• Axelskydd Cross
  • Axelskydd Cross
  • Axelskydd Cross
  • Axelskydd Cross

Axelskydd Cross

1 199 kr

Axelskydd Cross är ett anpassningsbart axelskydd för stabilitet och kontroll av axeln Läs mer
Bandsystem för reglerbar stabilitet och kontroll
Optimal komfort och ventilation
Uttagbar skålformade silikonpelott för extra kompression

Leveranstid 0-2 dagar.

Frakt 29kr

Gratis byten

( Omdöme från prisjakt.nu )

"Helt fantastisk leverans! Beställde kl. 8 på morgonen och fick leveransen kl. 19 samma dag, outstanding! " Se fler omdömen

Säkra betalningar med Klarna

Axelskydd Cross för stabilitet och kontroll

Axelskydd Cross är ett innovativt axelskydd utvecklat för problem i axelleden så som hög och låg grad av axelinstabilitet, luxation, subluxation samt justerbart behov av kontroll, stöd och kompression vid smärta och problem i leden.  Cross är axelskyddet med obegränsade möjligheter och går att anpassa individuellt för att uppnå olika grader av stöd och stabilitet av axeln. Skyddets breda stabilitetsprofil gör det möjligt att i samma skydd ge både hög och låg grad av stabilitet av leden i kombination med justerbar kompression runt axelleden i samma konstruktion. Möjligheten att förändra skyddet stabilitet ger ett heltäckande axelskydd som både möter behovet av mer eller mindre stöd under en aktivitet eller arbetsdag samt även ger en möjlighet att förändra funktionen och stödet i linje med rehabilitering efter skada både vid positiv och negativ progress. Axelskydd Cross täcker ett bredare behov av stöd och anpassning än något annat axelskydd på marknaden.

Axelskyddets unika funktioner skapas av flera olika funktionella komponenter som består av axelkuffen, armkuffen, bandsystem samt fixeringssystem, funktioner som tillsammans skapar ett oerhört flexibelt axelskydd med möjlighet att anpassa individuellt på bästa sätt. 
Axelkuffen, är basen i axelskyddet och täcker axelledens främre, centrala och bakre del. Kuffen är tillverkad av ett andningsaktivt kompressionsgivande material som följer axelns kontur och skapar totalkompression för att ge stöd, stabilitet samt lokalt förbättra cirkulationen i axelns mjukdelar. Axelkuffen är tillverkad av en 3D-mesh som tillåter full ventilation och cirkulation i materialet för att på bästa sätt skapa ett komfortabelt ventilerande axelskydd. Mitt i axelkuffen, centralt över axelleden sitter det en skålformade silikonpelott tillverkad med ett hexagonmönster för att på bästa sätt lokalt öka kompressionen mitt över leden i kombination med optimal tryckavlastning mot axelledens mjukdelar. Silikonpelotten kan enkelt anpassas och flyttas över ett 15 cm långt område för att skapa ökad kompression lågt eller högt över leden. Pelotten är även uttagbar 

Armkuffen är även den tillverkad av 3D-mesh och skapar en extremt smidig förankrande kuff runt överarmen för extra stabilitet och kontroll. Armkuffen kan på enklaste sätt justeras med ett tunt och smidigt kardborreband placerat i kuffens nedre del. Anpassningen av graden av kompression runt överarmen bidrar effektivt till förbättrad fixering av skyddet, något som är viktigt för att få ut maximalt av axelskyddet i rörelse och vid aktivitet.

Justerbart bandsystem, ovanpå de två kuffarna sitter de extra stabiliserande bandsystemen som skapar majoriteten av den anpassningsbara stabiliteten över axelleden. Banden som är tillverkade av ett 5 cm brett semielastiskt nylonmaterial går att anpassas individuellt både i form av graden av stabilitet och tillåter även en fri positionering av stödet över axeln vilket är en helt unik funktion för ett stabiliserande axelskydd.
Central över axeln sitter det två fixeringsfickor, en ficka är placerad högt med utgångspunkt mitt i axelleden upp över skuldran med en fri placering på 8 cm och den andra fixeringsfickan börja mitt i axelleden och går ned över överarmen och även den med 8 cm fri placering av det stabiliserande bandet. Den totala anpassningsförmågan för de dubbla bandsystemen är totalt 16 cm centralt över axelleden vilket är mer än någon annan tidigare konstruktion. De stabiliserande banden kan helt fritt träs igenom en av de två fixeringsfickorna för att på bästa sätt skapa ett axelskydd som ger rätt grad av stabilitet över rätt området över axeln, helt i linje med olika behov och olika skador. Banden kan på enklaste sätt omplaceras för att möta rätt stöd i linje med speciella aktiviteter eller rörelser som kräver ett axelskydd med olika stabilitetsprofiler. Beroende på hur hårt banden spänns skapas ett stabilare axelskydd med ytterligare kontroll och stöd.

Fixeringsbandet som förbinder den bakre delen av axelkuffen med den främre bidrar till ytterligare fixering av skyddet vid rörelse. Bandet som går att anpassas längdmässigt för bästa individuella förutsättning fixeras framtill över bröstet med hjälp av ett plastspänne som man på enklaste sätt kan hantera med en hand. Under armhålan sitter ett extra polstrat skydd för att maximera komforten och minimera risken för skav vid högintensiv belastning och rörelse.

Använd axelskydd Cross vid skador och problem i axelleden så som,
Behov av konservativt stöd av en instabil sub-lux eller luxerande axelled
I förebyggande syfte vid belastningsmönster som påverkar axelledens totala stabilitet
Post-operativt vid behov av extra stabilitet och kontroll av axeln
Vid generella axelproblem med instabilitet vardagligt som på arbetsplatsen som vid idrott och motion

Axelskydd Cross tillverkas i en höger och en vänster modell för bästa anatomiska passform och finns i fyra olika storlekar. För att hitta rätt storlek skall man mäta omkretsmåttet runt centrum på överarmen, säkerställ att biceps är avslappnad för att få rätt storlek. I valet av två storlekar om måttet hamnar mitt emellan skall man välja den mindre storleken då axelskyddet får att anpassas och att ett tightare skydd skapar högre grad av kompression och stöd runt leden. Skyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning. För att minska behovet av tvätt så kan skyddet med fördel användas ovanpå en tightare tröja som tvättas dagligen.

Modulerbart axelsystem

Unik konstruktion som ger möjlighet att enkelt anpassa axelskyddets stabiliserande egenskaper. Genom att applicera bandsystemen på olika sätt skapas ett fullt modulerbart axelskydd för extra stöd

Modulerbart axelsystem

Vanliga frågor

Svar. Ja, det är en av axelskyddet primära funktioner att skapa extra stabilitet

Svar. Bandens totala stabilitet är helt beroende på dina problem i förhållande till vilken aktivitet som du utövar. Fördelen med Cross är att du under aktivitet eller i linje med din rehab kan förändra skyddet egenskaper för att alltid ge dig det stödet som du är i behov av.

Svar. Ja, absolut. Skyddet tvättas i 30° handtvätt och skall lufttorkas innan användning

Kundomdömen

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Mycket bra bemötande och hög kunskap om produkterna. Snabbt svar både på mail och återkoppling via telefon (t o m utanför deras telefontid). Stort sortiment och bra diskussion kring för- och nackdelar.

Karin Bengtsson

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Jag har nog aldrig varit med om en så snabb och smidig leverans! Beställde varorna, vilka jag är helnöjd med, på måndag och tisdag ligger de i brevlådan. Dagen efter!!!! Och produkterna jag köpte är jag som sagt helnöjd med

Kund inbjuden via automatisk inbjudan från prisjakt.nu

Omdöme från prisjakt.nu

5 out of 5 stars

Snabbaste leveransen jag varit med om i en nätbutik! Beställde fredag eftermiddag och kunde hämta ut på lördag förmiddag. Uppskattas verkligen!

Station Lunda

Omdöme från trustpilot.com

5 out of 5 stars

Helt enkelt fantastiskt. Tänk om alla företag jobbade på det här viset!! Jag beställer en vara den 3 maj och har den i brevlådan den 4 maj kl. 11.30!! Kunden får alternativ för hur varan ska levereras och ärendet behandlas omgående... Kundservice på en nivå som man sällan eller aldrig ser numer...

Vår vision - 100% nöjda kunder

Snabba Leveranser

Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmet

Byten

Vi har alltid 45 dagars öppet köp och gratis byten