Axelskydd Acromed | Rehaboteket
axelskydd acromed
axelskydd acromed

Axelskydd för kroniska axelproblem vid behov av extra stöd och kompression

  • 1 499 kr

Acromed är en ny typ av axelskydd för extra stöd och kompression vid kroniska problem ex artros i axeln, frozen shoulder, inklämningsproblem eller instabilitet.

Läs mer

  • Luftigt högkompressionsmaterial
  • Extra stabilitet, kontroll, komfort
  • Lämpat för kroniska axelproblem
buy try logo
I lager
Fri frakt & Fri retur
Lev tid: 1-2 dagar
Payment options klarna

Axelskydd Acromed

Acromed är en helt ny typ av axelskydd som bidrar till ökad kompression och stabilitet runt en stel, smärtande axelled. Axelskyddet är tillverkat av ett tunt, luftigt och kompressionsgivande material som är speciellt lämpat för vardagligt användande under längre perioder så som exempelvis en arbetsdag.
Konstruktionen av ett elastiskt kompressionsgivande material runt leden i kombination med ett stabiliserande bandsystem ger skyddet möjlighet att stabilisera och säker axelleden vid behov av extra stöd och stabilitet.
Axelskyddet har en unik anatomisk passform vilket säkerställer rätt kompression runt hela axelleden och överarmen. Effekten av kompression runt en smärtande led ger minskad svullnad och ökar cirkulation, något som ofta bidrar till effektiv smärtlindring, ökad stabilitet och ökad rörelseförmåga.
Acromed har ett unikt extra stabiliserande bandsystem som fäster runt överarmen, bandsystemet går enkelt att justera och ger en helt unik möjlighet att individuellt anpassas skyddet stabiliserande förmåga i linje med individuella behov. Olika aktiviteter kräver ofta olika grader av stabilitet och kontroll, något som Acromed enkelt kan tillgodose. Om aktiviteten kräver mera stöd och kontroll spänns banden hårdare vilket ger ökar stabilitet och effektivare rörelsekontroll av axelleden.

Axelskyddet är tack vare dess tunna material enkelt att använda, den anatomiska konstruktionen underlättar av och påtagning av axelstödet. Stödets har även ett extra fixeringsband som appliceras runt bålen och bidrar till ytterligare fixering av axelskyddet vid rörligare moment och aktiviteter.

Använd axelstöd Acromed vid,
- Smärta och problem i axelleden
- Lättare instabilitetsproblem och subluxation
- Artros i axelleden med smärta och svullnad
- Frozen shoulder
- Inklämningsproblem i axelleden
- Mjukdelsskada med behov av extra stöd
- Svullnad och lokal inflammatorisk smärta och problem i axeln

Axelskyddet tillverkas i en höger eller vänstermodell för att säkerställa bästa anatomiska passform.
Det andningsaktiva kompressionsmaterialet gör Acromed till ett optimalt axelskydd för vardagliga, kroniska axelproblem med behov av extra stöd och stabilitet runt en smärtande axelled.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem med min axel på arbetet och söker ett ventilerande skydd som inte blir varmt. Kan Acromed vara något för mig?
Svar. Ja, Acromed är ett ventilerande textilskydd som är andningsaktivt och fungerar optimalt att använda under längre perioder som en arbetsdag.

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek på mitt axelskydd?
Svar. Mät omkretsmåttet runt en avslappnad överarm för att få en indikation om vilket storlek som är mest lämpad för dig.

Fråga. Skall jag bära axelskyddet direkt mot huden?
Svar. Axelskyddet går att användas direkt mot huden men vi rekommenderar att du har en tightare t-shirt mellan huden och skyddet så behöver du inte tvätta axelskyddet lika ofta med tanke på att man tvätta t-shirten dagligen.

Fråga. Hur tvättar man produkten?
Svar. Tvättrådet är 30° handtvätt, skölj upp produkten och låt den lufttorka innan användning.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

5

Avlastning

4

Värme

1

Denna produkten ingår i kampanjen Try & Buy

buy try logo
  • Prova Hemma
  • Fri Frakt / Fri Retur
  • Ingen Fakturaavgift

Storlekstabell

Storlek Omkretsmått runt överarm
Storlek 1- 26 cm
Storlek 226 - 29
Storlek 329 - 33
Storlek 433 - 36
Storlek 536 - 39

Måttinstruktioner

Måttinstruktioner

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Alltid bemannad kundtjänst per telefon eller mail. Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt och har alltid bemannad kundtjänst måndag till fredag 9.00 – 16.00.

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem