Stabila axelskydd | Rehaboteket

Stabila axelskydd

Axelleden är en av kroppens rörligaste leder och även en vanligt skadedrabbad led. Vanliga problem i leden är sub-luxation eller luxation vilket innebär att axeln går ur led. Vanliga orsaker till urledvridningen är kontaktvåld eller direkta fall mot armen / axeln vanligtvis då man tar emot sig i fallet med en rak armbågsled med effekten att axelleden får ta upp en stor del av stöten.
Stabila axelskydd kombinerar stabiliserande och kompressionsgivande egenskaper för extra stöd av en instabil smärtande axel. Våra stabila axelskydd är CE märkta enligt MDD klass IIa för att säkerställa optimal funktion och kvalitet. Vill du ha hjälp att hitta rätt produkt så når du Rehabotekets kundservice på telefon 08-244734 vardagar mellan 9-16

axelskydd
Extra stabilitet, kompression och kontroll av en skadad axel. ErixTwo kan uppgraderas för ökad kontroll / stabilitet och rörelsebegränsning
1 299 kr
axelskydd
Axelskydd Stabil är ett anatomisk axelskydd med stumma extra stabiliserande band för effektivare stabilitet över axelleden.
699 kr
axelskydd acromed

Acromed är en ny typ av axelskydd för extra stöd och kompression vid kroniska problem ex artros i axeln, frozen shoulder, inklämningsproblem eller instabilitet.

1 479 kr

Läs mer om Stabila axelskydd

Funktionen i stabila axelskydd är alltid att ge så goda anpassningsmöjligheter som möjligt för att skapa en stabiliserande struktur över axelleden. De mera utvecklade axelskydden har alltid vidhäftande material på insidan av axelskyddet, de vidhäftande materialen är vanligtvis tillverkade ax silikon eller shark-skin som effektivt fäster mot huden för att ge förutsättningar för en stabil baskonstruktion över leden. Axelskydden täcker alltid den centrala delen av axeln samt överarmen i kombination med främre och bakre skuldran. Kombinationen av axelskyddets konstruktion ger god effektivitet för anpassning och stöd av de olika för optimal kompression och kontroll. Ju effektivare axelskyddet fästes upp över leden desto större effekt får man av axelskyddets stabiliserande funktioner. Stabila axelskydd har alltid olika anpassningsbara stumma bandsystem för att effektivt möjliggöra ökad grad av stabilitet över axelleden efter skada. Bandsystemen regleras med kardborreband och sitter vanligtvis över främre och bakre skuldran samt ett centrum placerat band mitt över axelleden. Beroende på hur banden spänns uppnås olika grader av stabilitet och kontroll över axelleden.

Vilket skydd skall du välja? Vi erbjuder personlig rådgivning för att hitta rätt produkt för dig. 

Valet av rätt axelskydd i förhållande till skada och problem är ofta helt avgörande för att det skall fungera optimalt.
Att köpa ett stabilt axelskydd ställer höga krav på produkt och funktion för att säkerställa att produkten ger optimalt med stöd. Vi på Rehaboteket erbjuder ett komplett sortiment av stabila axelskydd  och vårt totala sortiment täcker de flesta behoven efter skada och används både vardagligt som vid idrott och motion. För att ge den bästa service på nätet så har vi alltid bemannad kundservice som du alltid når vardagar mellan 9-16 på 08-244734. Ring oss om det är något vi kan hjälpa till med.
Då vi endast arbetar med e-handel så är snabba leveransen en oerhörd viktig del av vår verksamhet. Alla beställningar placerade innan kl.16 skickas alltid samma dag med normal leverans dagen efter. Våra ansträngningar för snabba leveransen är bara till för att du som vår kund inte skall behöva vänta på din vara. Att snabbt får hem varan ger dig möjlighet att utvärdera produkten i lugn och ro i hemmiljö utan att behöva bege sig till en stressig butiksmiljö.
Det viktigaste för dig som kund är att du måste ha möjlighet att prova ditt axelskydd innan du bestämmer dig. Vi erbjuder alltid 45 dagars öppet köp för att du skall ha tid på dig att utvärdera produkten. Det enda kravet för retur är att produkten är i samma skicka som när du tog emot den så prova den gärna men var försiktig med produkten så att den går att returnera eller byta om du vill det