Mitella Omax | Rehaboteket
armslinga mitella
armslinga mitella mitella mitella

Omax Mitella för stöd och avlastning

  •  349 kr 

Mitella Omax är utvecklad för extra stöd och avlastning efter skada i axelleden, armen eller armbågen Läs mer

  • Extra stabil mitella
  • Tillverkad för extra komfort och ventilation
  • Fullt justerbar för individuell anpassning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Mitella Omax

Mitella Omax är en stabil mitella tillverkad av en mjukt och luftig 3-D texil för komfort vid användning.
3-D tex kombinerar mjuk tryckavlastning för hand, handled och underarm i kombination med ventilation i samma material och skapar en komfortabel och justerbar mitella vid behov av avlastning av axel och arm. Mitellan har ett extra mjukt och komfortabelt avlastande band runt nacken som tar upp stor del av vikten av armen utan att skapa skav och obehag i nacken. Bandet är ytterligare försett med en justerbar tryckavlastande platta för att på bästa sätt skapa bästa möjlig komfort i kontakten med nacken. Nackbandet kan anpassar helt individuellt med hjälp av ett integrerat kardborreband som tillåter full justering för att placera armen i en korrekt position. 
I armfickan finns ett insytt tumband, tumbandet är till för att stödja hand och handled vid användning och säkerställer rätt position av handleden. Tumbandet motverkarsnedbelastning av handleden. Tummen appliceras på enklaste sätt i tumbanden vilket säkerställer en rak position av handleden.

Mitellan finns i tre olika storlekar och storleken skiljer i form av längden på mitellans armdel. I valet av storlek måttas underarmens totala längd från armbågens spets till knogen på lillfingret. Om man ligger precis mellan två storlekar väljer man den större storleken för att säkerställa stabiliteten över hela underarmen i mitellans armficka så att den inte är för kort. 

Mitella tvättas på enklaste sätt i 40° handtvätt och skall lufttorka innan användning. Produkten är tillverkad av 40% bomull, 35% polyester samt 25% elastane. 

 

Egenskaper

Stabilitet

5

Kompression

1

Avlastning

5

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Längd från armbågen till lillfinger knogen
Small 28 - 33 cm
Medium 33 - 40 cm
Large40 - 51 cm

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Behöver jag använda tumbandet? 
Svar. Nej, tumbandet måste inte användas men det är en fördel vid långvarig användning då hand och handled hamnar i en korrekt position automatiskt.

Fråga. Hur hittar jag rätt storlek?
Svar. Storleken är helt beroende på underarmens längd och 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket