Hållningsväst EXTO™ - ger bättre hållning
hallningsvast
hallningsvast bästa hållningsvästen hållningsväst

Hållningsväst EXTO™ för bättre hållning

  •  699 kr 

Hållningsväst EXTO™ är en smidig justerbar hållningsväst för bättre hållning och positionering av axlarna Läs mer

  • Effektiv hållningsväst för bättre hållning
  • Fullt justerbart hållningsstöd | Enkel inställning
  • Unik konstruktion extremt enkel användning
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Hållningsväst EXTO™

Hållningsvästen är en helt unik dynamisk hållningsväst som effektivt hjälper kroppen till långsiktigt bättre hållning. Hållningsvästens funktion återför axlar, bröstrygg och nacke i en neutralposition vilket medför mindre stress och felbelastning i omkringliggande muskulatur, vilket ofta är en bidragande orsak till smärta och problem i bröstrygg, nacke och axelpartiet. Hållningsvästens funktion medför att musklerna kan arbeta i ett neutralt läge utan felställning eller felbelastning. Hållningsväst EXTO passar lika bra för män som kvinnor och kan användas vardagligt på arbetet, vid motion eller under träning.

Hållningsväst EXTO är en helt nyutvecklad dynamisk hållningsväst för att effektivt ge bättre hållning utan risk för att musklerna förslappas. Den dynamiska hållningsvästen är tillverkad av elastiska material vilket bidrar till ett unikt samspel med full muskelaktivitet trots användning av hållningsvästen, detta på grund av västens elastiska och justerbara axelband som styr graden av stöd och korrigering individuellt för höger och vänster axel.  
EXTO Hållningsväst är extremt enkel att använda, placera axelbanden enligt en vanlig ryggsäcksmodell runt höger och vänster axel. Spänn det tunna, mjuka och luftiga midjebandet så att hållningsvästen sitter stadigt och bekvämt.
De två extra banden på hållningsvästens midjeband sitter i direkt anslutning till axelbanden för att enkelt och smidigt möjliggöra anpassning av hur mycket stöd hållningsvästen skall ge. En helt unik funktion med hållningsvästen är den två delade konstruktionen som styr stödet över höger och vänster axel individuellt. I anslutning till det högra axelbandet sitter det ett justerbart spännband på hållningsvästens vänstra sida och tvärtom över andra axeln. Genom att reglera graden av kompression på höger och vänster sida styr man även graden av stöd över höger och vänster axel. Dålig hållning eller en framåtrotation av axeln kan vara sidoberoende med mera behov av stöd på höger eller vänster sida. Med hjälp av hållningsvästens unika konstruktion kan graden av stöd individuellt anpassas för att på bästa sätt ger rätt mängs hållningsstöd helt i linje med respektive användares unika behov. 

En dynamisk hållningsväst tillåter full justering av graden av hållningsstöd och kan i samma produkt ge allt från lätt hållningskorrigering till extra effektivt stöd i samma produkt. Axelbanden motverkar effektivt att axlarna faller framåt, en vanlig orsak till dålig hållning. Tack vare hållningsvästens unika konstruktion motverka EXTO effektivt att axlarna faller framåt och bidrar därmed till omgående bättre hållning.

Hållningsvästen har tre silikonband applicerade på insidan av hållningsvästen, silikonbanden har för funktion att ytterligare fixera hållningsvästens nedre del och bidrar till optimal fixering av produkten även vid kraftigare fysisk aktivitet eller vid användning i samband med arbete i intensiva och rörliga miljöer. EXTO har en förstärkt ryggplatta för att bättre stabilisera bröstrygg, axlar och nacke. Ryggplattan har två skenor som bidrar till effektivare möjlighet till optimalt stöd och kontroll. EXTO’s axelband är tillverkade av ett semielastiskt Lycra material som inte tar mer plats under kläderna för kvinnor än en vanligt sport-Bh eller för män som ett tunnare linne. Axelbanden är speciellt konstruerade för att inte orsaka skav eller obehag i och runt armhålan, de speciella materialvalen och den extremt tunna konstruktionen säkerställer optimal användarkomfort. 

Hållningsvästen är tillverkad av ett andningsaktivt och komfortabelt material med en materialkomposition bestående av 50% polyester, 45% nylon och 5% polyuretan och skall handtvättas i 30° handtvätt. Låt västen lufttorka innan användning.
För att på bästa sätt vårda den hårda kardborren på banden på produkten så rekommenderar vi att du alltid försluter den hårda kardborren mot den mjuka när produkten inte används detta minskar risken för slitage av den hårda kardborren på bästa sätt.  

EXTO är en unik dynamisk hållningsväst, med en överlägsen passform och ett noga urval av endast de bästa materialen 

Egenskaper

Stabilitet

4

Kompression

3

Avlastning

4

Värme

2

Storlekstabell

Storlek Petit
Mått 1. Kroppslängd 145 - 170 cm
Mått 2. Omkretsmått enligt bild 60 - 80 cm
Storlek Small
Mått 1. Kroppslängd 165 - 190 cm
Mått 2. Omkretsmått enligt bild 60 - 90 cm
Storlek Standard
Mått 1. Kroppslängd 170 cm -
Mått 2. Omkretsmått enligt bild 80 - 110 cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Hur fungerar EXTO hållningsvästen? Jag har dålig hållning och måste få hjälp med mina axlar som faller framåt.
Svar. EXTO är en dynamisk hållningsväst med full justerbarhet i graden av hållningsstöd. Runt axlarna sitter en mjuk elastisk "sele" som sitter ihop med två extra dragband placerad runt midjan. Genom att anpassa dragbanden ger EXTO hållningsväst en fullt justerbar hållningskorrigering. Om du önskar mera stöd så spänns banden hårdare samtidigt som om du släpper upp banden så blir det mindre stöd.

Fråga. Varför har EXTO silikonband på insidan av hållningsvästen. 
Svar. Silikonbanden hjälper till att ytterligare fixera hållningsvästen vid rörligare aktivitet så som kroppsarbete eller motion. 

Fråga. Skall jag använda min hållningsväst direkt mot kroppen eller skall jag ha en tröja under? 
Svar. Vi rekommenderar att du använder en tunnare tröja eller linne mellan hållningsvästen och huden, det gör att du inte behöver tvätta hållningsvästen lika ofta då du regelbundet byter din tröja. 
 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket