Nackkrage Pushcare | Rehaboteket
nackkrage_stodfornacken
nackkrage_stodfornacken nackkrage_stodfornacken.jpg nackkrage_whiplashskada_nacksparr nackkrage_stodfornacken

Nackkrage för långvarigt behov av avlastning och stöd

  •  649 kr 

Högkvalitativ nackkrage för långvarig avlastning av nacken och huvudet vid problem

Läs mer

  • Unik komfort och passform
  • Andningsaktiv Sympress leder bort fukt
  • Tunn design endast 20 mm
I lager
Gratis byten
Lev tid: 0-2 dagar

Nackkrage Pushcare

Nackkrage Pushcare är utvecklad för att avlasta nacken och nackmuskulturen speciellt lämpad för långvarig användning vid återkommande eller permanenta problem.
Pushcare nackkrage har en helt unik anatomisk passform för optimal komfort och avlastning. Kragens anatomiska passform innebär att formen är konstruerad för att naturligt följa konturen på hals, haka och käkben utan att skapa ett obehagligt eller onaturligt tryck där det inte behövs. Kragen har stödpunkter över hakan och käkbenen för att på bästa sätt skapa ett anatomiskt korrekt stöd där det är som effektivast. Nackkragen har även mjuka rundade kanter i kontakten med käkben och hakan som ytterligare säkerställer komfort vid långvarig användning utan att störa ett normalt rörelsemönster i vardagen.

Nackkragen är tillverkad av ett extremt mjukt och komfortabelt Sympressmaterial, Sympress är en fullt andningsaktivt Lycramaterial med en extremt mjukt och komfortabel yta vilket är ytterst komfortabelt att använda mot den tunnare och känsliga huden i ansiktet och halsen. Kragen har ett 50 mm brett kardborreband placerat i nacken som förenklar av och påtagning. Bandet kan fritt spännas för att öka eller minska fixeringen av kragen vid behov. Ju hårdare nackkragen appliceras desto stabilare blir effekten av stödet. Tjockleken på nackkragen är endast 20 mm mot normala nackkragar som har en tjocklek på 30–35 mm. Tjockleken är en viktig egenskap för en smidig och minimalt störande upplevelse av stödet vardagligt, den tunnare konstruktionen fungerar även extra bra vid användning av nackkragen tillsammans med ytterkläder.
Stödkragen är tillverkad av polyester- och polyuretanskum med aningen högre densitet vilket gör att stödkragens yttre skick känns aningen hårdare men med en välpolstrad insida. Fördelen med de två mjuka/hårdare materialen ger en nackkrage som är stabil nog för att kunna ta upp stöd och avlastning av huvudets vikt på 4–5 kg.
Använd nackkragen vid långvariga problem med ex

- Efterbehandling av pisksnärtsskada
- Spänningshuvudvärk orsakat av ansträngd nackmuskultur med behov av avlastning
- Återkommande nackspärr
- Vid artrosproblem i nackkotorna 

Nackkragen finns tillgänglig i två höjder och två längder
Höjdmåtten är 8 och 10 cm vilket är standardhöjden för kvinnor (8cm) och män (10cm).
Omkretsmåtten är 27–36 cm och omkretsmått 36–46 cm och fungerar på samma sätt med den kortare längden för kvinnor (27–36 cm)och den längre för män (36–46 cm)

Kragens tvättas på enklaste sätt i 30° handtvätt med den hårda kardborrens stängd. Låt kragen lufttorka innan användning. Undvik torkning vid värmekällor som kan missforma nackkragens skum om det blir för varmt.

Egenskaper

Stabilitet

3

Kompression

1

Avlastning

4

Värme

1

Storlekstabell

Storlek Höjd Omkretsmått
Storlek 1 8 cm 27-36 cm
Storlek 2 8 cm 36-47 cm
Storlek 310 cm 27-36 cm
Storlek 4 10 cm 36-47cm

Måttinstruktioner

Vanliga Frågor & Svar

Fråga. Jag har problem sedan länge med en pisksnärtsskada och behöver ett extra stöd. Vad skall jag välja?
Svar. Nackkrage pushcare är en utmärkt krage att använda vid långvariga problem och behov. Den tunna konstruktionen i kombination med effektiv avlastning ger en nackkage som passa bra för alla tillfällen.

​Fråga. Hur sätter jag på mig stödkragen?
Svar. På enklaste sätt genom att försluta ett kardborreband i nacken. Bandet är 50 mm brett och lätt att justera vid behov.

Fråga. Kan stödkragen tvättas?
Svar. Ja, med fördel i 30° handtvätt. Alla material som innehåller hårda komponenter ex den hårda kardborren riskerar att förstöras av maskintvättens mekaniska slitage. För att kragen skall hålla så länge som möjligt så är handtvätt en fördel.
 

Stopptider för utleverans idag

Tjänst Fraktsätt Stopptid Levtid
Postnord Brevlåda eller Ombud 16:30 1-2 Arbetsdagar
Budbee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Budbee Box Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Airmee Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox Paketbox 10:00 0-2 Arbetsdagar
Instabox home Hemleverans 10:00 0-2 Arbetsdagar
DHL Ombud 16:00 1-4 Arbetsdagar

Info om samma dag leverans:
Vi kan inte veta exakt var vi kan leverera samma dag utan det beror på hur belastningen ser ut hos våra fraktleverantörer. I kassan knappar du in ditt postnummer och då kan du se om det går att leverera till din adress samma dag. Vi klarar idag av att leverera ca 98% av våra försändelser samma dag till Sveriges 10 största städer.

Varför ska du välja Rehaboteket?

Rehaboteket är Nordens största handelsplats för ortopedtekniska produkter med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vår uppgift är att hjälpa dig till en smärtfri, stabilare eller mera funktionell lösning oavsett problem i vardagen, på jobbet, vid motion och idrott.
Välj Rehaboteket när funktionen är viktigast!

Snabba leveranser

Våra kunder har ofta ont eller är i stort behov av våra produkter efter skada eller för att för vardagligt användande. Alla beställningar innan kl 16.00 skickas alltid samma dag, och alltid med expressfrakt

Produktrådgivning

Ring oss för att hitta rätt produkt! Vi vet att rätt produkt för rätt person och problem är skillnaden mellan ett smärtfritt eller inte. I vår strävan efter 100% nöjda kunder så vill vi gärna hjälpa till att hitta rätt!

Tillgänglig Kundtjänst

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta rätt produkt.Kundservice är bemannad helgfria vardagar måndag till fredag 9.00 - 16.00 (telefontid Måndag 9.00-16.00 och Tisdag - Fredag 9.00 - 13.00)

Komplett Sortiment

Alla våra produkter är noga utvalda med funktionen som viktigaste egenskap. Vi erbjuder över 200 olika ortopedtekniska hjälpmedel för hela kroppen och har ofta 3-4 olika alternativ för samma skada eller problem

Ditt hem - Ditt provrum

Prova produkten i lugn och ro hemma. Vi har ingen fysisk butik utan tanken är att du i lugn och ro skall testa produkten i hemmiljö istället för en stressig butiksmiljö.

Trygg e-handel

Vi är certifierade av svensk distanshandel Trygg E-handel. Sedan starten 2012 har vi varit certifierade av trygg e-handel för att du som kund alltid skall känna dig trygg med att handla från oss på Rehaboteket