varandra för att bättre stabilisera fram, centrum och baksidan av axelleden.

Axelskyddet har en insida täckt med sk ”shark-skin”. Shark-skin är ett vidhäftande material och säkerställer optimal fixering av skyddet för att ytterligare bidra till bättre effekt av axelbandens potential.
Skyddet har även kardborrförslutning på överarmen för ytterligare justeringsmöjlighet och anpassning.

Det elastiska spännbandet hjälper till att fixera skyddet på axelleden för god stabilisering och kompression under aktivitet. Spännbandet är täckt med mjuk SoftTex för
Axelskyddet kan användas både på höger och vänster axel tack vare dess unika konstruktion som gör det möjligt att lossa och byta plats på spännet för individuell höger eller vänster anpassning. 

Axelskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan anvädning. 

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Mitt mått hamnar precis mellan två storlekar, vilken storlek skall jag välja?
Svar. Ofta vill man ha en produkt som sitter tight över axelleden och vi rekommenderar att ni väljer den mindre storleken.

Fråga. Hur tvättar man produkten? 
Svar. Rekommenderad tvätt är 30* handtvätt för att produkten skall hålla så länge som möjligt. Vid tvätt är det viktigt att kardborrbanden är stängda så att den hårda kardborren inte skadas och får nedsatt funktion. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt överarmen (cm)
X-Small24-28 cm
Small28-32 cm
Medium32-35 cm
Large35-38 cm
X-Large38-41 cm

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Relaterade skador

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem