Kylsystem för smärta och svullnad i axelleden
axelbandage novacool
axelbandage novacool

Smärtlindring och kompression för axelleden i hemmiljö utan begränsningar

  •  999 kr 

NovaCool är ett unikt smärtlindrande kompressionssystem med kylbehandling för smärtlindring av en ond axelled vid ex frozen shoulder, impingement eller generell smärta. 

Läs mer

  • Kompression och kyla för en smärtande axelled
  • Minskar svullnad i axelleden efter operation eller vid skada
  • Kan användas utan begränsningar i hemmet, efter träning eller på jobbet

Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding!

I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Kylsystem NovaCool Axel - Skuldra

NovaCool axelsystem kombinerar effektiv kylbehandling med kompression för minskad svullnad vid smärta och problem i axelleden. 
Smärta lokalt i axelleden kan effektivt behandlas med kyla och kompression. NovaCool axelsystem säkerställer både kylbehandling och kompression på ett extremt enkelt sätt oavsett var du befinner dig, i hemmet, efter träning, efter operation. Kyla och kompression är ett väldigt effektivt sött för minskad smärta i axelleden vid problem och kompressionen motverkar effektivt lokal svullnad. Kombinationen av kyla och kompression fungerar ofta väldigt effektivt för axelsmärta. Kyla och kompressionens effekt finns kliniskt dokumenterad i ett flertal studier*, kombinationen av kyla och kompression har inte tidigare varit tillgängligt på ett enkelt och smidigt sätt för användning hemmet.  
NovaCool Kylsystem ger en korrekt medicinsk rehabilitering och smärtlindring i hemmet, efter träningen eller på arbetsplatsen.
NovaCool består av tre komponenter, 1st kylelement som täcker hela axelleden, 1st kompressionsmanschett som enkelt fästes med kardborre runt axelleden samt 1 st pump med 35 cm silikonslang för anpassningsbar kompression över axelleden. 
Kompressionsmanschetten har en flödeventil som effektivt kan pumpas upp till önskad kompression över leden med hjälp av den medföljande pumpen. 
Vid stängd flödesventil kan axelbandaget användas helt fritt i hemmet, efter träning eller när behovet av smärtlindring uppstår.  

Kombinationen av NovaCool’s funktion, kyla och kompression över axelleden minskar effektivt svullnaden i axelns samtidigt som man uppnår effektiv smärtlindring med hjälp av kylelementet. 
Kompressionsmanschetten är utrustad med en reduceringsventil som möjliggör enkel och snabb justering av trycket och kompressionen över axelleden. 

Använda NovaCool axelsystem vid generell smärta, inflammation och överbelastning i knäleden samt vid, 
- Smärta i axelleden orsakat av frozen shoulder, impingement
- Inflammerade sen- och muskelfästen i axelregionen
- Lokal svullnad i axelleden efter operation
- Axelartros med smärta och svullnad
- Vid överbelastningsproblem

NovaCool axelsystem möjliggör medicinsk kylbehandling med kompression oavsett var du befinner dig och kan enkelt användas utan begränsningar. 

* Combination of cold and compression after knee surgery. A prospective randomized stydy. Schröder D1, Pässler HH 
* The use of Cryo/Cuff versus ice and elastic warp in the prospecitve care of knee arthroscopy patients. Whitelaw GP1, DeMuth KA, Demos Ha, Schepsis A, Jacques E

 

Storlekstabell

Storlek Universal Höger / Vänster

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har konstant smärta i axeln framförallt efter träning, jag spelar tennis regelbundet. Kan jag använda den här produkten även efter träningen?
Svar. Ja, med fördel. Novacools kylelement skall placeras i kylen innan användning och är helt portabelt. Om du kan hålla elementet kallt tills efter träningen kommer kyleffekten bli effektivare. Du behöver endast efter träningen applicera novacool över axeln och pumpa upp önksat tryck. När du har uppnått önskat tryck tar du bort pump och kan fritt föra dig med system helt täckt över axelleden för effektiv kompression och kybehandling utan begränsningar. 

Fråga. Kan jag använda NovaCool efter en axeloperation? På sjukhuset fick jag kylbehandling med en ishink som fungerar väldigt bra?
Svar.Ja, det är bland annat detta NovaCool är utvecklad för att på ett enkelt sätt kunna fortsätta med kylbehandlingen och smärtlidring i hemmiljö. 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket