Axelskydd stabil för stabilisering av en smärtande axel | Rehaboteket
axelskydd
Axelskydd Stabil
  • 629 kr

Axelskydd Stabil är ett anatomisk axelskydd med stumma extra stabiliserande band för effektivare stabilitet över axelleden. Läs mer

  • Anatomisk Design för optimal funktion
  • Tre extra stabiliserande band möjliggör extra stöd
  • Ger ökar stöd, kompression och värme lokalt över leden
I lager
Fri frakt & gratis byten
Lev tid: 1-3 dagar
Payment options klarna

Axelskydd Stabil för stabilisering och värme vid axelskada

Axelskydd stabil är ett anatomiskt designat axelskydd utformat för att stabilisera en skadad eller smärtande axelled.  Axelskyddets unika konstruktion täcker effektivt hela axelledens rotatorkuff samt bröst och skuldra på axelledens fram och baksida.    

Axelskyddet är tillverkat av ett stabiliserande och kompressionsgivande NeoTex material för bästa funktion och effektiv stabilisering. Materialet ökar temperaturen över hela axelregionen tack vara dess isolerande egenskaper och bidrar ofta till direkt problemlindring i över axelleden. 
NeoTex bidrar även till lokal kompression över axelleden vilket bidrar till att lokalt öka blodgenomströmningen i leden.

Axelskyddet ger stabilitet över axelleden tack vare tre individuella extra stabiliserande band applicerade över axelledens centrala del samt fram och baksidan av leden. Banden är tillverkade av stumma band som sitter infästa på axelskyddet på ett innovativt sätt för att effektivt bästa stabilitet och justering.
Banden har kardborre för optimal anpassning av graden av stöd. Tack vare de tre individuella banden kan axelskyddet enkelt och effektivt justeras helt oberoende av varandra för att bättre stabilisera fram, centrum och baksidan av axelleden.

Axelskyddet har en insida täckt med sk ”shark-skin”. Shark-skin är ett vidhäftande material och säkerställer optimal fixering av skyddet för att ytterligare bidra till bättre effekt av axelbandens potential.
Skyddet har även kardborrförslutning på överarmen för ytterligare justeringsmöjlighet och anpassning.

Det elastiska spännbandet hjälper till att fixera skyddet på axelleden för god stabilisering och kompression under aktivitet. Spännbandet är täckt med mjuk SoftTex för
Axelskyddet kan användas både på höger och vänster axel tack vare dess unika konstruktion som gör det möjligt att lossa och byta plats på spännet för individuell höger eller vänster anpassning. 


StorlekOmkretsmått runt överarmen (cm)
X-Small24-28 cm
Small28-32 cm
Medium32-35 cm
Large35-38 cm
X-Large38-41 cm
Måttinstruktioner

Fråga. Mitt mått hamnar precis mellan två storlekar, vilken storleks skall jag välja?
Svar. Ofta vill man ha en produkt som sitter tight över axelleden och vi rekommenderar att ni väljer den mindre storleken.

Fråga. Hur tvättar man produkten? 
Svar. Rekommenderad tvätt är 30* handtvätt för att produkten skall hålla så länge som möjligt. Vid tvätt är det viktigt att kardborrbanden är stängda så att den hårda kardborren inte skadas och får nedsatt funktion. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

4

Följ oss på Facebook

Snabb leverans och när jag var i kontakt med kundtjänst nyss fick jag fantastisk service av trevlig personal. Mycket nöjd 󾮟

Posted by Anna Ohlsson on Wednesday, May 6, 2015