Axelskydd stabil för stabilisering av en axeln | Rehaboteket
axelskydd
axelskydd axelskydd
Storsäljare

Axelskydd SRX för stabilisering och värme

  •  799 kr 

Ett anatomisk axelskydd för extra stöd med stumma stabiliserande band för effektivare stabilitet över axelleden. Läs mer

  • Anatomisk Design extra bra passform
  • Extra stabiliserande band möjliggör extra stöd
  • Ger stöd, kompression och värme lokalt över leden
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Axelskydd SRX Stabil

Axelskydd stabil är ett anatomiskt designat axelskydd utformat för att stabilisera en instabil axel. Skyddets konstruktion täcker effektivt hela axelleden samt bröst och skuldra på axelledens fram och baksida.    

Skyddet är tillverkat av ett stabiliserande och kompressionsgivande 3 mm SRX material för bra funktion och extra stabilisering. Materialet ökar temperaturen över hela axelregionen tack vare dess isolerande egenskaper 
SRXmaterialet skapar även lätt lokal kompression över axelleden vilket bidrar till att lokalt öka genomströmningen i leden.

Axelskyddet ger möjlighet till ökad stabilitet tack vare tre individuella stabiliserande band applicerade över axelledens centrala del samt fram och baksidan av leden. Banden är tillverkade av stumma nylonband och sitter infästa på ett innovativt sätt för skapa förutsättningar för extra stöd. Banden har kardborreinfästning för anpassning av graden av stöd. De tre individuella banden kan enkelt  justeras oberoende av varandra för att bättre stabilisera fram, centrum och baksidan av axelleden. Axelskyddet har en insida täckt med sk ”shark-skin”. Shark-skin är ett vidhäftande material och ger förbättrade fixering över leden. Skyddet har även kardborrförslutning på överarmen för ytterligare möjliggöra justeringsmöjlighet och anpassning.

Det elastiska spännbandet hjälper till att fixera skyddet på axelleden för god stabilisering och kompression under aktivitet. Spännbandet är täckt med mjuk SoftTex.
Axelskyddet kan användas både på höger och vänster axel genom den unika konstruktionen som gör det möjligt att lossa och byta plats på spännet för individuell höger eller vänster anpassning. 

Axelskyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning. 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

2

Avlastning

3

Värme

4

Storlekstabell

StorlekOmkretsmått runt överarmen (cm)
X-Small24-28 cm
Small28-32 cm
Medium32-35 cm
Large35-38 cm
X-Large 38-41 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Mitt mått hamnar precis mellan två storlekar, vilken storlek skall jag välja?
Svar. Ofta vill man ha en produkt som sitter tight över axelleden och vi rekommenderar att ni väljer den mindre storleken.

Fråga. Hur tvättar man produkten? 
Svar. Rekommenderad tvätt är 30* handtvätt för att produkten skall hålla så länge som möjligt. Vid tvätt är det viktigt att kardborrbanden är stängda så att den hårda kardborren inte skadas och får nedsatt funktion. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket